Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Nisam očekivao da će Sarajevo ovako olako rasprodati najbolje igrače i bio sam siguran da će uz par pojačanja napasti grupe EL. Djelovalo mi je kao veoma ozbiljna priča, ali sad su ponovo na početku. Pričamo o dva ponajbolja igrača lige i ma koliko to oni pokušali relativizirati, ne mogu se igrači tog tipa tako lako nadomjestiti.
Ponovo se pokazao sav raskoš jada i bijede naše lige, kada dva takva igrača odu vani za milion maraka. Posebno kada ih proda Sarajevo koje je finansijski daleko iznad ostatka lige i može im ponuditi više nego svi ostali klubovi zajedno.
Ponovo se pokazao sav raskoš jada i bijede naše lige, kada dva takva igrača odu vani za milion maraka. Posebno kada ih proda Sarajevo koje je finansijski daleko iznad ostatka lige i može im ponuditi više nego svi ostali klubovi zajedno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ti se vratio na stari nick samo da napises komentar o najvecem klubu u drzavi??Virtu4l je napisao/la: ↑07 feb 2021, 07:36Nisam očekivao da će Sarajevo ovako olako rasprodati najbolje igrače i bio sam siguran da će uz par pojačanja napasti grupe EL. Djelovalo mi je kao veoma ozbiljna priča, ali sad su ponovo na početku. Pričamo o dva ponajbolja igrača lige i ma koliko to oni pokušali relativizirati, ne mogu se igrači tog tipa tako lako nadomjestiti.

Ali u sutini si u pravu.

- Beduin
- Kontakt:
Ja sam na pocetku sezone pisao da Tino i Mustedanagic bi mogli, trebali razvaliti i pomoci Sarajevu da se digne na jedan visi nivo. Nazalost po ligu to se jos uvijek nije desilo. Zato se ne mozes ni osloniti na njih i ocekivati mnogo do kraja sezone, mada nikad ne znas (ali je rizik).ElCartel11 je napisao/la: ↑07 feb 2021, 00:21Bez Ahmeta igramo skoro cijelu polusezonu pa se srecom nije osjetio njegov nedostatak u mozda par tekmi koje smo remizirali a lako mogli zavrsiti posao u prvom poluvremenu, da je Handzic normalan.Beduin je napisao/la: ↑06 feb 2021, 22:56Nedostatak Amara, Benjamina i Mersudina ce biti tesko nadoknaditi, ti igraci pored sto su vrhunski za nase uslove su takodjer nekoliko godina na okupu zajedno. Sad valja naci adekvatne zamjene koje ce ekspresno nadomjestiti nedostatak 3 najbolja igraca do kraja sezone, a valja i u narednoj sezoni odrzati ovaj nivo igara.
O iskoraku u Evropi mogu samo nastaviti sanjati, ako su ikad i sanjali.
Ovu dvojicu ce biti tesko nadoknaditi. No uzimajuci u obzir, da za Rahmana ne trebamo zamjenu dovoditi jer ce ga zamjeniti Tino koji je po meni jaci tehnicki igrač od njega s tim sto je Amar prgaviji i to bolje prolazi u ligi. Tino je u ovoj polusezoni vise bio povrijedjen nego sto je igrao, ali kad god je bio na terenu pokazao je klasu. Sad hvala Bogu pripreme idu normalnim tokom za njega i izgleda je povreda iza njega. Imamo na toj poziciji jos Mustedanagica koji nije nista pokazao i Dala. Mozda neki od njih poludi u nastavku i proigra![]()
Tatar, e tog lika ce biti nekako najteže nadomjestiti. Djeluje smotano i tromo ali je uvijek tu u prilici za gol. Ne pamtim bolju statistiku jednog krilnog igraca kako u FKS tako i u ligi odavno.
Za sad je dosao samo Cmiljanic. Za mene je jos prinova i ne pojacanje. No klubovi u kojima je igrao (doduse malo) daju neku nadu, da se ipak radi o kvalitetnom igracu.
Hajd recimo sto bi se PSV zayebo i doveo ga ali tu su jos Levante, Huesca, Admira i na kraju Slovan. Svi klubovi koji su miljama ispred naših su nesto vidjeli u njemu, a i sam je govorio u onom intervjuju, da su mu povrede za sad usporile razvoj karijere.
Upravo Tatara ce biti najteze zamijeniti, nkegovi golovi i presing zlata vrijede, a malo je takvih igraca u nasoj ligi.
Sve ovo pisem, kokentarisem iz ugla igranja u Evropi. U nasoj ligi se jos i moze nekako sljakati, ali u Evropi nema muljanja na terenu, nisi u povlastenom polozaju, a trenutno je Sarajevo i slabije od prosle sezone.
Vidicemo kako ce do kraja odraditi transfer rok i hoce li se pomenuti igraci izdici i zaobici ih povrede.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Rahmanovic i ovaj drugi kada su dosli prvu sezonu odigrali cisto da se ne kaze da su fula,drugu sezonu su igrali toplo hladno ali su dali doprinos,e trecu su bljesnuli sto je i bilo vrijeme ali im je i ugovor bio pri kraju.Ovaj drugi ko corava macka nije htjeo nikakve opcije o produzenju jos tipicno onaj nas balkanski mentalitet krkanski poceo belaje praviti.Rahman opet mač sa dvije ostrice zbog svog temperamenta ali svakako igrac koji donasi prevagu.Od njega sam vise ocekivao neko zatezanje ali čovjek ode ko gospodin.Sto se tice odstete uzimajuci u obzir sve okolnosti izvukao se maksimum po mom misljenju.PozdravVirtu4l je napisao/la: ↑07 feb 2021, 07:36Nisam očekivao da će Sarajevo ovako olako rasprodati najbolje igrače i bio sam siguran da će uz par pojačanja napasti grupe EL. Djelovalo mi je kao veoma ozbiljna priča, ali sad su ponovo na početku. Pričamo o dva ponajbolja igrača lige i ma koliko to oni pokušali relativizirati, ne mogu se igrači tog tipa tako lako nadomjestiti.
Pa normalno da je liga jadna, i to sto Sarajevo moze ponuditi je smiješno za ono sto ce igraci dobiti vani, pojedinci su nerealni, zive u nekom svijetu u kojem smo mi nešto bitni, treba se spustiti na zemlju...
Sarajevo ako je uzelo milion KM za Amara i Benju, to je odlican posao, pa da ih je neko prije trazio i ponudio veću cifru pustili bi ih, Sarajevo je na ljeto dovelo Fanima, nadajući se da ce neko Tatara kupiti, ali nije bilo dovoljno dobrih ponuda...
Benji je dvije i po godine u Sarajevu, za to vrijeme dvije titule, kup, treca titula skoro pa sigurna, u Evropi dobre igre ima, naravno najbolji igrac lige, golovi i asistencije su tu, igrao i za repku, ima menadzera koji ima veze na zapadu, pa na kraju jedva ga prodali na istok, pa valjda to govori sve, naši igrači nisu zanimljivi klubovima na zapadu, sto je normalno, naravno mislim na ove starije, i nerealno je ocekivati da ce neki nas klub prodati nekoga na zapad, to moze biti statisticka greška...
Sarajevo oslabljeno, normalno da jeste, ali imas dvije opcije, sacekati kraj sezone, pustiti ih dzaba, i onda kad kreces od nule ostati bez dva najbolja igraca, jos pred Evropu, ili sad kad imas 9 bodova prednosti, uzeti milion KM za njih, dovesti koje pojačanje i pripremiti se za Evropu sa novim igracima... Bas je teška odluka...
Na kraju Sarajevo i dalje ima ekipu koja bi bez problema trebala zadržati ovu prednost, i ovo je bilo idealno vrijeme za smjenu generacije, i na ljeto treba prodati neke igrace, jer ne moze Sarajevo očekivati da Nam salje svake godine 4 miliona da pokrije dugove, treba početi zarađivati lovu, a to najbolje ide prodajom igraca....
Sto se tice Evrope, i tih grupnih faza, daleko smo mi od toga...
Sarajevo ako je uzelo milion KM za Amara i Benju, to je odlican posao, pa da ih je neko prije trazio i ponudio veću cifru pustili bi ih, Sarajevo je na ljeto dovelo Fanima, nadajući se da ce neko Tatara kupiti, ali nije bilo dovoljno dobrih ponuda...
Benji je dvije i po godine u Sarajevu, za to vrijeme dvije titule, kup, treca titula skoro pa sigurna, u Evropi dobre igre ima, naravno najbolji igrac lige, golovi i asistencije su tu, igrao i za repku, ima menadzera koji ima veze na zapadu, pa na kraju jedva ga prodali na istok, pa valjda to govori sve, naši igrači nisu zanimljivi klubovima na zapadu, sto je normalno, naravno mislim na ove starije, i nerealno je ocekivati da ce neki nas klub prodati nekoga na zapad, to moze biti statisticka greška...
Sarajevo oslabljeno, normalno da jeste, ali imas dvije opcije, sacekati kraj sezone, pustiti ih dzaba, i onda kad kreces od nule ostati bez dva najbolja igraca, jos pred Evropu, ili sad kad imas 9 bodova prednosti, uzeti milion KM za njih, dovesti koje pojačanje i pripremiti se za Evropu sa novim igracima... Bas je teška odluka...
Na kraju Sarajevo i dalje ima ekipu koja bi bez problema trebala zadržati ovu prednost, i ovo je bilo idealno vrijeme za smjenu generacije, i na ljeto treba prodati neke igrace, jer ne moze Sarajevo očekivati da Nam salje svake godine 4 miliona da pokrije dugove, treba početi zarađivati lovu, a to najbolje ide prodajom igraca....
Sto se tice Evrope, i tih grupnih faza, daleko smo mi od toga...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
- RollingPaper
- Kontakt:
Po meni prodaja Tatara u ovom trenutku je dobar potez za Sarajevo.
Lako ce Sarajevo ligu pregursti i sa ovim igrackim kadrom, ali za nesto vise u Evropi ovo je i vise nego slabo
Dolazi Ordagic
- svrakino1921
- Kontakt:
Dolazi Ordaga
Cojek zadnji put dodirnuo loptu kad mu je stara kupila LEDO sladoled u loptici

