Postao/la alan_kardec » 01 feb 2021, 15:31
u avgustu 2019. stari imao udes, niđe veze, znači stajao na semaforu, iza njega lik sa sitroenom vjerovatno se previše približio, upalilo se zeleno, stari možda u momentu prije nego što je dodao gas malo krenuo nazad i naslonio se vjerovatno na ovog iza. Stari nije ni skontao ništa, po gasu i kući. Poslije sat vremena policija na vrata, kaže prijavljeni ste da se izazvali saobraćajnu nezgodu i udaljili se sa mjesta udesa. Kako šta, ovaj lik iza kad je skontao da ga je stari udario, zovnuo policiju, tamo vamo, policija napravila uviđaj, pogledali na kamere i našli mi starog na kameri. Došli na adresu, slikali mu auto, napravili zapisnik i napisali starom kaznu 150 maraka zato što je napustio mjesto udesa. U policijskom zapisniku sa uviđaja stoji da ni na jednom vozilu nema vidljivih oštećenja i da stari nije bio pod dejstvom alkohola. Stari platio kaznu i mi kontali to je završeno. Kad poslije par mjesci dolazi starom koverta iz njegovog osiguranja kao da plati 3009 maraka na ime toga što je njegovo osiguranje isplatilo osiguranju od ovog lika. Mi se konsultovali sa ovim jednim sudskim vještakom, kaže čovjek nema ništa od ovoga, zet zvao svoju neku drugaricu advokaticu iz Sarajeva, ona isto kaže nema ništa od toga, lov u mutnom, samo iskulirajte, ne odgovarajte im ništa.
Međutim to upozorenje dolazi već četvrti put, jutros došlo, kao u roku 15 dana blabla, sud, zaplijena imovine vako nako...
e sad, meni je jasno da osiguravajuća kuća prebacuje odgovornost i štetu na starog jer se udaljio sa mjesta udesa, ali mi nije jasno kakvu su oni štetu našli kad u policijskom izvještaju sa mjesta udesa piše da ni na jednom vozilu nema vidljivih oštećenja, napravljene slike na mjestu udesa, rađen uviđaj... Ako nije relevantan policijski izvještaj sa mjesta udesa, ne znam šta je relevantno.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović