Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Trojke Čampare u zadnjih 10 utakmica ABA lige su 15/53, samo 28.3% 
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Što je još gore većina je bila otvorena pozicija . Razlika je što sada puno jače igra u odbrani , tu se troši i onda ne može da pogodi otvorenu trojku ...
Gledao sam ih neki dan kada su igrali protiv Zaboka u hrvatskoj ligi i bio time-out , trener Zaboka kaže sljedeći napad idemo na onoga koga Čampara čuva ...
Išli su sljedeća dva napada tako , a Čampara je odličan bio u odbrani , čak je presjekao loptu ispod koša koja je išla igraču kojeg je čuvao , jer se odlično pozicionirao ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Mora bolje sutirati ako zeli solidnu ulogu u ovim slabijim timovima aba lige, jer mu je upravo taj sut jedini adut kojeg ima. Da je kojim slucajem onaj Djokovic zdrav, on sad u Splitu ne bi igrao vise od 10 minuta po mecu. U ovom zadnjem mecu protiv Igokee, nabrijani Talic ga je nekoliko puta stavio u dzep. Valjda dobro poznaje njegovu igru i konstantno ga je prisiljavao na greske i izgubljene lopte.
Btw, Darko se takodjer preporodio kod Bajica. Zadnjih 5-6 utakmica igra oko 20 mpg i to uopste ne izgleda lose. U odbrani je jako dobar, a i u napadu nerijetko ubode poneku trojku, ili odradi dobar prodor. Treba malo poraditi na tijelu, jer nekad nogama odlicno isprati protivnickog beka, ali ga ovaj snagom unese i izbori se za dobru poziciju. Sut za tri takodjer moze biti bolji, jer se vidi da ima poprilicno pravilan izbacaj. Nek se preko ljeta maksimalno posveti ispravljanju nedostataka i eto nam jos jednog legitimnog reprezentativca u aba ligi.
Btw, Darko se takodjer preporodio kod Bajica. Zadnjih 5-6 utakmica igra oko 20 mpg i to uopste ne izgleda lose. U odbrani je jako dobar, a i u napadu nerijetko ubode poneku trojku, ili odradi dobar prodor. Treba malo poraditi na tijelu, jer nekad nogama odlicno isprati protivnickog beka, ali ga ovaj snagom unese i izbori se za dobru poziciju. Sut za tri takodjer moze biti bolji, jer se vidi da ima poprilicno pravilan izbacaj. Nek se preko ljeta maksimalno posveti ispravljanju nedostataka i eto nam jos jednog legitimnog reprezentativca u aba ligi.
Aleksandar Lazic (vs Unics Kazan) - 0p, 5s, 1a
Amar Alibegovic (vs Buducnost) - 8p, 4s, 2a
Adin Vrabac (vs Helios Domzale) - 4p, 1s
Josh Roberson (vs Zaragoza) - 6p, 1s, 3a
Adnan Arslanagic (vs Cibona) - 14p, 2s, 7a
Amar Alibegovic (vs Buducnost) - 8p, 4s, 2a
Adin Vrabac (vs Helios Domzale) - 4p, 1s
Josh Roberson (vs Zaragoza) - 6p, 1s, 3a
Adnan Arslanagic (vs Cibona) - 14p, 2s, 7a
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
gledaj nasih skorera...0, 8, 4, 6, ...kari bi im pozavidio:-)
koja je statistika vrabca u aba ligi, ima li 4 poena po tekmi?
edit: podcijenio sam ga, vidim da je 6.3, odlican:-)
koja je statistika vrabca u aba ligi, ima li 4 poena po tekmi?
edit: podcijenio sam ga, vidim da je 6.3, odlican:-)
-
visegrad8392
- Kontakt:
bili arslanagic, vuckovic i topolovic mogli biti makar na sirem spisku (po kvalitetu)?
topolovica pamtim u nasim mladjim kategorijama kao sporog ali jako inteligentnog igraca,koji ima dobar osjecaj oko kosa
ne znam da li ovih 208cm odgovara istini, u svakom slucaju treba ga vidjeti na vecem nivou...mozda u Sparsima
evo sad vidim, nije mu bas impresivna statistika u Hr
ne znam da li ovih 208cm odgovara istini, u svakom slucaju treba ga vidjeti na vecem nivou...mozda u Sparsima
Belinelli asistira Alibegoviću
umjesto da nam pokazes onu tricu iz okreta nakon trcanja kroz blokove,u najboljoj maniri m.teletovica(nisam prije gledao amara u ovakvoj situaciji. dodatno se stesao pa izgleda jos pokretljiviji), ti smatras da je puno zanimljivije izvadit neku negativnost i predocit je ovom forumu??
