FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 11 feb 2021, 22:36

SSR je napisao/la:
11 feb 2021, 22:33
Prvi mart neredan dan, sta hocete?
fczeljo je napisao/la:
11 feb 2021, 20:10
Ja bi da se osvrnem na ovaj termin Sarajevskog derbija. Koliko vidim ne diže se nikakva prašina oko toga, a po meni je katastrofalan potez i nastavak ubijanja i lige i derbija.

Prva stvar koja mi je zapala za oko, je da najvažnija utakmica dobija sporedni termin. Utakmice koje se izvlače u petak i ponedjeljak su uvijek, u normalnim ligama, utakmice koje ne bi dobile dovoljno pažnje od većih derbija. Tako ćete rijetko vidjeti na primjer da Bayern ili Borusija igraju u ponedjeljak ili petak. Drugoligaške utakmice se također igraju ovim danima. Dakle, derbiju se daje drugorazredni značaj.

Bez obzira što je praznik, 1.03. će biti radni dan za 80% ljudi u BiH. Možemo mi navijati da to bude praznik čitave države i kako smo ponosni na taj dan i tako to, ali je realnost da će veliki broj ljudi i u Sarajevu (posebno oni koji rade kod privatnika) taj dan raditi. Ako nam je cilj tržište od čaršije do Ilidže ok, ali mislim da se vodimo pogubnom politikom.

Hajd i ako se to proba nekako ispraviti noćnim terminom, opet igramo noćnu utakmicu u zimskom periodu. Da ne napominjem da niko nema para ni za plate igračima, al će se spržiti nekoliko hiljada KM na reflektore. Elem cirkus na cirkus. Da ne govorim koliko je "ugodno" igrati zimi noćne utakmice u Sarajevu...50% su šanse da se ništa neće vidjeti od magle.

Dalje, ponedjeljak je radni dan za čitavu dijasporu, koja je jako važno tržište.

Ne znam čija je ideja, ali čija god da je, katastrofalna je.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SSR
Kontakt:

Post Postao/la SSR » 11 feb 2021, 22:50

Ma niđe veze bgm, vazda se traži nešto preko, te nemoj ovako, te pusti to, te bi trebalo ovako, a ne tako, maheri smo u pametovanju :crazy:

Prvi mart neradan dan, vjerovatno ponovo bez publike tako da ne vidim problem, kakva dijaspora i trziste ko da prodajemo tv prava za stotine hiljada

maraka, ono sto svi zaboravljate jeste da se ide na to da grad Sarajevo bude pokrovitelj utakmice tako da mi kao domacini ne snosimo ni marke

troskova u organizaciji utakmice kao sto su i prije bili za dan grada i upravo zbog toga prvi mart - praznik

U svemu negativa ali bukvalno u svemu, svaki potez, svaka odluka, sve na nož se dočeka

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 feb 2021, 22:53

SSR je napisao/la:
11 feb 2021, 22:50
Ma niđe veze bgm, vazda se traži nešto preko, te nemoj ovako, te pusti to, te bi trebalo ovako, a ne tako, maheri smo u pametovanju :crazy:

Prvi mart neradan dan, vjerovatno ponovo bez publike tako da ne vidim problem, kakva dijaspora i trziste ko da prodajemo tv prava za stotine hiljada

maraka, ono sto svi zaboravljate jeste da se ide na to da grad Sarajevo bude pokrovitelj utakmice tako da mi kao domacini ne snosimo ni marke

troskova u organizaciji utakmice kao sto su i prije bili za dan grada i upravo zbog toga prvi mart - praznik

U svemu negativa ali bukvalno u svemu, svaki potez, svaka odluka, sve na nož se dočeka
Pa nije 1.3. praznik grada Sarajeva pa da oni snose troskove. Drugo je ono kad je bilo 6.4. pa simbolicno. Ovo je drzavni praznik ili ti ga poludrzavni s obzirom na nasu situaciju u ovoj BiH. Uradjeno od strane m:tel-a i njihove aplikacije koja se naplacuje bas od prvog marta, a pola BiH ih nema jer ima Telemach. Nikakva simbolicnost, pogodnost u organizaciji. Klasicno nepostovanje drzavnog praznika i mamac za zaradu zbog aplikacije.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

