Darko Todorović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Beduin
Kontakt:

Re: Darko Todorović

Post Postao/la Beduin » 27 jan 2021, 20:14

Red Bull kao hanteri na talente vjerovatno je vrebao i nasu mladu reprezentaciju, a u tom periodu je Darko odigrao vrhunsku sezonu i iznenadio sve nas u Tuzli, bio jako prodoran na desnom krilu i pomogao Slobodi da ostane u ligi. U isto vrijeme je u U21 igrao na d. beku sasvim solidno, uvijek rastrcan i prodoran.
Medjutim, mi koji smo ga pratili jos u mladjim kategorijama nikad nismo vjerovali da ce biti neki vrhunski igrac (ne kao bek, vjerovali smo da vise moze dati na krilu), nekoliko utakmica se pokusalo sa njim na d. beku i bio je ocajan, iako jos mlad, smijali mu se na tribinama, ali eto u U21 je forsiran na toj poziciji, u isto vrijeme u Slobodi na krilu odigrao extra i ostvario nenadan transfer u tako jak klub.
Sjecam se i u RB par utakmica je bio sasvim solidan, ginuo na terenuo, ali neshvatljivo koliko se momak ogranicio na svoju polovinu terena, umjesto da koristi i unaprijedi taj ofanzivni potencijal koji je imao i isao mu od noge. Bas steta.

Bio je radilica u Slobodi, predan treningu, uporan, zbog toga sam mislio da moze napraviti nesto u karijeri, ali je sve ovo bilo prevelik zalogaj za njega, vjerovatno i taj lagodniji zivot sto unisti dosta nasih igraca kad ode iz j3bene sirotinje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 27 jan 2021, 20:21

Domaći igrači i mogu odigrat na inspiraciju, svježinu i izgledat ko ozbiljan potencijal.
Utakmice reprezentacije i Euro kupova su veliki motiv, međutim sve pada u vodu kad dođe do transfera u jaču ligu.
Prošvercuju se par tekmi, a onda idu zahtjevi za taktičkom disciplinom u kombinaciji sa ozbiljnim trčanjem, igra sa jednim dodirom, profesionalni treninzi...i ode sve u k.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 27 jan 2021, 20:21, ukupno mijenjano 1 put.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 27 jan 2021, 20:21

Malo vise pive a manje lopte i dobijes to sto dobijes. Imao je sve samo je morao trenirati. Hebiga voli vise lociti ali sta ces. Uredno i zatvorio vrata buducim plbih igracima u austriji. Sva sreca pa je za tursku bezvizni rezim za igrace iz plbih. :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 28 jan 2021, 18:45

Za godinu dvje ce završiti u Tuzla City

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 28 jan 2021, 19:24

Harise je napisao/la:
28 jan 2021, 18:45
Za godinu dvje ce završiti u Tuzla City
ovaj neće, kao što nije ni trenutni desni bek, koji je dva puta glatko odbio svetog sisoju
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 30 jan 2021, 19:45

Alkoholicar i Ninja Mujakic u prvi jedanest Hajduka. Gube kod kuce od Lokomotive za koju igra Shipetic.

Prema forumu ajdukovci zadovoljni alkoholicarom i Ninjom.

Na poluvremenu Mujakića i Todorovića poslat u pripizdinu iz koje su došli, nego di su mi oni Jurićevci nestali?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 jan 2021, 21:10

Maestro je napisao/la:
30 jan 2021, 19:45
Alkoholicar i Ninja Mujakic u prvi jedanest Hajduka. Gube kod kuce od Lokomotive za koju igra Shipetic.

Na poluvremenu Mujakića i Todorovića poslat u pripizdinu iz koje su došli, nego di su mi oni Jurićevci nestali?
Jesil gledao danas Todorovica?
Ja sam odgledao 2. poluvrijeme, sasvom solidna partija, nekoliko dobrih prodora i ubacaja ali su to Hajdukovi napadaci uspjeli uprskat, a i u odbrani par puta dobro reagovao. Medjutim, ocajna igra Hajduka, s loptom se jedva sastaju, toliko prodatih lopti na sredini i opet Mujakic pred kraj imao odlican sut s vrha 16m i pogodi "gredu".
Mozda zvuci subjektivno, a zaista pokusavam ne biti, ali danas Todorovic nije imao ni podrsku na svojoj strani u par navrata kad je sam desno i suigrac ne gleda nego pegla loptu i onda mora vracati nazad. Hajduk uzasan, Darko sasvim solidan, da ne kazem dobar.

075 ❤

SlobodaTuzla075
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla075 » 30 jan 2021, 21:18

Beduin je napisao/la:
30 jan 2021, 21:10
Maestro je napisao/la:

Ja sam odgledao 2. poluvrijeme, sasvom solidna partija, nekoliko dobrih prodora i ubacaja ali su to Hajdukovi napadaci uspjeli uprskat, a i u odbrani par puta dobro reagovao. Medjutim, ocajna igra Hajduka, s loptom se jedva sastaju, toliko prodatih lopti na sredini i opet Mujakic pred kraj imao odlican sut s vrha 16m i pogodi "gredu".
Mozda zvuci subjektivno, a zaista pokusavam ne biti, ali danas Todorovic nije imao ni podrsku na svojoj strani u par navrata kad je sam desno i suigrac ne gleda nego pegla loptu i onda mora vracati nazad. Hajduk uzasan, Darko sasvim solidan, da ne kazem dobar.
Dobar Todor seru malo ovde, nego Hajduk ima ocajnu selekciju igraca.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 30 jan 2021, 21:19

Neznalica forge, misli da su dobili milion za Mujakića.