nevjerovatan smo mi narod ali zaista
vedran bi trebao izabrati amara ispred robersona za ove dvije utakmice,ako se jos uvijek vodi kao stranac. vec smo se skoro plasirali, pa neka da sansu talicu i campari, da vidimo kako ce odgovoriti u ozbiljnijim rolama...svakako ce gegic i atic uglavnom organizovati... pa i musa ako se odazove.
amar koji siri reket (44% za tricu u eurokupu) i kameni, su zanimljiv tandem...makar za isprobati par sihti
nevjerovatan smo mi narod ali zaista
vedran bi trebao izabrati amara ispred robersona za ove dvije utakmice,ako se jos uvijek vodi kao stranac. vec smo se skoro plasirali, pa neka da sansu talicu i campari, da vidimo kako ce odgovoriti u ozbiljnijim rolama...svakako ce gegic i atic uglavnom organizovati... pa i musa ako se odazove.
amar koji siri reket (44% za tricu u eurokupu) i kameni, su zanimljiv tandem...makar za isprobati par sihti
Ivan Karacic (vs MZT Skopje 2) - 2p, 7s
Jeste poprilicno spor i zato se iz pika cesce odmotava na distancu, nego sto ide pod kos, ali opet mislim da je Garza sporiji.RoninX je napisao/la: ↑04 feb 2021, 09:16topolovica pamtim u nasim mladjim kategorijama kao sporog ali jako inteligentnog igraca,koji ima dobar osjecaj oko kosa
Sto se tice visine, mislim da je tu negdje kao Kamenjas. Nije nizi od 205, niti visi od 208 cm, ali po meni je to 206-207 cm. Statistika od otprilike 8 ppg i 4 rpg je sasvim korektna za nekog kome je to prva seniorska sezona i ko jos uvijek nema 20 godina. Mozda se mozemo nadati da od njega kasnije i bude nesto.
-
visegrad8392
- Kontakt:
Moze li nam Arsenije biti (uskoro) od pomoci?
Njegos Sikiras (vs Breogan) - 13p, 2s
bilo bi zanimljivo dati šansu Delaliću u ovom kval. prozoru
Talić je sezonu 2017/2018 proveo u Kaknju, gdje je imao priliku da radi sa Josipom Pandžom, jednim od najboljih i najperspektivnijih mladih trenera u BiH. Ovaj period je opisao na sljedeći način:
“Pošto nisam imao mnogo minuta i u to vrijeme nisam mogao u potpunosti da odgovorim svim zahtjevima koje sa sobom nosi igranje u ABA ligi, zajedno sa ljudima iz kluba smo odlučili da je za mene najbolje da odem na jednogodišnju pozajmicu negdje gdje bih imao više minuta i više prostora za dokazivanje. Moja želja je bila da odem u Kakanj, isključivo iz razloga što je tada njihov trener bio Josip Pandža. On me je trenirao u reprezentaciji mlađoj od 18 godina i već tada me zvao da dođem kod njega u Kakanj, međutim sa 18 godina nisam otišao jer sam želio da završim školu i poslije sam se, sa tada 19, odlučio na taj potez. Igokea mi je izašla u susret pri mojoj želji da sarađujem sa Pandžom i u tom momentu sam otišao u Kakanj” – istakao je Talić pa nastavio:
“Moram reći da sam te godine zaista mnogo napredovao i dobio dosta minuta da igram. Pandža je mnogo radio sa mnom i svim mladim igračima. Bio mi je mnogo posvećen i davao mi je mnogo slobode u igri, što je svakom mladom igraču od izuzetne važnosti. Mnogo sam mu zahvalan na tome. Usadio mi je dosta stvari i zaista mnogo pomogao u daljem nastavku moje karijere. Moram reći da je to za mene bio jedan od najboljih poteza i mislim da mladi igrači ne treba da preskaču puno stepenica, već da idu korak po korak kako bi sazreli i stekli određenu čvrstinu i kvalitet da bi se takmičili na višem nivou”.
