FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Sanchez1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sanchez1987 » 04 feb 2021, 18:57

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
04 feb 2021, 18:43
Sanchez1987 je napisao/la:
04 feb 2021, 18:39
Rekao sam ja ovim braniocima da ce doci dan kad ce i oni sami tjerati naseg nadprosjecnog SD,lik dok je tu mi necemo nikada napraviti neki iskorak u evropi,a znamo svi gdje vodi taj iskorak,ovako ce samo biti borba za trofej u ovoj blatnjavoj ligi i tapkanje u mjestu...al helem nejse opet sam ja pljuvac..
Druze, valjda je svima jasno da Emir nije Bog otac, to prvi ja priznajem, ali ono sto si ti pisao nema veze s vezom.
Prvi ja sad za sad nisam zadovoljan rokom, prvo iz razloga sto smo doveli igraca upitnog kvaliteta(sretno Borisu svakako, mozda se i meni popisa u usta, nece mi biti tesko priznati), i nikome nije produzen ugovor, a 4 je februar..
Druga je stvar sto si ti uvelicavao sa stvarima, pa na jednu istinitu, si dodao 10 laznih argumenata.
Ne bih se slozio sa tim da sam nesto izmisljao,jer vrijeme ce pokazati da nisam,on je samo amater u svom poslu i nesposoban za ovakvo Sarajevo zapamti to,a mi sa takvim ne mozemo napredovati,

Emir Hadžić: "Već u decembru smo rekli da je neophodno da dovedemo igrača koji bi nam bio pomoć u napadu. Nismo žurili sa takvom odlukom, htjeli smo se uvjeriti da će igrač koji dođe biti rješenje za ekipu dugoročno gledano. Mišljenja smo da je Cmiljanić pravi igrač koji će se vrlo brzo prilagoditi na naš način igre, te osvježiti ekipu na poziciji gdje je to najpotrebnije."

I ovo da izgovori ozbiljan SD za igraca tipa Cmiljanic,ma hajte molim vas..

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 04 feb 2021, 18:57

joker90 je napisao/la:
04 feb 2021, 18:57
Zoran28 je napisao/la:
04 feb 2021, 18:47
Zna li neko dobrog stomatologa, stomak me boli od ovih bljuvotina...
Caka kod te boli je mirovanje i nerad..
A znaju se desit i proceduralne greske..
1946~

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 04 feb 2021, 18:58

joker90 je napisao/la:
Zoran28 je napisao/la:
...mozda je od previse citanja knjiga :(
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 04 feb 2021, 18:59

Vanja8 je napisao/la:
04 feb 2021, 18:45
ado-hz je napisao/la:
04 feb 2021, 18:34
Ma jasta treba :clap: i klimati glavom da je sve odlicno. Sve je odlicno osim dovodjenja igraca i to mora i moze bolje. Kad nas pretekne Decic i ostala buranija koja je na svu srecu jos uvijek iza nas i tad treba aplauditati.
Haj sto su nas za 3god pretekli TSC, Osijek, Gorica, Cukaricki...jos ovi da nas preteknu.
Al nema veze nek imamo i ovih sto su zadovoljni da je sve extra vezano za igracki kadar.
Sto si ba Ado pun negative...Ne shvatam sta zelis...
Imamo mi puno obaveza druze i za stadion i za ovu zayebanciju u klubu ,jos svi hoce kapitalce...

Neki dan sam napisao post da se takve stvari ne očekuju i da ce baza biti Akademija...
Po procjeni ovaj momak bi se trebao uklopiti u ekipu jer zna itekako povuci na krilo, nije sidras i vjerovatno sa mnogo većim motivom od bilo kog "kapitalaca"...
Niti ga velicam,niti kudim, nek pokaze ono sto zna na terenu...
Svi u Upravi nose teret odgovornosti i svi oni koji ne ispune ocekivanja ,da li sami ili Namovim ukazom napustice klub...

