UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
101
63%
Jon Jones
43
27%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 161

90minut
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la 90minut » 24 jan 2021, 10:50

Donnie Darko je napisao/la:
24 jan 2021, 10:48
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
24 jan 2021, 10:34
Poirier ga je odma na početku uspio smoriti, dovoljno da nema snage da KO-a, dodaj tome i leg kickove i kraj za Conora.

Hahahahah, kaže we do it again, svako na bijelom svijetu sada zna kako se boriti sa tobpm druže, 2 i po runde i to je to.
Nije ga umorio, ne znam šta gledate vi. Dustin je rekao na press konferenciji da je osjetio Conorovu snagu (što je bilo nakon malo klinča) i da ga je uzdrmao u prvoj rundi, i da je u tom momentu nastavio pritiskati i udarati da bi bio u velikim problemima.

Nije ga umorio nego mu je limitirao kretnje leg kikovima, oduzeo mu je prednju nogu i tako ga usporio. Na papiru jednostavno, u praksi teško, ali Poirier je uspio jednsotavno je vrhunski borac.
Stvarno komedija oborio ga jednom ovaj se digao na noge i to impresivno moze se reci i misle da mu je uzeo bruku kardia. :lol:

Sta reci Conor ga uništio prvu rundu drugu prošla bomba i to je bio pocetak kraja to je MMA dešavale su se i luđe stvari 15 puta od ove.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 jan 2021, 10:58

90minut je napisao/la:
24 jan 2021, 10:50
Poirier ga je odma na početku uspio smoriti, dovoljno da nema snage da KO-a, dodaj tome i leg kickove i kraj za Conora.

Hahahahah, kaže we do it again, svako na bijelom svijetu sada zna kako se boriti sa tobpm druže, 2 i po runde i to je to.
Nije ga umorio, ne znam šta gledate vi. Dustin je rekao na press konferenciji da je osjetio Conorovu snagu (što je bilo nakon malo klinča) i da ga je uzdrmao u prvoj rundi, i da je u tom momentu nastavio pritiskati i udarati da bi bio u velikim problemima.

Nije ga umorio nego mu je limitirao kretnje leg kikovima, oduzeo mu je prednju nogu i tako ga usporio. Na papiru jednostavno, u praksi teško, ali Poirier je uspio jednsotavno je vrhunski borac.
Stvarno komedija oborio ga jednom ovaj se digao na noge i to impresivno moze se reci i misle da mu je uzeo bruku kardia. :lol:

Sta reci Conor ga uništio prvu rundu drugu prošla bomba i to je bio pocetak kraja to je MMA dešavale su se i luđe stvari 15 puta od ove.
Ne slažem se ni s tobom. Nije prošla bomba, prošli su udarci jer je Poirier limitirao Conorovu odbranu. Da nije prošla ta bomba u tom trenutku, prošla bi sljedeća u sljedećem trenutku. Conor je dopustio previše leg kikova i tu mu je bio kraj, mogao je pobijediti nokautom u prvoj rundi, i to mu je sa ovakvim pristupom i strategijom jedini način da pobijedi. Totalno pogrešna strategija, borio se više kao bokser, nije koristio svoj stari uobičajeni karate stav, i zbog toga je bio jači i precizniji sa udarcima, ali je bio daleko sporiji i manje agilniji nego prije. Imao je prozor od dvije tri minute da nokautira Dustina, dok mu ovaj nije uništio prednju nogu i tjt, jer je jači, brži i precizniji od Dustina na početku što se vidjelo večeras.

Conor je ovome pristupio kao boks meču, Poirier kao mma meču, sa ispravnom strategijom i zbog toga je pobijedio. Jednostavno je bolji mma borac trenutno. I opet će ga pobijedit ako bude trilogija, a bit će kad tad jer i Dustin želi, ako ne pristupi borbi kao mma borbi. Večeras je vrebao Poiriera i kretao se kao da je teška kategorija, ne prolazi to u lakoj. Lakoća na nogama i kretnje su mu bile najjače oružje prije, večeras to nije imao, pitanje je da li može više tako uopšte.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 jan 2021, 11:04

Vidjecemo mene ne bi cudilo recimo za mjesec da se ponovo bore i da uzme Conor s lakocom jer je prva runda tako i izgledala.

