FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- kenanbrajic
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
@Pantelja
Dijelom se slažem sa tvojim osvrtom. Ali moramo realno pogledati stvari. Emir Hadžić radi dobar posao u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetom. Mi ne znamo kakva ograničenja je on dobio od strane uprave...možemo samo nagađati. Ova saga oko napadača...možda jednostavno nema dobrog napadača na tržištu? Ili dovedeš čovjeka za dobre pare, on je dobar za ligu, ali da bi se isplatio, moraš igrati evropu. A za evropu mi nemamo još ekipu.
U akademiju je doveden novi lik, za nas nepoznat. Zanimljivo, stranac. Možda nam taj isti stranac djecu postavi na pravi fudbalski put, usadi im radne i sportske navike, a možda će biti potpuni promašaj....ali će proći vremena i vremena dok se to ne vidi. I šta ako je promašaj? Ode par godina u nepovrat.
I na kraju, koliko god isprana teza bila, dok liga ne krene naprijed, kvalitetom i uslovima, dobri igrači će nas zaobilaziti i to je činjenica.
Dijelom se slažem sa tvojim osvrtom. Ali moramo realno pogledati stvari. Emir Hadžić radi dobar posao u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetom. Mi ne znamo kakva ograničenja je on dobio od strane uprave...možemo samo nagađati. Ova saga oko napadača...možda jednostavno nema dobrog napadača na tržištu? Ili dovedeš čovjeka za dobre pare, on je dobar za ligu, ali da bi se isplatio, moraš igrati evropu. A za evropu mi nemamo još ekipu.
U akademiju je doveden novi lik, za nas nepoznat. Zanimljivo, stranac. Možda nam taj isti stranac djecu postavi na pravi fudbalski put, usadi im radne i sportske navike, a možda će biti potpuni promašaj....ali će proći vremena i vremena dok se to ne vidi. I šta ako je promašaj? Ode par godina u nepovrat.
I na kraju, koliko god isprana teza bila, dok liga ne krene naprijed, kvalitetom i uslovima, dobri igrači će nas zaobilaziti i to je činjenica.
Ja ne smatram da Emir radi loše, smatram da radi u skladu sa budžetom. Al ako ćemo bit do kraja realni, nije neki upgrade u odnosu na Faruka, koji je doveo bukvalno okosnicu ekipe koja je osvojila duplu krunu. Hadžija je doveo Tatara i Lazića, akademci su bili tu, a Faruk je doveo, redom: Hebibovića, Hodžića (oba desna beka), Emira Halilovića (krilo i povremenog lijevog beka), Adukora, Stanojevića i Crepulju (sve zadnje vezne iz te sezone), Rahmanovića (prednjeg veznog i najboljeg igrača ekipe), Ahmetovića (najboljeg strijelca ekipe), Velkoskog (kapitena i standardno lijevo krilo). Znači bukvalno okosnica ekipe. Plus neki solidni igrači ranije, tipa Novaković (kod nas je bio solidan), Crnkić (takođe, strašna statistika kod nas), Šofranac koji je imao problema van terena itd. Al mnogi mu pamte samo Liivaka i Lelića, te ga zovu visočkim kerom, a čovjek je okupio ekipu koja nas je lansirala ovdje gdje smo danas.
Ponavljam, za mene Emir radi solidan posao jer očito da nam je budžet takav i da investitori aminuju sve poteze. Da dođe Brazzo da radi, bilo bi sve u pet deka jer mi još nismo ostvarili veći finansijski boom da bismo mogli reći "eh zaradili smo, sad treba sve to potrošit na pojačanja".
Ponavljam, za mene Emir radi solidan posao jer očito da nam je budžet takav i da investitori aminuju sve poteze. Da dođe Brazzo da radi, bilo bi sve u pet deka jer mi još nismo ostvarili veći finansijski boom da bismo mogli reći "eh zaradili smo, sad treba sve to potrošit na pojačanja".
