Tracy3McGrady je napisao/la: ↑22 jan 2021, 09:58Znas kako će dobiti minute, tako što će pokazati da je bolji od njih. Ono što sam sinoć vidio, mi uopšte ne djeluje da Musa nije za klasu bolji igrač od njih. Ne treba mu niko ništa da pokloni, samo neka dobije priliku i on ce im biti za 2 mjeseca najbolji igrač. Previse se Musa potcjenjuje, u redu nije uspio u NBA, ali sad toliko ga ponižavati i reci da neće imati svoje minute u ovoj ekipi je i više nego upitno. Ja sam ubijeđen da će nakon par tekmi gdje će dobiti priliku pokazati ovo sto pričam, a do tada se čujemo. Ako i ovdje ne uspije onda neka ide u ABA ligu i neka zaboravi na neku ozbiljnu/strašnu karijeru koju smo mi očekivali, a i on sam.Ghuraba je napisao/la: ↑22 jan 2021, 08:03Moram priznati da sam ocekivao 10-ak minuta danas, ali sam nakon ove utakmice 10x skepticniji kad je u pitanju njegov status tamo (bez obzira sto je prva), bar ovo sto je ostalo do kraja sezone. Tesko je kad u ekipi na svojoj poziciji imas covjeka koji ce uvijek igrati 30-35 minuta i koji je prvo ime ekipe, a rezerva su mu prekaljeni i iskusni kosarkasi. Na tri spoljnje pozicije od mogucih 120 minuta, Micic i Larkin ce gotovo uvijek uzeti 65-70, Simon i Beaubois 40-45 i Anderson 5-15. Osim toga, prva dvojica ce uvijek uzeti 2/5 suteva cijele ekipe. Samo sinoc su uzeli 31/72, plus jos 10 bacanja. Musa u takvom sistemu nikad nece pokazati kvalitet i ovaj dolazak u Efes je samo donekle logican ako Micic sigurno napusta klub na kraju sezone. Medjutim, u tom slucaju je komotno mogao otici u Megu da nabije samopouzdanje za to pola godine, jer ovako moze samo jos dublje potonuti.
Pozicija i uloga koju je dobio u onih 100-tinjak sekundi sinoc je sve samo ne ona u kojoj on moze nesto pokazati. Ne radi se o Nikola Kalinicu, koji ce uvijek razvaliti u odbrani, kojem je nebitno sto u napadu nece 5x dotaci loptu kako treba i kojem ne smeta sto ce uzeti svega 6-7 suteva za provedenih 25-30 minuta na parketu. Idealna uloga za njega je ona koju ima Simon, tj. da povremeno prenese loptu, da ucestvuje u organizaciji napada i da ralativno cesto ima loptu u svojim rukama. Medjutim, postavlja se pitanje kako ce on uzeti minute tako iskusnom i korisnom kosarkasu, pogotovo kad se uzme u obzir cinjenica da u turskom prvenstu samo pet stranaca moze igrati utakmice i kad se zna da je Efes bar 80% tih utakmica dobio i prije nego su pocele. Hocu reci, prilika da pokaze da vrijedi nece biti previse, a i te koje mu se pruze ce biti uglavnom u rijesenim utakmicama, pa je onda upitno koliko ce ih Ataman uzimati za ozbiljno.
Tracy3McGrady je napisao/la: ↑05 apr 2018, 21:24Ode ova rasprava u pm. Samo se vi i dalje bavite statistikom, vrijeme će pokazati ko je bio u pravu. A uskoro će draft aBd. I onda polako pocinju pripreme. Nadam se samo dobroj ekipi za Musu, jer mu treba da se dobro radi sa njim. Doncic je imao sve ovlasti u realu, sad mu se valja naviknuti na razne divljake u nba, a ako ode u Atlantu, dugo vremena on neće biti glavni PG. A generalno u nba pun qurac odličnih PG, a SG/SF bgm i ne baš. Zapamtite samo ovo, Musa za 3 godine bolji igrač od Luke.
Sezona u kojoj je Dončić bio MVP EL, MVP F4 EL i MVP ACB, a Musa zabio 32 poena ZabokuTracy3McGrady je napisao/la: ↑05 apr 2018, 11:59Musa će itekako biti bolji igrač od Dončića, jednostavno ima veći plafon. Dončić je spektakularniji igrač i ima više loptu u svojim rukama. Jednostavno ima tu oblast u Realu i samim tim dolaze i ove brojke, i trenutno je bolji igrač. Ali po mom mišljenju će Musa itekako biti bolji igrač ako dobije povjerenje u NBA. Samim tim što će Dončić biti top 3 na draftu, imat će veću pažnju u NBA na samom početku, ali vremenom će ta razlika biti sve manja i manja i sa nekih 25 godina očekujem Musu na većem nivou. Nemojte da me sad napadate, nemam namjeru se raspravljati ali je ovo moje očekivanje, a najviše sam uvjeren u to zbog Musinog karaktera, koji je pravi pobjednički.