Bomba jeste prošla pogledaj opet i to ona najgora hejmejker što se kaze nakon cega je Conor bio vidno potresen ovaj ga je pogodio još 5 putan nakon toga i završio posao.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 24 jan 2021, 11:06

Druže u klinču ruke izgore i Dustin ga je duži period držao u klinču u prvoj rundi. Na to sam mislio kada sam rekao smorio.

To je sasvim dovoljno bilo da ne bude opasnosti od KO udaraca, u drugoj rundi su presudili leg kickovi.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 jan 2021, 11:07

@Donnie
Tačno. Potpuno pogrešan stav. Ovaj bokserski stav je previše podložan leg kickovima. Jedino da se vrati na karate stav pa onda. Ovo ne prolazi ni kod koga ko baca leg kickove tipa Gaethje, RDA etc.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 jan 2021, 11:07

Kada kod izgubi Connor :arrow: ide hrpa izgovora :mrgreen: :mrgreen: .

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 24 jan 2021, 11:09

Ovdje pola ljudi i dalje na Connora gleda kao da je 2016. godina.

Dustin bi mu skroz unistio nogu da je borba potrajala jos koju rundu.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 24 jan 2021, 11:12

24 jan 2021, 10:58
90minut je napisao/la:
24 jan 2021, 10:50

Ne slažem se ni s tobom. Nije prošla bomba, prošli su udarci jer je Poirier limitirao Conorovu odbranu. Da nije prošla ta bomba u tom trenutku, prošla bi sljedeća u sljedećem trenutku. Conor je dopustio previše leg kikova i tu mu je bio kraj, mogao je pobijediti nokautom u prvoj rundi, i to mu je sa ovakvim pristupom i strategijom jedini način da pobijedi. Totalno pogrešna strategija, borio se više kao bokser, nije koristio svoj stari uobičajeni karate stav, i zbog toga je bio jači i precizniji sa udarcima, ali je bio daleko sporiji i manje agilniji nego prije. Imao je prozor od dvije tri minute da nokautira Dustina, dok mu ovaj nije uništio prednju nogu i tjt, jer je jači, brži i precizniji od Dustina na početku što se vidjelo večeras.

Conor je ovome pristupio kao boks meču, Poirier kao mma meču, sa ispravnom strategijom i zbog toga je pobijedio. Jednostavno je bolji mma borac trenutno. I opet će ga pobijedit ako bude trilogija, a bit će kad tad jer i Dustin želi, ako ne pristupi borbi kao mma borbi. Večeras je vrebao Poiriera i kretao se kao da je teška kategorija, ne prolazi to u lakoj. Lakoća na nogama i kretnje su mu bile najjače oružje prije, večeras to nije imao, pitanje je da li može više tako uopšte.
Zadao mu je pofinu seriju prije samog knockout udarca.
Bilo je tu nekih finih udaraca kao priprema.
ALi maestralan strategija stvarno.
U prvoj rundi kada je Conor najopasniji obori ga pa onda vecina runde u klincu.
Samo malo da ga uspori da ga izbaci iz ritma.
Druga runda odmah leg kickovi i odmah slabija kretnja i ksplozija Conora.
Onda probija gard klaskika low pa high Conor uzdrman.
Onda mu je zada finu seriju prije finalnog udarca.
Prelijepa tehnika usput.
Gledao bih ja ovo i treci put da vidim kako bi se Conor prilagodio.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 24 jan 2021, 11:15

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 jan 2021, 11:19

dscile je napisao/la:
24 jan 2021, 11:09

Halo đenerale poslije bitke nisam te prepozn'o lik izgubio od najboljeg boksera svih vremena u 10 rundi protiv najveceg borca ikad u cetvrtoj i nije mu nanio ni blizu štete kao drugima..

Riješio Donalda nakon 40 sekundi i sad izgubio nakon što ga je prvu rundu " školovao " i ti došao da pišeš kako nije 2016. :D

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 24 jan 2021, 11:23

90minut je napisao/la:
24 jan 2021, 11:19
dscile je napisao/la:

Halo đenerale poslije bitke nisam te prepozn'o lik izgubio od najboljeg boksera svih vremena u 10 rundi protiv najveceg borca ikad u cetvrtoj i nije mu nanio ni blizu štete kao drugima..

