Svjetsko prvenstvo u rukometu - Egipat 2021.
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
- JohnCleese
- Kontakt:
Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Egipat 2021.
Dosla su vremena kad Francuska nije top 1 ekipa u svijetu rukometa kao sto Hrvatska nije ni top 4
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Švedska sa onom ekipom mi je najveći hit prvenstva. Koliko brzo lopta može ići i kako ljudi trče kolektivne kontre. Svaka pohvala.
Ja nekako imam utisak da je ovo najlošije veliko takmičenje u poslednje vrijeme.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
- badblueboylivno
- Kontakt:
Jako loše, da. Promašen format. Rukomet nije niti će ikada biti sport za 32 reprezentacije na jednom natjecanju. Po meni 16 idealno, u dvije grupe, format Lige prvaka.
Hrvatska sramotna, ali moralo je jednom, ne možeš raditi ovo što radiš i stalno se izvlačiti na individualnu kvalitetu. Šansa je ovo za totalno čišćenje i osvježavanje saveza i sporta na državnoj razini, ali naravno da neće biti ništa od toga, i dalje će HDZ-ovci jahati i iživljavati se nad reprezentacijom i sportom. Zanima me što će biti za deset godina.
Do kraja sam u "Heja Sverige" modeu.
Hrvatska sramotna, ali moralo je jednom, ne možeš raditi ovo što radiš i stalno se izvlačiti na individualnu kvalitetu. Šansa je ovo za totalno čišćenje i osvježavanje saveza i sporta na državnoj razini, ali naravno da neće biti ništa od toga, i dalje će HDZ-ovci jahati i iživljavati se nad reprezentacijom i sportom. Zanima me što će biti za deset godina.
Do kraja sam u "Heja Sverige" modeu.
Hayley <3
-
- Kontakt:
Danci imaju nerealnu sirinu, skoro kao nekad "najčuvenija generacija Francuza". Glavni smu mi favoriti.
- legenda reala
- Kontakt:
Danska,Francuska,Španija TOP3JohnCleese je napisao/la: ↑26 jan 2021, 08:11Dosla su vremena kad Francuska nije top 1 ekipa u svijetu rukometa kao sto Hrvatska nije ni top 4
Norveška,Hrvatska,Njemačka,Švedska će se u budućnosti redati od 4-7 mjesta u zavisnosti od forme i povreda glavnih igrača u datom momentu, to ja govorim od početka, al me osuđuju kako su to moje želje a ne realnost al eto nek im bude

A kako ćeš napraviti SP sa 16 ekipa, ne ide 24 je tamam, najbolje Evropske plus Brazil,Argentina,Egipat,Tunis,Južna,Koreja,Japan,Katar ovo sa 32 jeste puno, Urugvaj,SAD, i sl nemaju šta tražiti na velikim natjecanjima još uvijekbadblueboylivno je napisao/la: ↑26 jan 2021, 10:59Jako loše, da. Promašen format. Rukomet nije niti će ikada biti sport za 32 reprezentacije na jednom natjecanju. Po meni 16 idealno, u dvije grupe, format Lige prvaka.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Deset iz Europe (ne mora ih biti 16-17 jer, yebiga, nisu svi za SPlegenda reala je napisao/la: ↑26 jan 2021, 14:30A kako ćeš napraviti SP sa 16 ekipa, ne ide 24 je tamam, najbolje Evropske plus Brazil,Argentina,Egipat,Tunis,Južna,Koreja,Japan,Katar ovo sa 32 jeste puno, Urugvaj,SAD, i sl nemaju šta tražiti na velikim natjecanjima još uvijek

Igraš sedam utakmica u grupi, četvrtfinale, polufinale i finale, maksimalno deset. Svaka jako bitna, nema odmora, nema tankiranja. Sve utakmice jake, više top utakmica za ove iz drugih konfederacija, vjerujem da bi barem jedan mogao proći skupinu.
Hayley <3
-
- Kontakt:
Sri
17.30h Dan-Egi AS2
20.30h Špa-Nor AS2
20.30h Fra-Mađ AS3
20.30h Šve-Kat AS4
Pet
16.30h STUDIO AS1
17.30h Dan/Egi-Špa/Nor AS1
20.30h Fra/Mađ-Šve/Kat AS1
Ned
14.30h za 3. mjesto AS3
17h STUDIO AS1
17.30h FINALE AS1
[/quote]
17.30h Dan-Egi AS2
20.30h Špa-Nor AS2
20.30h Fra-Mađ AS3
20.30h Šve-Kat AS4
Pet
16.30h STUDIO AS1
17.30h Dan/Egi-Špa/Nor AS1
20.30h Fra/Mađ-Šve/Kat AS1
Ned
14.30h za 3. mjesto AS3
17h STUDIO AS1
17.30h FINALE AS1
[/quote]
a ko je Ćamila?jolicnikola je napisao/la: ↑25 jan 2021, 22:04i nema veze što dečki nemaju veze
i nema veze što sam pijan ja
i nema veze što nema moje k**ve
uz Ćamilu sretan sam ja, joooooj
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
-
- Kontakt:
ma ti nisi izgleda pratio EP prošli mjesec, pa naša Mostarka Ćamila Mičijević bogteFoxMulder je napisao/la: ↑26 jan 2021, 16:03a ko je Ćamila?jolicnikola je napisao/la: ↑25 jan 2021, 22:04i nema veze što dečki nemaju veze
ma slabo ti ja pratim ženske sportovejolicnikola je napisao/la: ↑26 jan 2021, 16:04ma ti nisi izgleda pratio EP prošli mjesec, pa naša Mostarka Ćamila Mičijević bogteFoxMulder je napisao/la: ↑26 jan 2021, 16:03a ko je Ćamila?jolicnikola je napisao/la: ↑25 jan 2021, 22:04i nema veze što dečki nemaju veze
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
Nisi ni svjestan koliko si propustio.

