ja bih rekao da je ovo najbolji QB matchup u istoriji od montana-marino superbowla naovamo.
inače ko ne zna, spomenuti montana-marino superbowl je bio prvi koji je prenošen u evropi u više od jedne zemlje, prije toga se superbowl mogao gledati samo u engleskoj gdje je prvi živi prijenos superbowla bio onaj koji su mede osvojile. elem kad se desio taj superbowl montana-marino nfl je pokušao napasti evropsko tržište sa svojim signature matchupom, spustili su cijenu i ponudili kompletan program uključujući i kompletne snimke championship finala uključenih u superbowl plus dosta materijala naokolo. bez obzira na to mislim da je svega par njih zagrizlo. nfl je u okviru ovoga na kraju dao i summary od par minuta za besplatno prikazivanje širom svijeta. kod nas su taj summary prikazali u okviru nedjeljnog popodneva sedam dana nakon utakmice. to je mislim bilo prvi puta da je kod nas prikazano bilo šta od NFLa
prvi superbowl koji je kod nas prikazan u više od summary-ja je bio superbowl montana-esiason 1989. tu su prvo na beogradskom nedjeljnom popodnevu najavili utakmicu i prikazali summary-je oba championshipa a onda sutradan, nakon indirekta mislim, prikazali kratki snimak koji je uključio oba zadnja drive-a. naredne dvije godine su otprilike to isto ponovili (prvo montanino razvaljivanje elwaya a onda norwood kick) i onda je došao rat.
kod nas se doduše pored toga minimalnog izvještavanja JRTa negdje od kraja osamdesetih i pojave satelitskih antena moglo ponešto fino i u toku sezone pogledati, prvenstveno ko je imao tele5 ali i jednu godinu na screensportu. nažalost tele5 su imali uglavnom oni koji su instalisali svoju satelitsku antenu, u tim pionirskim vremenima kablovskih sistema je taj program bio skoro nezastupljen a screensport je išao godinu dana i onda se ugasio, vjerovatno upravo zato što mu je težište bilo na američkim sportovima tipa besmislenog paralelnog skijanja ili još besmislenijeg baseballa. ali i to je sve otišlo u zaborav kad je 1992 nestalo struje. ja sam se iskreno iznenadio kad je rat završio kad sam čuo da je montana još igrao par godina
meni je najveći prodor NFL-a van amerike bio kad su se na yahoo-u počele pojavljivati vijesti koje su više puta dnevno osvježavane .... tu je krenulo, barem za one kojima nije trebalo deset godina da “nabave internet”