FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Pozdrav plavoj braci
Miralem Pjanić je najveća prevara od igrača iz kategorije "worldclass" igrači. Ako je ikada i pripadao toj kategoriji. Bezmudi mlitavac kojem je index korisnosti na terenu minus 700.
U koliko sati je danas utakmica?
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!
-
- Kontakt:
Ogadi im fudbal Zeljo 
Tekstualni prijenos ce biti na sport 1 i na sportsport.ba
Pozdrav od srca zeljovcima iz Visokog. Navijac sam Zelje 38 godina,od kada sam se rodio
Prvi puta pisem,davno se registrovao. Na hajr da krene pa da na kraju osvojimo oba trofeja insAllah....

Intervju sa Covicem za **Angažovani ste u FK Željezničar i sada se nalazimo na pripremama u Međugorju. S obzirom na vrijeme i težak teren, kakvo je Vaše mišljenje o tome kako ekipa podnosi napore i kako to sve funkcioniše?
- Stanje je takvo da se više prilagođavamo uslovima, nego što uslove možemo da podredimo stvarnim potrebama. Ne mogu reći da improviziramo, ali sigurno da izvodimo neke stvari koje nam ne idu u korist. Međutim, sve što radimo gledamo da iskoristimo do maksimuma kako bismo napravili što kvalitetnije treninge i pripremili se za narednu sezonu. Uslovi nam ne idu na ruku, ali ono što je veoma važno jeste da su igrači jako motivisani, da je atmosfera kvalitetna, dobra, igrači daju maksimum, ispunjavanju sve zadatke koje tražimo od njih. Trenutna situacija, izazvana vremenskim uslovima, neće poremetiti neki tok priprema. Bez obzira na sve, očekujem da će ekipa biti fizički i mentalno spremnija od 10 do 20 posto nego prethodne polusezone.
U Željezničaru sarađujete s Anelom Hidićem, s obzirom na veliki broj igrača ovdje na pripremama, možete li nam otkriti kako funkcioniše vaša saradnja?
- Anel i ja se znamo već duži niz godina, prije nego smo zajedno počeli da radimo. U suštini, obojica smo nekako merhametli, dobri ljudi, tako da nemamo problema sarađivati. Moram reći da je kompletan stručni štab takav, a situacije koje nam šef postavi vrlo brzo rješavamo na licu mjesta. Uhodani smo, pazimo jedni druge, čuvamo se, pokušavamo da pazimo igrače, da im izlazimo ususret onoliko koliko možemo kako bismo im olakšali trenažni proces. Mi nemamo, ‘ajde da kažem, tih nekih trzavica, a problema još manje.
Dio posla
Imamo odličnu komunikaciju, sada smo dobili i psihologa koji nam sa stručnog aspekta neke stvari sugerira. Lakše je kada svako preuzme svoj dio posla, tačno definisanim zadacima u nekom vremenu, i zaista nemamo problema. Čim je Amar Osim došao, on je okupio svoj stručni štab i mi smo profunkcionisali kroz tri dana kao da se znamo cijeli život, odnosno kao da zajedno radimo. U suštini, to je šefova vrijednost što zna posložiti te stvari, mi smo dobra ekipa i nemamo nikakvih problema.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Lagano bez srkleta preko svitave 

Grad Sarajevo kontinuirano podržava projekte FK Željezničar, njihove omladinske škole, nastupe juniora u ligi šampiona, seniorske timove, ali i infrastrukturne projekte koji poboljšavaju uslove na stadionu Grbavica za održavanje velikih međunarodnih i utakmica nogometne reprezentacije BiH.
Sa direktorom Mustafom Nurkom sam potpisao ugovor o finansijskoj podršci klubu koji ove godine obilježava stogodišnjicu osnivanja.
Sportski kolektiv sa bogatom tradicijom kao što je FK Željezničar, to i zaslužuje.
Svim igračima, Stručnom štabu, Upravi kluba i navijačima „plavih“ želim u budućnosti još bolje rezultate.

Bravo Vedade, bravo SkakaLjoZee je napisao/la: ↑27 jan 2021, 11:23Grad Sarajevo kontinuirano podržava projekte FK Željezničar, njihove omladinske škole, nastupe juniora u ligi šampiona, seniorske timove, ali i infrastrukturne projekte koji poboljšavaju uslove na stadionu Grbavica za održavanje velikih međunarodnih i utakmica nogometne reprezentacije BiH.
Sa direktorom Mustafom Nurkom sam potpisao ugovor o finansijskoj podršci klubu koji ove godine obilježava stogodišnjicu osnivanja.
Sportski kolektiv sa bogatom tradicijom kao što je FK Željezničar, to i zaslužuje.
Svim igračima, Stručnom štabu, Upravi kluba i navijačima „plavih“ želim u budućnosti još bolje rezultate.
![]()
Veliku podrsku Grada imamo zaista, hvala.
1921.-2021.
1921.-2021.
Grad je podržao i kone, tako da ništa novo, sada smo na redu i mi, zna li se otprilike o kojem iznosu se radi?
Skaka: Velika nam je cast pomoci klubu takvog renomea kakav je SASK Napredak.
-
- Kontakt:
Stoji tamo u budzetu Grada planirano po 50K KM za ovu godinu.
Kad smo Čipeta, ima jedna fotografija meni mnogo draga. Inače on nikada ne propušta naše pripreme u Međugorju, uvijek je tu da ih isprati.

Ovo je fotka sa zimskih priprema u sezoni 2015/2016. Čipe i Ivica posmatraju prijateljsku utakmicu Željo - Čapljina. Nekako fotografija koja ima toliko simbolike. Učitelj i učenik, nekada u naponu snage, a danas dva starca koja su došla da gledaju svoj klub protiv neke Čapljine. Jer zna se, ipak igra Željo...