Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Baader
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Baader » 31 jan 2021, 10:16

Furanje Željovaca o nekoj borbi protiv sistema i "prije" i "danas" je ralno govoreći teška smijurija i dječija bajka, budalaština par excellance. Takođe, to forsiranje da se razlikuju od FKS po radništvu nešto u mojim očima i ne pije vode, jer najiskrenije govoreći nikakve suštinske razlike između ta dva kluba nema.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 31 jan 2021, 10:20

Denchi je napisao/la:
30 jan 2021, 10:14
VenamaHrabrih je napisao/la:
30 jan 2021, 09:26
Denchi je napisao/la:
30 jan 2021, 08:43

Pa naravno da ne, kako ces bilo koju firmu preregistrovat u drugu zemlju? Mozes registrovat kao novu firmu naravno ali onda stoji jel zeljeznicar 2021...i ne znam sta je poenta da ima mozda prava on na to registrovano tamo, pa moze on ekskluzivno prodavat tv prava itd. Pojma nemam nesto muti ocigledno....mislim lik jest prevarant al ima razlog sto on bjezi od naseg zakona....eto pratimo cirkus pa cemo vidjet...
Zakonsi može registrovati kao podružnicu firme Željezničar, da to tako nazovemo. Međutim, mora prikazivati prihod, jer će ga, u suprotnom, zaklati porez. Vidim da je neki umjetnik, šta li već. U tom slučaju, može organizovati npr. izložbe u podružnici i prihod uplaćivati firmi. To bazdi na pranje novca, jer to nije osnovna djelatnost firme. Također može osnovati podružnicu kao humanitarni oblik poslovanja, time je oslobođen poreza, ali mora prikazati tokove novca i način uplata. I treća solucija je osnivanje izdvojenog direktorskog ureda, sa firmom i radnom snagom, nešto kao firme čija je radna snaga po Aziji, Africi, a sjedište u Europi. Ali to su organizacije za sticanje profita preko jeftine radne snage. Ne znam kakav vi profit trebao Željezničar ostvarivati?! Također, osnivanje firme sa udjelom stranog kapitala, podliježe višestrukim provjerama, osobito kad su u pitanju transakcije iz zemalja trećeg svijeta.
Ma to su sve opcije za legitimne likove, on mi se cini da ide vise na Bosnia Air varijantu, gdje ce pokusat mozda aplicirat na neke projekte i sisteme podrske za amaterske klubove tamo i kazem eventualno tv prava tusit za evropu i to.....
Mislim, iako nisam siguran, da u Britaniji, konkretno Engleskoj, taj sistem nije održiv. Te projekte koje si naveo, a koji su vezani za fudbal, tamo rade profesionalni fudbalski klubovi.
Ne znam mnogo, ali slučajno znam da Totenhem radi takve projekte. Finansiranje amaterskih klubova kroz projekte, škole fudbala, stipendije, ortoze, nabavke knjiga i učila isl. Baš je malac od jarana koji tamo živi, dio tog projekta. Drugo, koliko znam, niko osim premijerligaša ne smije praviti takve ugovore. Pojedinac može ugovoriti i to kao posrednik, saradnju na popularizaciji fudbala u ratom, ili nesrećom pogođenoj zemlji. A to je; nabavka lopti, mreža, opreme, besplatna predavanja, ustakljivane prostorija itd.
Za ovo što ti veliš, koliko znam, željezničar bi trebao biti projekat nekog premijerligaša, ali morebit da nisam u pravu.
Dajbože, šćeri, da te aga uzme, cigani ti okokuće hodaju...

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 31 jan 2021, 10:22

Vanja8 je napisao/la:
30 jan 2021, 10:42
Denchi je napisao/la:
30 jan 2021, 08:43

Pa naravno da ne, kako ces bilo koju firmu preregistrovat u drugu zemlju? Mozes registrovat kao novu firmu naravno ali onda stoji jel zeljeznicar 2021...i ne znam sta je poenta da ima mozda prava on na to registrovano tamo, pa moze on ekskluzivno prodavat tv prava itd. Pojma nemam nesto muti ocigledno....mislim lik jest prevarant al ima razlog sto on bjezi od naseg zakona....eto pratimo cirkus pa cemo vidjet...
Zakonsi može registrovati kao podružnicu firme Željezničar, da to tako nazovemo. Međutim, mora prikazivati prihod, jer će ga, u suprotnom, zaklati porez. Vidim da je neki umjetnik, šta li već. U tom slučaju, može organizovati npr. izložbe u podružnici i prihod uplaćivati firmi. To bazdi na pranje novca, jer to nije osnovna djelatnost firme. Također može osnovati podružnicu kao humanitarni oblik poslovanja, time je oslobođen poreza, ali mora prikazati tokove novca i način uplata. I treća solucija je osnivanje izdvojenog direktorskog ureda, sa firmom i radnom snagom, nešto kao firme čija je radna snaga po Aziji, Africi, a sjedište u Europi. Ali to su organizacije za sticanje profita preko jeftine radne snage. Ne znam kakav vi profit trebao Željezničar ostvarivati?! Također, osnivanje firme sa udjelom stranog kapitala, podliježe višestrukim provjerama, osobito kad su u pitanju transakcije iz zemalja trećeg svijeta.
Znaci po ovom imacemo FK željkan Sarajevo i podružnicu FK željkan London... :rol:
Jedni ce igrati fudbal, a drugi ce se baviti humanitarnim radom, umjetnoscu, formulom E... :urnebes:
Što se mene tiče, mogu izać i na ulicu sa kutijom od cipela i razvlačit harmoniku. Nije da nisu naučili.

