Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Aduka87
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Aduka87 » 03 feb 2021, 13:01

Miljacka je napisao/la:
03 feb 2021, 12:53
vlakanje je napisao/la:
03 feb 2021, 09:31
Ja bih sutra potpisao "meh" trenera da nemam poraza godinu dana :D
Vinka Marinovica svakako jer da nije dobro radio u Borcu, ne bi otisao ni u Zrinjski i uzeo titulu.. sa u21 je bio dobar, otisao u Sarajevo, titula...
Ne moze biti slucajno a povrh svega, najveci gospodin od svih trenera u pl. Lik je odmjeren, kulturan, radi svoj posao i ne bavi se trivijalnim stvarima.

E da, kako to da je velez Borcev braCki klub :lol: :lol:
Sve receno. :thumbup:
Cuj Dudica porede sa Vinkom, kakvi kraljevi :rol:
Dudic je Alex Sir Ferguson, te stid to reci za takvu gromadu ? :rol:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 03 feb 2021, 13:09

Aduka87 je napisao/la:
03 feb 2021, 13:01
Miljacka je napisao/la:
vlakanje je napisao/la:
03 feb 2021, 09:31
Ja bih sutra potpisao "meh" trenera da nemam poraza godinu dana :D
Vinka Marinovica svakako jer da nije dobro radio u Borcu, ne bi otisao ni u Zrinjski i uzeo titulu.. sa u21 je bio dobar, otisao u Sarajevo, titula...
Ne moze biti slucajno a povrh svega, najveci gospodin od svih trenera u pl. Lik je odmjeren, kulturan, radi svoj posao i ne bavi se trivijalnim stvarima.

E da, kako to da je velez Borcev braCki klub :lol: :lol:
Ma Duljevinho je ovdje ciljano postavio to pitanje :mrgreen:
Neozbiljno mi je i raspravljati na tu temu fakat.
Covjek jednu polusezonu dobro radi i odmah najbolji u ligi :urnebes: :urnebes:
Al' najjaci mi je onaj PappiPap, kaze nasa liga goli racku, neozbiljno, yebo ovo nase, a kad su osvojili federalku napravili slavlje i reportazu k'o da su osvojili Copa Libertadores :urnebes:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 03 feb 2021, 13:13

Miljacka je napisao/la:
03 feb 2021, 13:09
Aduka87 je napisao/la:
Miljacka je napisao/la:

Al' najjaci mi je onaj PappiPap, kaze nasa liga goli racku, neozbiljno, yebo ovo nase, a kad su osvojili federalku napravili slavlje i reportazu k'o da su osvojili Copa Libertadores :urnebes:
:rol: :rol: :rol: :rol: :urnebes:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 feb 2021, 15:10

nekoIzMostara je napisao/la:
03 feb 2021, 12:54
Evander je napisao/la:
03 feb 2021, 08:52
killafrommanilla je napisao/la:
03 feb 2021, 00:21
Doduse, Husref jeste gurao mlade i akademce, svi debitirase kod njega i okosnica postadose. Ibro jeste isprofilirao par igraca, ali s Dudic i Velez su dobitna kombinacija.

Vinko je, meh, nedefinisan. Nema rukopisa u igri, igra Sarajevo onako kako bi ih i ja vodio, jaci su od ostatka lige i stvarno puno individualnog kvaliteta, ali treneri kakvih ima u Srbiji i Hrvatskoj, ala Toplak ili Orescanin ili Lalat bi bili puno efikasniji i bolji sa Sarajevom, jer ove godine ja ne znam sem nas i hajd rec cemo Borca koji je konkurentan a nije bio, ko raste.

Dva glavna protivnika za titulu su u kurcu, jedni zbog besparice, drugi zbog lose selekcije igraca, pa to malo krivu sliku daje.

Citirajte me nakon tri kola naredna: Sarajevo nece uzeti vise od 3b, upravo zbog nedostatka pravog strucnjaka koji ne izlazi na press sa hrpom floskula, koji zna izmjenom promijeniti tok utakmice i slicne osnovne trenerske karakteristike :kafa:
Da li si ti gledao sarajevo 2019./20. pod Husrefom i ovo Sarajevo?
Pod Husrefon, nas je i Zvijezda 09 nadigrala, raspali Celik i Sloboda. Osim pocetka sezone i Azmirovaca, Sarajevo je bilo bolje od protivnika u svakoj utakmici. Slucajno?
Niste ni protiv Veleza bili bolji u Sarajevu, samo da dodam, a Bgm ste se i u BL borili, al bolji niste bili. Ostalo se moze reci da si upravu.
Haj pogledaj drugo poluvrijeme te utakmice. Istina, prvo Velez bio puno bolji, trebao i vise voditi, a u drugom, pet komada ste mogli primiti. Totalno ste razbijeno izgledali na terenu. X realan na kraju.
Ali to i nije bitno. Bodovni saldo Sarajeva nije slucajan. Gotovo u svakoj utakmici je protivnik nadigran bio i onda kad se nisu uzimala 3 boda. Ni slicno kao pod Husrefom, gdje smo se patili svaku utakmicu.

