FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ceric je na zvanicnoj stranici kluba, sta god neko mislio o njemu(i ja cekam da vidim konkretne poteze) rekao nesto sto je 1000% istina:
"Revizija, provedena od strane jedne od četiri referentne revizijske kuće koje imaju svoja predstavništva i u BiH, prvi korak je prema ozdravljenju, jer Željo ima potencijal biti nešto puno više od bunara bez dna. Nijedan ozbiljan ulagač bez jasne slike o prethodnim dugovima i troškovima neće ulaziti u investicije. Toliko sam poruka dobio od ljudi koji žele pomoći našem Klubu, ali većina traži precizne podatke o finansijama, kao i potencijalni ulagači. Klub još neko vrijeme može funkcionisati na trenutnom modelu, dobra je vijest da smo u završnim pregovorima s nekoliko respektabilnih kompanija zainteresovanih za sponzorske aranžmane koje smo pripremili u proteklom periodu. Ali, priča na duge staze, s kredibilnim investitorima i projektima, počinje s čistim računima."
Teska je borba pred nama jer mislim da nece biti jednostavno ocistiti klub iznutra, rijesiti se amatera i parazita, ocistiti klub od dugova itd, tu ce biti svakakvih podmetanja, pokusaja zaustavljanja, hakerskih i svakakvih drugih napada, raznih spletki iz onih ili ovih razloga ali sam uvjeren da ce se Zeljo opet dici poput feniksa..
"Revizija, provedena od strane jedne od četiri referentne revizijske kuće koje imaju svoja predstavništva i u BiH, prvi korak je prema ozdravljenju, jer Željo ima potencijal biti nešto puno više od bunara bez dna. Nijedan ozbiljan ulagač bez jasne slike o prethodnim dugovima i troškovima neće ulaziti u investicije. Toliko sam poruka dobio od ljudi koji žele pomoći našem Klubu, ali većina traži precizne podatke o finansijama, kao i potencijalni ulagači. Klub još neko vrijeme može funkcionisati na trenutnom modelu, dobra je vijest da smo u završnim pregovorima s nekoliko respektabilnih kompanija zainteresovanih za sponzorske aranžmane koje smo pripremili u proteklom periodu. Ali, priča na duge staze, s kredibilnim investitorima i projektima, počinje s čistim računima."
Teska je borba pred nama jer mislim da nece biti jednostavno ocistiti klub iznutra, rijesiti se amatera i parazita, ocistiti klub od dugova itd, tu ce biti svakakvih podmetanja, pokusaja zaustavljanja, hakerskih i svakakvih drugih napada, raznih spletki iz onih ili ovih razloga ali sam uvjeren da ce se Zeljo opet dici poput feniksa..
-
- Kontakt:
Ja vala jedva cekam tekme.. Jos ako nas puste na stadione ima da se tresem kad krene Grbavica nista manjim intenzitetom nego sto je to bilo u ovih 25 godina kako idem na utakmice..
Pročepit će negdje.
- svrakino1921
- Kontakt:
Nisam upratio
Jesul izvuceni parovi cetvrtfinala kupa
Ili mi po automatizmu opet moramo u Banja Luku
A mozda i necemo u Banja Luku
Uzeli smo ih prosli put
Mozda negdje drugo....

Jesul izvuceni parovi cetvrtfinala kupa
Ili mi po automatizmu opet moramo u Banja Luku

A mozda i necemo u Banja Luku
Uzeli smo ih prosli put
Mozda negdje drugo....