Nisam pun negative nego nisam zadovoljan Emirom. Jel se smije to reci? Demokratija ili jednoumlje? Zasto svi moramo velicati rad Emira, neka ga neko i kritikuje, a neko brani. Meni ne smeta sto ga ti evo branis, al zasto tebi i nekolicino ovdje smeta kad neko nije zadovoljan njegovim radom. Imam svoje ubjedjenje na osnovu poslovanja kluba da to moze i mora bolje. Pricam o pojacanjima.Za ostale stvari u klubu, rad uprave, strucnog staba nemam zamjerku.
Pricas o Akademiji, Ok slazem se da nam to treba biti oslonac. Proizvodnja i prodaja mladih i talentovanih igraca.
A da li se ti pitas moze li taj mladi igrac nesto da nauci npr od Hebibovica. Moze al neki dobar vic da mu isprica pa da ovaj zapamti. A Hebibovica u ekipi imamo malo vise nego sto bi treb :) :D ali da imamo. Zato kazem i iznosim svoje misljenje da moramo malo odrijesiti kesu ne zbog ekipe i rezultata nego bas zbog te djece.
Dovesti i imati u ekipi 4-5 kapitalaca koji kostaju i neka kostaju, al od njih to dijete moze nesto i nauciti. Primjer Jajalo-Cimirot.
Koliko sad u ekipi imamo kapitalaca tj vrhunski igraca od kojeg to dijete moze nesto da nauci.
Slovom i brojem jednom Sušića.

I nisam negativam ljubi brat u znojav vrat :D :ljepota:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 04 feb 2021, 19:00

zagor1987 je napisao/la:
04 feb 2021, 18:53
Vanja8 je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:
Ma jasta treba :clap: i klimati glavom da je sve odlicno. Sve je odlicno osim dovodjenja igraca i to mora i moze bolje. Kad nas pretekne Decic i ostala buranija koja je na svu srecu jos uvijek iza nas i tad treba aplauditati.
Haj sto su nas za 3god pretekli TSC, Osijek, Gorica, Cukaricki...jos ovi da nas preteknu.
Al nema veze nek imamo i ovih sto su zadovoljni da je sve extra vezano za igracki kadar.
Imamo mi puno obaveza druze i za stadion i za ovu zayebanciju u klubu ,jos svi hoce kapitalce...

Neki dan sam napisao post da se takve stvari ne očekuju i da ce baza biti Akademija...
Po procjeni ovaj momak bi se trebao uklopiti u ekipu jer zna itekako povuci na krilo, nije sidras i vjerovatno sa mnogo većim motivom od bilo kog "kapitalaca"...
Svi u Upravi nose teret odgovornosti i svi oni koji ne ispune ocekivanja ,da li sami ili Namovim ukazom napustice klub...
Sve si upravu onda nemoj dovoditi nikoga jer i ovaj nece dzaba igrat uostalom skontaj sta je sve u igri i koliko para od evrope minimum 6 meceva itd ali eto covjek voli da se kocka jer nama trenutno prinova nije potrebna vec POJACANJE iz bise razloga
I prinova moze biti pojacanje...
Sve u okvirima onog sto je planirano...
Da li ce ovaj momak biti pojacanje,to cemo vidjeti i siguran budi da se uklopio u finansijski okvir...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 04 feb 2021, 19:01

Da je teško progutat ovu knedlu u grlu ,jes. I ja sam se razočarao baš. Tolike priče o napadaču, o potražnji koja se evo odužila koliko hoćeš, i opet prosjačimo i dovodimo neku jeftinu varijantu te se kockamo hoće li proraditi ili neće. Ni traga o nekom Benki koji će nam dati novu dimenziju u napadu. Ne znam šta bih napisao, love ima ne može nemati, pare od Evrope, pare od Rahmanovića... ali očigledno nema većih ambicija, zadovoljavamo se time da smo tik iznad ostatka lige, što mi se ne sviđa nikako jer tako nikad evropski iskorak nećemo dočekati. Onda ćemo na ljeto u kvalifikacijama opet plakati što nije došo neko lakši od Rapida, Cluja...

