Juventus FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Mrsko mi dalje ... Upravu si
Tri boda se uzela, uz lošiju partiju nekih igrača.
Nazad odlični kako je Chiello tu, protiv zmija garant idu i Merih i Mathijs.
FJ
Nazad odlični kako je Chiello tu, protiv zmija garant idu i Merih i Mathijs.
FJ
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- FabioParatici
Forumski Juventini - razmazena derista."The supreme art of war is to subdue the enemy without fighting." Sun Tzu

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
#PIRLOOUT
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
#PIRLOOUT
- FabioParatici
“We had prepared this type of match. We knew Roma play very good football, so we were prepared to sit back, defend and then go on the counter,” Pirlo told Sky Sport Italia.
“Our preventative marking was good, this was the approach we wanted, because it wasn’t easy to go forward and be aggressive with Roma.
“Instead, we waited for them at times and attacked them at others. We basically did a reverse of the way Roma played against us earlier this season, because you need that in your locker and can’t always be aggressive with a high press.
“We have found the enthusiasm, are more solid and our defensive approach is more determined now, because we learned from mistakes made in the past.
“Giorgio Chiellini is in good shape and we hope he can continue like this. The group has always been humble, known when it’s the time to run without the ball and when everyone needs to help out. Even the biggest champions do that and it’s a crucial element.”
This is Pirlo’s first season as a coach, so what is the most important lesson he learned?
“I’ve learned that not every game is the same, especially in a very tactical league like in Italy, so you need to have different variations and alternatives, because otherwise the opponents can read you too easily.”
#PIRLOOUT
#PIRLOOUT
Napolia veceras skoluje mrtva genoa ali naravno da ce praviti probleme Juventusu za 7 dana...
Bravo za ekipu, bravo za Pirla.
Ovi forumasi koji kukaju kako ne mozemo proci pola centra neka znaju da je moto fino alla fine s razlogom. Nije Juve osvojio 38 titula jer smo igrali najljepse i sto smo mljeli svakog protivnika, vec smo krv pisali da bi dobili 1-0 i to su najdraze pobjede. Kad Juve ima jaku odbranu, tad u pravilu idu dobri rezultati. I Pirlo je skonto da ne mozes svaki kec visok presing, vec kad znas da imas takve majstore u odbrani da se zatvoris a a CR7 svaki mec pocnes 1-0. To je ta neka logika. Poraz od intera nam je donio puno toga dobrog.
Jedini los momenat je da Morata prestao da zabija, i nije mi vise tako ni miran ni siguran na terenu.
Ovi forumasi koji kukaju kako ne mozemo proci pola centra neka znaju da je moto fino alla fine s razlogom. Nije Juve osvojio 38 titula jer smo igrali najljepse i sto smo mljeli svakog protivnika, vec smo krv pisali da bi dobili 1-0 i to su najdraze pobjede. Kad Juve ima jaku odbranu, tad u pravilu idu dobri rezultati. I Pirlo je skonto da ne mozes svaki kec visok presing, vec kad znas da imas takve majstore u odbrani da se zatvoris a a CR7 svaki mec pocnes 1-0. To je ta neka logika. Poraz od intera nam je donio puno toga dobrog.
Jedini los momenat je da Morata prestao da zabija, i nije mi vise tako ni miran ni siguran na terenu.
Tako je. Fali mu taj gol za samopouzdanje. 2 mjeseca bez gola u ligi. Istini za volju, sjeća li se iko neke njegove dobre situacije za gol, da je promašio ili nešto? Ja ne. Tim ne kreira ništa za njega. Sve što uradi je zahvaljujući svojim kretnjama, brzini i driblingu. Teško je uvijek tako. Pisao sam ovo već, vrijeme je da Pirlo osjeti momentum, da mu fali gol i da skrene pažnju suigračima. A ne da ga mijenja oko 60 minute.