Zamolio bih kolegu Wandu da malo objasni ovom srednjoškolcu, kako stvari idu.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 30 jan 2021, 21:23

Beduin je napisao/la:
30 jan 2021, 21:10
Maestro je napisao/la:

Nisam gledao tekmu. Samo prenosim sta kazu navijaci Ajduka.

Tuta Petrov

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 30 jan 2021, 22:25

DrFilgud je napisao/la:
27 jan 2021, 20:21
Domaći igrači i mogu odigrat na inspiraciju, svježinu i izgledat ko ozbiljan potencijal.
Utakmice reprezentacije i Euro kupova su veliki motiv, međutim sve pada u vodu kad dođe do transfera u jaču ligu.
Prošvercuju se par tekmi, a onda idu zahtjevi za taktičkom disciplinom u kombinaciji sa ozbiljnim trčanjem, igra sa jednim dodirom, profesionalni treninzi...i ode sve u k.
Nema to puno veze. Pristup u glavi je najvazniji. Jedan Said koji je bio igracina i top 3 izaznih transfera ( po igrackim kvalitetima ) je sam sebe unistio. Darko sam sebe unistio ( ne moze niko rec da nije dobio priliku ). Dok s druge strane imas Cimirota na kojem se vidi da mu je svaki transfer bio korak naprijed i stepenica vise. Da nije zurio i gradio karijeru polahko i fudbal stavio na prvo mjesto. To kazem jer imas i Memisevica koji je slicno obecavao al on je stavio pare na prvo mjesto
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 30 jan 2021, 22:30

To i jest najveci problem. Odu u bundesligu, austriju itd.
Da im se sansa i oni zaseru. I tako zatvore vrata ostalim igracima iz lige. A mozda se pojavi koji stvarno obecava ali radi ti navedeni glupsona klubovi dva put razmisle prije nego sto nekog iz BiH dovede.

Tuta Petrov

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 30 jan 2021, 22:46

I ja sam mahsuz ispratio 2.poluvrijeme i bio je vise nego korektan...mozda je tome kumovala i cinjenica da su cijelo vrijeme napadali a skoro nikako bili u situaciji da se brane.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 31 jan 2021, 15:45

Steta samo sto se vise ne usudjuje na prodore i da ima tu harmomiju, odnos, uigranost sa suigracima koji bi koristili njegovu brzinu.
Jucer je 2 puta proletio k'o brzi voz po boku i dobro asistirao ili izborio korner. A to nije samo do Darka, nego i do trenera, do ekipe, treninga i uigranih akcija kojih skoro pa nema.

075 ❤

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 03 feb 2021, 18:09

Darko opet u startnoj postavi protiv Istre, znači nastavak potonuća slijedi

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 03 feb 2021, 19:28

bravo Darko, kakva akcija

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 03 feb 2021, 19:48

Dobra asistencija

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 feb 2021, 08:38

Opet kazem, Darko treba vise ucestvovati u fazi napada i maksimalno koristiti svoju brzinu. Nervira me kad dodju u posjed lopte i krenu u (polu)kontru a on lagano seta prema naprijed i ceka hoce li mu neko vrati loptu umjesto da i sam krene u kontru.

075 ❤

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 04 feb 2021, 09:44

Beduin je napisao/la:
04 feb 2021, 08:38
Opet kazem, Darko treba vise ucestvovati u fazi napada i maksimalno koristiti svoju brzinu. Nervira me kad dodju u posjed lopte i krenu u (polu)kontru a on lagano seta prema naprijed i ceka hoce li mu neko vrati loptu umjesto da i sam krene u kontru.
To je tacno i to radi kada ganjaju rezultat. Medjutim jucer dok su vodili i imali nekoliko kontri, Todorović se nije smio prikljuciti jer je morao ostati nazad i čuvati svog igraca. Bar sam ja tako vidio jucerasnje 2.poluvrijeme.
Inace je vrlo dobro odradio defanzivni dio zadatka a to mu se do sada najvise spocitavalo.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 feb 2021, 10:16

hurem je napisao/la:
04 feb 2021, 09:44
Beduin je napisao/la:
04 feb 2021, 08:38
To je tacno i to radi kada ganjaju rezultat. Medjutim jucer dok su vodili i imali nekoliko kontri, Todorović se nije smio prikljuciti jer je morao ostati nazad i čuvati svog igraca. Bar sam ja tako vidio jucerasnje 2.poluvrijeme.
Inace je vrlo dobro odradio defanzivni dio zadatka a to mu se do sada najvise spocitavalo.
To da, kad cuvaju rezultat, ali generalno je neiskoristen igrac u fazi napada s obzirom na karakteristike koje posjeduje.
Neko mu treba javiti, objasniti da danasnji moderan bek daleko vise ucestvuje u kreiranju sansi za suigrace svojim prodorima, centarsutevima i takvi (full/wing)bekovi su cijenjeni i placeni u svijetu fudbala. A on svoju brzinu MORA poceti koristiti daleko vise.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, CAGarfia, Goalgetter, mirsonetz, perun i 45 gostiju.