BarbareZeljin je napisao/la: ↑03 feb 2021, 11:09
Covjek ne govori o kritikama u vezi sa necijom igrom,vodjenjem tima ili nekim desavanjima za koje mnogi od nas mogu uputiti i kritiku i nezadovjstvo.
Ovdije se govorimo kritikama o kojim mi bas i nemamo puno pojma. Nikad vise kao sada,navijaci se bave svime i svacim oko kluba i znaju sve zivo.
Ti kad citas nase geneijalce,to su sve fudbalski pedagozi,fudbalski znalci,ekonomski strucnjaci i analiticari,pravni eksperti,uspijesni poduzetnici i privatnici....
A kada treba konkretne stvari da se rade,nidje nikoga.
Kad jedan navijac treba da pomogne svom klubu,tako sto ce doci na tekmu,nas dodje 3000. Kad treba kupiti clansku ima nas 2000 aktivni. Kad treba
kupiti dres,on je skup.
Kad treba akciju neku napraviti,jer nema gledalaca zbog virusa. E onda ne moze vecina jer ih je Korona sjebala. Kad se pojedinim kaze da se ukljuce i pomognu,smeta im neko drugi. Kad dodje neko da radi,onda je ublehas. Pa sta hocemo onda koje picke materine.
Kakvi smo mi,takav nam je i klub. Kad smo bi svi ko jedan, onda se to vidjelo. Kad pozivas na slogu i jednistvo,**** to merhametli stanje,daj investitora, kad se razmislja o prodaji pomocnog,**** to lopovi prodaju imovinu. Kad se krene sa pricom o ulaganjima investitora,onda je ovaj Del Boj.
Ja kad udjem na temu,toliko je teska i mucna situacija,da mi lakse pada da se sa zenom svadjam i da me **** u zdrav mozak svaki dan,jer me ovdije **** 500 zena svojim sranjima.
I kad se jos povrh svega nadje grupica duhovitih insajdera pa ti dodatno sjebe i ono malo vjere u jakog Zelju,nije ni cudo sto bi tjerali i mijenjali svaki 5 dana.
Mi se furamo da smo sila,aramada navijaca. I bili smo,ali gdje smo sad.
Evo ja prvi nisam bas u sjajnoj finansiskoj situaciji. Zena prima pola plate jer radi pola radnog vremena. Blizanci,sve mi duplo treba. Pa bi svake sedmice u mjesecu mogao odvojiti 10 KM za tu neku **** imaginarnu kartu,pa ako nas nema u cijelom svijetu 10000,koji bi mogli to raditi da pomognemo klubu,onda ko nas **** i treba nas ugasit ili da budemo u rangu Pofalickog pa de se furamo.
Puni smo price Zeljo je nas,nikom te nedamo. A nista konkretno ne radimo da to dokazemo. A hocemo mnogo toga. Hocemo titule,grupne faze,cekamo neko cudo da se desi. Necemo jedni sa drugima,ili zbog nekog tamo.
Ali bi da kritikujemo,ali bi da budemo sluge pojedinaca. Nikad ali nikad navijaci nisu ovoliko srali,kao sad.
To jest posljedica sad sto svakonima net i moze da se krije iza nekog nicka,prosipa suplju i demagogiju,glumi flegmane i pametnjakovice,a u sustini svi prdimo kurcu,nit sta konkretno radimo,osim sto gubimo vrijeme i nerviramo se.
Nismo Zeljini,Zeljo je Vas,eto tako se ponasamo svi.