Vjerovatno kinetički zglob. Možda je samo manžetna ako se ne čuje puno. U tom slučaju gledaj da saniraš što prije, to ti je ca 15ak KM, dok je kinetički od 60-90 KM.InatSilanBosanski je napisao/la: ↑07 feb 2021, 22:13kad skrecem tipa na nekih 20-30 kmh cuje mi se neko pucketanje, nesto kao da drobi. da li neko zna sta bi to moglo biti?
Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
-
- Kontakt:
hvala buraz
I gleda što prije da zavrsis, ako ti ode kinetički ostade na cesti moraš slepu zvati 

Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Kolega mi ima Peugeot 307, facelift 1.6 66kw i u njega ima i dpf i plivajuci (u ovih prije facelifta od 66kw znam da nema zasigurno), i javljam se jednom na piku za isti 307 facelift 66kw, kaze da u njega nema to dvoje...mislio sam da u svakog koji je facelift ima to dvoje 

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Moguce da motor oznake 9XV - DV... ima plivajuci dok ovaj oznake 9HX - DV6(A)TED4 nema.Papastathopoulos je napisao/la: ↑08 feb 2021, 00:43Kolega mi ima Peugeot 307, facelift 1.6 66kw i u njega ima i dpf i plivajuci (u ovih prije facelifta od 66kw znam da nema zasigurno), i javljam se jednom na piku za isti 307 facelift 66kw, kaze da u njega nema to dvoje...mislio sam da u svakog koji je facelift ima to dvoje![]()
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
A moguce je i to, ne vjerujem da bi covjek izmisljaoAsteriks je napisao/la: ↑08 feb 2021, 11:44Moguce da motor oznake 9XV - DV... ima plivajuci dok ovaj oznake 9HX - DV6(A)TED4 nema.Papastathopoulos je napisao/la: ↑08 feb 2021, 00:43Kolega mi ima Peugeot 307, facelift 1.6 66kw i u njega ima i dpf i plivajuci (u ovih prije facelifta od 66kw znam da nema zasigurno), i javljam se jednom na piku za isti 307 facelift 66kw, kaze da u njega nema to dvoje...mislio sam da u svakog koji je facelift ima to dvoje![]()

Imam u opticaju i Clia 3, 2007, 1.5 dci 63kw, al ne znam koliko su pouzdane te masine, za ove Pezoove 66kw znam da su odlicni motori....mada ja uvijek kazem, da sam slusao narod i ono sto sam citao po netu ne bi sigurno nikad uzeo ovog svog Pola sa 3 klipa, a evo gotov 5 godina slusa hvala Bogu ko veliki

Cek malo, jel to onaj Polo 1.2 na kojem si vec radio generalku motora.Papastathopoulos je napisao/la: ↑08 feb 2021, 20:57
A moguce je i to, ne vjerujem da bi covjek izmisljao![]()
Imam u opticaju i Clia 3, 2007, 1.5 dci 63kw, al ne znam koliko su pouzdane te masine, za ove Pezoove 66kw znam da su odlicni motori....mada ja uvijek kazem, da sam slusao narod i ono sto sam citao po netu ne bi sigurno nikad uzeo ovog svog Pola sa 3 klipa, a evo gotov 5 godina slusa hvala Bogu ko veliki![]()

Glede Clia III bilo na nasem trzistu ili prema izvjestaju njemackog autokluba iz 2014., gdje su uzeta u obzir polovna vozila pocev od deset godina starosti, vidi se jasan trend napretka pogotov tamo od 2008. Obzirom da je rijec o cijeloj paleti motora cak ovaj dizelas iz 2007. je dobar izbor.
TajPezo 66kw 2.0 slovi kao nepoderiv ali sve ima svoj vijek trajanja. Obzirom da su to vecinom vozila preko 300k treba i srece naletiti na redovno odrzavan. Onda dobijes da jedan ima generalku na 350k, drugi 400k a treci traje mnogo duze.
Asteriks je napisao/la: ↑09 feb 2021, 06:56Cek malo, jel to onaj Polo 1.2 na kojem si vec radio generalku motora.Papastathopoulos je napisao/la: ↑08 feb 2021, 20:57
Imam u opticaju i Clia 3, 2007, 1.5 dci 63kw, al ne znam koliko su pouzdane te masine, za ove Pezoove 66kw znam da su odlicni motori....mada ja uvijek kazem, da sam slusao narod i ono sto sam citao po netu ne bi sigurno nikad uzeo ovog svog Pola sa 3 klipa, a evo gotov 5 godina slusa hvala Bogu ko veliki![]()
![]()
Glede Clia III bilo na nasem trzistu ili prema izvjestaju njemackog autokluba iz 2014., gdje su uzeta u obzir polovna vozila pocev od deset godina starosti, vidi se jasan trend napretka pogotov tamo od 2008. Obzirom da je rijec o cijeloj paleti motora cak ovaj dizelas iz 2007. je dobar izbor.
TajPezo 66kw 2.0 slovi kao nepoderiv ali sve ima svoj vijek trajanja. Obzirom da su to vecinom vozila preko 300k treba i srece naletiti na redovno odrzavan. Onda dobijes da jedan ima generalku na 350k, drugi 400k a treci traje mnogo duze.

- StrikeWarzone
- Kontakt:
Ma kakva slepa,ljudi godinama voze s razhabanim kinetickim. To je mit samo.

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Nije mit. Poluosovine na krajevima imaju ove zglobove koji prenose snagu na podlogu. U najgorem slucaju moze se dogoditi gubitak kontrole upravljanja.StrikeWarzone je napisao/la: ↑09 feb 2021, 08:24Ma kakva slepa,ljudi godinama voze s razhabanim kinetickim. To je mit samo.![]()
Sad, zvukovi se mogu cuti odredjeni period a moze se desiti da za krace vrijeme dodje do totalne havarije.
Info iz prve ruke ljudi koji u sklopu servisa rade za slep sluzbu. Ovakve stvari treba sto prije regulisati i strasno je vazno po pitanju sigurnosti.
- Fantasista
- Kontakt:
Kakav mit ljudi šta vam je. Može se čuti duži vremenski period ako nije skroz riknulo, tako je i kod mene i zamijenio sam. Jaran na pasatu nije zamijenio, zayebavo se lik, i zakovo mu točak kad izgino nije.
Upravo to. Evo i strucno objasnjenje...

Sad nisu bas rak rana gledajuci cinjenicu da traju i preko 150k i da se ima dovoljno vremena reagovati na karakteristicne zvukove ali imas ljudi koji ogluhe na takve stvari i onda te zakuca u prvoj krivini.

Sad nisu bas rak rana gledajuci cinjenicu da traju i preko 150k i da se ima dovoljno vremena reagovati na karakteristicne zvukove ali imas ljudi koji ogluhe na takve stvari i onda te zakuca u prvoj krivini.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
PolugeneralkuAsteriks je napisao/la: ↑09 feb 2021, 06:56Cek malo, jel to onaj Polo 1.2 na kojem si vec radio generalku motora.Papastathopoulos je napisao/la: ↑08 feb 2021, 20:57
![]()

A znam ja to, i ja sam citao da su to poprilicno pouzdana auta (Clio 3), samo opet kazem cim nekome kazes "Reno" odma milion negativnih komentara; onaj jedan imao Megana 1.5 pa ga yebavao zestoko, drugi imao Megana 1.9 pa ga yebavao, ali dobro, svaki primjerak je prica za sebe, ja sam citao da su ovi 1.5 i to 63kw ponajbolji izbor u ovog Clia, i fino mi je auto pravo, a nema tih zajebancija dpf, plivajuci i slicno....jedino kao dizne mogu praviti probleme, ostalo je ok...
a Pezoa mi ima jaran 2.0 66kw, prva serija, navozao se s njim i to bas, i sad ga voza, auto ko curica slusa...a ovaj sto ja gledam je facelift, 1.6 66kw, valjda bi trebao biti jos bolji, i ako ova serija ima nekih musica valjda su ih otklonili kroz facelift...tako da sam u dilemi pravo vjeruj mi

Pravilno odradjena generalka je novi zivot za motor ali kosta. Tvoj trocilindras nije poznat ko dugovjecan a diskustovalo se o tome u par navrata na ovoj temi.
Glede dizni, pisao sam prije neka dva mjeseca...

Evo i ja kao okorjeli stovalac benzinaca cu reci da je gušt voziti TD a mozes misliti tek ove jace izvedbe.
Onda iako npr. i plivajuci zamajac kosta, nije toliki bauk ako naletis na vozila sa pomenutim. Znamo njegovu funkciju da sprijecava udare koji dolaze od naglih promjena radilice znaci daje balans motoru i smanjenju opterecenje transmisije. Turbodizelasi razvijaju veci obrtni moment pri niskom broju obrtaja pa treba tu navalu ukrotiti. Traje i preko 150k zavisno od stila voznja. Cak i da zamjenis navedeni miran si 10-ak godina ako godisnje prelazis 15k.Zavisi od kojeg dobavljaca proizvodjac ugradjuje dizne. Npr. imamo Delphi sa kojima su neki imali problema, pa Siemens, Bosch, Denso itd. Opet, kod nekih vozila Siemens-ove su bile top dok kod drugih promasaj.
Dalje, nema dizne, pogotov ove novije da nije osjetljiva na lose gorivo. Istina neke manje neke vise, ali na kraju joj skrati vijek. Inace, vijek trajanja one provjerenog kvaliteta je cca 250k (iako ima onih koje izdrze duze), ako je gorivo propisane norme.