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 03 feb 2021, 15:28

Miljacka je napisao/la:
03 feb 2021, 03:41
rodjak je napisao/la:
03 feb 2021, 03:21
Miljacka je napisao/la:
02 feb 2021, 22:14
Da nije Zrinjskog i starog mosta evropljani ne bi ni znali da Mostar postoji.

tako je ,osnivaci zrinjsklog su proslavili Mostar i Stari Most 9.11 93 u pravom svijetlu ,otada je Evropa dobro upoznata o toj neizmjernoj ljubavi :kafa:
Cemu odmah ta patetika? Mislim da sam bio jasan kad sam napisao da evropljani ne bi znali da Mostar postoji da nema Zrinjskog (koji je jedini klub iz Mostara koji je u evropskim takmicenjima predstavljao Bosnu i Hercegovinu i Mostar, a samim tim ucinio da bar navijaci klubova protiv kojih igraju cuju za taj grad) i Starog Mosta (koji je sam po sebi poseban otkad postoji, a da ne pricam o historiji i tradicijama koje se vezu uz njega). Eto i sam si rekao da je Evropa dobro upoznata....zbog Starog Mosta i dalje, ne zbog Veleza. :thumbup:
samo da dodam i sad je Mostar još više poznat zbog one Ćamile, rukometašice

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 03 feb 2021, 15:32

al pitari su prejaki, udjes im na temu i vidis kakvih sve tu kockastih glava ima.

Kazes vinko qarina, ovaj dodje i uvjerava te da su ljudi culi za Mostar zbog Zrinjskog, k'o da su finale lp igrali :rol: a ne usputna stanica za legiu, maribor i slicne ekstra timove :rol:

Tu je zapravo najjace sto da si napisao da je FKS armirani beton i da si im bacio 2 3 komplimenta, tipovi poput ovog iznad bi pisali "BRACA, RA&HZ, JEDINI PONOS MOSTARA, IZRONICE STARI" itd itd :rol:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 03 feb 2021, 15:37

Evander je napisao/la:
03 feb 2021, 15:10
nekoIzMostara je napisao/la:
03 feb 2021, 12:54
Evander je napisao/la:
03 feb 2021, 08:52

Da li si ti gledao sarajevo 2019./20. pod Husrefom i ovo Sarajevo?
Pod Husrefon, nas je i Zvijezda 09 nadigrala, raspali Celik i Sloboda. Osim pocetka sezone i Azmirovaca, Sarajevo je bilo bolje od protivnika u svakoj utakmici. Slucajno?
Niste ni protiv Veleza bili bolji u Sarajevu, samo da dodam, a Bgm ste se i u BL borili, al bolji niste bili. Ostalo se moze reci da si upravu.
Haj pogledaj drugo poluvrijeme te utakmice. Istina, prvo Velez bio puno bolji, trebao i vise voditi, a u drugom, pet komada ste mogli primiti. Totalno ste razbijeno izgledali na terenu. X realan na kraju.
Ali to i nije bitno. Bodovni saldo Sarajeva nije slucajan. Gotovo u svakoj utakmici je protivnik nadigran bio i onda kad se nisu uzimala 3 boda. Ni slicno kao pod Husrefom, gdje smo se patili svaku utakmicu.
Pusti loze, realno je da ste prvi jer imate najbolji igracki kadar i bili ste najkonstantniji i da je drugacije bilo bi nezasluzeno. Nego moj komenyar je bio ciljan na to da ste osim te tekme protiv TC imali jos par tekmi gdje niste bili bolji, nista drugo. A sto se tice Husrefa i Vinka nisam neki preveliki ljubitelj utakmica drugih timova u ovoj nasoj ligi osim Velezovih, osim naravno nekih bas bitnih utakmica. Zivio drug :thumbup:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 feb 2021, 15:42

Miljacka je napisao/la:
Aduka87 je napisao/la:
Miljacka je napisao/la:

Iskreno,slazem se sa @PappiPap,liga i jeste jedna vrsta qarine...
Imas jednu ekipu koja dominira i ove ostale koji se bore za Evropu,pa kako nije qarina,eto reci sam... :kafa:

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 03 feb 2021, 15:46

killafrommanilla je napisao/la:
03 feb 2021, 15:32
al pitari su prejaki, udjes im na temu i vidis kakvih sve tu kockastih glava ima.

