LjoZee je napisao/la: ↑07 feb 2021, 12:37
samoposmatram je napisao/la: ↑07 feb 2021, 12:32
Razumijem postavu juce. Treba vidjeti kako ide sa rombom i dva napadaca.
Pa dobro dugo je nama romb opcija. Od ljeta prosle godine, otprilike i znas koliko mozes u takvoj formaciji. Nju igramo iskljucivo sto nemamo krila odnosno zlocin je da Mujezinovic i Veselinovic igraju zajedno u 4231. Protiv Mladosti smo igrali 4231 sa Veselinovicem i Kendesom i bar po tekstualnom kako su pisali fino su kombinovali. Nama je tako jedno krilo trebalo da mozemo preci u tu formaciju. Medjutim, mi smo doveli/ostavili golmana.
Tesko je traziti nesto od krila ako igramo sa rombom.
U Wolfsburgu su kod Magatha igrali sa rombom. Golove su zabijali Dzeko (Juricic), Grafite (Lendric) i Misimovic(Stilic). U toj formaciji su "krila" igrali Gentner( Mujezinovic/Veselinovic) i Hasebe/Dejagah (Alispahic/Bojo). Gentner zabio u sezoni 2008/2009 4 gola a Dejagah 3.
Po ovom poredjenju nemozemo ocekivati od Veselinovica i Mujezinovica da budu opasniji ofenzivno ako igraju krila u baklavi. Drugo Wolfsburg je vecinu golova te sezone zabijao brutalnim kontrama. M
Ja bi Veselinovica vratio vise nazad jer nema volje a ni zelje da kreira nesto ofenzivno sa loptom u nogama. U duelima jedan na jedan smo sve vidjeli juce.
Licno bi volio da Mujezinovic i Subasic igraju krilne napadace u 433, a da od Lendrica, Zeca, Juricica i Stilica igra samo jedan od pocetka. Stilic nas masakrira ako je na terenu kad i Bekric. Juce je Celikovic cistio iza Bekrica i Stilica da danas sigurno guta apaurine. Tri, cetri presjecena napada Celikovica juce, je Bekric vratio u noge Zrinjskom. Ono je bilo za krugove oko Hercegovine a ne krugove terena, ali Amar bez reakcije. Sto me najvise nerviralo. Onakve greske su igraci pamtili od Amara prije. Subasica je bruku puta znao kazniti za gluposti onakve. Sto Bekricu popusta ja neznam.
Po meni Amar prilagodjava igru ne za ekipu vec za pojedince, a to mi nije Zeljo kao nekad Ribar, Osim, pa cak i Odovic.