Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la muxa » 04 feb 2021, 00:06

FabioParatici je napisao/la:
03 feb 2021, 22:18
Kod transfera se ne gleda iskljucivo trzisna vrijednost, vec iznos amortizacije. Igraci se smatraju stalnim sredstvom firme, pa su podlozni amortizaciji. Bilo je to lijepo objasnjenjo ljetos bas na primjerima Pjanica i Arthura. Guglaj ako te zanima detaljno. ;)
Ne pričamo o fin.rezultatu već o tržišnoj vrijednosti igrača. Dvije potpuno različite stvari. Igraci se ne prodaju po "knjigovodstvenoj" već po tržišnoj vrijednosti. Knjigovodstvena vrijednost ili ti neamortizovana vrijednost Ronalda kada su ga vama prodali je bila cca 20 mil a vi ga platili 100 mil.
Mada mi nije jasno kako je i knjigovodstvena vrijednost Pjanica bila 0 eura ako mu nije istekao ugovor?
Il Club più titolato al mondo!

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 04 feb 2021, 06:39

Sad citam za Roma@ na temi Milana. Valjda bude dobro jbt. Bas sam se sjbao, ko da poznajem covjeka. Izdrzi majstore!
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

FabioParatici

Post Postao/la FabioParatici » 04 feb 2021, 12:43

Tritolone je napisao/la:
03 feb 2021, 20:00
Zanimljivo kako si polovno prenio ono sta Reuters pise :urnebes: u istom clanku pise da BC Partners imaju u planu poslati ponudu iza dogovorenog roka zato sta je situacija u klubu "komplicirana" dok Milano Finanza pise da su vec poslali ponudu od 880 mil ali je Suning odbio, navodno ce ovi poslat novu poboljsanu zato sto Suning ne zeli prodati ispod milijarde
Prva ponuda 880, druga ponuda 750. Prop'o kinezima blef. :kafa:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

#PIRLOOUT

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 04 feb 2021, 13:13

04 feb 2021, 12:43

Prva ponuda 880, druga ponuda 750. Prop'o kinezima blef. :kafa:
BC Partners Made Suning A Final Offer For Inter Tonight, Italian Media Reports

BC Partners tonight made Inter’s owners Suning a final offer to buy the club, according to a report in the Italian media.

As per Il Sole 24 Ore‘s online edition, the British-based private equity fund indicated during the parties’ exclusive talks last month that they valued the Nerazzurri at around €750 million, including more than €400 million in debt.

It is not known how much BC Partners offered this evening, but the report argued that they were unlikely to have raised their proposal too much from the previously indicated figure.

Suning must now analyse the structure and the economic value of the offer and decide whether they wish to accept and sell Inter for good.

Inter need an injection of €200 million in capital before the end of 2021 in order for them to meet their various financial obligations, which range from paying players’ wages, refinancing bonds which are due to expire and handing over transfer fees to other clubs.

Suning have already started looking beyond BC Partners’ interest in the club, though, with the report stating they had begun negotiations with a consortium formed by US investment fund Fortress and Abu Dhabi state investor Mubadala.

Swedish-based private equity fund EQT is also said to be studying a move for Inter, albeit neither of these groups have begun due diligence on the Nerazzurri’s accounts yet.
Opet selektivno citiranje pa nemos kako tebi odgovara iznosit :mrgreen:

Ugl. vidit cemo sve kroz koji dan, sumnjam da se i prihvati ova ponuda da ce sve biti gotovo u kratkom roku.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

FabioParatici

Post Postao/la FabioParatici » 04 feb 2021, 13:20

Uh, to je jos gore nego sam mislio, 750 ali to pokriva i 400 duga. Odnosno kinezima 350 na ruke. Jos ce i izgubit 200, a ja mislio oni vas zajebali. :kafa:

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

#PIRLOOUT

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 feb 2021, 13:33

04 feb 2021, 13:20
Uh, to je jos gore nego sam mislio, 750 ali to pokriva i 400 duga. Odnosno kinezima 350 na ruke. Jos ce i izgubit 200, a ja mislio oni vas zajebali. :kafa:
Jes vidio sta je oluja napravila,otpuhala sve :opaopa:

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 04 feb 2021, 14:50

Pa zar je za Inter bitno koliko odlazi Suningu :mrgreen:

Ja osobno za Suning nemam prigovora, falio je taj korak vise (osvajanje EL, prolazak skupine lp barem 2 puta) ali za to nisu oni krivi, da nema restrikcija nastavvili bi sigurno gdje je stalo. Sta se tice ovog BC kurca palca nisam optimist, pogotovo kad vidim izjave koje daju, radije bi da nam onaj Arap dođe.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 04 feb 2021, 15:12

ronaldo99 je napisao/la:
04 feb 2021, 13:33
Realno ljudi su digli Inter na veci nivo, tko je mogao znati sta ce se desavati sa zakonima i svime. Njima se nema sta prigovoriti, ostavljaju uredniji klub nego sto su ga nasli...

