Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

Maestro
Kontakt:

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la Maestro » 29 jan 2021, 20:21

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, razgovor sa novim selektorom danas je obavio legendarni golman Sarajeva i Slobode Mirsad Dedić i on bi mogao biti uključen u stručni štab bh. tima.

Skuplja se sama elita PLBiH. :bih:
:urnebes:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 29 jan 2021, 20:24

MortemHz je napisao/la:
29 jan 2021, 20:11
harixs je napisao/la:
29 jan 2021, 20:08
MortemHz je napisao/la:
29 jan 2021, 19:57

Šta napisa živ bio
Da vm strucnjak Adilovic kvari prosjek.
Slažem se ali kakve veze FKS ima sa tim, što bi se FKS ogradio jer su oni pozvali Adilovića?
Dva uposlenika kluba u kriminalnom savezu i jedan bivsi a javnost zna biti okrutna...

Burns
Kontakt:

Post Postao/la Burns » 29 jan 2021, 20:25

Maestro je napisao/la:
29 jan 2021, 20:21
Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, razgovor sa novim selektorom danas je obavio legendarni golman Sarajeva i Slobode Mirsad Dedić i on bi mogao biti uključen u stručni štab bh. tima.

Kakva ekipa za pojesti i popiti :yawn:
Mysterious🥷

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 jan 2021, 20:56

Sramota je da velicina kao reprezentacija zove Dedica da bude trener golmana. Covjeku je i Sloboda puno.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 jan 2021, 21:29

delko je napisao/la:
28 jan 2021, 22:04
Bilo bi krajnje neozbiljno postaviti Barbareza na mjesto selektora. Covjek nije vodio nikad neku ekipu a treba da bude selektor ? To nema apsolutno nikakvog smisla :) Novom selektoru sva podrska pa vidjecemo sta ce napraviti :)
Hocel biti puna podrska reprezentaciji BiH i na Gradskom stadionu Banja Luka? Imal kakvih naznaka da ce se odigrati kakva tekma tamo, barem U21?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 jan 2021, 21:34

EC3 je napisao/la:
28 jan 2021, 21:46
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
28 jan 2021, 19:59
Nego jel ga ko pitao koju formaciju je planirao igrati, jel spomenuo kojeg u23 igrača, jel pratio Gigovića mnogo toga je nejasno?
Klubovi koje ste vodili uglavnom su igrali u formaciji 4-2-3-1. Da li ćemo i Bosnu i Hercegovinu gledati u toj formaciji?

"Preferiram taj stil, mislim da je i igračima najlakše ga usvojiti. Znate i sami, od trenera se uvijek traži da gase požar, odnosno uvijek je situacija napeta, pa je onda po mom mišljenju bitno i to da igrači što prije i što lakše prihvate vaše zamisli. Međutim, nema velike razlike u tom sistemu i recimo sistemu 4-3-3. Bitno je da su igrači taktički disciplinovani. Fudbal je danas takav sport gdje se uglavnom svi brane i svi napadaju. Nije to više kao prije 20 ili 30 godina, pa kada krilni napadač 'probije', predribla i centrira i ostane na protivničkoj polovini".

Nesto ovako nazalost...
Begovic
Vranjes Ahmedhodzic Sanicanin Kolasinac
Pjanić Cimirot
Višća Gojak Hodžić
Dzeko
Jel fakat rekao "nema razlike u sistemu 4231 i 433"?
Grob te j3bo ko je nama selektor.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 29 jan 2021, 22:16

Maestro je napisao/la:

A ko su bili treneri golmana kod Zutog i Bajevica?

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 29 jan 2021, 22:51

Utrkivanje ko ce biti gori. Kad su mogli oni prije biti loši moze ekipa sa Tutom jos gore..

SemirTuce
Kontakt:

Post Postao/la SemirTuce » 29 jan 2021, 22:55

Deda rupetino,ljubi te taldzija Muzurovic posred cela :rol:
Vukasin Petranovic nije pozivan radi ove celave bukovine na golu

SlobodaTuzla075
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla075 » 30 jan 2021, 10:39

E cuj Dedic u strucnom stabu repke, tacno jos on fali da se popuni taj cirkus.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 30 jan 2021, 10:42

gojak i autolakirer zakovani za klupe a tuta ce ih, ko da gledam, obojicu u prvih 11:-)

ja nekako jedva cekam naredne akcije da se malo sprdamo prije, za vrijeme i poslije tekmi:-)

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 30 jan 2021, 13:18

admin je napisao/la:
29 jan 2021, 22:16
Maestro je napisao/la:

To i jeste poenta. Ništa se ne mijenja i sve se nastavlja po starom a očekuje se nekakav napredak.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 30 jan 2021, 13:25

