Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Kako je otiso kod kineza Conte se pokvari.. sta uradise od covjeka.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- FabioParatici
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
#PIRLOOUT
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
#PIRLOOUT
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
Nije zaista problem kada padne 7 golova. Problem je sto u Italiji niko od nas ne moze zamisliti da neki osrednji tim "izubija" tako top 3 ekipe i to se ne desava. Znamo mi svi ovdje zasto se ne desava, jer ljudi igraju defanzivan fudbal i pri tome cuvaju bod kuci. Ponekad je to zaista i ogavno gledati, realno nemaju kompetitivnosti nimalo u sebi. Dakle u italiji ne moze svako svakoga bas dobiti, ako i dobije to je zaista premalen uzorak.JuventinoVero je napisao/la: ↑10 feb 2021, 00:24Kad u engleskoj padne 7 golova to je spektakl, svak svakoga može dobiti, fudbalski nba..a kad se to desi u italiji onda je to nabijanje nejači i igra bez taktike.
Kada se u engleskoj okrene 2 gola zaostatka na poluvremenu to je ekstaza jer se nikad ne odustaje i moguće samo i nba..u italiji je to klasična namještaljka.
Kada je godinama u engleskoj padalo više golova po utakmici to je zato što se igra atraktivan fudbal..kada je situacija obrnuta, onda se u Italiji igra seoski fudbal sa nedostatkom taktike.
Neki dan je npr. Everton stigao Unitedovih 2-0 ili 3-0 cini mi se. Dakle mid-tabel ekipa stize United na njihovom terenu. Ne bih ulazio u detalje kako i na koji nacin ali poenta price je da ljudi idu sa pristupom i kada gube da nista nije gotovo i da se moze dosta toga spasiti. Inter kada vodi protiv fiorentine 2-0 ovi stanu i vide da ne mogu vise a kuci igraju ljudi.
Nemam nista protiv toga da pada vise golova i to mi je ok. Problem je sto ovdje ljudi karakterisu Serie A kao doktorsku disertaciju odbrane, a realnost je da nisu toliko jaci u odbrani od ostalih timova, jer lakse je biti dobar u odbrani kada ti napadac stoji 30 m od tvoga gola nego kada ides na pobjedu nebitno gdje igrao.
@meepo
Ja mogu mnogo vise nabrojati utakmica gdje Liverpool strasno takticki odigrao utakmicu. Npr. City prosle godine ako se ne varam 3-0, Barca 4-0. To su ljudi koji vjeruju u pobjedu i nakon sto gube 3-0 na poluvremenu.
Taktika jeste odbrana, to je tacno, ali ja bih rekao samo dio odbrane. Ne meni nije Milanova utakmica u kupu referenca da vi igrate defanzivno, iako i sa 11 igraca ste se mnogo povukli i cuvali 1-0 sa pokusajem da zabijete koji na kontru, ovo da se ne lazemo. Nije problem se braniti kao Mourinho, ali isti je znao uvesti sve napadace iako je remi, to znaju i mnogi Interovi navijaci. Mourinho ima takav stil, ljudima se mnogo vise cini da se on brani, jer ga pamte po drugoj tekmi Barce mozda ili Chelsea. Realnost je da je Inter igrao odmjereno pod Mournihom, onako jednostavan fudbal uz vrlo malo ljepote a vise efikasnosti. Cilj je uvijek bio da mu se ne zatrese mreza prvo ali nije se branio sa 5 igraca u jednoj liniji kao Conte npr.
Kazem u italiji vec odavno nema kvalitete da stave te defanzivce pod pritisak, jer poenta price je da njih stoji 7-8 u liniji skoro kada ih napadaju ljud a u zaostatku su 1-0. To sto u engleskoj se igra ofanzivnije pa ljudi budu vrlo cesto ostavljeni na cjedilu je drugo. Primjer ti je bila prosle sedmice tekma City-Liverpool gdje je TAA ostajao sam sa Sterlingom i isti ga unistio, jer mu je falila podrska u vidu zatvranja prostora iza njega.
Pa ne moras eto sa njima, ali ne mozes ni Piolija, Contea ili Pirla staviti sa istima u kontekst. Iste te navedene ne mozes staviti u kontekst sa Bielsom, Espiritom Santosom ili sl. jer oni cine drugi rang.
Uglavnom neka me ljudi pogresno ne percipiraju, ja navijam za Inter ali nemam nista sa tim ako Juventus pobijedi i tjt. Takav je fudbal i neko bude pobjednik a neko gubitnik u sumi. Sto se lige tice, to cemo reci nakon 38 kola ko je osvojio, tvrditi da je neko vec tu odradio posao ili da nece sigurno osvojiti je na nivou "baba vange". Pustite da se odigra sve i na kraju donosite zakljucke,te onda mozemo jedni drugima izmedju sebe cestitati.
-
- Kontakt:

