FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Haman se ovaj Džafić približio prvoj postavi.
Neka je roster kvalitetnih igrača bar 15.Naravno da je Crnkić za njega dr. kad je u pitanju igra po lijevoj strani ali možda Husref ovim forsiranjemDžafića želi isprovocirati Crnkića u pozitivnom smislu.Isto je to i u ofan.veznom redu.Imamo Doffa,Maksimovića,Mišića .
Pa defanzivni red gdje formalno pripada Brkić(koji je igrač od 16 do 16 ), zatim Karjašević,Hasanović,Rustemović.Vidi se da ima viška ali kvalitetnog.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 11 feb 2021, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.
FK TUZLA CITY - NK TRIGLAV 3:0
1. polčas dva prema nič za nas.
Vojo Ubiparip zabili oba gola.23' .i 25.'
2. polčas , tri proti nič. Ubiparip zabil sa kreča.11-m.
[url [/url]
1. polčas dva prema nič za nas.
Vojo Ubiparip zabili oba gola.23' .i 25.'
2. polčas , tri proti nič. Ubiparip zabil sa kreča.11-m.
[url [/url]
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 11 feb 2021, 18:11, ukupno mijenjano 4 puta.
Musemić odigra cijelu utakmicu sa 11 igrača.
Ovaj put igralo se na rezultat.Jedino što ove utakmice nemaju onaj žar koji sa sobom nose prvenstvene i Kup utakmice.
Igrači trkački jako dobri a to je osnova.Stabilna zadnja linija.Akcije preko krila uigrane . Vrijeme nam nije išlo na nogu igračima jer je očito da duva jak i studen vjetar.šta.Samo da nas povrede obiđu .
Od danas je je ostalo 15 +1 dan do gradskog derbija kontra Gorkog.Do tada još 3 pripremne utakmice računajući generalku u Gradačcu.Da Bog da formu da tempiramo tačno za početak prvenstva .Sretno Husrefu Musemiću i saradnicima ,sretno momcima.
Ovaj put igralo se na rezultat.Jedino što ove utakmice nemaju onaj žar koji sa sobom nose prvenstvene i Kup utakmice.
Igrači trkački jako dobri a to je osnova.Stabilna zadnja linija.Akcije preko krila uigrane . Vrijeme nam nije išlo na nogu igračima jer je očito da duva jak i studen vjetar.šta.Samo da nas povrede obiđu .
Od danas je je ostalo 15 +1 dan do gradskog derbija kontra Gorkog.Do tada još 3 pripremne utakmice računajući generalku u Gradačcu.Da Bog da formu da tempiramo tačno za početak prvenstva .Sretno Husrefu Musemiću i saradnicima ,sretno momcima.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 11 feb 2021, 18:03, ukupno mijenjano 2 puta.
Naredna provjera je 13.02. u subotu protiv FC Kopera člana 1. Slovenske lige.

1.NK Maribor... 20 utakmica 39 bodova
2.NK Olimpija.. 20 38
3.NS Mura NS.. 19 33
4.FC Koper..... 20 30

1.NK Maribor... 20 utakmica 39 bodova
2.NK Olimpija.. 20 38
3.NS Mura NS.. 19 33
4.FC Koper..... 20 30
-
- Kontakt:
Ko nosi br 24?
Ovaj Brkic mo djeluje skroz dobar..
Ovaj Brkic mo djeluje skroz dobar..
Mislim da je Mišić i po meni on i Džafić sa brojem 19 su najtanji danas bili.
-
- Kontakt:
Ono malo sto sam vidio,nisam odusevljen
Glledajuci klipove,tip je top.
Problem je sto su kod nas sve "pojacanja",a daleko je to sve od pravog pojacanja..
I onaj zuti Muminovicu,da je ligaska tekma i jos protiv Borca,crveni bi dobio i to lagano ..
HET-TRIK UBIPARIPA PROTIV SLOVENAČKOG TRIGLAVA
11. Februara 2021.
Novu pobjedu Tuzla City je ostvario danas u Umagu, gdje je s 3:0 savladan slovenački Triglav.
Prvo ime susreta bio je Vojo Ubiparip koji je postigao het-trik.
Musemić je izveo ovu postavu: Muminović-Nukić, Morris, Barišić, Lučić- Karjašević, Brkić-Džafić, Mišić, Crnkić-Ubiparip.
