FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 04 feb 2021, 17:33

Dobrodosao Cmiljanicu i zabijo 15 komada!!! :salut:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 04 feb 2021, 17:34

Kakva krila daj nam stopera
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 04 feb 2021, 17:34

Joj kad Handze proradi na proljeće niste ni svjesni...

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 04 feb 2021, 17:37

Emir je uzeo rizik na sebe, svi su znali da treba napadac vec dugo. Ako momak probije i pokaze se svi ce ga dizat u nebo (Emira), u suprotnom mislim ds ce se navuci veliki pritisak za smjenu njega kao SD-a i to ne mislim da ce tu biti samo navijaci.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 04 feb 2021, 17:37

Fudo je napisao/la:
04 feb 2021, 17:33
Benkara21 je napisao/la:
04 feb 2021, 17:30
Kako će vam se popishkiti po glavi niste svjesni. Samo ga pljujte, dobro je to.
Ja uppste nepljujem igraca, nego onog sto nas laze. Sta ba imas lagati narod. Daj boze da se pokazi ili cak da odigra par utakmica sa ovim povredama koje je imao.
Ko te bolan laze?

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 feb 2021, 17:39

Fudo je napisao/la:
04 feb 2021, 17:33
Benkara21 je napisao/la:
04 feb 2021, 17:30
Kako će vam se popishkiti po glavi niste svjesni. Samo ga pljujte, dobro je to.
Ja uppste nepljujem igraca, nego onog sto nas laze. Sta ba imas lagati narod. Daj boze da se pokazi ili cak da odigra par utakmica sa ovim povredama koje je imao.
Susic dosao u klub kad je u prethodne dvije godine odigrao 90% utakmica svog kluba, nije ima povredu godinama unazad. Kao i Milicevic, Tatar, Rahmanovic... A sad se pise kako ne mozemo bez tih igraca, kako ce se tesko naci takvi..
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 04 feb 2021, 17:40

Ovako se to radi kad imas skauting dobar i kad nisi ogranicen ko balkon pa dovodis samo igrace koji nisu igrali 1-2god ili su imali neku tesku povredu pa hajd ti dovedi ga zaradi sevapa vrati ga u zivot.
Ljudi doveli lika za 3 klikera iz pizdeeee materine i razvalio u prvenstvu.
Da ne bude da kudim Borisa sretno njemu al ovo nije nikakva mudrost malo prosiriti vidike pa kopirati od nekog kako se skautira i dovode igraci.
Evo ovaj mali zedan i gladan dosao bi trceci i igrao za nas, al kad bošnjo ili ne zna ili nece da uci od drugih.

P.S. Govorim za Čukarički

slika

slika
Zadnja izmjena: ado-hz, dana/u 04 feb 2021, 17:42, ukupno mijenjano 3 puta.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 04 feb 2021, 17:41

NisamInSajder je napisao/la:
04 feb 2021, 17:32
PeppermintSA je napisao/la:
04 feb 2021, 17:22
04 feb 2021, 17:13

Tebi su macak u vreci Smiljanic i ostali, ali nisu tamo neki Kostarikanac, Kenijac itd. Pa dok jednog nadjes koji ce se iz Juzne Amerike prilagoditi ovdje naci ces bar 10 promašaja. Bili su Cezar i Emerson, pa se jedan usro snijega kad ga je prvi put vidio. I mislis da ti se nece usrati na isti nacin neki Kenijac itd. Takodjer govorna barijera, drugaciji mentalitet.
Naravno da nisu kad nađeš pravog. Ponavljam, Vojvodina koja nema para i čiji trener danonoćno cmizdri kako mu igrači nemaju šta jesti, što je i ovaj portal prenosio, dovodi reprezentativca Zambije koji u reprezentaciji svoje zemlje, s kojom je igrao četvrtfinale Kup afričkih nacija, ima paklenu statistiku. To nije mačak u vreći. To je ozbiljan igrač.

Ta priča o prilagodbama i jezičkim barijerama je upravo mahalaština o kojoj govorim. Eto, jedini mi pametni i razmišljamo o jeziku i prilagodbi, dok su svi ostali ludi - od Moldavije, Srbije, Ukrajine, Bugarske, Kipra, Turske, preko Poljske, Češke, Austrije, pa do Njemačke, Spanije, Italije, Engleske...jer ne razmišljaju o prilagodbama i jezickim barijerama. U **** Saudiji gdje žive k’o da je 7. vijek i gdje se utakmica zaustavlja da bi igrači na terenu klanjali igraju igrači iz svake moguće države i niko ne razmišlja o prilagodbi i jezičkoj barijeri, ali eto pametni Bošnjo skontao da je to bitan faktor.