,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
S aspekta kvaliteta da, ali s aspekta ekspanzije rukometa, ipak treba pružiti šansu i drugima. U krajnjoj liniji, na OI imaš koncentrisan taj kvalitet, zato i jesu najznačajnije takmičenjebadblueboylivno je napisao/la: ↑26 jan 2021, 14:52Deset iz Europe (ne mora ih biti 16-17 jer, yebiga, nisu svi za SPlegenda reala je napisao/la: ↑26 jan 2021, 14:30A kako ćeš napraviti SP sa 16 ekipa, ne ide 24 je tamam, najbolje Evropske plus Brazil,Argentina,Egipat,Tunis,Južna,Koreja,Japan,Katar ovo sa 32 jeste puno, Urugvaj,SAD, i sl nemaju šta tražiti na velikim natjecanjima još uvijek), po pet u dvije grupe, i po dva iz Afrike, Azije, Amerike, po jedan u svaku grupu. Kvota za domaćina uračunata. Dosta. Svjetsko je prvenstvo, ne prvenstvo egzotike, pa ajmo gledati Zelenortske Otoke, Kongo, Tajland i Gvatemalu.
Igraš sedam utakmica u grupi, četvrtfinale, polufinale i finale, maksimalno deset. Svaka jako bitna, nema odmora, nema tankiranja. Sve utakmice jake, više top utakmica za ove iz drugih konfederacija, vjerujem da bi barem jedan mogao proći skupinu.

Nije problem ni 24, pa čak ni 32, ali uz normalniji format. Ne smeta meni sekunde ekipa Zelenortskih Ostrva, vazda će takvih biti, ali mi je bezveze da kante za nabijanje igraju u drugom krugu, to mi ni na šta ne liči. I čak to onemogućava nekim lijepim pričama, poput argentinske, da uz jedno iznenađenje idu dalje, nego baš ubija draž.
Evo i da ostane 32 (mada sam mišljenja da je 24 taman), ne vidim što je problem da bude 8 grupa po 4 ekipe i da prve dvije prolaze. Uz to, napraviti da ne mogu više od 2 evropske biti skupa, dok negdje imaš samo jednu evropsku. I generalno, nakon prvog kruga bi ove godine recimo otpali još: Makedonija, Alžir, Bjelorusija, Švicarska, Bahrein, Japan, Brazil, Urugvaj. Ostalo bi 16 najkvalitetnijih ekipa, pa ako im je ćejf da to bude odmah osmina finala (ja bih tako uveo), neka bude. To je 7 utakmica do zlatne medalje. Ili, nek onda sastave po dvije grupe i naprave nove 4, što bi značilo 8 utakmica do finala, ako se nastavi četvrtfinalom.
- JohnCleese
- Kontakt:
Mislim da se to jos vise moze relativizirati. Nije to iskristalizirano kao prije.legenda reala je napisao/la: ↑26 jan 2021, 14:30Danska,Francuska,Španija TOP3JohnCleese je napisao/la: ↑26 jan 2021, 08:11Dosla su vremena kad Francuska nije top 1 ekipa u svijetu rukometa kao sto Hrvatska nije ni top 4
Norveška,Hrvatska,Njemačka,Švedska će se u budućnosti redati od 4-7 mjesta u zavisnosti od forme i povreda glavnih igrača u datom momentu, to ja govorim od početka, al me osuđuju kako su to moje želje a ne realnost al eto nek im bude![]()
Norvežani mogu ugroziti tu "trojku" vrlo cesto ( ne provjerava mi se ali mislim da su konstantniji na postoljima u posljednja 4 takmičenja od "trojke").
Dok recimo Madjari, Slovenci u mnogo tekmi mogu srušiti Nijemce, Hrvate, Svede...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
-
- Kontakt:
čekamo kraljice šoka da se oglase pa da oni nešto kažu o debaklu kauboja
Sudački parovi za danas:
Dan-Egi > Gubica/Milošević (Hrv)
Šve-Kat > Bonaventura×2 (Fra)
Špa-Nor > Načevski/Nikolov (Mkd)
Fra-Mađ > Garcia/Marin (Špa)
Dan-Egi > Gubica/Milošević (Hrv)
Šve-Kat > Bonaventura×2 (Fra)
Špa-Nor > Načevski/Nikolov (Mkd)
Fra-Mađ > Garcia/Marin (Špa)
- ASD
- Kontakt:
Velika širina na bekovskoj poziciji ali mislim da treba imati sve dobre pozicije da bi se dobila Danska.
- branimir85
- Kontakt:
Danski golmani nisu još ništa skinuli, dok je ovaj egipatski par čisti zicera ukrotio.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- ASD
- Kontakt:
S prevelikom lakoćom igraju Danci. Kad ubace u brzinu, egipatske odbrane nigdje. Uvijek neko ostane sam.branimir85 je napisao/la: ↑27 jan 2021, 17:51Danski golmani nisu još ništa skinuli, dok je ovaj egipatski par čisti zicera ukrotio.
S druge strane, kod Egipta se sve svodi na individualni kvalitet bekova. Gdje izvlače maksimum protiv jake odbrane Danske.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.