Riješio Donalda nakon 40 sekundi i sad izgubio nakon što ga je prvu rundu školovao i ti došao da pišeš kako nije 2016. :D
:tokralju:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 24 jan 2021, 11:26

Školovao prvu rundu? :rol: :rol: :rol:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 jan 2021, 11:30

Dovoljno pogledati hajlajte iz prve i šta je sve prošlo i bice ti jasno eh sad to što ga nije uzdrmao je neka druga stvar.

Šta tacno ismijavaš to što mjerim koliko je Conor manje štete primio u odnosu na druge kad ga je Khabib silovao ili hoces da kazes da je primio mnogo štete ne kontam?

Pa Khabib je zbog toga i skocio u publiku jer ga je htio ostaviti u lokvi krvi na kraju par ogrebotina bilo.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 24 jan 2021, 11:30

90minut je napisao/la:
dscile je napisao/la:

Riješio Donalda nakon 40 sekundi i sad izgubio nakon što ga je prvu rundu " školovao " i ti došao da pišeš kako nije 2016. :D
U zadnje tri godine dobio samo j*benog Donalda koji zadnjih par godina sluzi kao vreca za udaranje svakom iole boljem borcu. To jeste bilo dominantnih (koliko vec sekundi?), ali uzimati tu borbu kao relevantnu za bilo sta vazno je smijesno.

A inace, ja ovo niti sam napisao zbog borbe sa Dustinom niti sam to poceo misliti posle borbe. Cak, stavise, ne bih to ni napisao da ne postoji grupacija koja se stvarno ponasa kao da je ovo 2016. godina i pise kako je Connor bio izraziti favorit, kako ga je Dustin srecno dobio, kako bi ga Connor sigurno raskovao u sledecoj.. Pa u sustini, bi ga dobio sigurno u sledecoj, da su u pitanju Connor i Dustin od prije pet godina.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 jan 2021, 11:33

dscile je napisao/la:
24 jan 2021, 11:30
90minut je napisao/la:
dscile je napisao/la:

U zadnje tri godine dobio samo j*benog Donalda koji zadnjih par godina sluzi kao vreca za udaranje svakom iole boljem borcu. To jeste bilo dominantnih (koliko vec sekundi?), ali uzimati tu borbu kao relevantnu za bilo sta vazno je smijesno.

A inace, ja ovo niti sam napisao zbog borbe sa Dustinom niti sam to poceo misliti posle borbe. Cak, stavise, ne bih to ni napisao da ne postoji grupacija koja se stvarno ponasa kao da je ovo 2016. godina i pise kako je Connor bio izraziti favorit, kako ga je Dustin srecno dobio, kako bi ga Connor sigurno raskovao u sledecoj.. Pa u sustini, bi ga dobio sigurno u sledecoj, da su u pitanju Connor i Dustin od prije pet godina.
Ma ko zna brate ko bi koga dobio vidiš da je sve nenormalno.

Treba sacekati njegovu narednu borbu i vidjeti kako ce se vratiti pa cemo onda postaviti stvari ako popuši kao Ferguson onda stvarno i jeste gotov.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 24 jan 2021, 11:36

Pomijesao si ti tu nesto brate.
Citavu rudnu ga je udarao u ground and poundu oborio ga u stojci karo ga.
Pogledaj borbu nemam ti sta pricati ali ne prica mi se o ovome iskreno jer smo vec to presli.
Sto se oe borbe tice covjek ga je takticki raskovao. Zavrsio ga fino boksom.
I jeste poenta da nisu isti borci Dustinje jedno 5 puta bolji kao i Gaethje.
Nemoj biti klasicni Conor navijac.

