FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ElCartel11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ElCartel11 » 09 feb 2021, 14:26

feniksptica je napisao/la:
09 feb 2021, 14:15
AlfredNobel je napisao/la:
09 feb 2021, 14:10
Jaaaaaj ovo je onaj derbi kad se zadimilo, ništa na streamu nisam vidio pa barem deset minuta. Ne ponovilo se!
Najgore mi je kad je Sunce pa slabo vidim na streamu. Kad je kisa top bude, oni kisnu na stadionu al kad su budale nek idu i kisnu..
Hehe al imate neke slabe ekrane boze sacuvaj
Komene ekran 4K resolucion mogu pored sunca i reflektore jos upalti ja vidim recimo musicu kad igracu sleti na lice
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 09 feb 2021, 14:28

Na sjednici Kriznog štaba se razgovaralo i o vraćanju publike na fudbalske stadione.

"Mi smo jesenas bili spremni dati saglasnost da se igra liga, no tada RS nije bila spremna na tu mjeru, pa je izostalo vraćanje publike. U narednih 15 dana ćemo učiniti sve, obaviti razgovore s kolegama iz RS-a i Nogometnog saveza BiH i ako bude epidemiološka situacija adekvatna, razmišljat ćemo i toj mjeri. Svi žele povratak na stadione, ali rizici su i dalje veliki“

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 09 feb 2021, 14:31

Prvo kolo treba bez publike biti, prerizicno je. Onda neka od 1.3. dopuste :kafa:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 feb 2021, 14:42

09 feb 2021, 13:54
Sto se tice sjebavanja oko transfera, dovoljno sam se sjebo sa Amarom i Tatarom. Sumnjam da ce me sta vise od tog uzdrmat ovaj prelazni rok

Ma to je odlicno odradjen posao. Uz Ahmetovica i Akademce najzaluzniji za Titule, dakle i pare koje dolaze uz to. Za produzenje njihovih ugovora bi trebali bas dobro potrositi, a imamo 4 LW i 4 AM , mozda ne tih kvaliteta, ali ih placamo. Iz 100 razloga nisi mogao uzeti vece pare.
- Njih dvojica igrali cca 80 mj., x 10 hKM = 800 hKM. Igrali dzaba i ostalo cca 300 hKM.
- Realno na trzistu i nisu vrijedili vise, da jesu uzelo bi se vise. To sto su nama bili zakletve(do nemilog dogadjaja) to je nas problem.
- Kamo srece da se ovo ponavlja, recimo TSS,Milicevic,Oremus, naravno ne u ovom trenutku, jer nam bas trebaju. Da odigraju dzaba i donesu Titule.
- E sa Kovom,Djokanovicem i Pidrom je drugacija situacija (kvalitetni,mladi,dugogodisnji ugovori). Takve mi ne mozemo "kupiti" nazalost.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 09 feb 2021, 14:57

ElCartel11 je napisao/la:
09 feb 2021, 14:26
09 feb 2021, 14:15
09 feb 2021, 14:10
Jaaaaaj ovo je onaj derbi kad se zadimilo, ništa na streamu nisam vidio pa barem deset minuta. Ne ponovilo se!
Najgore mi je kad je Sunce pa slabo vidim na streamu. Kad je kisa top bude, oni kisnu na stadionu al kad su budale nek idu i kisnu..
Hehe al imate neke slabe ekrane boze sacuvaj
Komene ekran 4K resolucion mogu pored sunca i reflektore jos upalti ja vidim recimo musicu kad igracu sleti na lice
Ma ja i ne gledam kad je sunce, odmah gasim i trčim na fb da u komentare ebem upravi majku što nisu tražili pomjeranje za navečer.

@Cartel
Ako ne vidiš Pidri plombu na četvorci, onda ništa..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 09 feb 2021, 15:02

A ko to pljuje upravu i kaze da ne namice parre? Hajde izvuci te postove! Da vidimo te pljuvace. Imate ozbiljan kompleks nize vrijednosti. Al bas ozbiljan.

Prvo cvilite kako niko nece kod nas i svi bjeze iz bosne.
Pa vam se dokaze da u Srbiji npr osim Cz i Partizana 90% igraca moli Boga za platu i da bi im premija bila igrati za fks.

