NBA 2020/2021
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2020/2021
Da,grozan je malo reci.Stolica u odbrani,u napadu nije mogao dohvatiti 40% suta,mislim da je bilo i finala na 35%,ono sto je jos veci problem da su ga GSW kasnije poceli ignorisati na sutu koliko je bio los.
Finale koje su uzeli bio na 8,6 i 6 skokova jbte.
Finale koje su uzeli bio na 8,6 i 6 skokova jbte.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Protiv Spursa isto da.Ipak je mrlja kad izgubis rekordnom razlikom u finalu, dok si u prajmu + jos 2 AS igraca + se smatras 2.najboljim igracem svih vremena.Kome oni porazi i to do poluvremena nisu sramotni, e onda ne znam.OldFashioned je napisao/la: ↑04 feb 2021, 14:25Pa ja mislim da i oni koji mrze LeBrona apsolutno ništa ne mogu zamjeriti istom 2007-e.
Protiv Dallasa i Spursa itekako da.
Kako se sminka statistika...
Ja nigdje ne rekoh da je James 2012. bio underdog, cak mislim i da je smijesno reci da je bio underdog u tom finalu protiv balavog OKCa. Samo rekoh da Allen nije bio u Heatu 2012.OldFashioned je napisao/la: ↑04 feb 2021, 14:20Hajmo ovako. James je uvijek underdog, čak i kada pobjeđuje.
- OldFashioned
- Kontakt:
NEZALAGANJE je napisao/la: ↑04 feb 2021, 14:29
Protiv Spursa isto da.Ipak je mrlja kad izgubis rekordnom razlikom u finalu, dok si u prajmu + jos 2 AS igraca + se smatras 2.najboljim igracem svih vremena.Kome oni porazi i to do poluvremena nisu sramotni, e onda ne znam.
Kako se sminka statistika...
Od svih finala jedne ekipe koje sam ikada u životu pogledao, ono je bilo možda i najbolje izdanje.
Timska košarka na vrhuncu, umjesto dobrih šuteva silna dodavanja za odlične još bolje šuteve.
Svaki igrač u napadu dira loptu sa konstantim promjenama pozicija, kretnjama. U odbrani nestvarna rotiranja.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Donnie Darko
- Kontakt:
2007., kako god da je odigrao u samom finalu, pa makar davao 5 poena na 6% šuta iz igre, nema mu se apsolutno ništa zamjerit. Odveo je u finale jednu od najgorih ekipa koja je igrala u finalu u historiji lige, možda i najgoru, u svojoj četvrtoj sezoni što mnogi zanemaruju. Dakle bio je u ligi koliko su trenutno Tatum, Mitchell, Adebayo tu, a imam osjećaj da je jučer bio taj draft. I na sve to igrao je protiv tada već super iskusnih Spursa.
Nikad niko u finalu neće biti veći underdog nego što su Cavaliersi bili te sezone protiv Spursa.
Nikad niko u finalu neće biti veći underdog nego što su Cavaliersi bili te sezone protiv Spursa.
Hoce li ove godine biti underdog u finalu protiv Netsa?Epidaurus je napisao/la: ↑04 feb 2021, 14:33Ja nigdje ne rekoh da je James 2012. bio underdog, cak mislim i da je smijesno reci da je bio underdog u tom finalu protiv balavog OKCa. Samo rekoh da Allen nije bio u Heatu 2012.OldFashioned je napisao/la: ↑04 feb 2021, 14:20Hajmo ovako. James je uvijek underdog, čak i kada pobjeđuje.

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Cinjenica. Iako se tu moze staviti i 2011 Dallas protiv super trojke. Izuzev Dirka, nije bio scoring masine, ali tada je nastupila mozda i najbolja timska igra, prije svega odbrana, zoniranje. Naravno, ne umanjujem ovaj klip ranije postavljen.Donnie Darko je napisao/la: ↑04 feb 2021, 14:412007., kako god da je odigrao u samom finalu, pa makar davao 5 poena na 6% šuta iz igre, nema mu se apsolutno ništa zamjerit. Odveo je u finale jednu od najgorih ekipa koja je igrala u finalu u historiji lige, možda i najgoru, u svojoj četvrtoj sezoni što mnogi zanemaruju. Dakle bio je u ligi koliko su trenutno Tatum, Mitchell, Adebayo tu, a imam osjećaj da je jučer bio taj draft. I na sve to igrao je protiv tada već super iskusnih Spursa.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Kojima je pri tome tih godina pustana tuca na sve moguce nacine u odbrani i namjerno povredjivanje protivnika.Donnie Darko je napisao/la: ↑04 feb 2021, 14:412007., kako god da je odigrao u samom finalu, pa makar davao 5 poena na 6% šuta iz igre, nema mu se apsolutno ništa zamjerit. Odveo je u finale jednu od najgorih ekipa koja je igrala u finalu u historiji lige, možda i najgoru, u svojoj četvrtoj sezoni što mnogi zanemaruju. Dakle bio je u ligi koliko su trenutno Tatum, Mitchell, Adebayo tu, a imam osjećaj da je jučer bio taj draft. I na sve to igrao je protiv tada već super iskusnih Spursa.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Joj sad kad Nez citira epija eskalirat ce situacija 

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- OldFashioned
- Kontakt:
Sve je bolje od Curry - Harden moronisanja 

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Boksom do titule...Epidaurus je napisao/la: ↑04 feb 2021, 14:43Kojima je pri tome tih godina pustana tuca na sve moguce nacine u odbrani i namjerno povredjivanje protivnika.Donnie Darko je napisao/la: ↑04 feb 2021, 14:412007., kako god da je odigrao u samom finalu, pa makar davao 5 poena na 6% šuta iz igre, nema mu se apsolutno ništa zamjerit. Odveo je u finale jednu od najgorih ekipa koja je igrala u finalu u historiji lige, možda i najgoru, u svojoj četvrtoj sezoni što mnogi zanemaruju. Dakle bio je u ligi koliko su trenutno Tatum, Mitchell, Adebayo tu, a imam osjećaj da je jučer bio taj draft. I na sve to igrao je protiv tada već super iskusnih Spursa.

