Prijatelju, nema sta objasniti, polupao je lončiće. Objasnio sam u prethodnom postu. Nije sramota priznati da si pogriješio, imao drugačije mišljenje o nekim stvarima. Kažeš mislio sam da to tako funkcioniše i idemo dalje. Zašto sad bez potrebe pucat kontru i počinjat sa spamom?Juventinisimo je napisao/la: ↑04 feb 2021, 19:09A htjedose kinezi dovesti i Messija...steta sto ne dodje, sada bi grcali u pet puta vecem debtu..morali bi mu klub dali u vlasnistvo..including more than €400 million in debt.
@Paratici...de objasni covjeku, sta se zayebajes...on je interista, a fino sam rekao, da oni vide sto niko ne vidi, a ne vide sto svi vide..![]()
Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Il Club più titolato al mondo!
- BuffonGigi
- Kontakt:
Postoji jedan klub koji nije mijenjao vlasnike od 1923...i nikad nije bankrotirao niti ostao nekom duzan.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Postoji jedan klub koji nikad nije osuđivan za lopovluk niti ispadao u niže lige
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
- BuffonGigi
- Kontakt:
Postoji klub koji nikad nista nije osvojio za zelenim stolom niti ikog muckama istjerao u drugu ligu. Sve se vraca, Boga ima, ceka vas zanimljiva buducnost. Radujem se godinama koje slijede.
Foca Inda
Foca Inda
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
- Juventinisimo
- Kontakt:
muxa je napisao/la: ↑04 feb 2021, 20:57Prijatelju, nema sta objasniti, polupao je lončiće. Objasnio sam u prethodnom postu. Nije sramota priznati da si pogriješio, imao drugačije mišljenje o nekim stvarima. Kažeš mislio sam da to tako funkcioniše i idemo dalje. Zašto sad bez potrebe pucat kontru i počinjat sa spamom?Juventinisimo je napisao/la: ↑04 feb 2021, 19:09A htjedose kinezi dovesti i Messija...steta sto ne dodje, sada bi grcali u pet puta vecem debtu..morali bi mu klub dali u vlasnistvo..including more than €400 million in debt.
@Paratici...de objasni covjeku, sta se zayebajes...on je interista, a fino sam rekao, da oni vide sto niko ne vidi, a ne vide sto svi vide..![]()

Sve sto je brat rekao, u bobu tacno.
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Evo recimo da ja nisam u pravu, hajd mi pojasni i daj odgovore? Jel se fudbaleri prodaju po "knjigovodstvenoj" il po tržišnoj vrijednosti? Kako to da je i po knjigovodstvenoj vrijednosti Pjanic u vrijeme transfera vrijedio 0 eura ako mu nije istekao ugovor?
Vjeruj u to ako ćeš se osjećat bolje, vi juventini ste ionako ste navikli sebe lagat. Jel još uvijek u svojim zvaničnim dokumentima računate i one dvije oduzete titule?
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Zato sto imas amortizaciju igraca u poslovnim knjigama... i pjanic kada je presao u juventus za 32 mil iz rome potpisao je ugovor na 5 godina (32mil/5god=6.4mil po sezoni)... i svake godine Juventus se teret u posl. knjigama smanjuje za 6.4mil i posto je pjanic igrao 4 a ne 5 godina njegova vrijednost u posl. knjigama je bila 6.4mil a ne 0 i stoga nije bas juventus ostvario plus valenzu od 60mil nego 53.6mil jer plus valenzu u ovom slucaju dobijas odmah a ne u ratama jer plus valenza ne poznaje rate a juventus je na teret dobio arthura gdje svake godine izdvaja (70/5=14mil) i kada bi ga juventus npr za 3 sezone prodao za 30mil ostvario bi 2mil kapitalnih dobitaka (plus valenza) jer bi mu u posl knjigama vrijednost bila 28mil (nema veze sto je Juventus ranije platio 42mil to se tereti na drugom mjestu)... tako to funkcionise a najbolje je prodavati svoje vlastite igrace iz omladinskog pogona jer ti je na njima čista plus valenza...
Trzisna vrijednost je nesto drugo i ona nema veze sa poslovnim knjigama... igrac moze vrijediti 100mil ali ga ti mozes dovesti za 20mil a i za 200mil... ovisi o tebi koliko ces platiti vrijednost koju trziste diktira...
Normalno, kao svaki pravi Juventino. Cisto posteno smo na terenu dobili te titule. U dubini duše, znaju to i naši rivali, ko je babo bio i ostao.
Da ih vi interisti mozda ne ubrajate?