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- AlfredNobel
- Kontakt:
Naumpao si mi odmah kad sam vidio ovaj roman..MortemHz je napisao/la: ↑04 feb 2021, 02:23AlfredNobel je napisao/la: ↑04 feb 2021, 02:18Pantelija je napisao/la: ↑03 feb 2021, 23:39Malo bih se osvrnuo na rad naseg SD.
Za titule naravno on ima veliki doprinos. Pozitivna stvar je ta sto je stvorio dobrim dijelom tim koji je to osvojio. I tu se nema sta reci.
Medjutim, fudbal je zeznut posao gdje svaki dan moras da ides naprijed. Kada popravis velike probleme, onda ovi mali postanu veliki. Mi zivimo iskljcuivo od dvije stvari. Jedna je prodaja igraca, druga je evropa. Treca je na zalost vlasnik koji mora svake godine dio budzeta da popunjava.
Stvar je vrlo jasna, mi moramo prodavati svake godine ili godine i pol jednog dva ili vise igraca za dobar novac.
Do sada, realno govoreci to ide jako lose. Imamo veliki problem sa ugovorima. Budzet nam je preopterecen platama igraca koji nemaju skoro nikakvu ulogu u klubu. Neki od njih imaju ponajvece plate u ligi, te i ne pomisljaju na neke prekide ili sporazumne prekide. A nije da nismo pokusavali. Dva igraca koje smo platili, Milanovic i Zinedin igraju apsolutno nebitnu uklogu u timu. Jedan je na posudbi a drugi je klupa/tribine.
Imamo evo sada i Adukora. Igrac kojega smo vratili iz Madjarske gdje je otisao nakon sto nije htio produziti ugovor sa nama. Prvo, potpuno bespotrebno vracanje igraca koji tamo skoro nije ni igrao, drugo, sam sebe si time popišao. Cruz vec nekoliko sezona je tu a realno imas u akademiji 5 boljih igraca koji garantujem nemaju ni pola pa ni trecinu place od Cruza. Milanovic takodjer ima finu platu, da ne pominjem Dusana hodzica.
Tu su i promasaji tipa Gavrica, onaj iz Bajerna, sto je igrao za sve osim nas, Crnicki, pa Guzina itd. Jedan od najgorih je bio def altiparmakovski.
Tu zimo, ako se ne varam, Cala je dobio jako losa pojacanja (mozda grijesim da je tad bio emir??).
Kada pricamo o Tataru (rahmana nije doveo emir) treba reci da je on bio strasno dobar u ddrugoj HNL sa 25 golova. Kasnije se izgubio ali je bilo jasno da je sasvim ok igrac koji je kao krilo imao jako dobru statistiku. Naravno, tu sve cestitke ali na zalost jako je puno "tatara" ostalo u prolazu.
Mladi igraci, svi redom osim Andreja su dobili sansu ISKLJUCIVO igrom slucaja. Krenuvsi od pidre koji je bio u Bosna visoko, dosao na pripreme kao 3. bek, da bi se dva standardna ozlijedila, pa je opet prije njega igrao lijevo cini se dusan h, pa kad je i on imao neke probleme, onda je dobio sansu pidro. Ista prica, potpuno, je sa Mujakicem, koji je na dan tekme od zadnje opcije na stoperu zbog odbijanja da igra u N travniku cini se, onog stopera hrvata, dobio sansu da igra, i kasnije vremenom zbog nedostatka igraca isforsiran i pokazao se pojacanjem (iako je i tad sjedio nerjetko na klupi)
Vladan kovacevic je dobio priliku iskljucivo jer smo ostali bez golmana. I nista vise. Cak se na dan otpisivanja Pavlovica, odmah dalo u trazenje zamjene ali nakon te tekme u tuzlli prevvelik je bio pritisak navijaca da se on ostavi da brani. Sabanovic nakon fenomenalne polusezone kao backup "beku" Hebibovicu, Psihiccki pada totalno. Jako lose se sa njim radilo jer motorika i fudbalsko znanje veze nemaju sa glupostima koje je on pravio. Đani Salcin je dobio priliku opet zbog nedostatka lijevog beka u bilo kojoj opciji. Momak je cijelu karijeru ofanzivac, sredina terena. Rasic iako je u prvim tekmama pokazao da itekako moze biti fin back up, salje se s posudbe na posudbu bez nekog cilja ocigledno.
