Općenito po meni nema puno brzih igrača u ligi. Pa čak i krila koja su imala najviše golova u posljednjih nekoliko godina tipa Tatar, Zakarić i Filipović uopšte nisu nešto brzi po meni. Dobar šut imaju i to je sve. Zato Zakarić nikada vani nije uspio, Filipović također, Tatara ćemo vidjet.
Zato je po meni pravi igrač bio Bradonjić i njega sam kad smo pričali prvog spomenuo da bih ga najviše volio vidjeti kod nas od svih igrača u ligi; brz, prodoran, a daje golove. Fanimo je logično brz, a ima agilnih igrača tipa Jović, ZIljkić, Crnkić, nekada Veseli, prije Ognjen Todorović ali nije to nešto previše.
Nekako sam se uvijek pitao jel' to genetski kod nas da smo više dizelaši koji su majstori s loptom nego ti brzaneri. Kad gledam i našu repku uvijek su nam ta krila bila problem, pa evo i sada ti mora Gojak igrati krilo. A evo ovako kad gledam i Želju, ja se ne sjećam kad smo proizveli neko dobro krilo. Ok Višća se afirmisao kod nas ali da smo mi nekog iz OP izbacili kao dobro krilo, baš dugo se to nije desilo.
Možda bi to mogli biti Gasal i Kulašin ako im se da šansa, imaju neke zanimljive karakteristike.
Zato treba afrikance i latinose ganjati jer ti oni daju tu fizičku notu koja ti fali ali kod nas u bh. ligi ne postoji uopšte interes za takve igrače, već samo ove jugose dovodimo.