Talić je ove sezone dobio pravu priliku, što je u potpunosti iskoristio i pokazao da može imati veliku ulogu u ekipi.
“Želio bih zaista da se zahvalim svim ljudima u klubu i naravno treneru Draganu Bajiću na ukazanom povjerenju i na minutama koje mi daje ove sezone. Dobio sam priliku da igram uporedo ABA ligu i FIBA Ligu šampiona, što je za mene sa 22 godine jedno nevjerovatno iskustvo i sve što mogu reći je da dajem sve od sebe na svakom treningu i svakoj utakmici da te minute i ukazano povjerenje opravdam na najbolji mogući način” – opisao je Banjalučanin, a zatim je prokomentarisao stvari na koje je tokom treninga obraćao najviše pažnje:
“Što se tiče segmenata na kojima sam najviše radio, ne znam, možda mogu da kazem da je to šut, jer stvarno dosta šutiram prije i poslije svakog treninga i trudim se da imam što veći broj ponavljanja da bih bio konstantniji u samoj igri. Naravno, dosta sam se trudio da u prethodnim godinama popravim kontrolu lopte i da ojačam svoje tijelo, što je, moram reći, neophodno za ovaj nivo takmičenja”.
Kao što je ranije spomenuo, Talić ima i reprezentativno iskustvo, kako u mlađim kategorijama, tako i u seniorskoj konkurenciji.
“Prvi put sam poziv za seniorsku reprezentaciju BiH dobio sa 19 godina, tada je selektor bio Duško Vujošević. Istakao bih da mi je to bilo jedno veliko iskustvo i jedan veliki motiv za dalji rad. Svi znamo kakav je trener Vujošević i kako radi, pogotovo sa mladim igračima. Mnogo stvari sam naučio i nosim iz tog perioda. Nakon toga sam stalno pozivan u reprezentaciju, ali nisam dobijao mnogo minuta. Nadam se da će se u budućnosti to promijeniti i da ću dobijati više prilike da igram i da se dokazujem. Mnogo bi mi značilo da se izborim za odlazak na Evropsko prvenstvo. BiH stvarno ima dobru generaciju i plasman na ovo veliko takmičenje je jedan ogroman uspjeh, pogotovo za tako mladu i perspektivnu ekipu” – rekao je Banjalučanin.
“Pošto nisam imao mnogo minuta i u to vrijeme nisam mogao u potpunosti da odgovorim svim zahtjevima koje sa sobom nosi igranje u ABA ligi, zajedno sa ljudima iz kluba smo odlučili da je za mene najbolje da odem na jednogodišnju pozajmicu negdje gdje bih imao više minuta i više prostora za dokazivanje. Moja želja je bila da odem u Kakanj, isključivo iz razloga što je tada njihov trener bio Josip Pandža. On me je trenirao u reprezentaciji mlađoj od 18 godina i već tada me zvao da dođem kod njega u Kakanj, međutim sa 18 godina nisam otišao jer sam želio da završim školu i poslije sam se, sa tada 19, odlučio na taj potez. Igokea mi je izašla u susret pri mojoj želji da sarađujem sa Pandžom i u tom momentu sam otišao u Kakanj” – istakao je Talić pa nastavio:
“Moram reći da sam te godine zaista mnogo napredovao i dobio dosta minuta da igram. Pandža je mnogo radio sa mnom i svim mladim igračima. Bio mi je mnogo posvećen i davao mi je mnogo slobode u igri, što je svakom mladom igraču od izuzetne važnosti. Mnogo sam mu zahvalan na tome. Usadio mi je dosta stvari i zaista mnogo pomogao u daljem nastavku moje karijere. Moram reći da je to za mene bio jedan od najboljih poteza i mislim da mladi igrači ne treba da preskaču puno stepenica, već da idu korak po korak kako bi sazreli i stekli određenu čvrstinu i kvalitet da bi se takmičili na višem nivou”.
Talić je ove sezone dobio pravu priliku, što je u potpunosti iskoristio i pokazao da može imati veliku ulogu u ekipi.