Plavi su od početka meča bili bolji suparnik a kruna bolje igre došla je na naplatu u 23.minuti kada je Ubiparip nakon kornera Mišića zabio za 1:0.
Dva minuta kasnije Ubiparip je udvostručio prednost kada je nakon povratne lopte Mišića, pogodio suprotni ugao za 2:0.
Konačnih 3:0 postavio je Ubiparip kada je u finišu meča iskoristio penal.
Naredna provjera je u subotu 13.02. 2021. protiv Jadrana Dekani protiv kojeg će igrati svi ostali koji nisu danas bili u timu.
press Služba F.K.Tuzla City

11. Februara 2021.
Novu pobjedu Tuzla City je ostvario danas u Umagu, gdje je s 3:0 savladan slovenački Triglav.
Prvo ime susreta bio je Vojo Ubiparip koji je postigao het-trik.
Musemić je izveo ovu postavu: Muminović-Nukić, Morris, Barišić, Lučić- Karjašević, Brkić-Džafić, Mišić, Crnkić-Ubiparip.
Plavi su od početka meča bili bolji suparnik a kruna bolje igre došla je na naplatu u 23.minuti kada je Ubiparip nakon kornera Mišića zabio za 1:0.
Dva minuta kasnije Ubiparip je udvostručio prednost kada je nakon povratne lopte Mišića, pogodio suprotni ugao za 2:0.
Konačnih 3:0 postavio je Ubiparip kada je u finišu meča iskoristio penal.
Naredna provjera je u subotu 13.02. 2021. protiv Jadrana Dekani protiv kojeg će igrati svi ostali koji nisu danas bili u timu.
press Služba F.K.Tuzla City

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 feb 2021, 19:52, ukupno mijenjano 8 puta.
Ispravka.
Narednu utakmicu ćećemo igrati protivFC Koper , nego NK Jadrana -Poreč člana 3.HNL.
TREĆA HNL ZAPAD – LJESTVICA
1.Crikvenica... 13.. 11.. 2.. 0. 35
2.Grobničan... 13... 9.. 1.. 3.. 28
3.Jadran....... 13... 8.. 4.. 1.. 28
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 11 feb 2021, 18:59, ukupno mijenjano 4 puta.
Gledao sam otprilike 80% utakmice, vise prvo nego drugo poluvrijeme.
Uglavnom smo bili bolji, imali posjed lopte, vise napadali, ipak - bar meni tako djeluje - nekad ne dovoljno brzo i konkretno.
Triglav se uglavnom branio i pokusavao nesto iz polukontri nakon oduzetih lopti,
Najvise je grijesio Misic i on im je najvise otvarao prostor za takve polukontre.Ali grijesili su (nesto manje) i Brkic i Crnkic...
Najon jedne takve polukontre Muminovic faulira igraca izvan 16, al eto valjda zato sto je prijateljska dobija samo zuti umjesto crvenog kartona.
Sta reci - razvaljujemo ove pripreme... Ali preslabi protivnci da bi se tome pridavao neki vekiki znacaj...
Moracemo sacekat start prvenstva da nesto ocjenjujemo...
Uglavnom smo bili bolji, imali posjed lopte, vise napadali, ipak - bar meni tako djeluje - nekad ne dovoljno brzo i konkretno.
Triglav se uglavnom branio i pokusavao nesto iz polukontri nakon oduzetih lopti,
Najvise je grijesio Misic i on im je najvise otvarao prostor za takve polukontre.Ali grijesili su (nesto manje) i Brkic i Crnkic...
Najon jedne takve polukontre Muminovic faulira igraca izvan 16, al eto valjda zato sto je prijateljska dobija samo zuti umjesto crvenog kartona.
Sta reci - razvaljujemo ove pripreme... Ali preslabi protivnci da bi se tome pridavao neki vekiki znacaj...
Moracemo sacekat start prvenstva da nesto ocjenjujemo...