Ovo za igrače što @Ado piše sve potpisujem. I meni je više pun k ovih naših balkanjerosa a klubovi iz regiona redovno dovode afričke i južnoameričke igrače koji im nose ekipe. Aklimatizacija, jezik, način života, to su priče za malu djecu. Nemamo poznanstva, nemamo ljude koji će nam dovući takve igrače, to je Emirova krivica. Uvijek pogledam ovu Goricu šta radi, klub bez ikakve tradicije, historije, ali rade nevjerovatan posao, skauting služba na nivou, i eto ih prestigoše nas za tri godine.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 04 feb 2021, 19:02

ThrillerHz je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Zoran28 je napisao/la:
Možda je kamera skrivena, al ne u olovci :shifty:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 04 feb 2021, 19:02

Je l' ovo neka skrivena kamera, halo moderacija..? Došao novi špic, ovi o stomakobolji...
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 04 feb 2021, 19:02

feniksptica je napisao/la:
04 feb 2021, 18:48
Kontradiktornost iz recenice u recenicu. Imas priliku pruziti sansu Akademcu, jer realno kad se Hare trpio par zadnji utakmica moze i Keno. Prica se baza je akademija, i ti napravis ovaj potez i hoces ozivljavat karijeru nekom tamo pored vlastitog izdanka.
Akademija je u kurcu. Može se spinovati ovako ili onako, u nedogled ponavljati magičnu riječ “akademija”, licitirati broj titula u kukuruz ligi, ali ona je u kurcu. A zašto je kurcu? Zato sto je svaki akademac koji iz nje izađe fudbalski polupismen, a fudbalski je polupismen zato što je struka u akademiji katastrofalna i nema tog Talijana koji će to ušminkati. Struka je katastrofalna zato što, pod A, edukacioni centar FSBiH štanca trenerske diletante, a pod B, zato što u akademiji izmišljaju toplu vodu. Igrači se pogrešno skautiraju, pogrešno vode i pogrešno treniraju. Kada igrač izađe iz akademije, ima 106 nedostataka i zato ga moraš “čekati”. Mogu plastičnije objasniti kroz nekoliko primjera. Svaki štoper je bukva - visok, stamen, spor kao puž, dugog koraka, zamahuje iz kuka, ima osobinu da pri primanju se okreće prema svome golu, da loptu konstantno vraća svome golmanu i da je nikad ne iznese. To je jedan primjer. Svaka pozicija se može tako raščlaniti. Dakle, iz akademije izlaze igrači koji uvijek imaju vise nedostataka od vrlina. Ako su vezni igrači uvijek imaju korak viška, ne igraju po dubini, ne ulaze u šesnaesterac. I to nije samo problem naše akademije nego kompletnog omladinskog fudbala u BiH. A izvor je edukacioni centar koji je rak rana našeg fudbala. Zato svi mladi bh. igrači, nebitno iz kojeg omladinskog pogona dolaze, izgledaju kao jaje jajetu. Zato svi premijerligaski treneri igraju istu formaciju, imaju isti odnos prema presingu, čak se isto i zagrijavaju. Tako su učeni. To što nase omladinske selekcije osvoje neki trofej ne znaci ama baš ništa. Dakle, priča o akademiji je šuplja prica. Ona ima odlične uslove, terene, u mogućnosti je dovesti talente. Sve je to super. Međutim, proizvodnja igrača je kriminalna, kako kod nas, tako u cijeloj BiH. Čim ti moraš čekati igrača od 19 godina u ovakvoj kukuruz ligi, nešto tu ne štima. U krajnjoj liniji, sve ovo potvrđuju izlazni transferi naših igrača, koliku minutažu imaju kad odu vani, rezultati omladinskih selekcija u evropskim okvirima, rezultati omladinskih reprezentativnih selekcija, itd. Nije problem u davanju šansi akademcima, nego je problem u vrlo lošoj proizvodnji u akademiji.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 04 feb 2021, 19:03

ThrillerHz je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Zoran28 je napisao/la:
Mislim, meni su pogresnu dijagnozu uspostavili, a ja budala nisam znao da sam ih mogao tužiti, al odo u offtopic. Poenta, ne idite kod nepouzdanih stomatologa..
1946~