“Želio bih zaista da se zahvalim svim ljudima u klubu i naravno treneru Draganu Bajiću na ukazanom povjerenju i na minutama koje mi daje ove sezone. Dobio sam priliku da igram uporedo ABA ligu i FIBA Ligu šampiona, što je za mene sa 22 godine jedno nevjerovatno iskustvo i sve što mogu reći je da dajem sve od sebe na svakom treningu i svakoj utakmici da te minute i ukazano povjerenje opravdam na najbolji mogući način” – opisao je Banjalučanin, a zatim je prokomentarisao stvari na koje je tokom treninga obraćao najviše pažnje:
“Što se tiče segmenata na kojima sam najviše radio, ne znam, možda mogu da kazem da je to šut, jer stvarno dosta šutiram prije i poslije svakog treninga i trudim se da imam što veći broj ponavljanja da bih bio konstantniji u samoj igri. Naravno, dosta sam se trudio da u prethodnim godinama popravim kontrolu lopte i da ojačam svoje tijelo, što je, moram reći, neophodno za ovaj nivo takmičenja”.
Kao što je ranije spomenuo, Talić ima i reprezentativno iskustvo, kako u mlađim kategorijama, tako i u seniorskoj konkurenciji.
“Prvi put sam poziv za seniorsku reprezentaciju BiH dobio sa 19 godina, tada je selektor bio Duško Vujošević. Istakao bih da mi je to bilo jedno veliko iskustvo i jedan veliki motiv za dalji rad. Svi znamo kakav je trener Vujošević i kako radi, pogotovo sa mladim igračima. Mnogo stvari sam naučio i nosim iz tog perioda. Nakon toga sam stalno pozivan u reprezentaciju, ali nisam dobijao mnogo minuta. Nadam se da će se u budućnosti to promijeniti i da ću dobijati više prilike da igram i da se dokazujem. Mnogo bi mi značilo da se izborim za odlazak na Evropsko prvenstvo. BiH stvarno ima dobru generaciju i plasman na ovo veliko takmičenje je jedan ogroman uspjeh, pogotovo za tako mladu i perspektivnu ekipu” – rekao je Banjalučanin.
Jošilo u završnici ko Jordan.
Kenan Kamenjas (vs OKK Borac Banja Luka) - 19p, 7s, 1a
Amar Gegic - 14p, 6s, 2a
Nedim Buza - 4p, 5s, 3a
Aljosa Jankovic (vs Spars) - 7p, 9s, 1a
Stefan Lakic (vs Leotar) - 10p, 7s, 6a
Ibrahim Durmo (vs HKK Siroki) - 18p, 10s, 2a
Adi Alikadic - 12p, 3s, 1a
Jure Zubac (vs OKK Sloboda Tuzla) - 7p, 6s, 2a
Tihomir Vranjes (vs Kakanj) - 13p, 3s, 3a
Edin Atic (vs Partizan) - 13p, 4s, 6a
Darko Talic - 1p, 3s, 4a
Milan Milosevic (vs Lavrio) - 11p, 5s
Sani Campara (vs Zadar) - 7p, 3s, 6a
Emir Ahmedovic (vs Hopsi Polzela) - 18p, 11s, 1a
Filip Adamovic (vs Rouen) - 5p, 2s, 4a
Aleksa Gataric (vs Pula) - 13p, 2s, 3a
Amar Mehic (vs Kolubara) - 5p, 4s
Amar Gegic - 14p, 6s, 2a
Nedim Buza - 4p, 5s, 3a
Aljosa Jankovic (vs Spars) - 7p, 9s, 1a
Stefan Lakic (vs Leotar) - 10p, 7s, 6a
Ibrahim Durmo (vs HKK Siroki) - 18p, 10s, 2a
Adi Alikadic - 12p, 3s, 1a
Jure Zubac (vs OKK Sloboda Tuzla) - 7p, 6s, 2a
Tihomir Vranjes (vs Kakanj) - 13p, 3s, 3a
Edin Atic (vs Partizan) - 13p, 4s, 6a
Darko Talic - 1p, 3s, 4a
Milan Milosevic (vs Lavrio) - 11p, 5s
Sani Campara (vs Zadar) - 7p, 3s, 6a
Emir Ahmedovic (vs Hopsi Polzela) - 18p, 11s, 1a
Filip Adamovic (vs Rouen) - 5p, 2s, 4a
Aleksa Gataric (vs Pula) - 13p, 2s, 3a
Amar Mehic (vs Kolubara) - 5p, 4s
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.