GBBP
Kontakt:

Post Postao/la GBBP » 11 feb 2021, 22:54

Da smo kako treba i mi i kone sa lavora bojkotovali bi ovaj termin,izašli bi u javnost i rekli neke stvari.
Ovo je najveći državni praznik,neradni dan,a oni stave kao u inat taj dan najveću utakmicu u Bosni i Hercegovini.
Sramota,tužno,da nije ove države ni nas ne bi bilo!
1921

SSR
Kontakt:

Post Postao/la SSR » 11 feb 2021, 23:02

LjoZee je napisao/la:
11 feb 2021, 22:53
SSR je napisao/la:
11 feb 2021, 22:50

Pa nije 1.3. praznik grada Sarajeva pa da oni snose troskove. Drugo je ono kad je bilo 6.4. pa simbolicno. Ovo je drzavni praznik ili ti ga poludrzavni s obzirom na nasu situaciju u ovoj BiH. Uradjeno od strane m:tel-a i njihove aplikacije koja se naplacuje bas od prvog marta, a pola BiH ih nema jer ima Telemach. Nikakva simbolicnost, pogodnost u organizaciji. Klasicno nepostovanje drzavnog praznika i mamac za zaradu zbog aplikacije.

Naravno da nije dan grada, niko i ne kaže da jeste, ali jeste drzavni praznik, i zbog toga grad Sarajevo ili kanton ce biti generalni pokrovitelj

utakmice kako bi se na simbolican nacin obiljezio isti dan, ne mogu te shvatiti da kazes da je dan nezavisnosti poludrzavni praznik :roll:

Koga bole jajca sta četnici i ustaše misle o tom danu? to je dan nezavisnosti bio i ostao, slavio se i slavit ce se u inat dušmanima, i nebi nas trebalo

zanimati sta oni misle i kakve nazive imaju za taj dan pa ga jos pominjati u istom kontekstu kao i oni

Najveci klub u drzavi ce odmjeriti snage za drugim najvecim klubom u drzavi, praznik fudbala na dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Brzo zaboravljamo bgm :bih:

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 feb 2021, 23:03

GBBP je napisao/la:
11 feb 2021, 22:54
Da smo kako treba i mi i kone sa lavora bojkotovali bi ovaj termin,izašli bi u javnost i rekli neke stvari.
Ovo je najveći državni praznik,neradni dan,a oni stave kao u inat taj dan najveću utakmicu u Bosni i Hercegovini.
Sramota,tužno,da nije ove države ni nas ne bi bilo!

:thumbup:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 11 feb 2021, 23:14

Kakav ba neradni dan,gdje vi zivite.. pitajte radnike Eurosjaja i ostalih bh kompanija da li je neradni.
Skoro kao i svaki drugi dan,ovi slobodni ce malo pratiti po tv-u i tjt. Ako nema publike,bolje nedjelja vise ce raje pratiti.
Ovo je iskljucivo izlazenje u susret Areni,zbog one aplikacije.
Zbog raje koja radi drugu,neke nenormalne smjene nek bude nedjelja..

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 11 feb 2021, 23:16

Bravo za pitarsko-cetnicki savez.

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 11 feb 2021, 23:26

Oko pripremnih utakmica,nekako imam osjecaj da dosta ljudi pise samo da bi kritikovalo.Eto nek mi neko objasni,sta smo mogli vidjeti i u kojim sastavima.Nama je tesko ugoditi,dobijes 8:1 nisi trebao toliko,dobije 2:0 tanko i ovi su imali sansi,izgubis ili nerjeseno daj ostavku.
Okej veze nemamo,bekovi,stoperi sve zamjeni,ali kako smo drugi? Najmanje losi? Ne bih ja rekao da bas tako tanka ekipa moze dobiti Zrinskog dva puta,odnosno bas sa svima odigrati egal utakmice osim sa Krupom i MDK.
Neko pise Kosoric spor,Veseli talasika,sta to imas koji k pisati,to mi svi znamo.A znamo i da bi se **** od do da se nije ugovor isto Veselom produzio..
Kao trpio bi se Kulasin ili Gasal,cim bi prvu losu tekmu odigrali pisalo bi ae kao i za Subasica,Hajdara,Kemu i ostale potencirale bi se lose stvari.
Slavko nikad nije rotirao,nije valjalo.
Adzem je gurao neke igrace,nije valjalo.
Krcmarevic prvi igrao 442 dijamant nije valjalo.
Amar sve to isto radi,rotira,igramo sa nikad gorim sastavom(ne opravdavam,to je zalosno),alk ocekivati od Mese,Lendrica,Veselog da pobjede sve,to samo lud covjek moze.
Dozovite se,otprilike imamo 22 igraca od kojih je samo golman razlika i to ne prevelika,ostalo je svejedno ko igra,mozda prednost imaju Ikic,Stilic,Mesa i to je to. Ostalo je svakako cirkus.
Evropa je puna saka brade.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 11 feb 2021, 23:38

