Braco i BrkooBrkooo je napisao/la: ↑31 jan 2021, 20:57Sve sto si napisao @braco potpisujem od a do z. Samo bih dodao da smatram da mi imamo problem sa nedostatkom kvaliteta na puno pozicija u ekipi. To je nas kljucni problem sto se tice igrackog kadra.
Pogledajmo naseg golmana i odbranu. Od 5 igraca, tu 4 nemaju kvalitet za Zelju. Imamo golmana koji moze odbraniti nemoguce i primiti poslije toga neki komican gol. Zar neko misli da se sa takvim golmanom moze nesto osvojiti? Pametni ljudi kazu da je dobar golman pola ekipe. Aco nekad lici na iskusnog stopera a nekad na nekog pocetnika. Imamo u prvih 11 dva beka, jedan skoro 5 godina kod nas a ne mozes nabrojati njegovih 10 odlicnih utakmica, drugi ima dobar centarsut ali zato u odbrani katastrofa. Rezerve ove petorice su jos gore. Fejzic i Blazevic su amateri, oni nisu profesionalni fudbaleri.
U sredini smo prodali Dadu i forsirali Hajdarevica. Bojo je preslikani Hajdarevic. On i Hajdarevic su dva veznjaka koji ubijaju nasu igru. I onda smo nekad na terenu imali Alispahica, Boju i Hajdarevica, ne znas koji je sporiji od ove trojce a ova zadnja dvojca jos i operisana od fudbala.
I na ovo sve se doda nasa situacija sa krilima. Jedini klub na svijetu koji ima jedno lijevo zdepasto krilo koje zabija gol po sezoni a na poziciji desnog krila kad igra Subasic to desno krilo je jos sporije od tog lijevog. Mujezinovic je neki kao x faktor. Covjek 2 mjeseca igrao ozbiljan fudbal u karijeri i onda se vratio na fabricke postavke i na ono njegovo silovanje lopte..
Kad se generalno pogleda nasa ekipa, izgledamo sporo i tromo a to se na brzom terenu kaznjava. Manjak kvaliteta i spora ekipa, zbog toga prosipamo bodove na Grbavici. Mi na oranicama izgledamo odlicno jer nam odgovara taj sporiji tempo, cak i npr. kad pogrijesis imas vremena da se bolje postavis jer je protivnik izgubio par sekundi u smirivanju lopte..
Nase branjenje prekida sam vec objasnjavao u nekom od prethodnih postova poslije utakmice sa Sirokim kad smo dobili na Pecari 0:1. Svaki prekid je bio opasnost za nas go, apsolutno svaki, jer Fejzic(a i Eric je isti) stoji samo na liniji i moli Boga da nasi igraci dobiju zracni duel i da lopta ne udje u nas go. Potpuno identicna situacija sad u prijateljskoj protiv Capljine kad je branio Muftic. Mali je odbranio penal i to je super ali kad su korneri bili za Capljinu, on je toliko inferioran bio da je to strasno. Kako neko u klubu misli da ce Muftic biti seniorski golman kad taj golman ne smije izaci i pokupiti tzv. balon? Zar neko fakat misli da ce biti nesto od takvog golmana u buducnosti?
Skoro citav nas fudbal u BiH se bazira na centarsutevima, 80% golova padne nakon nekog centarsuta. Pisao sam i ranije da je za mene licno Kovacevic najbolji golman u ligi zato sto skoro sve centarsuteve pokupi. Izadje lik sa linije i pokupi balon koji leti sat vremena, dok sa druge strane nasi golmani, Eric, Fejzic, Muftic uvijek ostanu na liniji kod centarauteva i cekaju da Kosoric, Ikic ili neko treci dobije duel sa protivnickim igracem i tako bez potrebe omogucavaju protivniku sansu za gol dok Kovacevic izadje i pokupi loptu tako da do sanse za gol i ne dodje..