No, i u ovako nešto slabijem periodu je redovan asistent. Ide na double-double. Za današnju uslovno rečeno lošiju utakmicu ima asistenciju + 2 fenomenalne lopte koje CR nije iskoristio (prečka + odbrana golmana). Ona druga je potpuno neopaženo prošla, iza centra duga lopta, da je neki veznjak komentator bi bio u deliriju. No, i to govori koliko je podređen ekipi kad devetka šalje dugu loptu iza centra, minut 1:44.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Ona situacija gdje je Morata sutirao pored gola iz trka? Ako na to mislis.... tu je sviran ofsajd,Ronaldo bio u ofsajdu...Pogba je napisao/la: ↑06 feb 2021, 22:02Tako je. Fali mu taj gol za samopouzdanje. 2 mjeseca bez gola u ligi. Istini za volju, sjeća li se iko neke njegove dobre situacije za gol, da je promašio ili nešto? Ja ne. Tim ne kreira ništa za njega. Sve što uradi je zahvaljujući svojim kretnjama, brzini i driblingu. Teško je uvijek tako. Pisao sam ovo već, vrijeme je da Pirlo osjeti momentum, da mu fali gol i da skrene pažnju suigračima. A ne da ga mijenja oko 60 minute.
No, i u ovako nešto slabijem periodu je redovan asistent. Ide na double-double. Za današnju uslovno rečeno lošiju utakmicu ima asistenciju + 2 fenomenalne lopte koje CR nije iskoristio (prečka + odbrana golmana). Ona druga je potpuno neopaženo prošla, iza centra duga lopta, da je neki veznjak komentator bi bio u deliriju. No, i to govori koliko je podređen ekipi kad devetka šalje dugu loptu iza centra, minut 1:44.
Pregrmiti nekako ovaj februar, vazno je da u martu budemo u igri na sva tri fronta.
Ekipa je nasla ritam, mozda bi nam jos jedan backup veznjak i bek dobro dosli za rotacije, ali nadam se da ce i ovi izdrzati do kraja sezone, jer kad smo svi zdravi to je top ekipa, cim fale 2, 3,4 igraca, osjeti se na klupi, i izmkene koje pravi Pirlo kad se lomi utakmica. Zamisli danas ofanzivno da smo imali i Dybalu, a veznom Ramseya i Bentancura..
Ekipa je nasla ritam, mozda bi nam jos jedan backup veznjak i bek dobro dosli za rotacije, ali nadam se da ce i ovi izdrzati do kraja sezone, jer kad smo svi zdravi to je top ekipa, cim fale 2, 3,4 igraca, osjeti se na klupi, i izmkene koje pravi Pirlo kad se lomi utakmica. Zamisli danas ofanzivno da smo imali i Dybalu, a veznom Ramseya i Bentancura..
Fino se Juve stabilizovao u odnosu na prije par sedmica. Sve to djeluje posloženije i kompaktnije. Ne daje se više mnogo prostora protivniku. Naprijed se ne srlja, pa možda to djeluje manje lijepo za oko. Ali morali ste prvo malo dobiti na stabilnosti, što se sada i postiže.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Slucajno ili ne, ali od kad se doktor odbrane, Giorgo Chielini vratio, sve izgleda mnogo, mnogo stabilnije nazad.
Amer u ovoj 442 na l.krilu je beskoristan, osim sto radi defanzivne zadatke, tj "preventivna markiranja" kako to nazva maestro. Vjerovatno je tako zamisljeno kada imamo rez., A vjerovatno bi on bio barem 30 m blize golu da ganjamo rezultat. Chiesa isto tako.
Amer u ovoj 442 na l.krilu je beskoristan, osim sto radi defanzivne zadatke, tj "preventivna markiranja" kako to nazva maestro. Vjerovatno je tako zamisljeno kada imamo rez., A vjerovatno bi on bio barem 30 m blize golu da ganjamo rezultat. Chiesa isto tako.
6 pobjeda u nizu uz gol razliku 14-1 , je vise od ocekivanog, ekipa je napokon dobila cvrstinu u odbrani, brani se organizovano, jos da znaju odigrati kontru da valja, a sa Cuadradom, Moratom, Ronaldom, Chiesom u timu to bi trebalo biti ubitacno, samo da nisu sebicni u zavrsnici, ovo bi mogla biti sezona iznad svih ocekivanja.
1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Kako bi ovoj ekipi legao Aouar i Locatelli
Pobjeda protiv napolia sljedece kolo nam je sve. Poslije toga ide dosta, dosta jednostavniji raspored i to bas dugo, plus milan igra sa interom pa sa romom...
- BuffonGigi
- Kontakt:
Arthur, koji je u prvom dijelu sezone bio katastrofalan, je jedan od razloga zasto nam igra konacno izgleda organizovano i cvrsto. Drugi razlog je Chiellini. Ja ne znam sta onaj covjek jede, od cega je ono napravljeno...nakon ACL povrede, i sa 37 godina, on dominira, jede napadace.
Meni je ovo sinoc najzreliji Juve ove sezone, i mislim da mozemo rasti.
Meni je ovo sinoc najzreliji Juve ove sezone, i mislim da mozemo rasti.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
- FabioParatici
Demiral and De Ligt are expected to start against Inter.
#PIRLOOUT
#PIRLOOUT
Jel zna ko kako je s Bonnuciom? Sinoc je valjda izaso radi povrede .?
YeaFabioParatici je napisao/la: ↑07 feb 2021, 13:07Demiral and De Ligt are expected to start against Inter.

Nema razloga za brigu

1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.