FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

zagor1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagor1987 » 04 feb 2021, 15:56

Treba biti realan i reci da je sklon povredama i ako cemo realno ovo nisu pojacanja u situaciji kad se borimo za titulu posebno jer nema on to iskustvo,konstantu itd daj Boze da grijesim. Treba biti samo realan kao i da smo Husrefa prerasli,kao i da je ova uprava najuspjesnija takodje i to da 2 godine u evropi nije uspio da dovede napadaca nama definitivno treba sposobniji covjek kao Vojo Dragovic il neko slican jer poceo je da vuce Hadzija lose poteze

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 04 feb 2021, 15:57

Vidi kod Borisa dukse NBA, on je ful'o profesiju. :lol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 04 feb 2021, 15:58

VenamaHrabrih je napisao/la:
04 feb 2021, 15:48
AngelDiMaria je napisao/la:
04 feb 2021, 15:42
04 feb 2021, 15:41

Očekujem izvinjenje.
U suprornom, po članu 145 i 145a KZBiH, prijaviću tebe i ostale.
Možda je i bolje da mi znaš ime
aha, dobro, izvini, al retorika ti je i dalje anamoona
Izvinjenje prihvaćeno.
A po čemu je "anamoona"?
02 sep 2020, 11:51
Lik je napisao/la:
02 sep 2020, 11:46
02 sep 2020, 10:45

Šta ću kod hodže, životati? Jedino da mi doda pivu preko mašica...
Probaj i to, mozda upali.
Ma da je ugasit, a lako ćemo za paljenje.
evo npr, ima nas nekoliko koej ja znam koje je ovaj post uvrijedio da sam sto posto siguran da trebas hodzi.
nejse, necu da te zahmetim, ko god da si i kakv god da si ako si doprinjeo odbrani nase zemlje hvala ti. da je bogdo cjelovita i iz jednog dijela ostala bilo bi super. a bit ce, akobogda
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 04 feb 2021, 15:59

Meni lici na Kuzmica malo :urnebes:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 04 feb 2021, 16:02

Ako nas ovaj popiša, Hadziji treba dati 2 Seata :kafa:
Do tada, Hare prvi izbor.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 04 feb 2021, 16:02

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
04 feb 2021, 15:52
Treba imati muda pa dovesti Cmiljanica. Nek mu je sa srećom.
Pa hadzija je dovodio, nije Sabrina :kafa:

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 04 feb 2021, 16:03

Ja stvarno dobijam, što bi Englezi rekli, gag reflex od ovih polovnjaka iz regije. Konstantno i isključivo njih vrtimo. Neki budu flopovi, neki pak odigraju sasvim korektno, da ne kažem dobro, ali uvijek u pitanju budi mačci u vreći. Možda se Boris pokaže kao odličan igrač i bude dobro pojačanje, ali mi je preko glave tih sitnih hihi pihi transfera iz regije u kojima dovlačiš neke anonimuse koje pokušavaš oživjeti, pored onolike Afrike i onolike Južne Amerike. Eno, nedavno je Ibanjez bio gost u podcast inkubatoru gdje je objasnio da je Argentina u potpunom financijskom bunaru i da ozbiljni privoligaski igrači bježe u sve moguće evropske lige jer mogu vise zaraditi nego sto zaradjuju u Argentini. Naveo je lige poput rumunjske, slovacke, kiparske, bugarske... kaže za 100.000 dolara možeš dovesti igrača da pršti. Neko je prije par dana postavio i tekst o Vojvodini koja dovodi nekog Afrikanca. Za iste pare koje daš za **** Mustendanagića kojeg, evo, “čekaš” dvije godine da proigra i koji je ubleha od igrača, mogao si dovesti nekog mladog Afrikanca ili Južnoamerikanca koji bi ti popravio krvnu sliku. Ali za to moraš biti povezan s tim tržištima. Ćelavi je očigledno povezan isključivo sa regionalnim menadžerima i Izraelom. Kad se samo sjetim tih silnih polovnjaka - Crepulja, Ćetković, Protić...mogu do sutra nabrajati. I onda ljudi govore da smo istjerali mahalu iz kluba. Jesmo. Ali nismo u potpunosti iskorijenili mahalaski mentalitet. Ne razmišljamo globalno.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 04 feb 2021, 16:03

hordasDoboj je napisao/la:
04 feb 2021, 15:59
Meni lici na Kuzmica malo :urnebes:
Samo da bradu pusti. :rol: :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 feb 2021, 16:05

Sa Borisom nemamo sta izgubiti.
Dodatni mu je plus sto moze igrati vise pozicija u napadu pa tako cak i krilo i ako ima preko 190cm. Ne mogu biti svi klubovi koji su ga doveli tarabe i nestrucni. Ipak se to radi o PSV, Slovanu, Huesci, Levanteu koji su druga galaksija za nas.

