Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
-
- Kontakt:
Re: Rukometna reprezentacija BiH
jednostavno nekontam...cijeli svijet nama krade talente, mi imamo mogucnost da to makar malo ublazimo, i najvise nam to treba momentalno u rukometu i najlakse tu i ide (lakse nego u fudbalu i kosarci) ali mi to opet (vise) neradimo. pa jesmo li svjesni da veliki broj naturizovanih igraca/igracica pripada najboljim nasim reprezentativcima od osamostaljenja, pa stojanovic je treci najbolji strijelac rukometne repke ikad, z. martinovic, pocuca, domercant, jones, hurt, itd itd pripadaju medju u najgorem smislu 20 najboljih reprezentativaca/reprezentativki u svom sportu od osamostaljenja drzave. halalite sto se ponavljam kao papagaj.
ps: njemci uzese sebi moukoko-a, spanci bracu dusebajev, ansu fatia i garuba-u, island mogao sebi dovesti dvojicu rukometasa iz kube samo mi neiskoristavamo (vise) ono sto bi mogli!?!
ps: njemci uzese sebi moukoko-a, spanci bracu dusebajev, ansu fatia i garuba-u, island mogao sebi dovesti dvojicu rukometasa iz kube samo mi neiskoristavamo (vise) ono sto bi mogli!?!
Po tebi treba uvoziti nake retarde do Tabakokija,Marijanac zbog ti uvoza i naši talenti su izgubili svaku nadu.Strani polavnjaci godina su dobijali šansu kod nas i šta su napravili ništa osim sto su lakše sebi našli klub koje za to kriv najveći grobar Maglajlija.Ovdje uvjek ima talenta i potencijala i danas dan,ali koja korist kad nikada niko neće dobiti šansu od Prcea i taki i logično momci sa 22 GOD se kane rukometa jer od toga se nemoze živjeti u BiHvisegrad8392 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:42jednostavno nekontam...cijeli svijet nama krade talente, mi imamo mogucnost da to makar malo ublazimo, i najvise nam to treba momentalno u rukometu i najlakse tu i ide (lakse nego u fudbalu i kosarci) ali mi to opet (vise) neradimo. pa jesmo li svjesni da veliki broj naturizovanih igraca/igracica pripada najboljim nasim reprezentativcima od osamostaljenja, pa stojanovic je treci najbolji strijelac rukometne repke ikad, z. martinovic, pocuca, domercant, jones, hurt, itd itd pripadaju medju u najgorem smislu 20 najboljih reprezentativaca/reprezentativki u svom sportu od osamostaljenja drzave. halalite sto se ponavljam kao papagaj.
- ASD
- Kontakt:
Moukoko je u Njemačkoj pd 10-te godine, dok mu je otac tamo čitav njegov život.visegrad8392 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:42jednostavno nekontam...cijeli svijet nama krade talente, mi imamo mogucnost da to makar malo ublazimo, i najvise nam to treba momentalno u rukometu i najlakse tu i ide (lakse nego u fudbalu i kosarci) ali mi to opet (vise) neradimo. pa jesmo li svjesni da veliki broj naturizovanih igraca/igracica pripada najboljim nasim reprezentativcima od osamostaljenja, pa stojanovic je treci najbolji strijelac rukometne repke ikad, z. martinovic, pocuca, domercant, jones, hurt, itd itd pripadaju medju u najgorem smislu 20 najboljih reprezentativaca/reprezentativki u svom sportu od osamostaljenja drzave. halalite sto se ponavljam kao papagaj.
Braća Dušejbaev u Španiji čitav život.
Fati u Španiji od 6-te godine.
Ne valjaju ti primjeri.
Što se mene lično tiče, draže mi je da nikad ne vidimo prvenstva nego da pravimo cirkus od repke sa uvoznim igračima koji nikad nisu prošli kroz našu državu.