Ja cu stat pred kapiju i svezat se Remze mi i nedam nikom da zakljuca Grbavicu.Skupicemo 20 igraca ali Zelju nemoze ni Tito mrtvi ugasit.
vala i treba nas svuci u kantonalnu i ponovo iz pocetka poceti ako je to cijena da se pusikurci od jednog i drugog drustva jednog lica odje.bu iz kluba daj da odmah potpisem 

Kad sve znate, haj mi recite hoće li danas biti prenosa protiv Krupe?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Joj al mi ser.emo previse.
Prije 2-3 sedmice se pisalo o planovima Cerica, najavljivali top stvari boomovi a sad se gasimo.
Nama samo treba krilo bolje od Veselinovica i veznjak koji moze trcat 90 minuta. Sve ostalo ce se rijesit u hodu. Nije prvi put da smo pred ambisom. Prvaci smo prelaska iz jedne faze u drugu, od sjaja do ocaja. Hajde Amare postani trener, prestani se zajeb.avat i proigrajte grob ga yebo.
Prije 2-3 sedmice se pisalo o planovima Cerica, najavljivali top stvari boomovi a sad se gasimo.
Nama samo treba krilo bolje od Veselinovica i veznjak koji moze trcat 90 minuta. Sve ostalo ce se rijesit u hodu. Nije prvi put da smo pred ambisom. Prvaci smo prelaska iz jedne faze u drugu, od sjaja do ocaja. Hajde Amare postani trener, prestani se zajeb.avat i proigrajte grob ga yebo.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Cim delinjo dodje odmah tegobne teme
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.
Ma nema s njima fine komunikacije. Deja vu. Imaju svoju agendu i to je to. Mislim mi pricamo ovdje o covjeku koji je predstavio plan razvoja kluba i u njemu stavku da cemo imati igraca koji ce osvojiti zlatnu loptu. Pametnom dosta. Znamo da ne tan cim je usao u klub odmah rijesio sve dugove. Vidjecemo sta ce ovaj uraditi. Po onome sto sam ja cuo nije nista pametno smislio. Ne pisem to bezveze, niti sam nekad prenosio neke spekulacije, ovo je vec ozbiljna stvar o kojoj se ne smije sutiti. Jos uvijek cekamo prvi konkretan potez.
Cuva Bog Zelju svog!
-
- Kontakt:
Forumas1921 je napisao/la: ↑12 feb 2021, 22:26braco je napisao/la: ↑12 feb 2021, 22:21Na šta smo MI sebe doveli za stogodišnjicu kluba, ovo je za ZATVORA. MI, MI i MI, ne PITARI, BEGIĆI, VICE I KORONE.
Mi da smo pametno radili stvari, da smo imali odlučnost, mir, sposobnost, pameti mogli su nas za QRAC povući i PITARI i BEGIĆI i VICE I HDZ-OVCI i pored svih pokušaja da nas oslabe.
Ovako kad si SLAB onda ti mogu klempe pucati i PITARI i BEGIĆI i VICE I HDZ-OVCI. Onda ćemo kao sada upirati prste u druge i voditi se BELOSVETSKOM ZAVEROM PROTIV ŽELJEZNIČARA.
A ISTINA JE JEDNA - MI SMO KRIVI ZA SVE OVO!
Klub u kojeg smo se svi u jednom trenutku života zaljubili i odlučili da navijamo za njega više nije isti kao u tom trenutku kad smo ga zavoljeli. Ne zbog zuba vremena, ne zbog kapitalizma nego zbog Željovaca i "Željovaca" kojeg su ga napravili ovakvim kakvog ga imamo u ovom trenutku.
OVO NIJE KLUB KAKVOG ŽELIMO I ZA KOJI SMO POČELI NAVIJATI ! Ne zbog toga što nemamo stadion ko Santiago Bernabeu, ne zbog toga što nemamo igrače ko Dinamo, ne što nemamo OP ko La Masia jer mi sve to i ne treba da volim svoj klub nego zbog svog peksinluka koji izlazi iz svake pore kluba proteklih godina i negativne atmosfere koja ga okružuje!
Željo više nije ono što je naš Ivica rekao sjesti na most na Malti i popričati o svemu pa otići na piće. Da vas podsjetim na potpuni citat:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga? Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa, a ne samo da se eksponiraju što nose neku boju i ponašaju se ružno"