Tuzlac - nešto si mi zatajio sa analizom jučerašnje utakmice il je nisi gledao. Prvo poluvrijeme nešto bolje. Muminović pravi prekršaj van 16 za crveni. Nukić i Lučić dosta dobri. Lučić se u prvom puno kretao i bit će pravo rješenje. Moris i Barišić jako dobro. Ono što mi je najdraže Huso iako je dvije lopte predao i Brkić će biti gospodari sredine. Vojo je napokon počeo pogađati al treba razmisliti da više penale ne izvodi. Jučer tek u drugom pokušaju. Crnka klasika uz napomenu da je jučer više trčao i vraćao se nazad. Uz dužno poštovanje al ja Džafića jučer nisam vidio - možda je on od koristi za ekipu ali otom potom. Mišić mi je isto ostavio loš dojam mada kažu da je asistirao al ono što sam ga ja vidio puno se gubi. Još jednom izražavam žaljenje što je Bađi propustio pripreme. Mislim da su on i Dofo pa i Makso bolja rješenja od Džafića. Al eto, ima dosta utakmica do kraja. Samo ne bih volio da i Husref kao i većina trenera forsira one igrače koje je on doveo kao npr. Brkić, Mišić i Lučić a zapostavi one koje je zatekao.
Ako je rečeno da će protiv Jadrana igrati svi koji nisu protiv Triglava, onda će startna postava biti:
..............................FEJZIĆ
..ĐERIĆ........DŽAFEROVIĆ........KOSTIĆ......MEHIDIĆ
................HASANOVIĆ............RUSTEMOVIĆ
.......MEŠINOVIĆ................DOFFO...........MAKSIMOVIĆ
................................RAMIĆ
REZERVE:BRAJLOVIĆ I DURAKOVIĆ AKO JE STIGAO NA PRIPREME.
U TUZLI AKOBOGDA NAM SE PRIDRUŽUJE BADARA BAĐI I DURAKOVIĆ UKOLIKO SE VEĆ NIJE PRIDRUŽIO.
..............................FEJZIĆ
..ĐERIĆ........DŽAFEROVIĆ........KOSTIĆ......MEHIDIĆ
................HASANOVIĆ............RUSTEMOVIĆ
.......MEŠINOVIĆ................DOFFO...........MAKSIMOVIĆ
................................RAMIĆ
REZERVE:BRAJLOVIĆ I DURAKOVIĆ AKO JE STIGAO NA PRIPREME.
U TUZLI AKOBOGDA NAM SE PRIDRUŽUJE BADARA BAĐI I DURAKOVIĆ UKOLIKO SE VEĆ NIJE PRIDRUŽIO.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 feb 2021, 13:14, ukupno mijenjano 1 put.
Postao/la tuzlac » 11 feb 2021, 16:19tcity055 je napisao/la: ↑12 feb 2021, 10:02Tuzlac - nešto si mi zatajio sa analizom jučerašnje utakmice il je nisi gledao. Prvo poluvrijeme nešto bolje. Muminović pravi prekršaj van 16 za crveni. Nukić i Lučić dosta dobri. Lučić se u prvom puno kretao i bit će pravo rješenje. Moris i Barišić jako dobro. Ono što mi je najdraže Huso iako je dvije lopte predao i Brkić će biti gospodari sredine. Vojo je napokon počeo pogađati al treba razmisliti da više penale ne izvodi. Jučer tek u drugom pokušaju. Crnka klasika uz napomenu da je jučer više trčao i vraćao se nazad. Uz dužno poštovanje al ja Džafića jučer nisam vidio - možda je on od koristi za ekipu ali otom potom. Mišić mi je isto ostavio loš dojam mada kažu da je asistirao al ono što sam ga ja vidio puno se gubi. Još jednom izražavam žaljenje što je Bađi propustio pripreme. Mislim da su on i Dofo pa i Makso bolja rješenja od Džafića. Al eto, ima dosta utakmica do kraja. Samo ne bih volio da i Husref kao i većina trenera forsira one igrače koje je on doveo kao npr. Brkić, Mišić i Lučić a zapostavi one koje je zatekao.
Musemić odigrao cijelu utakmicu sa 11 igrača.
Ovaj put igralo se na rezultat.Žao mi je što ove utakmice nemaju onaj žar koji sa sobom nose prvenstvene i Kup utakmice.
Igrači trkački jako dobri a to je osnova.Stabilna zadnja linija.Akcije preko krila uigrane . Vrijeme nije išlo na ruku igračima jer je očito da duva jak i studen vjetar.Samo da nas povrede obiđu .