Cim se kaze da ne valja ovaj rasip kadra, odmah +9, nepobjedivi bla bla. Pa jel to.trrba da znaci da nikog ne smijemo spomenuti? Kritikovaati? Treba da radi ko sta hoce? Ide ti 50% ekipe do kraja sezone ako ne i vise (kovacevic?) i treba se praviti glup? Slijep? Ja ne vjerujem sta citam nekada. Bukvalno.

Takav remont cemo jako tesko prezivjeti bez posljesica. Zivi bili pa vidjeli a moglo se drugacije da je postojao neki plan a ne da se planira "ma.produzit ce oni sto ne bi".

Ako se kaze da je cmiljanic igrac fakticki bez karijere jer 4500 min sa 25 godina je uzasno, problem je pa se onda gleda kako je loptu primio i kakav pogled ima trazeci opraavdanja iako je jasno da 1 od 10 bude pogodak.

Na kraju, to sto se u kritici ne pominju uspjesi je upravo iz razloga sto nismo anamo oni bili i nikad necemp biti da nekoga ko je nesto uradio prije cijeli zivot tapsemo po ramenima za to i sve kasnije kurvarluke "ne vidimo". E bgm vidimo i uvijek gledati naprijed i napredak.

Ista prica bila sa Husrefom i duplom, kad ste ko pi.cke sutili ili branili ga pisao sam da ne valja sve to. Pisao postove o tomr da mu se ne smije dati novi ugovor pogotovo ne povecan, pa trubio cijelu jesen o tome i jedva jos dva forumasa max, i kad je sve otislo u pm onda ste svi za. Nakon po godine ispada svi branili upravu a pljuvali husrefa agarantujem da je dobar dio svrsavao na onaj skup...

Kako sam tada pedvidio razvoj situacije, mislim da u koliko emir ne promje i pristup prema dovodjenju igraca, selekciji istih i davanja plata istima, ceka nas tezak remont i njemu otkaz u neko dogledno vrijeme.

Naucite da argumentovana kritika nije pljuvanje nego realno sagledavanje situacije. Realan osvrt na neciji rad. Neciji ima puno vrlina, Vinko, ali ima i manaa.
Po meni emir zasluzuje kritike zbog izlaznih transfera, pregovarackih sposobnosti.
Pozitivno je sto je stvorio ekipu finu, koja ima super atmosferu.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Indianac
Kontakt:

Post Postao/la Indianac » 09 feb 2021, 15:06

Stetno Dusane.
Hvala ti za sve

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 feb 2021, 15:17

Indianac je napisao/la:
09 feb 2021, 15:06
Stetno Dusane.
Hvala ti za sve
:plac:
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 09 feb 2021, 15:23

@Pantelija, ja sam jucer rekao da se ovdje ocito ne smije nista preventivno reci. Uostalom, zbog toga sam i ja prestao jer se uvijek nakaci par postova o nepobjedivosti. Bolje ti je posmatrati s neutralne tacke i zadrzati misljenje za sebe nego pokusavati objasniti nekome ko gleda samo pravolinijski poput konja. Nepobjedivost je dosla kao plod dobrog rada i dobrih poteza, to ne moze i ne treba niko sporiti. Tako isto sada se mora istaci da se trenutno radi lose, a narocito kad je u pitanju osipanje ekipe (ne racunam tu Tatara i Rahmanovica), te dovodjenje pojacanja koja su u najmanju ruku za sada sumnjicava.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 09 feb 2021, 15:27

09 feb 2021, 13:49
Kometa je napisao/la:
09 feb 2021, 12:34
09 feb 2021, 02:29
Uzmete samo i pogledate treninge Dinama i nas, te trenere tamo i ovdje, sve će vam se samo reći. Kako ljudi rade i pristupaju s mladim, koju su to tehnike i metode, onda me i ne čudi što ubijaju love na njima. Kod nas treneri bivši igrači i to referenca za dolazak. Svaka čast Uščupliću na svim trofejima, ali je smiješno i suludo za očekivati da taj čovjek nekog nešto može naučiti. Neće da polaže za profi licencu eeeej, gdje ćemo dalje i on treba da bude uzor nekom tinejdžeru. O kafanama i mahalaškom načinu života da ne govorim.