Da je kod njih uspjeo i nametnuo se zar mislite, da bi i razmišljajo uopste da dodje kod nas? Ne budite smjesni, momak ce sad imati 25 godina sigurno je željan dokazivanja i borbe.

Jedino sto me brine su te njegove ceste povrede.
Ne kazem, da ce prekucati ligu, mozda bude taraba kao Guzina, a mozda i postane nezamjeniv clan prvih 11. Pustimo momka, da prvo pokaže sta zna.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 04 feb 2021, 16:06

PeppermintSA je napisao/la:
04 feb 2021, 16:03
Ja stvarno dobijam, što bi Englezi rekli, gag reflex od ovih polovnjaka iz regije. Konstantno i isključivo njih vrtimo. Neki budu flopovi, neki pak odigraju sasvim korektno, da ne kažem dobro, ali uvijek u pitanju budi mačci u vreći. Možda se Boris pokaže kao odličan igrač i bude dobro pojačanje, ali mi je preko glave tih sitnih hihi pihi transfera iz regije u kojima dovlačiš neke anonimuse koje pokušavaš oživjeti, pored onolike Afrike i onolike Južne Amerike. Eno, nedavno je Ibanjez bio gost u podcast inkubatoru gdje je objasnio da je Argentina u potpunom financijskom bunaru i da ozbiljni privoligaski igrači bježe u sve moguće evropske lige jer mogu vise zaraditi nego sto zaradjuju u Argentini. Naveo je lige poput rumunjske, slovacke, kiparske, bugarske... kaže za 100.000 dolara možeš dovesti igrača da pršti. Neko je prije par dana postavio i tekst o Vojvodini koja dovodi nekog Afrikanca. Za iste pare koje daš za **** Mustendanagića kojeg, evo, “čekaš” dvije godine da proigra i koji je ubleha od igrača, mogao si dovesti nekog mladog Afrikanca ili Južnoamerikanca koji bi ti popravio krvnu sliku. Ali za to moraš biti povezan s tim tržištima. Ćelavi je očigledno povezan isključivo sa regionalnim menadžerima i Izraelom. Kad se samo sjetim tih silnih polovnjaka - Crepulja, Ćetković, Protić...mogu do sutra nabrajati. I onda ljudi govore da smo istjerali mahalu iz kluba. Jesmo. Ali nismo u potpunosti iskorijenili mahalaski mentalitet. Ne razmišljamo globalno.
Vidi druze ja da sam SD isto b doveo Zidana,mlad,perspektivan,igra dobro za repku,igra vani e sad ti nisi u mogucnosti da znas kako ce on igrat al on je trebao biti pogodak mada greski ce uvijek biti. Sa druge strane Cmiljanic je stranac,nije dokazan,sklon povredama itd kad vec dovodis stranca daj da malo odskace od lige

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 04 feb 2021, 16:07

On da je valjo, igrao bi u PSV-u.

Al vidjet cemo. Ne treba pljuvati, mater im yebem.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 04 feb 2021, 16:07

Samo bih da se nadovezem na ovo i kazem da je najveca laz "kako na Balkanu rastu najbolji talenti". Ja ne znam kako smo mi sebe ubijedilo u to.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 feb 2021, 16:08

Treba bit ko Asa Akira bez gag reflexa :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 feb 2021, 16:09

itekako imamo izgubiti s Cmiljanicem
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 04 feb 2021, 16:11

Napapijri je napisao/la:
04 feb 2021, 16:07
Samo bih da se nadovezem na ovo i kazem da je najveca laz "kako na Balkanu rastu najbolji talenti". Ja ne znam kako smo mi sebe ubijedilo u to.
Ne trebas se ubjedjivati, dovoljno ti je da pogledas rezultate i potencijal u svakom sportu balkanskih zemalja.
Tenis, najbolji igrac s Balkana
Odbojka, uvijek su tu ovi balkanci prvi
Vatrepol, isto
Fudbal hrvati drugi
Kosarka balkanci veliki potencijal imaju
Rukomet uvijek se dolazilo do zavrsnice

nzm jel ima jos neki zanimljiv sport...

(ovde mislim na srbe, hrvate, crnogorce, slovence itd kad su balkanci i uspjesi bitni)

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 feb 2021, 16:13

ElCartel11 je napisao/la:
04 feb 2021, 16:05
Sa Borisom nemamo sta izgubiti.
Dodatni mu je plus sto moze igrati vise pozicija u napadu pa tako cak i krilo i ako ima preko 190cm. Ne mogu biti svi klubovi koji su ga doveli tarabe i nestrucni. Ipak se to radi o PSV, Slovanu, Huesci, Levanteu koji su druga galaksija za nas.

Da je kod njih uspjeo i nametnuo se zar mislite, da bi i razmišljajo uopste da dodje kod nas? Ne budite smjesni, momak ce sad imati 25 godina sigurno je željan dokazivanja i borbe.

