Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
jolicnikola je napisao/la: ↑06 dec 2020, 18:40Pitari, Manijaci i navijači svih ostalih klubova i repke, kad ste tužni, sjetite se vi tovara i gledajte ih, možda će vam biti lakše
Prva liga Slovenije. Ali su seoska ekipa i dolaze iz sela Domzale kod Ljubljane. Nesto slicno kao kod nas krupa, mladost, velez... Stid me je sto su nas natrpali. Bruka i sramota sto jes jes.
Zamisli tek sta bi se desilo ekipi iz sredine tabele nase lige kad su njenom prvaku strpali 4 komada.
Pa kako vi sa njima, pa oni su vam smrtni neprijatelji ?ZaNjuBoriSe je napisao/la: ↑30 jan 2021, 18:02Nadam se da cemo imati prenos i ove utakmice.Umjesto utakmice sa ruskim Uralom u subotu 6. februara ekipa Marka Maksimovića igraće dan ranije i to protiv ukrajinskog velikana – Šahtjora iz Donjecka.
Četvorostruki uzastopni šampion Ukrajine i nekadašnji osvajač Lige Evrope tako će nakon duela sa beogradskom Crvenom zvezdom koji je zakazan za sutra, igrati i protiv banjalučkog Borca
Ma nema se tu sta puno pricati, kao sto si i sam napisao svi klubovi su bili pod uticajem drzave.Steelman je napisao/la: ↑31 jan 2021, 02:17Vidim da se FK Sarajevo proziva kao udbaski klub, a Željezničar kao klub klase radnicke, pa onda druga strana spominje pricu vezanu za borbu protiv rezima. Mit, da ili ne?
Zanimljivo mi je to pratiti, jer realno za vrijeme ex Yu svi su morali slusati drzavu i bas me zanima u cemu se vadi uporiste za takvu pricu. Klubovi poput Veleža, Slobode, Borca i Čelika su bili gradski klubovi, koji su imali podrsku svojih gradova te su se oslanjali na njih i njihove glavne firme, s tim da je Velez imao i siru podrsku Hercegovine. Čelik su osnovali ratni veterani, industrijski grad, klub se oslanjao na najjacu firmu, giganta željezaru i itekako se moze pozivati na tekovine radnicke klase. Najbolja prica je ta da je jedna od legendi naseg kluba Mujo Mujkić dolazio pravo s posla iz zeljezare da igra tekmu, dolazio garav i onda takve price daju taj smek. Uprkos svemu, daleko od tog da se KPJ nije pitala za mnoga pitanja kao i u svim klubovima.
Medjutim, ova prica da je Sarajevo udbin klub, a Željeznicar radnicke klase pravi prevelik kontrast, koji mislim da nije bas realan. Vjerujem da je Sarajevo imalo odredjen utjecaj. I Željeznicar je klub sa tradicijom, vjerujem da gaji tekovine radnicke klase, ali mislim da nije mogao biti bez utjecaja u odnosu na gradskog rivala. Mislim vi to bolje znate, pa npr. Milojko Pantić je u svojoj emisiji spomenuo da su Crvena Zvezda, Hajduk i Sarajevo imali podrsku UDBE, ali s druge strane da su Partizan, Dinamo i Željezničar imali podrsku KOSa.
Volio bih cuti pricu na osnovu cinjenica, bez podbadanja i bez kompleksa nego da neko to malo bolje realno objasni. Mislim, realnost je da su sarajevski klubovi, s obzirom da je Sarajevo najveci grad u BiH i da je tada bio 3. grad po velicini u ex Yu, imali odredjen utjecaj i to je po meni sasvim normalno, pa opet nisu mogli parirati najboljim klubovima iz Srbije i Hrvatske. Ipak, na stranu navijacka prepucavanja bilo bi lijepo cuti malo realnije price.
Prica oko nastanka FK Sarajevo i odbijanja Joška Domorockog da predje iz Željeznicara te njegovog Ne, koliko je istina, koliko mit? Spominje se da su prosirili ligu jedne godine da Sarajevo ne bi ispalo, kako ide ta prica? Znam da se poklapa jedna godina s mjestom na tabeli i da je tad samo jedan klub ispao. Željeznicar je imao aferu sa namjestanjem rezultata i to je posebna prica, bilo bi lijepo cuti objasnjenje. Zanima me od Slobodaša i Veležovaca da neko prokomentarise da li su reflektori na Tušnju izgradjeni od Zvezdinih para zbog Slobodine pobjede za opstanak kad je izbila Veležu titulu? Za Čelik je sigurno da je nastimana tekma sa Prištinom kad je opstao u ligi. U borbi za opstanak su bili Priština, Sutjeska i Čelik. Da bi Priština opstala, Sutjeska je morala izgubiti kuci od Zvezde, da bi Sutjeska opstala morali su dobiti Zvezdu i da Čelik izgubi, a Čeliku je za opstanak trebala pobjeda nad Prištinom. I tako je Priština vodila protiv Čelika, ali kad su saznali rezultat da Sutjeska vodi protiv Zvezde onda su odlucili pustiti Čeliku u zadnjim minutama tekme. Ipak, iduce sezone Čelik je kaznjen oduzimanjem bodova te je te sezone ispao iz lige.
Volio bih cuti i za Borac neku pricu, a zavrsit cu s ovim pitanjima sa jednom lijepom pricom o Iskri, koja je je bila 7. klub iz BiH da je igrala ex Yu ligu sto svakako zasluzuje veliko postovanje. Ovakvu pricu je lijepo procitati.
https://www.bugojno-danas.info/senad-ju ... kru-stari/
Ima tu sigurno pregrst zanimljivih prica i bilo bi lijepo o njima realno nesto procitati kao ljubitelji fudbalske igre i iskreni navijaci svojih klubova. Razumijem da ljudi zele braniti svoje, pa navlace na svoju stranu, ali ne treba izmisljati nesto kako nije. Ima tu finih detalja, pa se nadam da ce neko nesto konkretno napisati za dogadjaje u koje je upucen. Ovo je pokusaj da se nacne prica s argumentima, moze tako ili ne mora pa cemo i dalje uglavnom gledati ovdje djecija prepucavanja. Kako zelite.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.