-
- Kontakt:
1) netreba uvoziti lose igrace nego one koji su pojacanje za ekipu (najaktuelniji slucaj je hurt)..u postu iznad sam napisao koga bih sacuvao iz sadasnje repke i kako vidis tu nema tarabokijeFagus501 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 23:04Po tebi treba uvoziti nake retarde do Tabakokija,Marijanac zbog ti uvoza i naši talenti su izgubili svaku nadu.Strani polavnjaci godina su dobijali šansu kod nas i šta su napravili ništa osim sto su lakše sebi našli klub koje za to kriv najveći grobar Maglajlija.Ovdje uvjek ima talenta i potencijala i danas dan,ali koja korist kad nikada niko neće dobiti šansu od Prcea i taki i logično momci sa 22 GOD se kane rukometa jer od toga se nemoze živjeti u BiHvisegrad8392 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:42jednostavno nekontam...cijeli svijet nama krade talente, mi imamo mogucnost da to makar malo ublazimo, i najvise nam to treba momentalno u rukometu i najlakse tu i ide (lakse nego u fudbalu i kosarci) ali mi to opet (vise) neradimo. pa jesmo li svjesni da veliki broj naturizovanih igraca/igracica pripada najboljim nasim reprezentativcima od osamostaljenja, pa stojanovic je treci najbolji strijelac rukometne repke ikad, z. martinovic, pocuca, domercant, jones, hurt, itd itd pripadaju medju u najgorem smislu 20 najboljih reprezentativaca/reprezentativki u svom sportu od osamostaljenja drzave. halalite sto se ponavljam kao papagaj.
2) u svakom mom postu danas kao i u 80% svih mojih ovdje mozes vidjeti da se zalazem za to da mladi talenti konacno dobiju sansu u A-repki...cak sam 3-4 puta toretu slao podatke o nasim rukometnim talentima
-
- Kontakt:
ako mi ikad uspijemo da nas predstavljaju nasi najbolji igraci, onda sam i ja protiv stranaca u reprezentaciji. naveo sam eto po tebi "lose" primjere, sam znas da ih mogu naci "boljih" ako treba mali milion...ASD je napisao/la: ↑05 feb 2021, 23:47Moukoko je u Njemačkoj pd 10-te godine, dok mu je otac tamo čitav njegov život.visegrad8392 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:42jednostavno nekontam...cijeli svijet nama krade talente, mi imamo mogucnost da to makar malo ublazimo, i najvise nam to treba momentalno u rukometu i najlakse tu i ide (lakse nego u fudbalu i kosarci) ali mi to opet (vise) neradimo. pa jesmo li svjesni da veliki broj naturizovanih igraca/igracica pripada najboljim nasim reprezentativcima od osamostaljenja, pa stojanovic je treci najbolji strijelac rukometne repke ikad, z. martinovic, pocuca, domercant, jones, hurt, itd itd pripadaju medju u najgorem smislu 20 najboljih reprezentativaca/reprezentativki u svom sportu od osamostaljenja drzave. halalite sto se ponavljam kao papagaj.
Ne valjaju ti primjeri.
Što se mene lično tiče, draže mi je da nikad ne vidimo prvenstva nego da pravimo cirkus od repke sa uvoznim igračima koji nikad nisu prošli kroz našu državu.
- ASD
- Kontakt:
Naravno da možeš. Šarić, Capote, Frankis.visegrad8392 je napisao/la: ↑06 feb 2021, 00:32ako mi ikad uspijemo da nas predstavljaju nasi najbolji igraci, onda sam i ja protiv stranaca u reprezentaciji. naveo sam eto po tebi "lose" primjere, sam znas da ih mogu naci "boljih" ako treba mali milion...ASD je napisao/la: ↑05 feb 2021, 23:47Moukoko je u Njemačkoj pd 10-te godine, dok mu je otac tamo čitav njegov život.visegrad8392 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:42jednostavno nekontam...cijeli svijet nama krade talente, mi imamo mogucnost da to makar malo ublazimo, i najvise nam to treba momentalno u rukometu i najlakse tu i ide (lakse nego u fudbalu i kosarci) ali mi to opet (vise) neradimo. pa jesmo li svjesni da veliki broj naturizovanih igraca/igracica pripada najboljim nasim reprezentativcima od osamostaljenja, pa stojanovic je treci najbolji strijelac rukometne repke ikad, z. martinovic, pocuca, domercant, jones, hurt, itd itd pripadaju medju u najgorem smislu 20 najboljih reprezentativaca/reprezentativki u svom sportu od osamostaljenja drzave. halalite sto se ponavljam kao papagaj.
Ne valjaju ti primjeri.
Ali iskreno. Draže mi je da smo kao Burkina Faso po kvaliteti nego da se to radi.
Slažem se 99%, ali ne bi nam 'škodio' jedan kvalitetan (ali zaista kvalitetan) SB ili LB, međutim - "ključ" naše reprezentacije je tzv. selektor (narvno & Co.) i rado bih da na našoj klupi 'sjedi' neki kvalitetan stručnjak iz inostranstva, a ima ih...ASD je napisao/la: ↑05 feb 2021, 23:47Moukoko je u Njemačkoj pd 10-te godine, dok mu je otac tamo čitav njegov život.visegrad8392 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:42jednostavno nekontam...cijeli svijet nama krade talente, mi imamo mogucnost da to makar malo ublazimo, i najvise nam to treba momentalno u rukometu i najlakse tu i ide (lakse nego u fudbalu i kosarci) ali mi to opet (vise) neradimo. pa jesmo li svjesni da veliki broj naturizovanih igraca/igracica pripada najboljim nasim reprezentativcima od osamostaljenja, pa stojanovic je treci najbolji strijelac rukometne repke ikad, z. martinovic, pocuca, domercant, jones, hurt, itd itd pripadaju medju u najgorem smislu 20 najboljih reprezentativaca/reprezentativki u svom sportu od osamostaljenja drzave. halalite sto se ponavljam kao papagaj.