Mislim da će i Akademiji biti dobro utegnuta dolaskom Cioffija, neće tu biti fušeraja, siguran sam. Nije on došao da bezveze sjedi i drpa se na Sabrinu, tako da sigurno možemo očekivati novitete i neki novi sistem rada.
Treba se vratiti u realnost,cuj pogledaj trening dinama.Sef o.p.dinama je odbio ponudu da preuzme skolu arsenala sa god.platom od milion funti.Ni jedan trener dinama u o.pogonu nema iapod 4-5 000 eura platu plus sto uzimaju svu talentovanu djecu iz hrvatake.Nije to samo dovesti dijete vec treba obezbijediti roditeljima posao i smjestaj
Ti si pomiješao i kruške, i jabuke i babe i žabe, sve. Prvo, odnosilo se na same treninge, pristup, stručnost i profesionalizam, tj. rad s tom djecom. Kad imaš takav sistem i mašinu, plod dolazi svako malo, u ovom slučaju je to lova od te dječurlije.
Nigdje nisam rekao da treba dovesti trenera Dinama, mi tu ne možemo prismrditi ni u snu. Rekao sam da moraju doći ljudi koji znaju raditi s djecom, koji su profesionalci, dobri psiholozi i autoriteti. Opet ponavljam, nama trener Uščuplić, lik koji nema profi licencu i kojeg qurac zaboli za tim. O čemu dalje da pričamo? Koga će on naučiti s takvim pristupom, pogotovo usmjeriti mlad mozak? O ljubavi prema pivi da ne govorim..

Što se to ne bi ugledali na Dinamo? Valjda se ugledaš na bolje, nećeš valjda gledati treninge i prepisivati od Zvijezde Gradačac.
Nisam ja rekao da treba dovesti trenera dinama vec da trener koji zna raditi sa djecom kosta.Ne mozes se j....a da ne ude

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 09 feb 2021, 15:31

Da sad nema Tine Susica, mi bismo bili u rangu Zrinjskog, znaci on nas izdvaja malo iznad ostalih trenutno.
Iz ove 3 utakmice se to vidjelo.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 feb 2021, 15:37

Kamuflazn je napisao/la:
09 feb 2021, 12:47
Do petka pojačanje od kojih će se gaće tresti. :beba:
Čovjek vam fino sinoć napisao, da smo završili sa dovođenjem ove zime. A i Krste reče, da imamo zamjenu za Tatara i Rahmanovića ( mada se ja ne slažem sa njim )

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 feb 2021, 15:39

forgempp je napisao/la:
09 feb 2021, 15:31
Da sad nema Tine Susica, mi bismo bili u rangu Zrinjskog, znaci on nas izdvaja malo iznad ostalih trenutno.
Priznali ili ne, nismo iznad drugih. Sa dvojcem koji je otišao, bili smo jači za 20 %

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 feb 2021, 15:42

Evander je napisao/la:
09 feb 2021, 14:24

Najveca istina. Mada, haman da je bolje i te pare ne trositi i ukinuti omladinski pogon, nego da ovako radi i nista ne doprinosi.
Ako misle fakat da od akademije imaju nesto, onda ce morati i uloziti i sacekati par godina.
Sigurno da bi bolje ulaganje bilo u akademiju, nego u platu 30 000 eura mjesecno za onog Beciraja.

Da moze i treba bolje. Da, ali nije sve tako crno Brada. Da li bi mogao kupiti Kovu,Djokanovica,Pidru, Mujakica(u onam trenutku) od Radnika,Borca ili Slobode. Ne ne bi, jer bi otisli iz BiH u Austriju, Grcku.... Nabrojani su otprilike kvaliteta kao Danilovic ili Bradonjic.
Mozda ima kvaliteta i u Besicu,Dizdarevicu,Kurdicu,F.Hodzicu,Resicu,Salcinu,Dalu,Dervisagicu,Islamovicu i ....
Na strucnjacima je da kazu jesu li ili nisu kvalitet za FKS. Mora bolje,ali nije crno. Samo minuta treba, jer trening i utakmica nisu isto.
Cak i klupa im upitna, jer tamo moraju da sjede neperspektivni i SKUPI iskusni igraci(za minuli rad dati im plaketu i buket cvijeca).