- Donnie Darko
- Kontakt:
Ma ima tih ekipa poput Dallasa 2011., Heat sad iz prošle sezone, koji su definicija underdoga, ali svejedno te ekipe su za nekoliko klasa iznad Cavsa iz 2007. što se kvalitete tiče. Dallas iz 2011. je bio krcat vrhunskim veteranima i specijalcima. A ovamo Ilgauskas, Saša Pavlović, Bubi Gibson... Još Bubi Gibson, ruki, tad kao eksplodirao i preuzeo ulogu lidera klupe i druge opcijeNapapijri je napisao/la: ↑04 feb 2021, 14:42Cinjenica. Iako se tu moze staviti i 2011 Dallas protiv super trojke. Izuzev Dirka, nije bio scoring masine, ali tada je nastupila mozda i najbolja timska igra, prije svega odbrana, zoniranje. Naravno, ne umanjujem ovaj klip ranije postavljen.Donnie Darko je napisao/la: ↑04 feb 2021, 14:412007., kako god da je odigrao u samom finalu, pa makar davao 5 poena na 6% šuta iz igre, nema mu se apsolutno ništa zamjerit. Odveo je u finale jednu od najgorih ekipa koja je igrala u finalu u historiji lige, možda i najgoru, u svojoj četvrtoj sezoni što mnogi zanemaruju. Dakle bio je u ligi koliko su trenutno Tatum, Mitchell, Adebayo tu, a imam osjećaj da je jučer bio taj draft. I na sve to igrao je protiv tada već super iskusnih Spursa.

- OldFashioned
- Kontakt:
Ja ne znam da iko osporava i uspoređuje išta sa tim finalom iz 2007-e.
Realno finale 11 mu je najvecja mrlja kariere... Spursi 14 pa koliko god bili imenski slabiji ono je sigurno bila jedna najjacih ekipa koja je ikad igrala finale, ja bi se smio okladiti da bi ispuhali i 17/18 GS...
Kosarku neigra jedan ili dva igraca, kosarku igra citava ekipa, a i spursi su bili gladni osvete a za dodatak ta ekipa je bila stroj sa disciplinom da unisti sve sto mu dodje pred oci.
Kosarku neigra jedan ili dva igraca, kosarku igra citava ekipa, a i spursi su bili gladni osvete a za dodatak ta ekipa je bila stroj sa disciplinom da unisti sve sto mu dodje pred oci.
Sta je po vama razlog ovom startu, ma da je proslo 20ak utakmica, Miamija? Jel moguce da su prosle sezone dostigli svoj neki vrhunac i da je ono bio samo splet (ne)sretni dogadjanja?
@igrajlopte 🐦
- OldFashioned
- Kontakt:
Kada imaš manjak talenta i ovisiš prvenstveno o drugim stvarima kao hemija, timski duh, dobra odbrana, nedovoljno talenta kad-tad dođe na naplatu.
Pogledaj Leicester nakon osvajanja Premiershipa... Ima takvih primjera mnogo ne samo u košarci.
Takve ekipe se mnogo više troše nego striktno talentovana ekipa.
Pogledaj Leicester nakon osvajanja Premiershipa... Ima takvih primjera mnogo ne samo u košarci.
Takve ekipe se mnogo više troše nego striktno talentovana ekipa.
Zadnja izmjena: OldFashioned, dana/u 04 feb 2021, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Povrede i izostanci ključnih igrača (a i ostalih), jako malo utakmica su odigrali kompletni do sad. Butler propustio 12 utakmica, Dragić, 5, Herro 7, Adebayo 2 (obje izgubili). I nisi imali baš neku priliku da se uigraju i uđu u ritam.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nema to nikakve veze sa srecom, ako govorimo o nastupima od prosle godine.
Razlog losih predstava MIA ove sezone su COVID, pa povrede, pa onda cinjenica da su se tek kompletirali, ali da i za to opet treba odredjeni period da se udje u formu.MIA nema superstara na rosteru, tako da, ako se svi "kotacici" ne vrte kako treba, bice problema.
Treba im konstantnosti.To je sve.
Bili su jaca ekipa od Heata al protiv GSW iz 2017. i 2018. ne bi imali ni gram sanse. To je bila ekipa koja je igrala jako slicnu kosarku Spursima iz 2014. al sa jedno 10 puta vise talenta.Edviin je napisao/la: ↑04 feb 2021, 15:06Realno finale 11 mu je najvecja mrlja kariere... Spursi 14 pa koliko god bili imenski slabiji ono je sigurno bila jedna najjacih ekipa koja je ikad igrala finale, ja bi se smio okladiti da bi ispuhali i 17/18 GS...
- OldFashioned
- Kontakt:
Bilo bi dobro finale jer koliko god su igrali slično bili su i manje raznovrsni. Ipak su ovi imali konstantnu of. opciju pod košem kada sam ball movement i šut nije dovoljan ili ne ide. Slažem se da su igrali slično.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.