Ne valjaju ti primjeri.
Bosno moja poharana....
- ASD
- Kontakt:
Za selektora se slažem. Volio bih i ja jednog iz inostranstva.
Za igrače ne. Protiv sam uvoza. I u rukometu i u bilo kojem drugom sportu. Koliko god pare mijenjale dosta toga, ipak je ovo i dalje sport. Bar za nas koji to volimo.
Za igrače ne. Protiv sam uvoza. I u rukometu i u bilo kojem drugom sportu. Koliko god pare mijenjale dosta toga, ipak je ovo i dalje sport. Bar za nas koji to volimo.
Bili Šuman je kvalitetan stručnjak,i većinu svog života u zadnjih 30 godina je proveo u Danskoj.
Gdje je prošao čuvenu Dansku rukometnu školu(i igračku i trenersku).
Tako da je želja forumaša odavno ispunjena,zadnjih 5 godina na klupi imamo kvalitetnog stručnjaka koji je prošao inostranu(dansku) školu rukometa.
Tako da je želja forumaša odavno ispunjena,zadnjih 5 godina na klupi imamo kvalitetnog stručnjaka koji je prošao inostranu(dansku) školu rukometa.
Zašto samo trolaš na ovoj temi a na drugim pišeš normalno...?Spahic98 je napisao/la: ↑06 feb 2021, 21:00Bili Šuman je kvalitetan stručnjak,i većinu svog života u zadnjih 30 godina je proveo u Danskoj.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?
A fino mu objasnili da za tim nema potrebe jer nema ni jednog reprezentativca iz FKS-a ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Mi sve ponavljamo 10tak godina a nasi zasluzni rukometasi preko 15 godina u repci vec ... jos malo pa njihov rukometni staz punoljetan ... a vecina sa spisak do sad i zaboravila da su ikad igrali za repku ...visegrad8392 je napisao/la: ↑05 feb 2021, 22:22evo primjer iz 2006.:
Rukomet: Demirović objavio spisak za kvalifikacije
golmani: Enid Tahirović, Ratko Vujović, Adnan Šabanović i Nebojša Grahovac;
lijeva krija: Vukašin Stojanović, Edin Bašić, Amir Čakić;
desna krila: Adnan Jaškić i Muhamed Mustafić;
pivoti: Muhamed Toromanović i Vladimir Veselinov;
lijevi bekovi: Mirsad Terzić, Nikola Prce i Sakib Omerović;
srednji bekovi: Adnan Harmandić, Damir Doborac i Srđan Trivundža,
desni bekovi: Branislav Obradović, Darko Martinović i Nikola Malešević.

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
U današnje vrijeme ako se ne slažeš sa većinom odmah si "trol" "neznalica" ovo ono.
Informacija za Šumanove pljuvače:
Svi selektori repke od 1995 do 2016-0 plasmana na evropsko prvenstvo
Bili Šuman -1 plasman na evropsko prvenstvo

Informacija za Šumanove pljuvače:
Svi selektori repke od 1995 do 2016-0 plasmana na evropsko prvenstvo
Bili Šuman -1 plasman na evropsko prvenstvo
-
- Kontakt:
Analiziraj sistem takmičenja od 1995-2016 u odnosu na sada i vidječeš da se samo največi luzeri ne plasiraju.Promjenom sistema i povečanjem broja učesnika radi popularizacije rukometa omogučeno je i slabijim reprezentacijama da izbore plasman.To što smo izborili jednom dovoljno govori o nama ali i o selektoru.
-
- Kontakt:
Dakle Estonija bez svojih najboljih bekova nam očitala rukometnu bukvicu i pametnom dosta o čemu se radi. Izvinjavan se ali utakmice sa tek završenog svjetskog prvenstva su pokazale da smo mi daleko od ozbiljnog rukometa.Ono što mi igramo i što smo gledali na svjetskom prvenstvu nije isti sport.Da li imamo boljeg stručnjaka ili nam je potreban stranac stvar je diskusije ali Šuman nije sigurno taj.
