Gdje ovo hvataš klijente, po terminalu na Ilidži? Dobro si mu CV napucao, dobro je ako i hodati zna.Zoran28 je napisao/la: ↑27 jan 2021, 15:15https://www.transfermarkt.com/andres-es ... ler/148690
Jij kad bi ovoga doveligrize ko bijesan paaas
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- AlfredNobel
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Nikad Mladost boljeg SD-a od hadzije nece imati.miky_hz je napisao/la: ↑27 jan 2021, 15:13Uz Halida Šabanovića, aktuelni prvak FK Sarajevo poslat će još jednog mladog fudbalera na posudbu u ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.
Kako saznajemo, riječ je o Belminu Dizdareviću, talentovanom golmanu koji je ove sezone upisao jedan nastup u Premijer ligi BiH (protiv Tuzla Cityja u novembru, 0:0).
Dosad je branio i u pet susreta mlade reprezentacije BiH, a sticajem okolnosti bio i u kadru za meč A reprezentacije protiv Italije u Ligi nacija, ali nije dobio priliku.
Kao i Šabanović, na posudbi u Mladosti bit će do kraja sezone.
Decko je valja ko PabloooAlfredNobel je napisao/la: ↑27 jan 2021, 15:18Gdje ovo hvataš klijente, po terminalu na Ilidži? Dobro si mu CV napucao, dobro je ako i hodati zna.Zoran28 je napisao/la: ↑27 jan 2021, 15:15https://www.transfermarkt.com/andres-es ... ler/148690
Jij kad bi ovoga doveligrize ko bijesan paaas

Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica
Zna li ko sta sta je sa Jukicem,vidim nije igrao nikako
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Vjerovatno ce Dizdarevic imat dobru minutazu u MDK, ne ide da bi bio na klupi do kraja prvenstva...
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Ta opcija Đokanović-Pejović, bila bi dobra da zeljeznicar nastupi kao u prvom poluvremenu u našem posljednjem srazu. Budući da neće biti predvođeni Amarom, ispravno je pretpostaviti da će uraditi slično ili isto kao u drugom poluvremenu. Natrpat će sredinu, e da bi nam ugušio igru i kreaciju. Nešto slično košarci, kad izlaziš na plejmejkera, ne daš mu da primi loptu, da je prenosi preko centra, sitni faulovi itd. Zapravo, cilj takve taktike jest primorati kreativca (Pejovića) da prima lopte i distribuira ih duboko sa naše polovine, odnosno da se moment kreacije premjesti na druge igrače. Kao kad play doda loptu centru na 8m od koša, gdje ovaj, realno, ne zna šta će s njom.Historicar je napisao/la: ↑27 jan 2021, 12:20Ako nas ne napusti niko važan, mi vec imamo 10 sigurnih startera za derbi, dakle ostaje još samo pitanje tog famoznog napadača.Kovačević, Oremuš, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović, Pejović, Sušić, Fanimo i Tatar.
Po meni, puno bolja opcija je Đokanović-Adukor, jer osim trkačkih sposobnosti, Andrej zna loptu prenijeti, gurnuti, proslijediti. Za tu i takvu slobodu, nužan je osigurač, a Pejović to nije. Međutim, Adukor je baš ono što je potrebno u razbijanju gužve na sredini. Svojim kretanjem on čini isto, da nastavim košarkaškom terminologijom, što čini centar kad plej ide iza njega i prenosi loptu. On je uloga tenka ispred pješadije. Omogućava nesmetan prijem lopte i stvara prostor za kreaciju. Njegova defanzivna uloga je presijecanje dubokih, ispucanih i visokih lopti. On je taj faktor koji ulazi u romb i destabilizira ga, odnosno prisiljava protivničke kreativce da se vraćaju po loptu i uvijek iznova grade napad. To dovodi do umora protivnika, dok mi imamo odmornije igrače. Ključno je kretanje bez lopte.
