FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SSR
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SSR » 26 jan 2021, 07:56

Jeli ovo gotovo za pola miliona bamova ?

ako je istina novom predsjedniku je trebalo samo tri dana da nađe pola miliona , gdje je bio prije :mrgreen:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 26 jan 2021, 08:08

Boom.Nije pojacanje opalila me Remza oklakijom na sabahu.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 26 jan 2021, 08:11

Alipasino je napisao/la:
26 jan 2021, 08:08
Boom.Nije pojacanje opalila me Remza oklakijom na sabahu.
i treba kad je virtualno varas po forumu , reci remzi da je forumasi vole i da joj se ruka pozlatila i oklagija :kafa:

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 26 jan 2021, 09:02

Jedino brat KANA zna ko dolazi.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 26 jan 2021, 09:09

BarbareZeljin je napisao/la:
26 jan 2021, 09:02
Ma to je bruda za ove slagere ,brat se bavi velikim stvarima :D to igraci bacimo ovim manjim da svrsavaju a vamo iza brda se valjaju opasne stvari :plac: Nego bruda vidim sad si malo aktivniji na forumu da opet nisi nedo bog fasovao koronu :rol: ili vrsis pritisak za onaj dres neofirno (samo Belma zna dokle je, Husiki sam rekao da je pita ali se svaki put izgubi kad je vidi)

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 26 jan 2021, 09:20

KANA je napisao/la:
26 jan 2021, 09:09
Ma to je bruda za ove slagere ,brat se bavi velikim stvarima :D to igraci bacimo ovim manjim da svrsavaju a vamo iza brda se valjaju opasne stvari :plac: Nego bruda vidim sad si malo aktivniji na forumu da opet nisi nedo bog fasovao koronu :rol: ili vrsis pritisak za onaj dres neofirno (samo Belma zna dokle je, Husiki sam rekao da je pita ali se svaki put izgubi kad je vidi)
Jučer sam zamuc'o. Danas ću probati opet.
Željezničar za život cijeli!

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 26 jan 2021, 09:32

SudoHusika je napisao/la:
26 jan 2021, 09:20
KANA je napisao/la:
Jučer sam zamuc'o. Danas ću probati opet.
Hajde vidi mu to :thumbup: nije fer tri posta napisao a da dres ne dobije :rol:

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 26 jan 2021, 09:48

KANA je napisao/la:
Pratim,ali nemam kad pisat od klinaca. Sad su fazi,skrenes li pogled na minutu ,odmah belaj.
Sto se dresa tice. Digao sam ruke od toga. To je Ermin Zec dao nekom drugu da zavrsi u njegovo ime. Javljao mi se covjek 2 puta,tad dresovi nisu bili stigli. Vjerovatno covjek zaboravio. Ma nebitno.Mogu kupit dres kad hocu. Ako Sudo Husika,se svidi Belmi,mozda nesta izmajmunise hahaha.
Sto se informacija tice. Od sad si kralj,ova sitna buranija moze samo inicijalima i asocijacijama da se bavi,i mogu na termine tenisa usput. Ja samo tebi vjerujem. :mrgreen:

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 26 jan 2021, 09:50

KANA je napisao/la:
KANA brat najavljuje i pogadja samo milijardere. Tu je na 100% :D

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 26 jan 2021, 09:52

Dejan1921 je napisao/la:
26 jan 2021, 09:50
KANA je napisao/la:
Nemoj mu se ulizivat sad.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 26 jan 2021, 09:57

26 jan 2021, 09:52
Dejan1921 je napisao/la:
26 jan 2021, 09:50
KANA je napisao/la:

Nemoj mu se ulizivat sad.
:oops: Šta ću kad ga volim

SSR
Kontakt:

Post Postao/la SSR » 26 jan 2021, 10:04

Cerić: Želji sam puno bitniji u Londonu, blizu velikih kompanija

Na sjednici skupštine FK Željezničar koja je održana u subotu u Konjicu FK Željezničar dobio je novog predsjednika, a to je biznismen iz Londona - Samir Cerić.