- svrakino1921
- Kontakt:
Pojo sladoled pa u lopticu trpo sutliju bez rize kako bi varao guzcu da ima jos sladoledasvrakino1921 je napisao/la: ↑07 feb 2021, 10:28![]()
![]()

- svrakino1921
- Kontakt:
Pimpla kuhana jaja po Norveskoj
Al nama bi dobro dosao
Jos jedan dizelas u sredini
Pa ako Siroki bude dolazio na LJEPOTICU u trecem dijelu prvenstva da nam zabiju jedno 5-6 golova
Kazu kad su nas zadnji put poderali sa juniorima
Nasi dizelasi se zalili na bolove u vratu
Proletali pored njih ko tajfuni
Ovi nasi samo mahali glavom lijevo desno

Al nama bi dobro dosao
Pa ako Siroki bude dolazio na LJEPOTICU u trecem dijelu prvenstva da nam zabiju jedno 5-6 golova
Pimpla qurac. U norveskoj kuhano jaje kosta ko kod nas 2 porcije cevapa i coctasvrakino1921 je napisao/la: ↑07 feb 2021, 10:33Pimpla kuhana jaja po Norveskoj
![]()
![]()
Al nama bi dobro dosao
- svrakino1921
- Kontakt:
Indianac je napisao/la: ↑07 feb 2021, 10:37Pimpla qurac. U norveskoj kuhano jaje kosta ko kod nas 2 porcije cevapa i coctasvrakino1921 je napisao/la: ↑07 feb 2021, 10:33Pimpla kuhana jaja po Norveskoj
![]()
![]()
Al nama bi dobro dosao

Tacno tako
Pa nisi u situaciji da ganjas Evropu, na kraju ova generacija je pokusala, nije uspjelo i idemo dalje, sad nek druga pokusa, a vjerovatno ni ona neće uspjeti, previse toga se treba poklopiti...
Hvala ovoj generaciji za sve, vratila je Sarajevu titulu najtrofejnijeg kluba u drzavi, naravno ako se ne desi cudo do kraja sezone, vrijeme je bilo za rastanak, uvijek su dobrodošli nazad...
Sarajevo i Liverpool
Svu sam kafu prosuo idi jhebi seIndianac je napisao/la: ↑07 feb 2021, 10:31Pojo sladoled pa u lopticu trpo sutliju bez rize kako bi varao guzcu da ima jos sladoleda![]()
![]()
![]()
![]()

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
To su odluke koje naši klubovi stalno moraju donositi, a realno, baš se mnogo i ne pitaju. Ipak, Sarajevo mi je bilo najbliže tome da ih može zadržati, osim naravno kad dođu neke ponude koje se ne odbijaju.YNWA je napisao/la: ↑07 feb 2021, 09:35Sarajevo oslabljeno, normalno da jeste, ali imas dvije opcije, sacekati kraj sezone, pustiti ih dzaba, i onda kad kreces od nule ostati bez dva najbolja igraca, jos pred Evropu, ili sad kad imas 9 bodova prednosti, uzeti milion KM za njih, dovesti koje pojačanje i pripremiti se za Evropu sa novim igracima... Bas je teška odluka...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Cestitke fks na jos jednom manijaku u ekipi! Ode jedan, dodje drugi 

nasa noc traje danima
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
- feniksptica
- Kontakt:
Kapiten vam je bio covjek koji je predhodno kod nas ljubio grb. Drugo, ako ne mozete dovest igraca koji bi prije dosao kod vas nego kod nas, dovoljan pokazatelj u kojem ste q
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.