Cezar i Emerson su bili dio Ješićevog tala. Potpuno irelevantni, kao i brdo Ex-Yu igrača koje smo u zadnjih desetak godina dovodili, a pokazali se jednakim prevarama samo što niko ne licitira njihova imena. To što nam je neko u sklopu svoga tala uvalio dvojicu prevara ne znači da trebamo CIJELI svijet ignorisati zarad crnogorskog tržišta.
Eto bila ih je u Partizanu bruka, pa su svi Zakaricu cistili kopacke, Dovodio se Ikande, Welbeck. Ko je u Bosni od stranaca dosao, a proslo ih je bruka.. Jedino Wagner i Fanimo. 2 od stotine..

Smiljanic da ne zna fudbala, nikad ne bi prismrdio PSV, a i sam je rekao, dok je dobio ugovor od njih 1000 testova je morao proci. Ti mislis da PSV uzima svaku budalu koju sretne na ulici... Za mene je Smiljanic na 0, o njemu kao promašaju ili pogotku cu pisati tek kad odigra nekoliko utakmica,kao i za sve ostale igrace.
Jeste, bilo ih je bruku u Partizanu, Zvezdi, Dinamu, Mariboru...i svi ti klubovi su igrali grupnu fazu o kojoj mi sanjamo. Spominješ Zakarića. Koliko je dugo bio u Partizanu? Kako je njegov mandat u Partizanu završio? Šta je Partizan uradio u tom periodu?

Ikande je bio odličan igrač. Nismo ga istrpili nego smo ga brže bolje najurili, dok smo recimo Saidovo šetkanje i izbjegavanje utakmica godinama tolerisati.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 04 feb 2021, 17:41

Dok je Nam u klubu, Emiru, Sabrini i svim uposlenicima u klubu do cistacice, puca kurko sta navijaci misle, shvatite to :)
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 04 feb 2021, 17:42

feniksptica je napisao/la:
04 feb 2021, 17:24
Miljacka je napisao/la:
04 feb 2021, 17:21
feniksptica je napisao/la:
04 feb 2021, 17:18
I na sve to prica da stranac mora biti dosta bolji od domacih igraca. Ne mora se uvijek hvaliti uprava i SD, kritikujte nekada, inace moze se desiti za igubite dodir s realnoscu
Mislim da su neki ipak ovdje izgubili dodir sa realnoscu kad su ocekivali Vedada Ibisevica. Al' fakat ocekivali :wtf:
Hajde sada uporedi Ibisevica i Cmiljanica i stavi FK Sarajevo izmedju njih i skontaj koji je realniji.
Prije da je prica hvaliti na sva zvona covjeka od 25 godina ( ne dijete i talenta ). Koji se nigdje nije zadrzavao. Nigdje nije imao golgeterski niz. Ok reci dodji pa dokazi se, al hvaliti ovaj potez govoriti kako smo mi ludi sto malo ocekujemo. To je realnost. To za napadace je druga stvar, zasto da mi ne bude krivo ako smo bili u opticaju za Vukusica i na kraju doveli Borisa..
Insajderi kažu da smo bili, to "u opticaju" može bit da su ga naši kontaktirali i da im je rekao cifru od koje su Hadžiji i stidne dlake opale. Ili je rekao "hvala, nisam zainteresovan". Kao da smo s Vukušićem pričali dva mjeseca i natezali se, pa propalo sve.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 feb 2021, 17:43

ado-hz je napisao/la:
04 feb 2021, 17:40
Ovako se to radi kad imas skauting dobar i kad nisi ogranicen ko balkon pa dovodis samo igrace koji nisu igrali 1-2god ili su imali neku tesku povredu pa hajd ti dovedi ga zaradi sevapa vrati ga u zivot.
Da ne bude da kudim Borisa sretno njemu al ovo nije nikakva mudrost malo prosiriti vidike pa kopirati od nekog kako se skautira i dovode igraci.
Evo ovaj mali zedan i gladan igrao jos bi trcao da dodje al kad bošnjo ili ne zna ili nece da uci od drugih.

slika

slika
Jel fakat mislite da se preko Transfermarkta dovode igraci. Danas su menadzeri sve, a svaki menadzer i skaut zaobilaze Bosnu u sirokom luku.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 04 feb 2021, 17:43

ado-hz je napisao/la:
Evo ovaj mali zedan i gladan dosao bi trceci i igrao za nas, al kad bošnjo ili ne zna ili nece da uci od drugih.

slika

slika
Sve pet, ali zaboravljaš “prilagodbu i jezičku barijeru.” Doveli bi mi i Pata, ali ne zna bosanski pa bolje ne.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 feb 2021, 17:44

Das covjeku tako kratkorocan ugovor, a ocekujes da ga vratis u zivot. Posle pole godine i ako uspije odmah ce ici price oko produzetka ugovora i treba li ga seliti na tribine..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 feb 2021, 17:44

