Blejzer10 je napisao/la: ↑04 feb 2021, 01:12
AshburtonG je napisao/la: ↑04 feb 2021, 00:57
Meni neki dan. Doduse, ti imas dosta vise pokusaja i to u finom vremenskom rasponu. Cak mi je neko pokusao uci, pored email-a, i na instagram i facebook, a sve u roku od 7 dana. Prije toga sam primijetio, da sam postao neki analiticar odjednom neke stranice iz Kolumbije. Pocela me dodavat neka kolumbijska raja. Jedan login bio Sarajevo(a nisam iz Sehera), jedan Austrija, jedan Kolumbija. Imao sam srecu, jer na svemu imam two-way autorizaciju, pa su mi samo privremeno skinuli racune.
Precesljam komp 3x, bilo je nekih virusa, promijenim sve moguce sifre i evo 10 dana nema nikakvih pokusaja.
Ne znam, zaštićen mi je komp poprilično, možda formatiram za svaki slučaj.
Čudno mi je s koliko različitih mjesta je pokušano. Ide sve do 5. januara, kad prestaje log (mjesec dana unazad). Možda neko koristi VPN.
Generalno taj mail ne koristim ni za šta bitno, samo za forume i to, a i šifra mi je poprilično komplikovana za bruteforce.
Kako misliš da su ti skinuli račune? gmail?
Kod mene je bio prvi pokusaj Sarajevo(vjerovatno neka budala, koja me ovako poznaje), pa onda ostale destinacije.
Mislim na socijalne mreze. Facebook mi bio blokiran, Instagram takodjer. Mozda su mi cak bili provalili na gmail isto, ali sam bukvalno u sekundi pritisnuo da nisu moji login, tako da sam onda krenuo u proces regeneracije, pa nije uspio promijenit sifre. Imao sam yebene srece, jer mi je u tih pola sata stara trebala poslat na par sekundi sliku kreditne kartice.
Eh sad, imao sam isto neki file, neki screen recorder skinuo u Bosni, kojeg mi je antivirus prepoznao kao trojan. Sad, da li je to bila samo koincidencija ili ne, nisam siguran.