Jesi ga nahvalio ko da je Makelele.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑27 jan 2021, 16:39Ta opcija Đokanović-Pejović, bila bi dobra da zeljeznicar nastupi kao u prvom poluvremenu u našem posljednjem srazu. Budući da neće biti predvođeni Amarom, ispravno je pretpostaviti da će uraditi slično ili isto kao u drugom poluvremenu. Natrpat će sredinu, e da bi nam ugušio igru i kreaciju. Nešto slično košarci, kad izlaziš na plejmejkera, ne daš mu da primi loptu, da je prenosi preko centra, sitni faulovi itd. Zapravo, cilj takve taktike jest primorati kreativca (Pejovića) da prima lopte i distribuira ih duboko sa naše polovine, odnosno da se moment kreacije premjesti na druge igrače. Kao kad play doda loptu centru na 8m od koša, gdje ovaj, realno, ne zna šta će s njom.Historicar je napisao/la: ↑27 jan 2021, 12:20Ako nas ne napusti niko važan, mi vec imamo 10 sigurnih startera za derbi, dakle ostaje još samo pitanje tog famoznog napadača.Kovačević, Oremuš, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović, Pejović, Sušić, Fanimo i Tatar.
Po meni, puno bolja opcija je Đokanović-Adukor, jer osim trkačkih sposobnosti, Andrej zna loptu prenijeti, gurnuti, proslijediti. Za tu i takvu slobodu, nužan je osigurač, a Pejović to nije. Međutim, Adukor je baš ono što je potrebno u razbijanju gužve na sredini. Svojim kretanjem on čini isto, da nastavim košarkaškom terminologijom, što čini centar kad plej ide iza njega i prenosi loptu. On je uloga tenka ispred pješadije. Omogućava nesmetan prijem lopte i stvara prostor za kreaciju. Njegova defanzivna uloga je presijecanje dubokih, ispucanih i visokih lopti. On je taj faktor koji ulazi u romb i destabilizira ga, odnosno prisiljava protivničke kreativce da se vraćaju po loptu i uvijek iznova grade napad. To dovodi do umora protivnika, dok mi imamo odmornije igrače. Ključno je kretanje bez lopte.

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Shvatam sta zelis reci al bilo bi jasnije da si ostao u istom sportu, i za primjer rekao sta Red Bull radi sa Nagelsmannom, Southampton sa Hasenhuttelom, itd.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑27 jan 2021, 16:39Ta opcija Đokanović-Pejović, bila bi dobra da zeljeznicar nastupi kao u prvom poluvremenu u našem posljednjem srazu. Budući da neće biti predvođeni Amarom, ispravno je pretpostaviti da će uraditi slično ili isto kao u drugom poluvremenu. Natrpat će sredinu, e da bi nam ugušio igru i kreaciju. Nešto slično košarci, kad izlaziš na plejmejkera, ne daš mu da primi loptu, da je prenosi preko centra, sitni faulovi itd. Zapravo, cilj takve taktike jest primorati kreativca (Pejovića) da prima lopte i distribuira ih duboko sa naše polovine, odnosno da se moment kreacije premjesti na druge igrače. Kao kad play doda loptu centru na 8m od koša, gdje ovaj, realno, ne zna šta će s njom.Historicar je napisao/la: ↑27 jan 2021, 12:20Ako nas ne napusti niko važan, mi vec imamo 10 sigurnih startera za derbi, dakle ostaje još samo pitanje tog famoznog napadača.Kovačević, Oremuš, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović, Pejović, Sušić, Fanimo i Tatar.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Ne znam i ja sta je. informacija je iz kluba od jednog koga godinama znam i nikad nije nesto pogresno rekao. nadam se da ce uskoro nesto biti.
Ma idu igrači od 05.02.2021. Neće niko prije doci.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Sorry na upadu kao prvo. Ovaj mali ako ne se ne izbori za 1. pored Bukvica nek odmah zanat kakav upise a ostavi se fudbala. Toliko na temu.
Iskreno mislim da su obojica dovedeni da budu prvotimici.