BoixosNois1899 je napisao/la:
30 jan 2021, 13:18
admin je napisao/la:
Maestro je napisao/la:

To i jeste poenta. Ništa se ne mijenja i sve se nastavlja po starom a očekuje se nekakav napredak.
Iskreno, barem sa moje strane, iako dajem podršku Petevu, ne nadam se nekim wow rezultatima, nekom napretku, jer kao što Amar reče, radiš sa neljudima. I nema tu napretka, mijenjanje ljudi u savezu neće ništa promijeniti jer će opet doći isti. Ovo da bi se sve promijenilo moraš od srži države da kreneš...
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 jan 2021, 13:52

admin je napisao/la:
Maestro je napisao/la:

Vjerovatno pratis fudbal ono pravo. Znas li recimo i u jednoj evropskoj selekciji ko je trener golmana? I sta se treba promijeniti po pitanju trenera golmana da kazemo evo napretka? Realno, sta god da se desi dio forumasa ce pokusati predstaviti kao negativu. Upitah ko su prije bili treneri golmana, niko ne odgovori. Hocu li je, koji pratim duplo manje od vas :).

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 30 jan 2021, 14:22

Evo recimo da je svojevremeno Maric bio trener golmana ne bi niko rijeci rekao.
Da su pomocnici Bolic, Konjic, Hibic, Akrapovic,da ne nabrajamo ne bi niko rijeci rekao.
Sada kada apsolutno niko ne ocekuje nikakav rez selektor nam neki tamo tuta bugarin, umjesto da to bude Kodro, Barbarez ili neko treci potpuno rasterecen rezultatskog imperativa i pritiska i da radi u miru i stvara buduce generacije.
Predsjednik saveza covjek koji kaze da Bosna nije njegova drzava...Sve radimo naopako i nikad nece biti bolje.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 30 jan 2021, 14:27

admin je napisao/la:
30 jan 2021, 13:52
admin je napisao/la:

Vjerovatno pratis fudbal ono pravo. Znas li recimo i u jednoj evropskoj selekciji ko je trener golmana? I sta se treba promijeniti po pitanju trenera golmana da kazemo evo napretka? Realno, sta god da se desi dio forumasa ce pokusati predstaviti kao negativu. Upitah ko su prije bili treneri golmana, niko ne odgovori. Hocu li je, koji pratim duplo manje od vas :).
Hasagić je bio trener za vrijeme Prosinečkog ukoliko se ne varam a onaj Brašnić u stručnom štabu Bajevića (zapamtio sam jer je bio registrovan kao rezervni golman u onoj utakmici sa Poljskom čini mi se).

Lugušić bi recimo bio odlično rješenje. I bio je jedno vrijeme ali je napustio nakon sukoba sa Begićem. Svakako je bolja opcija od bilo kojeg trenera iz domaće lige.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 30 jan 2021, 14:35

...
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 31 jan 2021, 00:39, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 30 jan 2021, 14:39

Trigger je napisao/la:
30 jan 2021, 14:35
admin je napisao/la:

Poštovani,
Već sam ti se obraćao /u 'post scriptum-u' svog posta i nešto te zamolio – zbog tebe), ali vidim da nema fajde.
Iznenađuje me tvoje pitanje o tome ko su bili treneri golmana reprezentacije BiH, jer to me podsjeća na 'dječiju prepirku' – eto, hajd' da vidim znaš li..!?

Trener golmana nije baš tako 'sporedna stvar', a pogotovo u klubovima, kada su 'pitanju' dio stručnog štaba reprezentacije ako ni zbog čega drugog onda zbog renomea stručnog štaba reprezentacije ali i provjerenih reprezentativaca kojima u stručnom štabu trebaju ljudi od autoriteta, znanja i povjerenja, a ne da im se igrači podsmjevaju, ali – kod nas FS BiH ne prestaje sa svojim 'cirkusanjem' koje se, već očigledno vidi 'iz aviona', da se sprda (da prostite na izrazu) sa navijačima i sportskom javnošću. Da nije odvratno bilo bi tužno.

I da, odgovori ću na tvoje 'djetinjasto' pitanje (nije po 'redoslijedu, što je i nebitno):
Kenan Hasagić (koji je iz ličnih animoziteta 'posredno’ otjerao Asmira Begovića iz reprezentacije!), Enver Lugušić, Goran Brašnić, Adnan Gušo… Je l' dovoljno?