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 09 feb 2021, 15:44

Pantelija je napisao/la:
09 feb 2021, 15:02

Ako se kaze da je cmiljanic igrac fakticki bez karijere jer 4500 min sa 25 godina je uzasno, problem je pa se onda gleda kako je loptu primio i kakav pogled ima trazeci opraavdanja iako je jasno da 1 od 10 bude pogodak.
Maloprije mi pade na pamet onaj napadač što ga je Radnik doveo, Matej Jelić.Jeb.ote, lik je po golovima Marcelo Salas za ovog našeg invalida Cmiljanića.Samo u kvalifikacijama za Evropsku ligu 2015/2016, Jelić je dao golova koliko Cmiljanić za cijelu karijeru, a za Žilinu je zabio 38 komada za dvije godine, bio najbolji strijelac Slovačke lige i to mu je donijelo transfer u bečki Rapid.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 09 feb 2021, 15:46

Historicar je napisao/la:
09 feb 2021, 15:44
Pantelija je napisao/la:
09 feb 2021, 15:02

Maloprije mi pade na pamet onaj napadač što ga je Radnik doveo, Matej Jelić.Jeb.ote, lik je po golovima Marcelo Salas za ovog našeg invalida Cmiljanića.Samo u kvalifikacijama za Evropsku ligu 2015/2016, Jelić je dao golova koliko Cmiljanić za cijelu karijeru, a za Žilinu je zabio 38 komada za dvije godine, bio najbolji strijelac Slovačke lige i to mu je donijelo transfer u bečki Rapid.
Odvratan si.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 feb 2021, 15:46

forgempp je napisao/la:
Tino, Oremus i Djokanovic malac. Ostali su tu da popune prazna mjesta i ništa ne odskacu od ostatka lige.
Rahmanovic i Tatar su bili u njihovoj grupi sto odskacu.
Bice ih yebeno nadoknaditi u svakom pogledu.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 feb 2021, 15:47

09 feb 2021, 14:02
Denchi je napisao/la:
09 feb 2021, 13:59
09 feb 2021, 13:49

Ti si pomiješao i kruške, i jabuke i babe i žabe, sve. Prvo, odnosilo se na same treninge, pristup, stručnost i profesionalizam, tj. rad s tom djecom. Kad imaš takav sistem i mašinu, plod dolazi svako malo, u ovom slučaju je to lova od te dječurlije.
Nigdje nisam rekao da treba dovesti trenera Dinama, mi tu ne možemo prismrditi ni u snu. Rekao sam da moraju doći ljudi koji znaju raditi s djecom, koji su profesionalci, dobri psiholozi i autoriteti. Opet ponavljam, nama trener Uščuplić, lik koji nema profi licencu i kojeg qurac zaboli za tim. O čemu dalje da pričamo? Koga će on naučiti s takvim pristupom, pogotovo usmjeriti mlad mozak? O ljubavi prema pivi da ne govorim..

Što se to ne bi ugledali na Dinamo? Valjda se ugledaš na bolje, nećeš valjda gledati treninge i prepisivati od Zvijezde Gradačac.
Pa zasto se moj dobri Alfrede limitirati Dinamom, ugledajmo se na La Masiu i Barcelonu, treba osvojiti ballon d'or....
Ja sam za još bolje, La Masia je u raspadu.
Pa dobro realno sta je jedan icardi,iniesta,xavi, itd mali su to igraci za nas....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 09 feb 2021, 15:50

Ja bih samo kaznio onoga ko je ispred kluba stavio potpis na novi ugovor onoga plackonje... Ruka mu se osusila :puke:
Kazna bi mu bila da sto recenica napise u jednom satu "Ja volim Sarajevo vise od svog zivota" i onda mozda shvati koliko je to teska recenica za izgovoriti, a raznorazni lazljivci to olako izgovaraju.

Trebo je onom tintom iz olovke da ga prsne po ocima a ne da stavi paraf na ugovor.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 feb 2021, 15:52

forgempp je napisao/la:

Da, ali i TSS je neko doveo. Uz sve kritike ide i ta pohvala :rol:
Imamo mi dosta kvaliteta i sad : Kova,Oremus :rol: ,Pidro,Milicevic, Dupovac(na ovom nivou),Pejovic,Djokanovic,TSS,Fanimo.
Imamo i 4 "lijeva" krila i spica aBd u Borisu i Haretu. :thumbup:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Posejdon, spezial i 57 gostiju.