I troll i neznalica je ovdje na mjestu jer ti pojma nemas kako funkcionise rukometna reprezentacija i kvalfikacije za prvenstva ... a ako mislis da si 'cool' s tim sto ovdje dodjes raju podj@b@v@t' jer mislis da smo mrski Zeljovci onda si jos dumb and dumber ...

Marijan Maric iz Metalurga u austrijski klub HC Hard...gledao sam par puta metalurg dok je on igrao i cesto je bio jedan od najbojlih igraca u odbrani i napadu, puno bolju rolu nego Momir Rnic. 96 godiste....
- ASD
- Kontakt:
Ja preksinoć gledao Metalurg protiv Chekhova.
istina, jak protivnik. Ali po onom što sam vidio. Mislim da nije velika razlika između Metalurga i recimo Borca.
Mislim da ni ti Austrijanci nisu ništa bolji.
istina, jak protivnik. Ali po onom što sam vidio. Mislim da nije velika razlika između Metalurga i recimo Borca.
Mislim da ni ti Austrijanci nisu ništa bolji.
Shumi, jel' vrijeme da se ishunjash iz danske mishije rupe i oglasis se s jednim shirim spiskom ... 

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine, selekcija igrača rođenih 2000. godine i mlađi okupit će se na pripremama od 01. do 03.03.2021. godine. Okupljanje će se obaviti na Ilidži, gdje će se odigrati i kontrolna utakmica.
Okupljanje igrača planirano je u ponedjeljak 01.03. do 14:00 sati u hotelu Hollywood Ilidža, Sarajevo. U sklopu priprema odigrat će se i dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije Kuwaita u utorak 02. i srijedu 03.03.
Selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Bojan Unčanin tim povodom objavio je spisak igrača.
Spisak: Ahmed Čabaravdić – Vogošća, Ivan Herceg – Izviđač Ljubuški, Ali Muhamed Omerović – Krivaja Zavidovići, Adi Mehmedčehajić – Gračanica, Mirko Mišetić – Izviđač Ljubuški, Mirza Mehinagić – Krivaja Zavidovići, Edin Klis – Sloboda Tuzla, Šerif Baraković – Vogošća, Damir Kadrić – Gračanica, Milan Vukšić – Izviđač Ljubuški, Amel Džakmić – Krivaja Zavidovići, Omer Mehmedović – Gračanica, Luka Knežević – Borac Banja Luka, Berin Keso – Bosna Visoko, Tarik Velić – Gorenje Velenje (Slovenija), Nikola Jeremić – Borac Banja Luka, Luka Perić – Borac Banja Luka, Amar Kendić – Maglaj, Stjepan Malbašić – Durbava Zagreb (Hrvatska), Adin Faljić – Krivaja Zavidovići, Ermin Ombaša – Vogošća, Ismar Kahrić – Iskra Bugojno
Kako nezvanično saznajemo, ova selekcija trebala bi odigrati i pripremnu utakmicu sa selekcijom Srbije 11. i 12. marta, takođe na Ilidži.
Okupljanje igrača planirano je u ponedjeljak 01.03. do 14:00 sati u hotelu Hollywood Ilidža, Sarajevo. U sklopu priprema odigrat će se i dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije Kuwaita u utorak 02. i srijedu 03.03.
Selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Bojan Unčanin tim povodom objavio je spisak igrača.
Spisak: Ahmed Čabaravdić – Vogošća, Ivan Herceg – Izviđač Ljubuški, Ali Muhamed Omerović – Krivaja Zavidovići, Adi Mehmedčehajić – Gračanica, Mirko Mišetić – Izviđač Ljubuški, Mirza Mehinagić – Krivaja Zavidovići, Edin Klis – Sloboda Tuzla, Šerif Baraković – Vogošća, Damir Kadrić – Gračanica, Milan Vukšić – Izviđač Ljubuški, Amel Džakmić – Krivaja Zavidovići, Omer Mehmedović – Gračanica, Luka Knežević – Borac Banja Luka, Berin Keso – Bosna Visoko, Tarik Velić – Gorenje Velenje (Slovenija), Nikola Jeremić – Borac Banja Luka, Luka Perić – Borac Banja Luka, Amar Kendić – Maglaj, Stjepan Malbašić – Durbava Zagreb (Hrvatska), Adin Faljić – Krivaja Zavidovići, Ermin Ombaša – Vogošća, Ismar Kahrić – Iskra Bugojno
Kako nezvanično saznajemo, ova selekcija trebala bi odigrati i pripremnu utakmicu sa selekcijom Srbije 11. i 12. marta, takođe na Ilidži.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.