Andrej je takodjer bio primarno za klupe ali neke ozljede suu ga ustalile u prvih 11 i sad je neizostavan.
akle, apsolutno nikakvog plana nemamo sa mladim igracima. Tu je sada Hamza Besic, na zalost vec je sve jasnije da se na njega ne rauna ozbiljno.
Prodaja igraca je posebna prica. Osim transfera prrijateljskog iz Sarajeva u Kotrjik, mi nismo napravili nista. Cimirotov transfer je skoro ko Rahmanovicev, ako gledamo koliko smo mi dobili para. I tu imamo transfere od 100 000 do 300 000. Dobar dio potencijalnih "prodaja" nam je propao. Adukor, Lazic, Tatar (izgleda) kao i milicevic. Tu su i igraci koji su mogli biti dobre prodaje ali su toisli iz kluba tipa Hadzica malog, Hamze i slicno a Bgm su itekako imali prostora da buudu uz ekipu ako gledamo koga sve placamo na posudbama i na tribinama.
Od transfera koje treba pohvaliti su svakako Pejovic, Fanimo, Susic posebnom i jos nekoliko dobrih igraca koji su dali to nesto ovoj ekipi. ali dovodjenje je jedaan dio posla. Drugi dio je ugovor a treci prodaja/ostanak. Mislim da je vrlo bitno zavrsiti zapoceto.
DOci ce (ili je) vrijeme kada ce se morati kresati budzet. Jer imamo previse igraca na ugovoru od kojih bar 7 ili 8 moze sad da ne bude tu a da nemamo pojma da su i bili. A nisu ni malo jeftini i zauzimaju mjesto onoj djeci od koje zivimo tj trebali bi. Igraci nam masovno ostaju na 6mj ugovora i na zalost u borbi "daj ne dam" popuše i klub i igrac. Oni ispadnu iz forme a mi ostanemo bez igraca i novca koji je trebao bar pokriti njegov boravak u klubu.
Radimo sa jako oskudnim menagerima i agencijama. To je ocigledno i tu se mora poboljsati nesto ako zelimo napredovati. Rad na ovim domacim probisvjetima i iz srbije/hrvatske koji imaju neke poluigrace definitivno nece donijeti ni transfere ni napredak. Igrace kada odu nema ko zastititi jer uticaj tih menagera na timove u koje idu su NULA.
Naravno, ovo je moje vidjenje i mislim da ima bar jos 50% prostora da to bude bolje u roku godinu dana. Mnogi ce reci, ok, ali dvije titule , sezona bez poraza, nova titula, apsolutno. ALi isto tako, racunajte da mi MORAMO proizvoditi igrace, igrati evropu, prodavati ih za ozbiljnije pare.
![]()
![]()
moje metode koristiš pičiću udbaški

Da čitate moje romane, ostavite lajk. Da čitate Pantelijine, ostavite komentar.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Vise puta je rekao da kad se udje u grupe, da ce se investirati vise u kadar i morat ce dovesti(posebno stranci jer tamo nema ogranicenja) jace igrace...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- hordasDoboj
- Kontakt:
Mi saradnju imamo samo sa Klixom, zato i imaju siguran izvor informacija kad objave. Sa ovim svim ostalim portalima i portalčićima smo raskinuli ugovore sto su bili.OsmaDolazi je napisao/la: ↑04 feb 2021, 07:40Tacno je mahala izbacena iz kluba 1000%. Pa niko da pogodi nista. Cak i ovi sto sam bio ubjedjen da znaju i sto su dobri sa Adijem, Jelom ne mogu da pogode ko dolazi. Izgleda da klub ne daje nikome informacije. Jedino sto sam upratio par zadnjih rokova, kada klix izbaci neko ime, fakat se pregovaralo sa njima i neko od tih dodje.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Mene interesuje nesto drugo kada spominjemo rad SD. Da li bi recimo Robert Jarni (lupio sam radi imena i renomea) mogao dovesti bolje igrace u FKS za slicne novce? Da li bas tu igra toliko uloga poznanstva ili smo jednostavno ograniceni na ovaj nivo igraca? Ovo pitam jer pretpostavljam da npr.u Madjarskoj ima igrac koji bi dosao za isti novac kao npr.Cmiljanic (ako dodje), a vjerovatno je kvalitetniji?!