Aduka87 je napisao/la:
04 feb 2021, 17:41
Dok je Nam u klubu, Emiru, Sabrini i svim uposlenicima u klubu do cistacice, puca kurko sta navijaci misle, shvatite to :)
Samo se tako i moze do uspjeha
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 04 feb 2021, 17:44

Naravno da kad se nesto lose uradi treba kritikovat,realno da sam SD gurnuo bi radje nekog naseg jer ovaj hem je stranac nije dokazan igrac i po ovome svemu nece nam nesto unaprijediti igru daj Boze ds sve pogrijesim. Hadzic je evo kikso par puta od evrope,lige itd nije uspio da pojaca ekipu sa napadacem i sad dovede Cmiljanica opet ponavljam prije cu gledat nekog naseg mladog igraca pa i ko sa Cmiljanicem nikad se ne zna mozda eksplodira i jos mlad mozda se i proda

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 04 feb 2021, 17:48

PeppermintSA je napisao/la:
04 feb 2021, 17:43
ado-hz je napisao/la:

slika

slika
Sve pet, ali zaboravljaš “prilagodbu i jezičku barijeru.” Doveli bi mi i Pata, ali ne zna bosanski pa bolje ne.

Brate ovaj je igrao za Čukarički pa koji se to jezik govori u Srbiji...Senegalski???
I naravno da se ne dovode igraci preko transfermarketa ovo sam postavio statistiku momka koji je doveden u Čukarički iz pizdeeee materine. A takvih u njihovoj ligi u svakom klubu ima koliko hoces, u Hrvatskoj od Šibenika do Slaven Belupa. Ok ajd evo necemo spominjati ove velike ex yu ekipe al jel bolje igrati sa Sarajevom Ligu prvaka ili igrati za Napredak iz Krusevca. Od njih 20 mozda ce 1-2 pukupiti Zvezda, Partizan...vamo Dinamo. Pricam o tome da ovakvih igraca ima kamara i samo je pitanje zasto se mi ne potrudimo da dovedemo nekog takvog.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 feb 2021, 17:50

Aduka87 je napisao/la:
D, znamo podrzavamo i to. Zato svoje misljenje iznosimo ovdje medju rajom na forumu a ne zidovima ispred prostorija kluba. Al svejedno nije bas sve tako idealno kod nas da mi to sve idealizujemo toliko
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 04 feb 2021, 17:52

Aduka87 je napisao/la:
Ako si se referencirao na moj post gdje sam rekao da bi bio veliki pritisak za smjenu SD-a. I mislio sam da bi UO predlozio smjenu u jednu ruku da bi se smirili igraci, u drugu zato sto nije odradio svoj posao koji treba (jedini koji je imao ovaj rok).

Ako su problemi financ. prirode onda naravno da ce oni odluciti drugacije, ali ako nije i ako je direktno sposobnost Emira kao SD-a hvala mu ali mi moramo napredovati.

I Husrefa su otjerali jer nisu bili zadovoljni njegovim radom, ostali parametri su minorni.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 04 feb 2021, 17:52

04 feb 2021, 17:43

Jel fakat mislite da se preko Transfermarkta dovode igraci. Danas su menadzeri sve, a svaki menadzer i skaut zaobilaze Bosnu u sirokom luku.
Ja ti odgovorno tvrdim da nije tako. Klubovi sarađuju s menadžerskim agencijama. Menadžerske agencije, pored formalnih agenata, imaju svoje polu-nezavisne agente po različitim tržištima s kojima sarađuju. Naprimjer, imaš menadžersku agenciju u Španiji. Ona sarađuje s desecima menadžera po svim mogućim zemaljama. Recimo ima svog menadžera za Balkan koji je, lupam, iz Srbije. Svog menadžera za zapadnu Afriku, itd. Klub kontaktira agenciju s kojom sarađuje i kaže “treba nam špic do 25 godina, koji je brz, nisko težište i koji košta do 150.000.” Agencija pošalje katalog gdje bude igrača od svuda. Ako mislite da Cuckaricki ima mega giga skaut službu koja sama iskopava igrace u Zimbabveu, grdno se varate.

Kod nas se to ne radi. Naš klub isključivo sarađuje sa balkanskim agencijama i nezavisnim menadžerima. Zato su nam nuđeni isključivo balkanski polovnjaci. Nije Hadžija pratio Cmiljana niti je znao ko je dok mu menadžer s kojim sarađuje njega nije ponudio.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 04 feb 2021, 17:53

Statistika kaze da je Cmiljanic ubleha obicna i da je Hare za njega Maradona. Molim Boga samo da statistika ovaj put bude u krivu!!!!
U novi boj ...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: BordoSaga2, Proximic i 79 gostiju.