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 31 jan 2021, 10:38

Željezničar-Videoton
najbitnija utakmica u pitarskoj historiji (ako se uopšte može tako nazvati).
Reko Benjo Isović, nisam ja.

Kraj priče.
💩💩

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 31 jan 2021, 10:42

31 jan 2021, 10:20
Denchi je napisao/la:
30 jan 2021, 10:14

Ma to su sve opcije za legitimne likove, on mi se cini da ide vise na Bosnia Air varijantu, gdje ce pokusat mozda aplicirat na neke projekte i sisteme podrske za amaterske klubove tamo i kazem eventualno tv prava tusit za evropu i to.....
Mislim, iako nisam siguran, da u Britaniji, konkretno Engleskoj, taj sistem nije održiv. Te projekte koje si naveo, a koji su vezani za fudbal, tamo rade profesionalni fudbalski klubovi.
Ne znam mnogo, ali slučajno znam da Totenhem radi takve projekte. Finansiranje amaterskih klubova kroz projekte, škole fudbala, stipendije, ortoze, nabavke knjiga i učila isl. Baš je malac od jarana koji tamo živi, dio tog projekta. Drugo, koliko znam, niko osim premijerligaša ne smije praviti takve ugovore. Pojedinac može ugovoriti i to kao posrednik, saradnju na popularizaciji fudbala u ratom, ili nesrećom pogođenoj zemlji. A to je; nabavka lopti, mreža, opreme, besplatna predavanja, ustakljivane prostorija itd.
Za ovo što ti veliš, koliko znam, željezničar bi trebao biti projekat nekog premijerligaša, ali morebit da nisam u pravu.
Dajbože, šćeri, da te aga uzme, cigani ti okokuće hodaju...
Pa upravo je i podvlacio veze i poznanstva u tim vecim klubovima, zbog toga sam i dosao na taj zakljucak....mada kazem ne znam da li ce to biti ali tako mi izgleda....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 31 jan 2021, 10:49

@Denchi. Morebit i da ima, ali onda bi i željezničar trebao igrati na amaterskom nivou. Budući da to nije slučaj, čisto sumnjam. Ovdje se sve svodi na njegovu sposobnost da privuče investitore u klub. To je sve u havi i trenutno poprilično nerealno obzirom na koronu i njihovo napuštanje EU. Funta nikad nije bila konvertibilna, a neće biti ni sada. Na koji način misle upravljati novcem, bog zna.
Vrijeme je najbolji sudija.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 31 jan 2021, 10:53

*potpuno konvertibilna.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 31 jan 2021, 11:06

Baader je napisao/la:
31 jan 2021, 10:16
Furanje Željovaca o nekoj borbi protiv sistema i "prije" i "danas" je ralno govoreći teška smijurija i dječija bajka, budalaština par excellance. Takođe, to forsiranje da se razlikuju od FKS po radništvu nešto u mojim očima i ne pije vode, jer najiskrenije govoreći nikakve suštinske razlike između ta dva kluba nema.
Ma kad bi se sve sabralo i oduzelo dobili su vise od Sarajeva od tih raznih sistema koji su prodefilovali

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 jan 2021, 11:07

SSR je napisao/la:
31 jan 2021, 11:02
Red1946 je napisao/la:
30 jan 2021, 23:18
FoSte95 je napisao/la:
30 jan 2021, 22:53
:hmmmmm: :hmmmmm:
Koliko ja znam on nije iz Sarajeva :mrgreen:
Bilo bi dobro i za njega da šarne za nas...
Bio bi prvi izbor, a u Lokomotivi imaju i Jelavića.
Sa nama bi imao i kvake LŠ i kasnije EU.
Možda i potpiše, majica je bordooo
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
@Denchi brate
Ovo im zamjena za tvog amidzica

Svasta
:facepalm:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 31 jan 2021, 11:12