Jedino sto me brine su te njegove ceste povrede.
Ne kazem, da ce prekucati ligu, mozda bude taraba kao Guzina, a mozda i postane nezamjeniv clan prvih 11. Pustimo momka, da prvo pokaže sta zna.
Mozda bude taraba ko Guzina a mozda nas natjera da ga ljubimo u guzinu.

Ugl sretno nam svima. :salut:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 04 feb 2021, 16:14

04 feb 2021, 15:58
04 feb 2021, 15:48
04 feb 2021, 15:42

aha, dobro, izvini, al retorika ti je i dalje anamoona
Izvinjenje prihvaćeno.
A po čemu je "anamoona"?
02 sep 2020, 11:51
Lik je napisao/la:
02 sep 2020, 11:46

Probaj i to, mozda upali.
Ma da je ugasit, a lako ćemo za paljenje.
evo npr, ima nas nekoliko koej ja znam koje je ovaj post uvrijedio da sam sto posto siguran da trebas hodzi.
nejse, necu da te zahmetim, ko god da si i kakv god da si ako si doprinjeo odbrani nase zemlje hvala ti. da je bogdo cjelovita i iz jednog dijela ostala bilo bi super. a bit ce, akobogda
Pa vidi, brate po boji, ovo nije upereno protiv nacije, bilo koje. Dodavanje nečega preko mašica pomaže isto ko mrtvom kad mlate onim dimom iznad glave.
Onaj koji dodaje nešto preko mašica, saljeva, baje, oprašta grijehe, daje ti da jedeš nako tijelo Isusovo itd. on je taj koji te vrijeđa, a ne ja koji to primjetim. Ali, izgleda da nije kriv onaj ko je prno u hramu nego onaj koji se nasmijao.
Bosna je cjelovita i uvijek će biti. Nabijem ja qurac svakog ko misli drugačije.

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 04 feb 2021, 16:15

Jel sigurno otici snimiti rtg na socijalnom tamo?
Ima li neko iskustva?
PSPHM

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 04 feb 2021, 16:18

80 gostiju, cmiljanicu sramota li te je
NEMA NAZAD

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 04 feb 2021, 16:22

zagor1987 je napisao/la:
04 feb 2021, 16:06
Vidi druze ja da sam SD isto b doveo Zidana,mlad,perspektivan,igra dobro za repku,igra vani e sad ti nisi u mogucnosti da znas kako ce on igrat al on je trebao biti pogodak mada greski ce uvijek biti. Sa druge strane Cmiljanic je stranac,nije dokazan,sklon povredama itd kad vec dovodis stranca daj da malo odskace od lige
Svakome ko se razumije u loptu bilo je jasno da je dovodjenje Zidana bacanje para u bunar. Nije se uspio nametnuti u Češkoj koja je poznata destinacija za razvoj mladih igrača, spor je i trom, uvijek ima potez viška, tipičan je primjer našeg polovnog veznog igrača koji je ostao u 80-im godinama, nije drzak, nema dribling, nema dubinsku loptu, nema dug korak, slabo se kreće, nema običaj da ulazi u šesnaesterac, potpuno je anemičan. U mladoj reprezentaciji nije bio nosilac. Štaviše, nije bio ni standardan. Kad se već vodiš tom logikom, iskeširaj i dovedi Ćavara jer je po sve i jednoj igračkoj karakteristici veci potencijal od Zidana - dubinac, ima dubinsku loptu, dinamičan, dobar korak, nije anemičan, zna zabiti gol, bio nosilac u mladoj reprezentaciji, debitovao za A reprezentaciju. Dakle, ako si se vodio tom logikom da dovedes nekog bh. mladog igrača koji se nije snašao u inostranom klubu, u nadi da ćeš ga oživjeti dok je još mlad, trebao si dovesti Ćavara jer ti donosi nešto što u rosteru nemaš. Dovođenje Zidana nije imalo rezona i to je svakome ko zna gledati fudbalsku utakmicu bilo jasno.

Što se tiče drugog dijela. Simptomaticno je da kad govorimo o kapitalcima isključivo se spominju iskusni igrači s jugoslovenskih prostora - Matvaž, Breznjak, Beqiraj, svojedobno Simon Vukčević, Misimović, trenutno čak i Vedo Ibišević. Konstantno razmišljamo mahalski - dovesti nekog ko zna naš jezik, ko je “naš” čak iako je službeno stranac, umjesto da tražimo nešto mlado u pravom inostranstvu. Zašto kapitalac ne može biti Afrikanac koji ima 23 godine? Naravno da može biti. Zašto kapitalac ne može biti, lupam, Kostarikanac? Naravno da može biti. I ta priča da niko neće u našu ligu - neko ko igra Zambiji ili Gani će doći trčeći u BiH jer je to Evropa. Imaš Jovića u Angoli, imaš Sanjina u Keniji, imaš Adukora u svlačionici iz Gane. Raspitaš se, išačkaš, kontaktiraš.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amco46, kolezeljovac, riki46 i 38 gostiju.