Cerić je jutros za Novi dan govorio o svojim planovima na čelu kluba iz Zvorničke 27.

“Ja sam kada sam bio u Sarajevu prije nekoliko godina imao čast da posjetim i tim na Grbavici i Sarajevo u tom momentu. Ja sam generalno već iza nekih zatvorenih vrata i dugi niz godina radio na načinu umrežavanja naših klubova sa zapadnoevropskim i azijskim. Vjerovatno se čini kako se ovo iznenada desilo, ali ta vrsta ambicije je uvijek postojala, samo što nije bila za javnost donedavno”, rekao je Cerić i dodao:

“Ja sam prije nekoliko godina pokušao da uvežem i Želju i Sarajevo sa Vizelom koja je portugalski drugoligaš u vlasništvu mog poslovnog partnera i prijatelja Edmund Chua, da se napravi neka vrstva uvezivanja omladinskog pogona naših klubova s takozvanim inkubatorima jakih talenata iz cijelog svijeta. Nažalost u tom momentu to se ništa nije desilo i nije ispalo konkretno, međutim nastavak tog plana da se bh. fudbal unaprijedi kroz uvezivanje s najjačim evropskim akademijama se nastavio iza zatvorenih vrata. Nije bilo nekih konkretnih poteza, ali imamo u planu da ih konkretizujemo i unaprijedimo.”

Prva sjednica je održana sinoć? Ostajete li u Londonu ili dolazite u Sarajevo?

“Sinoćnja sjednica je trajala do kasnih sati. Nekoliko sati smo imali u punom sastavu, osim gospodina Leeja. Bilo je veoma bitno da analiziramo kompletnu situaciju, trenutne prioritete i punom parom i s elanom krenemo u realizaciju svega onoga što je ispred nas. Što se tiče moje trenutne lokacije u Londonu, ja mislim da sam ja Želji, puno bitniji, puno potrebniji, puno vredniji ovdje u Londonu, blizu investitora, blizu velikih kompanija koje mogu postati i generalni sponzor Želje. Ovog trenutka nemam namjeru dolaziti u Sarajevo i mislim da je London kao jedna velika svjetska prijestolnica i ono što smo zamislili u kontekstu i poslije prve sjednice, prioritete u vezi usaglašavanja stavova u vezi sa statuom, mislim da je veoma bitno da se nađe neki modalitet koji bi zaštitio i klub i investitore. Razmatrali smo mogućnost nekog LLP-a, koji bi pri udruženju građana i D.O.O. koji je trenutno isto funkcionalan u Sarajevu omogućio da i potencijalni investitori budu zaštićeni sa strane britanskog prava. U ovom momentu pored finansijske situacije i onoga u čemu se klub nalazi, razmatramo mogućnosti u najkraćem vremenskom roku, kako možemo da afirmišemo i pridobijemo neke strateške partnere i nađemo jakog generalnog sponzora za Želju, koji je jako bitan”, istkanuo je Cerić.

Koji je krajnji cilj?

“Krajnji cilj je ozdravljenje kluba i postavljanje kluba na jedne zdrave noge. Klub koji slavi 100 godina zaslužuje i može puno više. Ključ uspjeha FK Željezničar je omladinski pogon, mislim da ne treba da izmišljamo toplu vodu. Imamo primjere u regionu, tipa Dinama iz Zagreba koji je na veoma kvalitetan način u zadnjih nekoliko godina uspio da iznjedri jednog Gvardiola koji je nedavno potpisao za Leipzig za 16 miliona eura. Željo treba da krene u kreiranje novih Džeka, Višći, Šehića… Mislim da je veoma bitno da brend i imidž Željezničara ide puno dalje od BiH i regije i da na neki način u što kraćem vremenskom roku uspijemo pronaći ne samo finansije koje bi zakrpile neke rupe i pogasile neke požare, nego koje bi omogućile Željezničaru da ide putem onih starih uspjeha sedamdesetih i osamedesetih godina, kada je važio za bitan klub u Evropi. Znam da su navijačima veoma bitni trofeji i radit ćemo na svim bitnim ciljevima da unaprijedimo i klub i tim po svakoj osnovi. Da bi napravili uspjehe i na domaćoj i na međunarodnoj sceni”, istaknuo je Cerić.