Evo i ja kao okorjeli stovalac benzinaca cu reci da je gušt voziti TD a mozes misliti tek ove jace izvedbe.
Pa ne bih ja pisao mit, meni je na Grbavici, prema kovačicima otišao, i nista auti pomaci nisam mogao, morao ga slepati
Istina je da se može dugo i čuti i da ne ide, ali nije skup dio i ne treba bas toliko cekati
Istina je da se može dugo i čuti i da ne ide, ali nije skup dio i ne treba bas toliko cekati

Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
!!!GOAT!!!
Ne vidi se nista. Samo nazad na oba diska se vidi kao sloj hrdje ili slicno po vanjskoj liniji, jedno 2 3 milimetra, kao da ne koci kompletnom povrsinom.
Htio sam odvuci majstoru, ali u narednih 5 dana svi popunjeni.
Nekada se upozorenje upali cim upalim auto, nekada se upali tek nakon sto predjem 250-500m. Pa cim ugasim auto i opet upalim, upozorenje nestane, pa opet nakon 200m se ponovo upali. Bas cudno.
A danas sam par puta palio auto, jer sam imao nekih obaveza i svaki put cim bi dao kontakt, odmah izbacuje Check break pads. Dok sam jednom prilikom skretao blizu kuce, nesto je lupilo, ne toliko jako ali dovoljno da cujem u autu.
Kada sam ga nakon sat vremena ponovo upalio, nije mi izbacilo to upozorenje nit se ikako vise oglasilo. Presao sam nekih 5-6km bez Check break pads
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Pa vidi, kazem ti svakako je izbor poprilicno spao na ta dva auta jer su u slicnom cjenovnom rangu, a opet poprilicno mladi (ne uzima mi se G4 i slicno), tako da oba auta s tim verzijama motora nemaju dfp i plivajuci pa i ne razmisljam o tome, malo vise naginjem ka Pugu jer mislim da su malo pouzdaniji nego Reno, al eto vidjecemo aBd kako i sta....malo mi je zao Pola al opet navozao sam ga se, i u principu nema mi neke velike razlike izmedju benzinca i dizelasa, al ipak moram priznati da mi je malo veci ugodjaj vozati dizelasa jer na poslu vozim Fabiu SDI (citav zivot vozam auta od 60 konja, ne znam kako bi se ponasao s nekim od 90Asteriks je napisao/la: ↑09 feb 2021, 19:50Pravilno odradjena generalka je novi zivot za motor ali kosta. Tvoj trocilindras nije poznat ko dugovjecan a diskustovalo se o tome u par navrata na ovoj temi.
Onda iako npr. i plivajuci zamajac kosta, nije toliki bauk ako naletis na vozila sa pomenutim. Znamo njegovu funkciju da sprijecava udare koji dolaze od naglih promjena radilice znaci daje balans motoru i smanjenju opterecenje transmisije. Turbodizelasi razvijaju veci obrtni moment pri niskom broju obrtaja pa treba tu navalu ukrotiti. Traje i preko 150k zavisno od stila voznja. Cak i da zamjenis navedeni miran si 10-ak godina ako godisnje prelazis 15k.Zavisi od kojeg dobavljaca proizvodjac ugradjuje dizne. Npr. imamo Delphi sa kojima su neki imali problema, pa Siemens, Bosch, Denso itd. Opet, kod nekih vozila Siemens-ove su bile top dok kod drugih promasaj.
Dalje, nema dizne, pogotov ove novije da nije osjetljiva na lose gorivo. Istina neke manje neke vise, ali na kraju joj skrati vijek. Inace, vijek trajanja one provjerenog kvaliteta je cca 250k (iako ima onih koje izdrze duze), ako je gorivo propisane norme.

-
- Kontakt:
Koliko to litara troši ?Papastathopoulos je napisao/la: ↑10 feb 2021, 18:01Pa vidi, kazem ti svakako je izbor poprilicno spao na ta dva auta jer su u slicnom cjenovnom rangu, a opet poprilicno mladi (ne uzima mi se G4 i slicno), tako da oba auta s tim verzijama motora nemaju dfp i plivajuci pa i ne razmisljam o tome, malo vise naginjem ka Pugu jer mislim da su malo pouzdaniji nego Reno, al eto vidjecemo aBd kako i sta....malo mi je zao Pola al opet navozao sam ga se, i u principu nema mi neke velike razlike izmedju benzinca i dizelasa, al ipak moram priznati da mi je malo veci ugodjaj vozati dizelasa jer na poslu vozim Fabiu SDI (citav zivot vozam auta od 60 konja, ne znam kako bi se ponasao s nekim od 90Asteriks je napisao/la: ↑09 feb 2021, 19:50Pravilno odradjena generalka je novi zivot za motor ali kosta. Tvoj trocilindras nije poznat ko dugovjecan a diskustovalo se o tome u par navrata na ovoj temi.
Evo i ja kao okorjeli stovalac benzinaca cu reci da je gušt voziti TD a mozes misliti tek ove jace izvedbe.), a kamoli neki turbo dizelas....al eto vidjecemo aBd, ne bi se zalijetao glavom bez obzira jer me i Polo hvala Bogu slusa (jedino sto gradske Polo voli da popije ko da je 3.0)
![]()
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ne znam tacno jer nemam bord, ali trosi poprilicno, na otvorenom stvarno nije puno, ko normalan dizelas (sa normalnom voznjom naravno), al po gradu trosi, nije ispod 9 sigurno 

Zadnja izmjena: DeColo19, dana/u 11 feb 2021, 17:01, ukupno mijenjano 1 put.