Ima li HSV ikakve sanse da se vrati? Steta da onakav klub, navijaci i grad nije u bundesu
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Šanse postoje, ali klub još nije posložen kako bi trebalo a i pitanje je kako bi onda prošao u prvoj.
Ko ih *ebe, bolje daj ovakve klubove kao sto je Union koji udju u ligu po prvi put i bore se za mjesto u EL, a ne kao HSV koji se zadnjih 5 godina bori iskljucivo za opstanak, vrijeme im je bilo.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Evo FIFA najavljuje da ce iz svih takmicenja izbaciti ekipe koje budu igrale Superligu
Kakva ce samo mocna i zanimljiva BL biti bez drzavnog projekta iz Minhena

Kakva ce samo mocna i zanimljiva BL biti bez drzavnog projekta iz Minhena

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Neka izbace pa da vidimo sa kim će igrati, a žutalji mogu sa Unionom razigravati za prvaka i tad bi vjerovatno izgubili.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Po meni to je krivi put, umjesto prijetnji UEFA/FIFA bi trebale organizirati jednu takvu Superligu. Ovakav format CL je nedovoljno zanimljiv, u natjecanju po grupama i osmini finala je 75% jasno ko će dalje, prava igra počinje tek u 1/4-finalu a onda se sve odigra u mjesec i pol... i prođe jedna sezona. Ono što bi svakako trebalo osigurati je protočnost takve Superlige, da niko nije zacementiran i da sudjelovanje ide prema rezulatima iz nacionalnog prvenstva, samo bi osvajač bio izuzet.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Opet bi bilo isto. Ovi bogati kojima drzave gledaju kroz prste (Barsa i Real mogu biti duzni poreza koliko hoces, drzava im nece nista) bi bili jos bogatiji. A ova fukara bi bila jos siromasnija.ledar je napisao/la: ↑21 jan 2021, 20:12Po meni to je krivi put, umjesto prijetnji UEFA/FIFA bi trebale organizirati jednu takvu Superligu. Ovakav format CL je nedovoljno zanimljiv, u natjecanju po grupama i osmini finala je 75% jasno ko će dalje, prava igra počinje tek u 1/4-finalu a onda se sve odigra u mjesec i pol... i prođe jedna sezona. Ono što bi svakako trebalo osigurati je protočnost takve Superlige, da niko nije zacementiran i da sudjelovanje ide prema rezulatima iz nacionalnog prvenstva, samo bi osvajač bio izuzet.
A ako imas protocnost, onda bi se desilo da neki Man. Utd, koji je marketinski prezanimljiv, zavrsi 7. u prvenstvu i da ne ide u tu superligu. Zato su i donijeli odluku da 4 ekipe iz ovih jacih liga idu direktno u LP, da se slucajno ne bi okliznuli u kvalifikacijama.
Ovako u ovom formatu LP se nadje neki Ferencvaros, Dinamo, Bate..., pa ljudi u Madjarskoj, Hrvatskoj, Bjelorusiji, mogu gledati Barsu, Real, Liverpool, Borusiju, Juve uzivo. Sa superligom bi ove velike mogli gledati samo na TV-u...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
@kraljttbvb
Protočnost bi omogućila da svi imaju šansu i da igraju najbolji, niko nije pretplaćen. Zatvoreni sustav sa uvijek istim klubovima bi vremenom zatupio interes.
A to što neko iz Midtyllanda može uživo gledat Liverpool ne može bit protuteža tome da 200 miliona potencijalnih fanova to ne želi gledat. Uefa to forsira zbog neke političke korektnosti, da mali savezi kao imaju jednake šanse i da bude mir u krovnoj organizaciji, a ja moram priznati da mi je takvih i sličnih korektnosti već puna kapa. Ipak, mislim da će u neko vrijeme, da li za 10 ili 20 godina, superliga zaživit, jer jednostavno mora zaživit, natjecateljski i ekonomski interesi su ogromni. Može se na tome okrenut ogromna lova, deset puta veća nego sada, a kad postoji takav interes onda se pronađe i način.
Protočnost bi omogućila da svi imaju šansu i da igraju najbolji, niko nije pretplaćen. Zatvoreni sustav sa uvijek istim klubovima bi vremenom zatupio interes.
A to što neko iz Midtyllanda može uživo gledat Liverpool ne može bit protuteža tome da 200 miliona potencijalnih fanova to ne želi gledat. Uefa to forsira zbog neke političke korektnosti, da mali savezi kao imaju jednake šanse i da bude mir u krovnoj organizaciji, a ja moram priznati da mi je takvih i sličnih korektnosti već puna kapa. Ipak, mislim da će u neko vrijeme, da li za 10 ili 20 godina, superliga zaživit, jer jednostavno mora zaživit, natjecateljski i ekonomski interesi su ogromni. Može se na tome okrenut ogromna lova, deset puta veća nego sada, a kad postoji takav interes onda se pronađe i način.
Prava Borussija organizovala školu fudbala za fejk Borussiju.
-
- Kontakt:
Dortmundu kad ode Sancho i Haaland na ljeto bit ce sredina ljestvice.
Ocajna odbrana Gldbacha, ostavili Halanda dva puta samog kao da je Visca u pitanju a ne najopasniji igrac Dortmunda.
Nur der FCB
-
- Kontakt:
Sto je zanimljivo Gladbach uvijek skine gace kad igra s Dortmundom.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- kraljttbvb
- Kontakt:
To je bilo na početku kad su im malo pustili da se igraju.
Prava ekipa je preuzela inicijativu

Svaki put biram ove lude Bundesligaske utakmice nego bilo koju rovitu Englesku.
Zadnji put je Gladbach 2015 pobijedio protiv Dortmunda.
Zadnji put je Gladbach 2015 pobijedio protiv Dortmunda.
Nur der FCB
-
- Kontakt:
Gladbach uvijek ovako. Solidno igraju i na kraju izgube od Dortmunda. A ne bi trebalo biti tako jer imaju i imali su oruzje da ih pobijede.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Za sada, nakon 34 minute, jedna od boljih utakmica ove sezone 

-
- Kontakt:
Au ne valja ovo. Ligamenti sigurno. Ipak nije izgleda 

-
- Kontakt:
Interesantno jekraljttbvb je napisao/la: ↑22 jan 2021, 21:07Za sada, nakon 34 minute, jedna od boljih utakmica ove sezone![]()

Obje ekipe izašle po pobjedu, nije za ljubitelje pragmatičnog fudbala
Agieren statt reagieren
- kraljttbvb
- Kontakt:
Slabo im je oružje, jer mi bacaju na Bosove ekipe.Bundesliga je napisao/la: ↑22 jan 2021, 21:07Gladbach uvijek ovako. Solidno igraju i na kraju izgube od Dortmunda. A ne bi trebalo biti tako jer imaju i imali su oruzje da ih pobijede.
Imaju prejak presing i premocan ofanzivni potencijal, dok u odbrani ne znaju šta rade...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.