Kazes vinko qarina, ovaj dodje i uvjerava te da su ljudi culi za Mostar zbog Zrinjskog, k'o da su finale lp igrali :rol: a ne usputna stanica za legiu, maribor i slicne ekstra timove :rol:

Tu je zapravo najjace sto da si napisao da je FKS armirani beton i da si im bacio 2 3 komplimenta, tipovi poput ovog iznad bi pisali "BRACA, RA&HZ, JEDINI PONOS MOSTARA, IZRONICE STARI" itd itd :rol:
Nikoga ja ne uvjeravam niti imam takvu namjeru, ja sam samo iznio cinjenice i gledajuci kol'ko ste se primili na taj moj post golemo vas boli istina :rol:

Nisam ti ja od patetike ne sekiraj se, a RA postujem u svakom slucaju i protiv te grupe apsolutno nemam nista, naprotiv :thumbup: Bas kao ni protiv Veleza, jos jednom sam napisao, ako nije Sarajevo nek' je vazda prvak Velez i prvi cu cestitati kad se to desi, garantujem ti. Ali ima vas ovdje koji golemo talasate u odnosu na vase uspjehe pa vam moram malo objasniti situaciju sa neutralne tacke gledista. Zadnjih 30 godina ste smijurija u fudbalskom smislu i ne mozete prismrditi Zrinjskom, svidjalo se to tebi/vama ili ne.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 03 feb 2021, 15:47

Vanja8 je napisao/la:
03 feb 2021, 15:42
Miljacka je napisao/la:
Aduka87 je napisao/la:

Iskreno,slazem se sa @PappiPap,liga i jeste jedna vrsta qarine...
Imas jednu ekipu koja dominira i ove ostale koji se bore za Evropu,pa kako nije qarina,eto reci sam... :kafa:
Zar ima neporazenih? Mene uvjeravaju u suprotno mjesecima :kafa:

Dobri u dobru
Zli u zlu

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 03 feb 2021, 16:06

PLATI POREZ
PA SE TRTI

SSR
Kontakt:

Post Postao/la SSR » 03 feb 2021, 16:08

:urnebes: :urnebes: :urnebes:

:rol:

slika

Indianac
Kontakt:

Post Postao/la Indianac » 03 feb 2021, 16:12

jolicnikola je napisao/la:
03 feb 2021, 15:28
Miljacka je napisao/la:
03 feb 2021, 03:41
rodjak je napisao/la:
03 feb 2021, 03:21

tako je ,osnivaci zrinjsklog su proslavili Mostar i Stari Most 9.11 93 u pravom svijetlu ,otada je Evropa dobro upoznata o toj neizmjernoj ljubavi :kafa:
Cemu odmah ta patetika? Mislim da sam bio jasan kad sam napisao da evropljani ne bi znali da Mostar postoji da nema Zrinjskog (koji je jedini klub iz Mostara koji je u evropskim takmicenjima predstavljao Bosnu i Hercegovinu i Mostar, a samim tim ucinio da bar navijaci klubova protiv kojih igraju cuju za taj grad) i Starog Mosta (koji je sam po sebi poseban otkad postoji, a da ne pricam o historiji i tradicijama koje se vezu uz njega). Eto i sam si rekao da je Evropa dobro upoznata....zbog Starog Mosta i dalje, ne zbog Veleza. :thumbup:
samo da dodam i sad je Mostar još više poznat zbog one Ćamile, rukometašice
I po ovom malom vrapcicanu koji za marku uveseljava turiste

Indianac
Kontakt:

Post Postao/la Indianac » 03 feb 2021, 16:17

Sve se nema a produzi se ugovor sa mujezinom

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 03 feb 2021, 16:33

slika
SSR je napisao/la:
03 feb 2021, 16:08
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

:rol:

slika
Ovo sa nase teme skino, pa druze obolit ces koliko provodis vremena citajuci temu najboljeg kluba u BiH :bih:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 03 feb 2021, 16:39

Indianac je napisao/la:
03 feb 2021, 16:17
Sve se nema a produzi se ugovor sa mujezinom
Zato nas prcaju za naša pojacanja. Ja kontam sta je.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 03 feb 2021, 16:42

svrakino1921 je napisao/la:
03 feb 2021, 16:06
PLATI POREZ
PA SE TRTI
Kad proslavimo titulu platit ćemo kvartalno,jer tako možemo kuknjava

Indianac
Kontakt:

Post Postao/la Indianac » 03 feb 2021, 19:00

Dzekin dvojnik iz vrabcica :bow:

Da nisu napisali ko je, tacno bi covjek pomislio da su ukrali romi dijamanta.
Sto uopste nije nemoguce kada je u pitanju vhs velikan. Mozda ovo i jes dzeko samo kriju transfer da iznenade protivnike kada krene prvenstvo.

slika

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 03 feb 2021, 19:22

Hoće li ovo Hadžija prekinuti potpis zbog lošeg odgovara navijača a momak se već upoznao sa saigračima.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 03 feb 2021, 19:45

Drape je napisao/la:
03 feb 2021, 19:22
Hoće li ovo Hadžija prekinuti potpis zbog lošeg odgovara navijača a momak se već upoznao sa saigračima.
to je malo važno,i sa Handžićem u špicu uzimamo titulu a ako dođe neko bolji bujrum,što da ne?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.