Nista, cist start. Kakvi licemjeri, da li Juventusu nije pokazan crveni svi moguci kinezi i penalisti bi se pojavili na ovoj stranici i pricali bi o kradji epskih razmjera..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- BuffonGigi
- Kontakt:
Ma jadni su ispali u svakom pogledu. Perika na poluvremenu srednjak pokazuje, i onda se zali na vrijedjanje. A pritisak na sudije poput onog se ne vidja svaki dan. Kad je onaj komentator na SK rekao da nisu realni i da prave cirkus... Za njih je Juve uvijek bio izgovor za neuspjeh.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Nemoj da ljudima mazes oci. Start je bio za zuti karton i stavio si samo scenu sa zavrsnice. Pogledaj kako se dogodio stari i shvatit ces o cemu pricam. Brozovic uopste nije usao u duel sa otvornim dzonom vec je spletom okolnosti zavrsila situacija tako. Ko je gledao utakmicu ce potvrditi. Mani se tih puckih i propagadnih postova u smislu da se prikazes ostecenim.jasko_juve je napisao/la: ↑10 feb 2021, 08:58
Nista, cist start. Kakvi licemjeri, da li Juventusu nije pokazan crveni svi moguci kinezi i penalisti bi se pojavili na ovoj stranici i pricali bi o kradji epskih razmjera..
Sudija je dosudio igru rukom perisica na pravdi boga a lopta ga je pogodila u stomak. Sudija koji je stojao 2m od situacije svira nedozvoljenu igru bezveze i onda jos daje covjeku zuti zbog prigovora- naravno opravdano.
-
- Kontakt:
Hahh mazem oci??? Jel ti vidis starta? Kakva je razlika izmedju ovog starta i crvenog kartona Cuadrada??pobjegla mu lopta, nije bilo namjere ali djon je zavrsio na listu noge..vama je sve propaganda i logicno da je tako.. Kompleks do Boga. Al razumijem, uredu je. Brozovic je zasluzio zuti jer je splet okolnosti bio takav a Cuadrado je dobio crveni jer nije bilo spleta okolnosti i tu se oci zamazati ne mogu.tiffoso je napisao/la: ↑10 feb 2021, 09:53Nemoj da ljudima mazes oci. Start je bio za zuti karton i stavio si samo scenu sa zavrsnice. Pogledaj kako se dogodio stari i shvatit ces o cemu pricam. Brozovic uopste nije usao u duel sa otvornim dzonom vec je spletom okolnosti zavrsila situacija tako. Ko je gledao utakmicu ce potvrditi. Mani se tih puckih i propagadnih postova u smislu da se prikazes ostecenim.jasko_juve je napisao/la: ↑10 feb 2021, 08:58
Sudija je dosudio igru rukom perisica na pravdi boga a lopta ga je pogodila u stomak. Sudija koji je stojao 2m od situacije svira nedozvoljenu igru bezveze i onda jos daje covjeku zuti zbog prigovora- naravno opravdano.
Pa postavi video i od starta Brozovica, takvih se slika moze napraviti deset po utakmici...
Kakvi pacenici sve ti yebem od predsjednika im do evo i navijaca... Sav svijet vidi jedno samo oni drugo...
Bolestan klub bio i ostat ce, šampioni u spinovanju...
Kakvi pacenici sve ti yebem od predsjednika im do evo i navijaca... Sav svijet vidi jedno samo oni drugo...
Bolestan klub bio i ostat ce, šampioni u spinovanju...
Start Brozovica za zutog i to je to.
-
- Kontakt:
Ma ja, do mene je. Sav svijet vidi 9 zaredom samo vi ne vidite i ne zelite da priznate sami sebi niti mozete. Sav svijet vidi trenera od 24m za 2 godine i 0 trofeja. Pogledaj video starta i facu Broza.. Isti start, identican. Potrudi se pa nadji, selam.
Bolestan klub , a vi tako " zdravi " pokupiste sav otpad od nas ...kad im istekne rok trajanja vi pokupite i debelo jos platite u nadi da bi bili blizu Juventusa 

Koji vas otpad? Tko je to došao iz Juventusa osim Marote...
Rekoh vec šampioni spinovanja i nista drugo...
Kwadwo pa onda perika na nagovor corkia koji je konto da od intera pravi novi Juventus

Juve je sampion Italije , a vas klubic je sampinjoj u spinovanju " next year "

- Beduin
- Kontakt:
Kako ce znati kad je on te godine u jaslice krenuo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Kakve veze ima Conte sa vama, on sa vase klupe dosao na klupu Intera mozda...rekoh ti jedino Marota je došao, i logično sve je otpad dok ode iz juventusa, dok je kod vas bio, bio je najbolji i najjači...jelle je napisao/la: ↑10 feb 2021, 10:46Kwadwo pa onda perika na nagovor corkia koji je konto da od intera pravi novi Juventus![]()
Juve je sampion Italije , a vas klubic je sampinjoj u spinovanju " next year "![]()
Toliko ste bitni legendi kluba da vam srednjaka pokazuje, a kleli ste se u njega... Ali to vise govori tko su vam legende kluba...
Kod nas je bio sampion za sicu ... Dok kod vas samo dere platnu listu intera ... Legenda nego sta , niko bolje ne pravi inter i navijace debilima od njega 

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Znas kako je meni bitna platna lista njegova, on je u rangu Mazzarria, Stramaccionia i ostalih što su prošli kroz klub.
Drago mi je da vas klub ima takve legende

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.