Ti si napisao upravo ono što ja čitavo vrijeme i govorim.Kompromis je napisao/la: ↑05 feb 2021, 08:38Zato sto imas amortizaciju igraca u poslovnim knjigama... i pjanic kada je presao u juventus za 32 mil iz rome potpisao je ugovor na 5 godina (32mil/5god=6.4mil po sezoni)... i svake godine Juventus se teret u posl. knjigama smanjuje za 6.4mil i posto je pjanic igrao 4 a ne 5 godina njegova vrijednost u posl. knjigama je bila 6.4mil a ne 0 i stoga nije bas juventus ostvario plus valenzu od 60mil nego 53.6mil jer plus valenzu u ovom slucaju dobijas odmah a ne u ratama jer plus valenza ne poznaje rate a juventus je na teret dobio arthura gdje svake godine izdvaja (70/5=14mil) i kada bi ga juventus npr za 3 sezone prodao za 30mil ostvario bi 2mil kapitalnih dobitaka (plus valenza) jer bi mu u posl knjigama vrijednost bila 28mil (nema veze sto je Juventus ranije platio 42mil to se tereti na drugom mjestu)... tako to funkcionise a najbolje je prodavati svoje vlastite igrace iz omladinskog pogona jer ti je na njima čista plus valenza...
Trzisna vrijednost je nesto drugo i ona nema veze sa poslovnim knjigama... igrac moze vrijediti 100mil ali ga ti mozes dovesti za 20mil a i za 200mil... ovisi o tebi koliko ces platiti vrijednost koju trziste diktira...
1. Pjanićeva knjigovodstvena vrijednost nije mogla biti 0 eura jer mu nije istekao ugovor.
2. Kad se priča o vrijednosti igrača odnosno njegovoj cijeni priča se o tržišnoj vrijendosti a ne o knjigovodstvenoj vrijednosti i njenom uticaju na fin.rezultat. Razlika između te tržišne vrijednosti odnosno vrijednosti po kojoj se igrač proda i njegove knjigovodstvene vrijednosti u tom trenutnku je plusvalenza i ona naravno utiče na poslovne knjige. Neki ovdje brkaju tu tržišnu vrijednost odnosno prihod koji klub ostvari prodajom igrača i plusvalenzu odnosno njen utjecaj na fin.rezultat.
- FabioParatici
Mislis kao kolega Biscione, koji kaze da Sevilja zivi od zivog kesa, a ne plusvalenze.

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
#PIRLOOUT
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
#PIRLOOUT
Firma može u knjigama pokazivat dobit ali da ipak bude nelikvidna i da ne može izvršavat svoje obaveze (nor imaju mnogo neurednih kupaca). U ovom slučaju da bi mali klub poput Seville uspješno poslovao oni moraju prodavati skuplje nego što su kupili jer se tako većinski finansiraju, a veliki klubovi imaju jake sponzorske ugovore, bogate gazde itd i oni su uglavnom u minusu kada su transferi u pitanju (kupuju skupe dobre igrače a kasnije kad ostare ih prodaju jeftinije). Ako sam nešto pogriješio argumentovano me pobij i pojasni, bit ću zahvalan da naučim nešto novo. Ali pretpostavljam da da to nećemo dočekati od tebe jer si kao ovi naši političari, laprdaš bez pokrića a kad treba nešto konkretno reći izvrdaš odgovor. I meni i muxiFabioParatici je napisao/la: ↑05 feb 2021, 09:49Mislis kao kolega Biscione, koji kaze da Sevilja zivi od zivog kesa, a ne plusvalenze.![]()
Dje ste amortizeri nisam vas prepozno
....Manite se corava posla 

Nema to veze ljudino moja sto ti pises sa ovim posl knjigama, tj to kupi jeftino prodaj skupo msm ima ali nije to poenta pozitivnog poslovanja... svi veliki klubovi su uglavnom u minusu (ima izuzetaka), pa evo prvi Juventus kojeg ja simpatisem je godinama u minusu, gdje je u 10 godina samo jednom bio u plusu (doduse minus mora biti kontroliran) a vjerujem da ne postoji klub koji na dunjaluku ima bolje poslovne knjige i čisće rezultate prema FFP jer peglalu nemilice ovu plus valenzu koja je kljucna da ne dobijes kakvu kaznu od strane UEFE i drugih institucija...Biscione je napisao/la: ↑05 feb 2021, 10:51Firma može u knjigama pokazivat dobit ali da ipak bude nelikvidna i da ne može izvršavat svoje obaveze (nor imaju mnogo neurednih kupaca). U ovom slučaju da bi mali klub poput Seville uspješno poslovao oni moraju prodavati skuplje nego što su kupili jer se tako većinski finansiraju, a veliki klubovi imaju jake sponzorske ugovore, bogate gazde itd i oni su uglavnom u minusu kada su transferi u pitanju (kupuju skupe dobre igrače a kasnije kad ostare ih prodaju jeftinije). Ako sam nešto pogriješio argumentovano me pobij i pojasni, bit ću zahvalan da naučim nešto novo. Ali pretpostavljam da da to nećemo dočekati od tebe jer si kao ovi naši političari, laprdaš bez pokrića a kad treba nešto konkretno reći izvrdaš odgovor. I meni i muxiFabioParatici je napisao/la: ↑05 feb 2021, 09:49Mislis kao kolega Biscione, koji kaze da Sevilja zivi od zivog kesa, a ne plusvalenze.![]()
A sve krenulo od toga da je Arthur plaćen 10 mil sto nije istina 

- tutankamon1905
- Kontakt:
Doveli su arthura za 10 miliona, osvojili dvije imaginarne titule, inter nije osuđen zbog zastare, ne znam sta je iduce

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.