Ima li današnji Željo više ijednu dodirnu tačku sa Željom iz Ivicinog citata? NEMA.
Nažalost doveli su me do tačke da mi je mučno više pričati o Želju. Svaki pomen na Želju mi izaziva grč u želudcu jer me boli na šta su spale vrijednosti kluba. Gadi mi se ući na ovaj forum, gadi jer znam da ništa više neću dobro pročitati o mom klubu. Ne zbog vas forumaša, nego jer stalno se nešto negativno dešava i slabo se o čemu drugom ima pisati.
Nekada prije nekih 10 godina kad smo slavili svoj 90. rođendan, pomišljao sam u glavi yebote još 10 godina i stoja! Jedva sam čekao stogodišnjicu jer sam vjerovao da će klub biti armirani beton, da ćemo imati ogromni spektakl povodom stogodišnjice.
Nisam ni u nacrnjem snu prije 10 godina mogao pomisliti da će moj klub za svoju stogodišnjicu biti predmet raznih stvari u negativnom kontekstu, da će moj klub za 100 godina tužiti igrači koji nisu 2 gola u karijeri zabili za pišljivih nekoliko hiljada maraka, da će nam za 100 godina kluba pitari pred nosom titulu uzeti, treću zaredom! Hej najveći rival! Da mi klub neće imati za kifle za 100 godina kluba! I ni u snu 2011. godine nisam mogao pomisliti da će navijači biti podjeljeni ko indijanska plemena Čejena, SIjuksa i sličnih. Najveći poraz Želje u svojoj historiji je upravo to.
Igračima ništa ne zamjerim, tek sad vidim da nažalost previše ih na zub uzimamo s obzirom na šta sve prolaze. Nisu oni krivi za ovo.
Ja sam se nadao da će nakon dolaska Cerića stvari se malo popraviti međutim nakon svega što je rečeno na posljedjoj sjednici UO održanoj ovih dana ja više nemam snage da ovo pratim. Već vidim u kojem pravcu ovo ide i samo ću vam reći da pravu kulminaciju svih ovih sranja možete tek da očekujete. NADAM SE DA ĆE BAR MALO TEŽE SPAVATI ONI KOJI SU NAS DOVELI DO TOGA ŠTO SE SPOMINJALO NA POSLJEDNJOJ SJEDNICI. DA SE MOJ ŽELJO ZA SVOJIH 100 GODINA KLUBA SPOMINJE U TOM KONTEKSTU. SVE VAM YEBEM!!!!!!!!!
Hajd napokon i ti da stavis Zelju na prvo mjesto, a ne kako ti jedni kazu da pises...
Zeljo je iznad ostalih, moze se lagati i izmisljati stvari do sutra, ali ovo nije to sta smo ocekivali.
Slazem se, sve im yebemo!
Kako imaš obraza ovo za @bracu napisati?
Željezničar za život cijeli!
DaBogda nas Cerić sve demantovao i obradovao sa svojim obecanjima.Kakvo gašenje ljudi dragi imaš svoj stadion i svoju imovinu.Ozbiljite se.JER SI JEDAN JEDINI!
-
- Kontakt:
Prijenos danas ???
Ne spominjite imovinu, prodat ćete karinu. Odjednom ponovo spominjanje imovine. Nema od toga ništa. Sve se radi da nema napretka, podmeću se noge, samo da bude što gore, i da se dovede pred svršen čin a to je prodaja imovine.
Niko javno iz kluba nije spomenuo imovinu ali mi o tome raspravljamo na osnovu rekla kazala. Čekamo sponzore, i konkretne korake. Ima određeni rok i onda će se ići u druge varijante koje nisu prodaja zemlje. Manite se te price rekla kazala.
-
- Kontakt:
Ako je neko zaboravio kako fudbaler za Europe treba da izgleda.

samoposmatram je napisao/la: ↑13 feb 2021, 13:24Ako je neko zaboravio kako fudbaler za Europe treba da izgleda.
![]()

tu je to negdje

- lijevapolutka
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Robust je napisao/la: ↑13 feb 2021, 13:28samoposmatram je napisao/la: ↑13 feb 2021, 13:24Ako je neko zaboravio kako fudbaler za Europe treba da izgleda.
![]()
tu je to negdje![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Levin, Rahatlokum i 50 gostiju.