BOJKOT! NEMOJTE BITI **** GODINAMA!

FUJ ****!!!!!
Željezničar za život cijeli!

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 11 feb 2021, 23:38

Što se mene tiče samo subota noćni termin.Kakav ba ponedjeljak.Čuj ponedjeljkom Derbi.Može kod ovih sve pa i Derbi u ponedjeljak.Sve srozaše i otjeraše u tri pm pa i Derbi.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 11 feb 2021, 23:41

Joj ****-podaničkog mentaliteta. Šokiran sam.
Željezničar za život cijeli!

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 11 feb 2021, 23:42

I nek mu termin odigravanja bude u 13.00.Kad je već ponedjeljak može i ovaj termin.Jebote zamrzit će raja Želju zbog ovih ublehaša.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 feb 2021, 23:44

Najgori moguci termin.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 11 feb 2021, 23:49

SudoHusika je napisao/la:
11 feb 2021, 23:41
Joj **** mentaliteta. Šokiran sam.
da im mamicu natakarimo areni i vicinim cetaljima treba sa klubom vidjeti da se raja utali i umjesto mtel banera da zakupimo prostor za zastavu sa ljiljanima preko istoka pa neka prekodrinska stoka se pusi :kafa:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 11 feb 2021, 23:52

1.3. derbi
6.3./7.3. Tuzla City u gostima
10.3. četvrtfinale kupa
13.3./14.3. Olimpik kući
Zadnja izmjena: braco, dana/u 11 feb 2021, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 11 feb 2021, 23:55

@timpramosavePla, Na utakmici sa Ljubuskim ljudi su nam kod rezultata 1:1 napravili fine 3-4 sanse koje su mogle rezultirati primljenim golom ali nisu iz razloga sto je rijec o nizeligasu.

Danas protiv Brotnja u prvih 45 minuta jednu jedinu sansu nismo napravili, jednu jedinu sansu.

Trpili bi se Kulasin, Gasal itd kao sto su se trpili i mnogi drugi talentovani igraci, ovo talentovani je kljucno i to treba podvuci, a ne da trpimo antitalente poput Osmankovica, Hajdarevica i da onda pisete gluposti, mijesate talente i antitalente i pokusavate izjednaciti to dvoje..

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 feb 2021, 23:57

Robust je napisao/la:
11 feb 2021, 23:49
da im mamicu natakarimo areni i vicinim cetaljima treba sa klubom vidjeti da se raja utali i umjesto mtel banera da zakupimo prostor za zastavu sa ljiljanima preko istoka pa neka prekodrinska stoka se pusi :kafa:
:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:

slika

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 11 feb 2021, 23:59

MocMahale444 je napisao/la:
11 feb 2021, 23:57
Robust je napisao/la:
11 feb 2021, 23:49
:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:

slika
il to muhoni il da klub napravi akciju ako me bude gledatelja jer je praznik da svaki navijac donese zastavu ljiljanku i klub je stavi rasiri na jedno mjesto na istoku ne mogu je skinuti jer taj dan u kantonu po zakonu je praznik ;)

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 12 feb 2021, 00:18

braco je napisao/la:
11 feb 2021, 23:52
1.3. derbi
6.3./7.3. Tuzla City u gostima
10.3. četvrtfinale kupa
13.3./14.3. Olimpik kući
simpatiĆno.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Hrammm1921, strucnjak9 i 60 gostiju.