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 feb 2021, 19:08

Vanja8 je napisao/la:
04 feb 2021, 18:13
FoSte95 je napisao/la:
04 feb 2021, 17:59
Iskreno da kazem blago sam razočaran, mozda je PL bude i dobar ali ovako nikad se iskorak u Evropi nece napraviti.
Nemoguće da se nema para ili je bas tako tesko uvjeriti jako ime da dođe u ovu ligu
Ne foliraj nas matere ti, srce ti ko Durmitor jer je tvoj đetić... :twisted: :D
:rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 04 feb 2021, 19:08

Hvala Vam, divni ste. Prava graCka raja a ne k'o ove novopridosle vehabije.

Da ne idemo u offtopic, mislim da je Boris odlican jer se ne libi sutati sa obje noge, a moze i ulaziti u prostor nije klasicni tanjiras.
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 04 feb 2021, 19:09

Vanja8 je napisao/la:
04 feb 2021, 19:00
zagor1987 je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:

Sve si upravu onda nemoj dovoditi nikoga jer i ovaj nece dzaba igrat uostalom skontaj sta je sve u igri i koliko para od evrope minimum 6 meceva itd ali eto covjek voli da se kocka jer nama trenutno prinova nije potrebna vec POJACANJE iz bise razloga
Da li ce ovaj momak biti pojacanje,to cemo vidjeti i siguran budi da se uklopio u finansijski okvir...
Izgubi titulu pa cu te pitat kad umjesto 5 mil dobijes 300 milja

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 04 feb 2021, 19:09

ado-hz je napisao/la:
04 feb 2021, 18:59
Vanja8 je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:

Nisam pun negative nego nisam zadovoljan Emirom. Jel se smije to reci? Demokratija ili jednoumlje? Zasto svi moramo velicati rad Emira, neka ga neko i kritikuje, a neko brani. Meni ne smeta sto ga ti evo branis, al zasto tebi i nekolicino ovdje smeta kad neko nije zadovoljan njegovim radom. Imam svoje ubjedjenje na osnovu poslovanja kluba da to moze i mora bolje. Pricam o pojacanjima.Za ostale stvari u klubu, rad uprave, strucnog staba nemam zamjerku.
Pricas o Akademiji, Ok slazem se da nam to treba biti oslonac. Proizvodnja i prodaja mladih i talentovanih igraca.
A da li se ti pitas moze li taj mladi igrac nesto da nauci npr od Hebibovica. Moze al neki dobar vic da mu isprica pa da ovaj zapamti. A Hebibovica u ekipi imamo malo vise nego sto bi treb :) :D ali da imamo. Zato kazem i iznosim svoje misljenje da moramo malo odrijesiti kesu ne zbog ekipe i rezultata nego bas zbog te djece.
Dovesti i imati u ekipi 4-5 kapitalaca koji kostaju i neka kostaju, al od njih to dijete moze nesto i nauciti. Primjer Jajalo-Cimirot.
Koliko sad u ekipi imamo kapitalaca tj vrhunski igraca od kojeg to dijete moze nesto da nauci.
Slovom i brojem jednom Sušića.

I nisam negativam ljubi brat u znojav vrat :D :ljepota:
Dobri moj Aduka...
Niti branim Emira niti cu bilo koga braniti ko to ne zasluzuje,samo kazem da se i previse pljuje ,a da niko od nas ne zna sta momak moze na terenu...

Druga stvar, pa i Đokanovic je izgleda naucio od Hebiba dosta viceva, kao i Nihad i Kova...
Trenutno u Akademiji nemamo momka koji je na mjestu spica ,a da je za prve postave...
A srce mi puno sto moj Aduka uziva u blagodatima demokratije, no u klubu se zna cija je zadnja...
Bolan, Emir nas spasio,da si i ove zime skenirao avione pola bi nas u zatvoru zavrsilo... :rol:

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 04 feb 2021, 19:09

Vanja8 je napisao/la:
04 feb 2021, 18:52
Rekao sam ja ovim braniocima da ce doci dan kad ce i oni sami tjerati naseg nadprosjecnog SD,lik dok je tu mi necemo nikada napraviti neki iskorak u evropi,a znamo svi gdje vodi taj iskorak,ovako ce samo biti borba za trofej u ovoj blatnjavoj ligi i tapkanje u mjestu...al helem nejse opet sam ja pljuvac..
Kad bi tebe neko slusao mi bi bili gori od kona...
Mi smo itekako napravili iskorak u PL, ali opet ponavljam svi koji podbace ce i napustiti klub...
No,nece ih tjerati ni navijaci ni forumasi,vec onaj koji trese pare...
A ti posto si tako vidovit, de nam reci s koliko bodova prednosti cemo uzeti Prvenstvo ,a ponekad i cestitaj kad se osvoji bar jesenja titula...
Cestitam ja uvijek ne brini,a osvojit cemo sa 4-5 razlike :bih:

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 04 feb 2021, 19:10

feniksptica je napisao/la:
04 feb 2021, 18:13
Ma nema opravdanja za dovodjenje ovog napadaca. Ne sad kad nam je od augusta primarna pozicija napadac. Znaci **** 7 mjeseci imas vremena za napadaca i dovedes ovog. **** ja to da svaki igrac koji dodje ja moram strahovat hoce l ans popisat ili ne. Imamo historijsku sansu za 3 titulu zaredom. DA budemo nosioci opet u LP i da proslakom prvog kola LP ides u Plej of novog takmicenja minimalno. Je l treba to ugroziti dovodjenjem njega. Pa gdje je ta akademija kojoj se toliko prsimo a nije dala sansu igracu ako se predhodno nije povrijedio neko iskusan i nije imo niko drugi da ga zamijeni osim akademca. A 3/4 akademca koji dobiju sansu opravdaju ocekivanja.

Nemojte se praviti pametnii uporedjivati ga s Tatarom kad je 17x vise primjera gdje je doso i fakat se ispostavilo da je ubleha
Upravo ovo boldirano, govorilo se za mnoge sacekajte da ga vidimo na terenu, kad ono fkt i na terenu bude ubleha, ovoga Borisa niti pljujem niti hvalisem, jednostavno ne ocekujem od njega nesto jer njegova statistika ne obecava nista, ali daj Boze da nas demantuje. Sto se tice onih nekih imena Matavž, Bezjak to su lupanja novinarska, jedino sa kim se pričalo je bio Ante Vukušič gdje je pored nas imao ponudu iz turske lige ali je na kraju ipak zavrsio u Rumuniji. Bilo kako bilo nadam se ostanku i i igranju Tatara i Milicevica jer to bi bilo pojačanje za odbranu titule aBd.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 feb 2021, 19:11

Imam velikih problema da shvatim kako je osvajanje trofeja u domacoj ligi tapkanje u mjestu sve dok ih imas manje od 10....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 04 feb 2021, 19:11

zagor1987 je napisao/la:
04 feb 2021, 19:09
Vanja8 je napisao/la:
04 feb 2021, 19:00
zagor1987 je napisao/la:

Izgubi titulu pa cu te pitat kad umjesto 5 mil dobijes 300 milja
Ja je neću izgubiti drug,zna se ko je odgovoran i ko moze snositi posljedice i odgovarati...
Mogu rikati,plakati,vristi,ali nista to ne mijenja

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 04 feb 2021, 19:12

Eto ga, popljuvan kao i svaki igrac koji je dosao.

Odlicno.

Opet cemo slusati price kad gol da "Nel si me popisao Borise" "Neka sađ govhna pojeo zbog Borisa" i slicno...

I neka, da se dobro nayedete i napijete, aBd.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 04 feb 2021, 19:13

zagor1987 je napisao/la:
04 feb 2021, 18:51
Tvoje kritike su destruktivne i nisu realne tu si samo da ocrnis sve a ne zbog kluba za razliku od nas koji uputimo konstruktivnu kritiku
Sta mislis pod SVE kad sam samo Celu kritikovao? I moram kad je nesposoban za nesto vise od PL BiH

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.