Gledam ovo s navijacima u Francuskoj i kontam sto i mi ne mozemo ovako u Bosni. Moramo mi biti najgori, divljaci jedni, svi nam se smiju.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 31 jan 2021, 11:26

Tatamata1946 je napisao/la:
31 jan 2021, 11:06
Baader je napisao/la:
31 jan 2021, 10:16
Ma kad bi se sve sabralo i oduzelo dobili su vise od Sarajeva od tih raznih sistema koji su prodefilovali
Dobili su stadion od režima, dosta im i to, kada ne bi računali ovo ostalo što im država dala. Prije svega tu računam, opštinu , kanton , savez itd. Vrh svega toga, je stavljanje na opštinski budžet.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 31 jan 2021, 11:33

I Uefa nam je dala
:beba:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 31 jan 2021, 11:40

Robust je napisao/la:
31 jan 2021, 11:36
kad napisase za irfu pitarski mufloni da nije iz Sarajeva a lik odrastao u olimpijskom selu starci mu i dan dns zive tu , i iz njegovih usta lik nece kod kona dosao samo na odmor doma jer su ga turci fino isplatili
Moze l se dovest Mekic ?? -9 je dostizno s njim 1000%
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 31 jan 2021, 11:40

svrakino1921 je napisao/la:
31 jan 2021, 11:33
I Uefa nam je dala
:beba:
Dobro si, to sam zaboravio. A još ćete dobiti i od preCjednika. :rol:

sampras
Kontakt:

Post Postao/la sampras » 31 jan 2021, 11:41

Mitomane treba pustiti da bulazne, zapetljali su se u prekrajanju historije sopstvenog kluba.
Realno, ne postoji klub na svijetu čiji se navijači ponose likovima koje su sami protjerali iz kluba zbog propovijedanja vjerskih sloboda, te još veće legende koja je pravosnažno osuđivanja i suspendovana zbog namiještanja utakmica.

Da se razumijemo, u skoro svim klubovima se mogu pronaći takvi likovi kroz historiju, ali niti jedan klub od takvih "moralnih vertikala" nije napravio najveće legende kluba!

Jednostavno su posebna sorta i treba ih pustiti da ga "nikome ne daju", "kontra partija i režima", "radnička klasa" itd.

Čak su i simpatični.

SSR
Kontakt:

Post Postao/la SSR » 31 jan 2021, 11:44

sampras je napisao/la:
31 jan 2021, 11:41
Mitomane treba pustiti da bulazne, zapetljali su se u prekrajanju historije sopstvenog kluba.
Realno, ne postoji klub na svijetu čiji se navijači ponose likovima koje su sami protjerali iz kluba zbog propovijedanja vjerskih sloboda, te još veće legende koja je pravosnažno osuđivanja i suspendovana zbog namiještanja utakmica.

Da se razumijemo, u skoro svim klubovima se mogu pronaći takvi likovi kroz historiju, ali niti jedan klub od takvih "moralnih vertikala" nije napravio najveće legende kluba!

Jednostavno su posebna sorta i treba ih pustiti da ga "nikome ne daju", "kontra partija i režima", "radnička klasa" itd.

Čak su i simpatični.
Vama je dovoljno da se postavi jedna fotografija bez potrebe da se bilo šta piše :D

slika

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 31 jan 2021, 11:47

SSR je napisao/la:
31 jan 2021, 11:44
sampras je napisao/la:
31 jan 2021, 11:41

Čak su i simpatični.
Vama je dovoljno da se postavi jedna fotografija bez potrebe da se bilo šta piše :D

slika
Hiljadu rijeci govori, ili kako bi vi to Zeljovci rekli tisucu

slika
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

SSR
Kontakt:

Post Postao/la SSR » 31 jan 2021, 11:49

Hajde barem se priblizavate i to je uspjeh :lol:

https://ba.****/sport-klub/nogome ... rcegovine/

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 31 jan 2021, 12:24

svrakino1921 je napisao/la:
31 jan 2021, 11:07

@Denchi brate
Ovo im zamjena za tvog amidzica

Svasta
:facepalm:
A sta ces ludo pa zivi
Irfan u zivotu imao jednu jaku sezonu u PLBiH s Radnikom, i u toj dao 10 golova uz nekoliko iz penala....

I onda sljedi skidanje gaca i proklamovanje kako je lik golgeter, neko furanje na njega pa ga dovede zrinjski na mjesec pa jaoooo vidi sto mu fino stoji lenta, 0 golova dao za zrinjski......

I ta budalastina traje jos.....

Jhebeni Amer Bekic s klupe kao treci napadac, kod nas imao 10 golova i 10 asistencija, jos ga jhebali po krilu, igro po blatu gdje se ostali nisu htjeli prljat....

Ma kae lud si ti Denchi pustio sad bradu da vidis sto je zajheban Irfan, turska ga promjenila....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.