Ne radi. Ali ti dođi, sigurno ćeš nešto dobiti. Ako niša, u doope sigurno.JohnKeynes97 je napisao/la: ↑04 feb 2021, 16:15Jel sigurno otici snimiti rtg na socijalnom tamo?
Ima li neko iskustva?
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Više bilo gostiju na temi kad sam produžio člansku
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Što se tiče Mustedanagića.zagor1987 je napisao/la: ↑04 feb 2021, 16:06Vidi druze ja da sam SD isto b doveo Zidana,mlad,perspektivan,igra dobro za repku,igra vani e sad ti nisi u mogucnosti da znas kako ce on igrat al on je trebao biti pogodak mada greski ce uvijek biti. Sa druge strane Cmiljanic je stranac,nije dokazan,sklon povredama itd kad vec dovodis stranca daj da malo odskace od ligePeppermintSA je napisao/la: ↑04 feb 2021, 16:03Ja stvarno dobijam, što bi Englezi rekli, gag reflex od ovih polovnjaka iz regije. Konstantno i isključivo njih vrtimo. Neki budu flopovi, neki pak odigraju sasvim korektno, da ne kažem dobro, ali uvijek u pitanju budi mačci u vreći. Možda se Boris pokaže kao odličan igrač i bude dobro pojačanje, ali mi je preko glave tih sitnih hihi pihi transfera iz regije u kojima dovlačiš neke anonimuse koje pokušavaš oživjeti, pored onolike Afrike i onolike Južne Amerike. Eno, nedavno je Ibanjez bio gost u podcast inkubatoru gdje je objasnio da je Argentina u potpunom financijskom bunaru i da ozbiljni privoligaski igrači bježe u sve moguće evropske lige jer mogu vise zaraditi nego sto zaradjuju u Argentini. Naveo je lige poput rumunjske, slovacke, kiparske, bugarske... kaže za 100.000 dolara možeš dovesti igrača da pršti. Neko je prije par dana postavio i tekst o Vojvodini koja dovodi nekog Afrikanca. Za iste pare koje daš za **** Mustendanagića kojeg, evo, “čekaš” dvije godine da proigra i koji je ubleha od igrača, mogao si dovesti nekog mladog Afrikanca ili Južnoamerikanca koji bi ti popravio krvnu sliku. Ali za to moraš biti povezan s tim tržištima. Ćelavi je očigledno povezan isključivo sa regionalnim menadžerima i Izraelom. Kad se samo sjetim tih silnih polovnjaka - Crepulja, Ćetković, Protić...mogu do sutra nabrajati. I onda ljudi govore da smo istjerali mahalu iz kluba. Jesmo. Ali nismo u potpunosti iskorijenili mahalaski mentalitet. Ne razmišljamo globalno.
Smatram da je prevelika greška njegov otkup za naše uslove prevelike pare. On je prvo došao na posudbu gdje se apsolutno nije pokazao, mene je razočarao na onim prijateljskim gdje je bio prenos, u ligi tada nije dobio neku ozbiljnu priliku, premalu minutažu, jer nije zaslužio. Neko će reći bio dobar na prijateljskim jer je pogodio stativu i prečku i jer se na jednoj tekmi on često spominjao na tekstualnon.. Glupost.
Bio bi logičan njegov otkup da je on pokido na prijateljskim kad je tek došao pa onda izborio u ligi prvih 11 i solidno igrao.
Kako je vrijeme odmicalo, bio je sve lošiji i sve manje igrao. Počinjao od prve nekada pa ga mjenjali na poluvremenu jer se nije mogao sastaviti sa loptom.
Sad u ovim prijateljskim, protiv Domžalea ga nije bilo s drugom ekipom, protiv Levskog ga nema sa prvom ekipom, kontam pošteđen/povreda kad pred kraj utakmice ušao u igru.
Meni djeluje prespor i bezvoljan, bez žara i bez energije. Ne prati igru, kad god sam ga gledo vazda bude u ofsajdu.
I moram spomenut ovu konstataciju forumaša iznad da je Crepulja polovnjak.. Crepulja je igračina i šteta što nije duže ostao. Eno ga standardan u Astri od kako je otišao, igra baš svaku po 90 a rijetko ko ko nas napusti bude standardan u toj novoj ekipi.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Koliko kosta? Da ne nosim viskaVenamaHrabrih je napisao/la: ↑04 feb 2021, 16:27Ne radi. Ali ti dođi, sigurno ćeš nešto dobiti. Ako niša, u doope sigurno.JohnKeynes97 je napisao/la: ↑04 feb 2021, 16:15Jel sigurno otici snimiti rtg na socijalnom tamo?
Ima li neko iskustva?
PSPHM
Kaze dugorocno gledano a potpisao 1+1 godinu...Sretno momku u svakom slucaju...hordasDoboj je napisao/la: ↑04 feb 2021, 15:37miky_hz je napisao/la: ↑04 feb 2021, 15:32hordasDoboj je napisao/la: ↑04 feb 2021, 15:15Sad bar znamo 100% da nije doveden kao krilo i zamjena eventualno Tataru nego kao spic. Sad nam vise nego ikad treba produzenje saradnje sa Tatarom i Milijem da zakljucimo transfer rok.
Pa bas i neznamo![]()
Cmiljanić je do sada nosio dres Budućnosti, PSV-a u Nizozemskoj, Slovana iz Bratislave, Levanta… Upisao je nastupe i za omladinske selekcije reprezentacije Crne Gore, a može igrati na poziciji centralnog napadača kao i desnoj i lijevoj strani.Mislio sam na ovu Emirovu izjavu"Već u decembru smo rekli da je neophodno da dovedemo igrača koji bi nam bio pomoć u napadu. Nismo žurili sa takvom odlukom, htjeli smo se uvjeriti da će igrač koji dođe biti rješenje za ekipu dugoročno gledano. Mišljenja smo da je Cmiljanić pravi igrač koji će se vrlo brzo prilagoditi na naš način igre, te osvježiti ekipu na poziciji gdje je to najpotrebnije."
Ma meni je ovo extra , sve se odvija kako sam zamislio, Hare starta derbi, Cmiljanic nepoznat ulazi s klupe i donosi pobjedu debitantskim pogotkom....
Jos da Emir nadje neko zajebato krilo da kompenzira Tatara i Rahmana ala onaj Moussa Njie ili neku slicnu azdahu pa da krenem u preliminarno opijanje zbog druge duple
Jos da Emir nadje neko zajebato krilo da kompenzira Tatara i Rahmana ala onaj Moussa Njie ili neku slicnu azdahu pa da krenem u preliminarno opijanje zbog druge duple

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ljudi Drmića doveli u pm
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
-
- Kontakt:
Ja vec godinama govorim da mi nismo uopste fudbalska nacija, prosjek obicni, nista bolji od recimo crne g il makedonije.Napapijri je napisao/la: ↑04 feb 2021, 16:07Samo bih da se nadovezem na ovo i kazem da je najveca laz "kako na Balkanu rastu najbolji talenti". Ja ne znam kako smo mi sebe ubijedilo u to.PeppermintSA je napisao/la: ↑04 feb 2021, 16:03Ja stvarno dobijam, što bi Englezi rekli, gag reflex od ovih polovnjaka iz regije. Konstantno i isključivo njih vrtimo. Neki budu flopovi, neki pak odigraju sasvim korektno, da ne kažem dobro, ali uvijek u pitanju budi mačci u vreći. Možda se Boris pokaže kao odličan igrač i bude dobro pojačanje, ali mi je preko glave tih sitnih hihi pihi transfera iz regije u kojima dovlačiš neke anonimuse koje pokušavaš oživjeti, pored onolike Afrike i onolike Južne Amerike. Eno, nedavno je Ibanjez bio gost u podcast inkubatoru gdje je objasnio da je Argentina u potpunom financijskom bunaru i da ozbiljni privoligaski igrači bježe u sve moguće evropske lige jer mogu vise zaraditi nego sto zaradjuju u Argentini. Naveo je lige poput rumunjske, slovacke, kiparske, bugarske... kaže za 100.000 dolara možeš dovesti igrača da pršti. Neko je prije par dana postavio i tekst o Vojvodini koja dovodi nekog Afrikanca. Za iste pare koje daš za **** Mustendanagića kojeg, evo, “čekaš” dvije godine da proigra i koji je ubleha od igrača, mogao si dovesti nekog mladog Afrikanca ili Južnoamerikanca koji bi ti popravio krvnu sliku. Ali za to moraš biti povezan s tim tržištima. Ćelavi je očigledno povezan isključivo sa regionalnim menadžerima i Izraelom. Kad se samo sjetim tih silnih polovnjaka - Crepulja, Ćetković, Protić...mogu do sutra nabrajati. I onda ljudi govore da smo istjerali mahalu iz kluba. Jesmo. Ali nismo u potpunosti iskorijenili mahalaski mentalitet. Ne razmišljamo globalno.