Chandler je onim nokautom sigurno ubacio svoje ime u sesir mogucih protivnika Dustina.
Kako je postala zanimljiva ova divizija kako se Khabib penzionisao.
Mislim da ce ipak Gaethje na Chandlera a Dustin na Oliveiru. Dustin je poslije meca rekao da nece se boriti protiv Chandlera sljedecu.
Pobjednici se bore u medjuvremenu nahrane nekoga Mcgregoru i revans.
Para na sve strane.
Ferguson ako se ne penzionise postaje gatekeeper.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 24 jan 2021, 11:41

Postoji razlog zbog kog Conor u poslednje tri godine ima samo jednu pobjedu, to je neaktivnost, a i kad se borio borio se sa samom elitom. Floyd, Khabib, Dustin.
Vidjećemo u kakvom je sad stanju, da li je ovaj meč sa Poirierom vrhunac onoga što on može trenutno. Laka kategorija krcata kvalitetnim borcima, tako da ima tu kombinacija, ali moguće da će se tu izganjati meč sa Diazom, iako mi se ta opcija ne sviđa.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 jan 2021, 11:42

wadethegreat je napisao/la:
24 jan 2021, 11:36
Pomijesao si ti tu nesto brate.
Citavu rudnu ga je udarao u ground and poundu oborio ga u stojci karo ga.
Pogledaj borbu nemam ti sta pricati ali ne prica mi se o ovome iskreno jer smo vec to presli.
Sto se oe borbe tice covjek ga je takticki raskovao. Zavrsio ga fino boksom.
I jeste poenta da nisu isti borci Dustinje jedno 5 puta bolji kao i Gaethje.
Nemoj biti klasicni Conor navijac.

Chandler je onim nokautom sigurno ubacio svoje ime u sesir mogucih protivnika Dustina.
Kako je postala zanimljiva ova divizija kako se Khabib penzionisao.
Mislim da ce ipak Gaethje na Chandlera a Dustin na Oliveiru. Dustin je poslije meca rekao da nece se boriti protiv Chandlera sljedecu.
Pobjednici se bore u medjuvremenu nahrane nekoga Mcgregoru i revans.
Para na sve strane.
Ferguson ako se ne penzionise postaje gatekeeper.
Fulao iznova i iznova kome ba šuplje prosipaš evo da te podsjetim.

Ovo je Conorova faca nakon borbe protiv Khabiba jesi spreman?

slika

O cemu pricamo?

Recency bias je real što bi ameri reki sad je odjednom 5 puta bolji, a prije borbe su tu negdje. :urnebes:

1-1 je bice revanš živi bili pa vidjeli.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 24 jan 2021, 11:45

Pa vidis li ti njemu face.
Jesi ti ikada sljivu dobio daj da vidim kakav je bio dan dva poslije.
Brate ti si bas onaj pravi Conor navijac svaka tebi cast.
Jeste 5 puta bolji ako nista ostalo sto je popravio zbog iskustva to mu je najvise falilo i prvi put rano ga je tada uhvatio Conor sada jesu blizu dok je trenutno Dustin bolji zbog pobjede.
Bice revans naravno vidjet cemo.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 jan 2021, 11:50

wadethegreat je napisao/la:
24 jan 2021, 11:45
Pa vidis li ti njemu face.
Jesi ti ikada sljivu dobio daj da vidim kakav je bio dan dva poslije.
Brate ti si bas onaj pravi Conor navijac svaka tebi cast.
Jeste 5 puta bolji ako nista ostalo sto je popravio zbog iskustva to mu je najvise falilo i prvi put rano ga je tada uhvatio Conor sada jesu blizu dok je trenutno Dustin bolji zbog pobjede.
Bice revans naravno vidjet cemo.
Bila je slika i nakon par dana i video nije ni naocale nosio..

Kažem ti Khabib je bio isfrustriran upravo zbog toga jer ga je htio u lokvi krvi ostaviti.

Nisam ja toliki navijac koliko vi odudarate od realnosti pa nakon Diaza ste pisali da je to to da je prevara da je ovo da je ono i onda se posrao svima usta školovao njega i Alvareza koji je dobio RDA..

Tako da šta sad nazad treniraj i spremi se za narednu ja sve što govorim je da se treba smiriti do naredne borbe koju ako pobjedi ide revanš s Dustinom ako pobjedi u borbi za pojas.

Sve u svemu revanš ide još ove godine pod uslovom da pobjedi narednu i jedan i drugi i sve ce nam se reci.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.