Sad kakve ce budale doci i kupiti to je upitnik, a i za koliko ce ga Suning prodati bas me briga, samo neka budu neki koji ce nastaviti ovo do sada, a ne neko da samo pere pare i zavali klub jos vise...

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 04 feb 2021, 15:39

Mijenjaju vlasnike k‘o carape :mrgreen:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 feb 2021, 16:35

Huska je napisao/la:
04 feb 2021, 15:12
ronaldo99 je napisao/la:
04 feb 2021, 13:33
Realno ljudi su digli Inter na veci nivo, tko je mogao znati sta ce se desavati sa zakonima i svime. Njima se nema sta prigovoriti, ostavljaju uredniji klub nego sto su ga nasli...

Sad kakve ce budale doci i kupiti to je upitnik, a i za koliko ce ga Suning prodati bas me briga, samo neka budu neki koji ce nastaviti ovo do sada, a ne neko da samo pere pare i zavali klub jos vise...
Stoji ovo sto Husika kaze, slicno kao i kod Milana gdje je prethodni vlasnik spickao pare bez rezultata.
Mada u Evropi Inter s konja na magarca skoknu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 04 feb 2021, 18:06

Šta to @FabioParatici i dalje nešto piše nešto o finansijama a još nije objasnio kako funkcioniše računovodstvo fudbalskog kluba nama neukim forumašima. Najgori su mi takvi koji pročitaju par rečenica o nečemu i prosipaju pamet kao da su čitavu knjigu naučili.

On-topic: ja za Suning imam samo riječi hvale i vjerujem 90% Interovih navijača, ljudi su prije svega uredili klub, digli ga na viši nivo i da Kineska vlada nije uvela ove restrikcije samo bi nastavili rasti, ali štaš nije to ništa do njih.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

FabioParatici

Post Postao/la FabioParatici » 04 feb 2021, 18:11

Biscione je napisao/la:
04 feb 2021, 18:06
Šta to @FabioParatici i dalje nešto piše nešto o finansijama a još nije objasnio kako funkcioniše računovodstvo fudbalskog kluba nama neukim forumašima. Najgori su mi takvi koji pročitaju par rečenica o nečemu i prosipaju pamet kao da su čitavu knjigu naučili.
Funkcionise identicno u Sevilli i u Juventusu, te svim ostalim klubovima, za divno cudo. Preporucujem i tebi da vise citas. :arrow:

#PIRLOOUT

FabioParatici

Post Postao/la FabioParatici » 04 feb 2021, 18:13

Kinezi se igraju sa ugledom talijanske lige. Savez treba da kazni Inter oduzimanjem min 20 bodova, te jos 10 za neisplacene plate igracima, a sve kao primjer ostalim investitorima. :kafa:

#PIRLOOUT

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 04 feb 2021, 18:27

04 feb 2021, 18:11
Biscione je napisao/la:
04 feb 2021, 18:06
Funkcionise identicno u Sevilli i u Juventusu, te svim ostalim klubovima, za divno cudo. Preporucujem i tebi da vise citas. :arrow:
Opet izbježe odgovor. OK, sve jasno, nastavi prodavat šuplju i dalje :thumbup:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

FabioParatici

Post Postao/la FabioParatici » 04 feb 2021, 18:32

Biscione je napisao/la:
04 feb 2021, 18:27
Postavio vam je Mokes glavninu. Ostalo se zadaj sam, podji od uvoda u ekonomiju. :kafa:

#PIRLOOUT

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 04 feb 2021, 18:35

04 feb 2021, 18:32
Biscione je napisao/la:
Postavio vam je Mokes glavninu. Ostalo se zadaj sam, podji od uvoda u ekonomiju. :kafa:
Objasni mu.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 04 feb 2021, 18:45

VelaHavle je napisao/la:
04 feb 2021, 18:35
04 feb 2021, 18:32
Biscione je napisao/la:
Objasni mu.
Da bi nešto objasnio moraš to i sam razumjeti, a FabioParatici samo copy-paste što je negdje pročitao. Googlaj malo, možda je neko negdje već odgovorio na slično pitanje pa nam zalijepi ovdje da pomislimo da se stvarno razumiješ.

FabioParatici

Post Postao/la FabioParatici » 04 feb 2021, 18:50

Sve si u pravu. :thumbup:

#PIRLOOUT

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 04 feb 2021, 19:09

including more than €400 million in debt.
A htjedose kinezi dovesti i Messija...steta sto ne dodje, sada bi grcali u pet puta vecem debtu..morali bi mu klub dali u vlasnistvo.. :mrgreen:

@Paratici...de objasni covjeku, sta se zayebajes...on je interista, a fino sam rekao, da oni vide sto niko ne vidi, a ne vide sto svi vide.. :geek:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 04 feb 2021, 19:11

Copor se nesto okurazio zadnjih dana :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.