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
@skoro, kakav je to havatar? Ko je lik?
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica
To sam mi mislio s ovim "financijski boom", tek tad ćemo ostvarit zaradu koja će fino pokrit rashode, pa da se čovjeku isplati ulagat dalje.
Mi s trenutnim kadrom možemo bez po muke osvojit ligu, to nam uz malo sreće sa drugim ligama (status nosioca u prvom pretkolu LP) skoro pa garantuje playoff EL a samim tim i grupnu fazu novog takmičenja. Neko napisa da je to 2 miliona eura, plus pare koje ćemo ostvarit kroz kvalifikacije do tad, biće to skoro 6 miliona čiste zarade. Tek sad možemo očekivat neka veća ulaganja i imena.
@Zoran novo pojačanje Lazia, pucam kontru onim pakašima iz Rome zbog šikaniranja kapitena.

Ma onaj Mussolinijev mali sto je neki dan sarno za Lazio

Lud ovaj Skoro bas
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
- Kontakt:
Darko Lazić potpisuje za Sisoja 

Eh jos da ima navijaca jbt zivot dragi, pa zamisli prodajes po 3 karte za domace evropske tekme grupe, jooooj jbm ti coronu vise i sve.....skoroalen je napisao/la: ↑04 feb 2021, 09:42To sam mi mislio s ovim "financijski boom", tek tad ćemo ostvarit zaradu koja će fino pokrit rashode, pa da se čovjeku isplati ulagat dalje.
Mi s trenutnim kadrom možemo bez po muke osvojit ligu, to nam uz malo sreće sa drugim ligama (status nosioca u prvom pretkolu LP) skoro pa garantuje playoff EL a samim tim i grupnu fazu novog takmičenja. Neko napisa da je to 2 miliona eura, plus pare koje ćemo ostvarit kroz kvalifikacije do tad, biće to skoro 6 miliona čiste zarade. Tek sad možemo očekivat neka veća ulaganja i imena.
@Zoran novo pojačanje Lazia, pucam kontru onim pakašima iz Rome zbog šikaniranja kapitena.![]()
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa kako on nije mogao nigdje?

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Pa otkako je otisao nema kluba...nista cudno a vise je odusevljen bio Kesoljubom nego klubom...sigurno trazi kraci ugovor
Za te grupe hladno pakete ulaznica prodavat, k'o Zvezda. Za članove uz popust. Da ne dođeš u situaciju da ti protiv Arsenala (lupam) dođe 30 milja a protiv Ujpešta 7-8. Staviš 20 milja u pakete, onih 10 u pojedinačnu prodaju, i ćao.Denchi je napisao/la: ↑04 feb 2021, 09:49Eh jos da ima navijaca jbt zivot dragi, pa zamisli prodajes po 3 karte za domace evropske tekme grupe, jooooj jbm ti coronu vise i sve.....skoroalen je napisao/la: ↑04 feb 2021, 09:42To sam mi mislio s ovim "financijski boom", tek tad ćemo ostvarit zaradu koja će fino pokrit rashode, pa da se čovjeku isplati ulagat dalje.
@Zoran novo pojačanje Lazia, pucam kontru onim pakašima iz Rome zbog šikaniranja kapitena.![]()
Pusti snovi, yebem ti covide majku...
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Šta će umislio da je van dijk, ode u ekipu koja kurcu ne valja. Pojeo ****.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Vjerovatno je tražio neke nerealne uslove koje mu niko nije mogao ispuniti
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- feniksptica
- Kontakt:
Molim gsn Majkla da se reikarnira i da kaze dje napadac yebo fameliju
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Maraka. Da odbijeno je.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bordobijeli, napoleon72, Tatamata1946 i 28 gostiju.