Sto ne dovedemo veceg talenta il igraca?
Jer smo ne privlacni.
Jer su nameti ogromni.
Jer smo jedna od najlosijih liga.
Jer su tereni nula.
Jer i nismo toliko bogati.
Jer je okruzenje nula.
Jer smo zemlja srednjeg rizika.
Jer ima pun ku.rac minusa....
Itd itd...........
Pa Rijeka neki dan dobila od Dinama 1.5 m eura, sta vam nije jasno ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- PeppermintSA
- Kontakt:
Tri stvari.Zip je napisao/la: ↑04 feb 2021, 16:11
Ne trebas se ubjedjivati, dovoljno ti je da pogledas rezultate i potencijal u svakom sportu balkanskih zemalja.
Tenis, najbolji igrac s Balkana
Odbojka, uvijek su tu ovi balkanci prvi
Vatrepol, isto
Fudbal hrvati drugi
Kosarka balkanci veliki potencijal imaju
Rukomet uvijek se dolazilo do zavrsnice
nzm jel ima jos neki zanimljiv sport...
(ovde mislim na srbe, hrvate, crnogorce, slovence itd kad su balkanci i uspjesi bitni)
Kao prvo, budući da je Balkan, odnosno Ex-Yu u Evropi te da je dobar dio iste već u EU, talent pool za klubove poput našeg je uveliko smanjen. Sve što zaista valja uglavnom ode na Zapad, a za nas je Zapad i Češka. I tog istog Borisa je PSV iskopao kao kadeta. Dalje, oko 6 liga na ovim prostorima, tri su mnogo jače od tvoje i u njima nastupaju klubovi koji su mnogo jači od tebe i koji imaju mnogo veću platežnu moć od tebe. Dakle, to ti dodatno smanjuje talent pool. Ne možeš dovesti najbolje mlade igrače jer oni odlaze na Zapad. Ne možeš dovesti ni onaj drugi razred igrača jer nisi u stanju platiti koliko plaća jedan Osijek, Maribor ili neki klub sa istoka. Ostaju ti ovi perenijalni mjenjači slabijih Ex-Yu kluba. Igrači koji u CV-u imaju po 3-5 klubova iz srpske, hrvatske ili slovenacke lige tipa njemu 27 godina, igrao u Mladosti Lučani, Radničkom iz Niša, Novom Pazaru, pa skoknuo do Celja, pa se vratio u Niš. Nit je dovoljno kvalitetan za 2-3 najbolja matična kluba, nit je dovoljno kvalitetan da ode negdje vani. I konstantno takve igrače vrtimo. A ti igrači nisu puno jeftiniji od dobrog mladog Afrikanca.
Druga stvar, Afrikanci su bogu iza nogu. Njima je Evropa daleko i ima ih k’o šodera. Afrika je ogroman kontinent sa puno država. Imaš osjećaj da se svaki treći Afrikanac bavi fudbalom. Njima je 10 puta teže doći u Evropu od nekog našeg igrača. Sarajevo je ogroman iskorak za svakog mladog Afrikanca koji nastupa u tamo nekoj Zambiji ili Nigeriji, taman bio mega giga talent jer je Sarajevo iz Evrope. Prostudirajte puteve mnogih ozbiljnih afričkih igrača pa ćete vidjeti da ih nije menadžer kao 18-godišnjake doveo u Porto ili Anderlecht, nego da su najprije krenuli sporednim putevima, preko mnogo slabijih liga. Ono sto moraš imati jeste mrežu - kontakte - saradnju.
Treća stvar, u današnjem fudbalu koji je nestvarno brz, dinamičan, agresivan, ti moraš imati pomiješanu krvnu sliku. Afrički igrač ti naprosto donosi nešto što ti bijelac ne može donijeti i zato nema ozbiljne evropske ekipe koja nije prepuna crnaca. Naprosto je nema. U ovoj našoj tempaškoj ligi gdje su zadnje linije kao žitni vagoni jedan mladi afrički lav koji ima korak kao gazela bi uništavao protivnike. To je naprosto tako. I nema tog Mustedanagića koji je poželjniji od takvog jednog igrača. Samo se sjetite Fanima koji je, u evropskim okvirima, polovnjak koji je igrao tamo neku 6. englesku ligu i završio u **** drugoj slovenackoj ligi. Halo, drugoj slovenackoj! Pa kad u Tuzli nagazi brzinom djeluje ko Mbappe.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Sretno Borisu uz iskrenu želju da se pokaže u najboljem svjetlu.
Nisam previše optimističan s njim al valjda se prevarim.
Handžića treba maximalno podržat i prestat s bespotrebnim ismijavanjem, možda se Boris ne uklopi pa nam Haris bude opet prvi izbor. Makar da mu samopouzdanje ne ubijemo a snjim će nekad dat gol i dobijet nam bodove
Najviše danas sam se obradovao kad sam pročitao da smo odbili ponudu za Tatara, ako je to istina onda mi je nekako logično da ćemo ga koristiti ukoliko se ne proda uskoro. Jer nije logično da ga ne prodamo koliko god pare bile male a pošaljemo ga onda na tribine.
Nisam previše optimističan s njim al valjda se prevarim.
Handžića treba maximalno podržat i prestat s bespotrebnim ismijavanjem, možda se Boris ne uklopi pa nam Haris bude opet prvi izbor. Makar da mu samopouzdanje ne ubijemo a snjim će nekad dat gol i dobijet nam bodove

Najviše danas sam se obradovao kad sam pročitao da smo odbili ponudu za Tatara, ako je to istina onda mi je nekako logično da ćemo ga koristiti ukoliko se ne proda uskoro. Jer nije logično da ga ne prodamo koliko god pare bile male a pošaljemo ga onda na tribine.
FK Sarajevo
Na posudbi je Drmic pola godine
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Sretno, Bori se
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
Je l' se to sam sebi smiješ, životati?JohnKeynes97 je napisao/la: ↑04 feb 2021, 16:30Koliko kosta? Da ne nosim viskaVenamaHrabrih je napisao/la: ↑04 feb 2021, 16:27Ne radi. Ali ti dođi, sigurno ćeš nešto dobiti. Ako niša, u doope sigurno.JohnKeynes97 je napisao/la: ↑04 feb 2021, 16:15Jel sigurno otici snimiti rtg na socijalnom tamo?
Ima li neko iskustva?![]()
Rekoh ti, dođi. Ostalo se ne sekiraj, ima para hadžija i za sitnu raju, ili u tvom slučaju, za one s posebnim potrebama.
Specijalac majkin...
-
- Kontakt:
Sretno dečku a teren ce sve pokazati da li je dobar ili ne .
Vamos Rajvosa
Vamos Rajvosa

Nek neko post onaj komentar za Tatara, to treba stavljati na svaku drugu stranicu
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 22 gosta.