Glasanje sto se tice stopera je okoncano i kao sto se perdpostavljalo Kaiser je odnio ubjedljuvu pobjedu, a razultati su sljedeci:
1. Franz Beckenbauer - 26 poena
2. Juergen Kohler - 15 poena
3. Lucio - 6 poena
4. Sammuel Kuffour - 4 poena
5. Klaus Augenthaler - 3 poena
6. Matthias Sammer - 2 poena
7. Karl Hainez Foerster - 1 poen
8. Lothar Mattheaus - 1 poen
Dakle stoperski par cine Beckenbauer i Kohler, po meni ocekivan rezultat ali sam ocekivao vise bodova na kontu Augenthaler i cudi me da ni jedan navijac Bayerna Schwarzenbecku nije dodjelio ni jedan poen.

Takodjer bio je mal odziv na glasanju za najbolje stopere.
Sada prelazimo na defenzivne vezne igrace gdje cemo izabrati jednog igraca s najvise glasova, a glasanje traje do 07.01.2011.godine do 0.00 h. Po meni redoslijed je sljedeci:
1.
Lothar Matthäus - 3 poena - sta reci za osobu koja je skoro obiljezila dvijedecenije u Njemackom fudbalu, bio je jedna od glavnih karika Bayerna i "Elfa" i po meni zasluzuje prvo mjesto na ovoj listi
2.
Matthias Sammer - 2 poena - davno je Hitzfeld za njega rekao, to je tip igraca kojeg mozete ili voliti ili mrziti, jer treca opcija ne postoji, ja sam bio taj koji je volio Sammera i njegovu igru, dosta prgav i bez respekta prema protivniku i to mi se svidja, imao je uspjehe s BVB-om i s "Elfom" a takodjer trenutno je glavni "kirvac" za uspjeh Njemackog fudbala
3.
Michael Ballack - 1 poen - i ako se ne moze pohvaliti uspjesima prethodnog dvojca mislim da je doprinio dosta Njemackom fudbalu i da je u prethodnoj deceniji bio glavni igrac Njemacke, a u Bundesligi ce ostati upamcen po legendarnom autogolu koji je Bayernu donio titulu 2000.godine ispred Leverkusena