Nije slucajno bio najbolji golman kupa prijateljstva 2018 godine na Zlatiboru, pored akademaca, Partizana, Vojvodine, Zvezde i ostalih. Decko je potencijal samo mu treba dat prostora, Mladost je pun pogodak i nadam se da ce maknut onog Bukvica i biti prvi golman

| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Da, hvala na opasci, u pravu si. Kao opravdanje mogu navesti da se pri pisanju vodim činjenicom da forum čitaju i oni koji više prate, odnosno vičniji su nekim drugim sportovima, a navijači su FKS. Ovo je način da im nekako pokušam približiti koncepciju. Primjetio si da se povremeno koristim i vojnom terminologijom, a nedavno sam koristio i boksersku.Denchi je napisao/la: ↑27 jan 2021, 17:03Shvatam sta zelis reci al bilo bi jasnije da si ostao u istom sportu, i za primjer rekao sta Red Bull radi sa Nagelsmannom, Southampton sa Hasenhuttelom, itd.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑27 jan 2021, 16:39Ta opcija Đokanović-Pejović, bila bi dobra da zeljeznicar nastupi kao u prvom poluvremenu u našem posljednjem srazu. Budući da neće biti predvođeni Amarom, ispravno je pretpostaviti da će uraditi slično ili isto kao u drugom poluvremenu. Natrpat će sredinu, e da bi nam ugušio igru i kreaciju. Nešto slično košarci, kad izlaziš na plejmejkera, ne daš mu da primi loptu, da je prenosi preko centra, sitni faulovi itd. Zapravo, cilj takve taktike jest primorati kreativca (Pejovića) da prima lopte i distribuira ih duboko sa naše polovine, odnosno da se moment kreacije premjesti na druge igrače. Kao kad play doda loptu centru na 8m od koša, gdje ovaj, realno, ne zna šta će s njom.Historicar je napisao/la: ↑27 jan 2021, 12:20Ako nas ne napusti niko važan, mi vec imamo 10 sigurnih startera za derbi, dakle ostaje još samo pitanje tog famoznog napadača.Kovačević, Oremuš, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović, Pejović, Sušić, Fanimo i Tatar.
Ali, hvala na opservaciji, svakako. Cijenim.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Daleko od toga, ali smatram da je za prvu tekmu on bolja opcija od Pejovića.Kaunas je napisao/la: ↑27 jan 2021, 16:59Jesi ga nahvalio ko da je Makelele.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑27 jan 2021, 16:39Ta opcija Đokanović-Pejović, bila bi dobra da zeljeznicar nastupi kao u prvom poluvremenu u našem posljednjem srazu. Budući da neće biti predvođeni Amarom, ispravno je pretpostaviti da će uraditi slično ili isto kao u drugom poluvremenu. Natrpat će sredinu, e da bi nam ugušio igru i kreaciju. Nešto slično košarci, kad izlaziš na plejmejkera, ne daš mu da primi loptu, da je prenosi preko centra, sitni faulovi itd. Zapravo, cilj takve taktike jest primorati kreativca (Pejovića) da prima lopte i distribuira ih duboko sa naše polovine, odnosno da se moment kreacije premjesti na druge igrače. Kao kad play doda loptu centru na 8m od koša, gdje ovaj, realno, ne zna šta će s njom.Historicar je napisao/la: ↑27 jan 2021, 12:20Ako nas ne napusti niko važan, mi vec imamo 10 sigurnih startera za derbi, dakle ostaje još samo pitanje tog famoznog napadača.Kovačević, Oremuš, Dupovac, Miličević, Pidro, Đokanović, Pejović, Sušić, Fanimo i Tatar.
Po meni, puno bolja opcija je Đokanović-Adukor, jer osim trkačkih sposobnosti, Andrej zna loptu prenijeti, gurnuti, proslijediti. Za tu i takvu slobodu, nužan je osigurač, a Pejović to nije. Međutim, Adukor je baš ono što je potrebno u razbijanju gužve na sredini. Svojim kretanjem on čini isto, da nastavim košarkaškom terminologijom, što čini centar kad plej ide iza njega i prenosi loptu. On je uloga tenka ispred pješadije. Omogućava nesmetan prijem lopte i stvara prostor za kreaciju. Njegova defanzivna uloga je presijecanje dubokih, ispucanih i visokih lopti. On je taj faktor koji ulazi u romb i destabilizira ga, odnosno prisiljava protivničke kreativce da se vraćaju po loptu i uvijek iznova grade napad. To dovodi do umora protivnika, dok mi imamo odmornije igrače. Ključno je kretanje bez lopte.![]()
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Dobar je Dizdarevic golman, ubijedjen sam da ce to i dokazati.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Trenutno korisnika/ca: hibrid, Lavcina, riki46, worchester i 60 gostiju.