Sve ''čuvena trenerska imena golmana“ što samo dokazuje kako Savez radi i 'bira' sve: od selektora, pomoćnih trenera i ostalih 'struka' koje trebaju ili bi trebali biti u stručnom štabu – jednom riječi: 95% bruka i smijurija ali važniji je tzv. 'vitalni nacionalni' (kao maska za druge rabote) tj. za privatni interes pojedinaca (i njihovih 'logističara') od državnih reprezentacija i predstavljanja BiH u svijetu.

E, ko to podržava (pa i selektivno, djelomično..) neka se dobro zamisli sam nad sobom.
Bosno moja poharana....

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 jan 2021, 15:06

Trigger je napisao/la:
admin je napisao/la:

Poštovani,
Već sam ti se obraćao /u 'post scriptum-u' svog posta i nešto te zamolio – zbog tebe), ali vidim da nema fajde.
Iznenađuje me tvoje pitanje o tome ko su bili treneri golmana reprezentacije BiH, jer to me podsjeća na 'dječiju prepirku' – eto, hajd' da vidim znaš li..!?

Trener golmana nije baš tako 'sporedna stvar', a pogotovo u klubovima, kada su 'pitanju' dio stručnog štaba reprezentacije ako ni zbog čega drugog onda zbog renomea stručnog štaba reprezentacije, ali – kod nas FS BiH ne prestaje sa svojim 'cirkusanjem' koje se, već očigledno vidi 'iz aviona', da se sprda (da prostite na izrazu) sa navijačima i sportskom javnošću. Da nije odvratno bilo bi tužno.

I da, odgovori ću na tvoje 'djetinjasto' pitanje (nije po 'redoslijedu, što je i nebitno):
Kenan Hasagić (koji je iz ličnih animoziteta 'posredno’ otjerao Asmira Begovića iz reprezentacije!), Enver Lugušić, Goran Brašnić, Adnan Gušo… Je l' dovoljno?

Sve ''čuvena trenerska imena golmana“ što samo dokazuje kako Savez radi i 'bira' sve: od selektora, pomoćnih trenera i ostalih 'struka' koje trebaju ili bi trebali biti u stručnom štabu – jednom riječi: 95% bruka i smijurija ali važniji je tzv. 'vitalni nacionalni' (kao maska za druge rabote) tj. za privatni interes pojedinaca (i njihovih 'logističara') od državnih reprezentacija i predstavljanja BiH u svijetu.

E, ko to podržava (pa i selektivno, djelomično..) neka se dobro zamisli sam nad sobom.
Postovani, nisam zelio ulaziti s vama u diskusiju jer mislim da zapravo shvatate moje "upise" na temi. Slazem se s vama sa ovim djelom u kojem govorite "sto dokazuje kako Savez radi i bira". Pitao sam ko su bili prijasnji treneri golmana jer se na informaciju da bi Dedic mogao biti u strucnom stabu krenulo sa ismijavanjem covjeka, ono tipa, vidite sta rade. Stvara se utisak kao da smo prije imali "zofove" na tim trenerskim pozicijama, a eto sad ako bude Dedic, odron smo.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 30 jan 2021, 15:20

admin je napisao/la:
30 jan 2021, 15:06
Trigger je napisao/la:
admin je napisao/la:

Poštovani,

Trener golmana nije baš tako 'sporedna stvar', a pogotovo u klubovima, kada su 'pitanju' dio stručnog štaba reprezentacije ako ni zbog čega drugog onda zbog renomea stručnog štaba reprezentacije, ali – kod nas FS BiH ne prestaje sa svojim 'cirkusanjem' koje se, već očigledno vidi 'iz aviona', da se sprda (da prostite na izrazu) sa navijačima i sportskom javnošću. Da nije odvratno bilo bi tužno.

Postovani, nisam zelio ulaziti s vama u diskusiju jer mislim da zapravo shvatate moje "upise" na temi. Slazem se s vama sa ovim djelom u kojem govorite "sto dokazuje kako Savez radi i bira". Pitao sam ko su bili prijasnji treneri golmana jer se na informaciju da bi Dedic mogao biti u strucnom stabu krenulo sa ismijavanjem covjeka, ono tipa, vidite sta rade. Stvara se utisak kao da smo prije imali "zofove" na tim trenerskim pozicijama, a eto sad ako bude Dedic, odron smo.
Poštovani,
hvala na odgovoru, ni meni nije bila namjera da se prepirem s Vama, ali da diskutujem - jeste.
Da, Vaše pojašnjenje u zadnjoj rečenici me zadeveralo, jer bi trebao da se izvinim zbog svojih kritika, ali ostaje dilema kod Vašeg posta o I.Petevu i podržavanju istog!?
Mislim, da smo se sada, obostrano, razumjeli.
Pozz :salut:
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: UtdBiH21 i 31 gost.