20. KOLO
27.02. 2021 FK MLADOST - NK ŠIROKI
27.02. 2021 HŠK ZRINJSKI - FK KRUPA
01.03. 2021 FK ŽELJEZNIČAR-FK SARAJEVO
27.02. 2021 STADION "JASMIN IMAMOVIĆ -TUŠANJ', FK SLOBODA -FK TUZLA CITY
27.02. 2021 FK BORAC - FK OLIMPIK
27.02. 2021 FK RADNIK - FK VELEŽ
P.S.
NA ŽALOST NIKO OD VIJEĆNIKA PALANAČKOG VIJEĆA TUZLE NIJE SMIO NI ZUCNUTI SVOJE MIŠLJENJE U VEZI SA IZJAVOM JASMINA IMAMOVIĆA-FARAONA :"DA ĆA SE ISITOČNA TRIBINA NEĆE GRADITI NIKADA".ZBOG TOGA JA OD SADA PA NA DALJE OVU RUŠEVINU IMENUJEM U STADION "JASMIN IMAMOVIĆ -TUŠANJ".
27.02. 2021 FK MLADOST - NK ŠIROKI
27.02. 2021 HŠK ZRINJSKI - FK KRUPA
01.03. 2021 FK ŽELJEZNIČAR-FK SARAJEVO
27.02. 2021 STADION "JASMIN IMAMOVIĆ -TUŠANJ', FK SLOBODA -FK TUZLA CITY
27.02. 2021 FK BORAC - FK OLIMPIK
27.02. 2021 FK RADNIK - FK VELEŽ
P.S.
NA ŽALOST NIKO OD VIJEĆNIKA PALANAČKOG VIJEĆA TUZLE NIJE SMIO NI ZUCNUTI SVOJE MIŠLJENJE U VEZI SA IZJAVOM JASMINA IMAMOVIĆA-FARAONA :"DA ĆA SE ISITOČNA TRIBINA NEĆE GRADITI NIKADA".ZBOG TOGA JA OD SADA PA NA DALJE OVU RUŠEVINU IMENUJEM U STADION "JASMIN IMAMOVIĆ -TUŠANJ".
-
- Kontakt:
Koju poziciju je igrao Džafić protiv Triglava.tcity055 je napisao/la: ↑12 feb 2021, 10:02Tuzlac - nešto si mi zatajio sa analizom jučerašnje utakmice il je nisi gledao. Prvo poluvrijeme nešto bolje. Muminović pravi prekršaj van 16 za crveni. Nukić i Lučić dosta dobri. Lučić se u prvom puno kretao i bit će pravo rješenje. Moris i Barišić jako dobro. Ono što mi je najdraže Huso iako je dvije lopte predao i Brkić će biti gospodari sredine. Vojo je napokon počeo pogađati al treba razmisliti da više penale ne izvodi. Jučer tek u drugom pokušaju. Crnka klasika uz napomenu da je jučer više trčao i vraćao se nazad. Uz dužno poštovanje al ja Džafića jučer nisam vidio - možda je on od koristi za ekipu ali otom potom. Mišić mi je isto ostavio loš dojam mada kažu da je asistirao al ono što sam ga ja vidio puno se gubi. Još jednom izražavam žaljenje što je Bađi propustio pripreme. Mislim da su on i Dofo pa i Makso bolja rješenja od Džafića. Al eto, ima dosta utakmica do kraja. Samo ne bih volio da i Husref kao i većina trenera forsira one igrače koje je on doveo kao npr. Brkić, Mišić i Lučić a zapostavi one koje je zatekao.
Dzafic je igrao "desetku" ili drugog napadaca, a cesto je bio i rame uz rame sa Ubiparipom.
Crnkic je bio lijevo, Misic desno.
Dzafic je odigrao u svom stilu - uglavnom neprimjetan svih 90 minuta....
Crnkic je bio lijevo, Misic desno.
Dzafic je odigrao u svom stilu - uglavnom neprimjetan svih 90 minuta....
FK Tuzla City is at Umag, Croatia.
· Umag, Istarska županija, Hrvatska ·
Večeras u 20:00 sati Husref Musemić !
#volimoklubvolimograd
[url [/url]
· Umag, Istarska županija, Hrvatska ·
Večeras u 20:00 sati Husref Musemić !
#volimoklubvolimograd
[url [/url]
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 feb 2021, 20:16, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.