Na koji način mislite privući investitore?

“Želji treba nova metodologija, mislim da je veoma bitno da se uvedu sistemi i procesi, kao što su više-manje uvedeni u svim uspješnim sredinama. Što se tiče potencijalnih investitora na Zapadu i Istoku ja ne vidim da je tu problem i kamen spoticanja Željo kao Željo. Potrebno je napraviti pravne preduslove da bi strateški partneri i investitori bili spremni da ulože u FK Željezničar. Željezničar ima ogromnu tradiciju, 100 godina kluba je nešto što nema puno klubova iz naše regije. Ako uspijemo da prodamo viziju da će u datom momentu povrat investicije da se desi, jer šta je najvažnije investitorima – način na koji mogu da povrate investiciju. Ona ne mora biti povraćena nakon godinu, dvije, tri, ona može biti vraćena za 4-5-6 godina. Međutim ako se pokaže način na koji se to može desiti, ako im se pokaže uspješnost klubova iz regije koji su to napravili u relativno kratkom vremenskom roku, nema razloga zašto Željezničar ne može da privuče veoma kvalitetne strateške investitore i sponzore, ne samo iz regije, nego iz cijelog svijeta”, rekao je Cerić.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 26 jan 2021, 10:05

Ja znam sta ce ti odgovorit. Dela i ti ufatite se ove tennis Clash igrice na androidu,on je sad u ozbiljnim poslovima,pokusao vas je ukljuciti ko Cera ovog Lija,ali nista od vas. A nije vam losa ova igra Boga mi.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 jan 2021, 10:06

Jesu su se upalili portali i televizije da zovu Cerica. Zivota mi nijednog predsjednika naseg ovako do sada nisu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SSR
Kontakt:

Post Postao/la SSR » 26 jan 2021, 10:13

Znaci radi se punom parom odrzavaju se online sjednice razletilo se na sve strane , frka , trka :njanjanja:

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 26 jan 2021, 10:14

LjoZee je napisao/la:
26 jan 2021, 10:06
Jesu su se upalili portali i televizije da zovu Cerica. Zivota mi nijednog predsjednika naseg ovako do sada nisu.
Uzeo si mi rijec iz usta.. hahaha sta je ovo svaki dan po minimalno jedan intervju... pustite covjeka da radi, bice poslije nije stigao od novinara :rol: :rol:

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 26 jan 2021, 10:21

26 jan 2021, 10:05
Ja znam sta ce ti odgovorit. Dela i ti ufatite se ove tennis Clash igrice na androidu,on je sad u ozbiljnim poslovima,pokusao vas je ukljuciti ko Cera ovog Lija,ali nista od vas. A nije vam losa ova igra Boga mi.
Nije mi prva pogrešna odluka u životu. Dok Kana bude završavao ove milijardere mi ćemo sa znojnicima u Makijatu šutati ove igrice. :rol:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 26 jan 2021, 10:30

Novinari nam ometaju predsjednika ne daju mu da radi punom parom
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 jan 2021, 10:31

“Sinoćnja sjednica je trajala do kasnih sati. Nekoliko sati smo imali u punom sastavu, osim gospodina Leeja."
Badzak je rekao u subotu da ce odmah sastanciti u ponedjeljak. Znaci jedna stvar recena od Uprave ispunjena. Ovako pratiti svaki korak i rijec. :mrgreen:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 26 jan 2021, 10:38

Chicoo je napisao/la:
26 jan 2021, 00:48
kontramraku21 je napisao/la:
26 jan 2021, 00:37
Chicoo je napisao/la:
25 jan 2021, 17:49
slika
Mangupski :tokralju: :tokralju: :tokralju:
I to gledaju niko nista nije poduzeo povodom ovog
Evo ovaj iza tebe sto se siri nesto rukama
Kao da tebi nesto govori

Al svaka cast :tokralju:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bablaz1, Kajkutenjoyer i 47 gostiju.