Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

hamzaTM87
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la hamzaTM87 » 22 jan 2021, 10:55

Tracy3McGrady je napisao/la:
22 jan 2021, 09:58
Ghuraba je napisao/la:
22 jan 2021, 08:03
Moram priznati da sam ocekivao 10-ak minuta danas, ali sam nakon ove utakmice 10x skepticniji kad je u pitanju njegov status tamo (bez obzira sto je prva), bar ovo sto je ostalo do kraja sezone. Tesko je kad u ekipi na svojoj poziciji imas covjeka koji ce uvijek igrati 30-35 minuta i koji je prvo ime ekipe, a rezerva su mu prekaljeni i iskusni kosarkasi. Na tri spoljnje pozicije od mogucih 120 minuta, Micic i Larkin ce gotovo uvijek uzeti 65-70, Simon i Beaubois 40-45 i Anderson 5-15. Osim toga, prva dvojica ce uvijek uzeti 2/5 suteva cijele ekipe. Samo sinoc su uzeli 31/72, plus jos 10 bacanja. Musa u takvom sistemu nikad nece pokazati kvalitet i ovaj dolazak u Efes je samo donekle logican ako Micic sigurno napusta klub na kraju sezone. Medjutim, u tom slucaju je komotno mogao otici u Megu da nabije samopouzdanje za to pola godine, jer ovako moze samo jos dublje potonuti.

Pozicija i uloga koju je dobio u onih 100-tinjak sekundi sinoc je sve samo ne ona u kojoj on moze nesto pokazati. Ne radi se o Nikola Kalinicu, koji ce uvijek razvaliti u odbrani, kojem je nebitno sto u napadu nece 5x dotaci loptu kako treba i kojem ne smeta sto ce uzeti svega 6-7 suteva za provedenih 25-30 minuta na parketu. Idealna uloga za njega je ona koju ima Simon, tj. da povremeno prenese loptu, da ucestvuje u organizaciji napada i da ralativno cesto ima loptu u svojim rukama. Medjutim, postavlja se pitanje kako ce on uzeti minute tako iskusnom i korisnom kosarkasu, pogotovo kad se uzme u obzir cinjenica da u turskom prvenstu samo pet stranaca moze igrati utakmice i kad se zna da je Efes bar 80% tih utakmica dobio i prije nego su pocele. Hocu reci, prilika da pokaze da vrijedi nece biti previse, a i te koje mu se pruze ce biti uglavnom u rijesenim utakmicama, pa je onda upitno koliko ce ih Ataman uzimati za ozbiljno.
Znas kako će dobiti minute, tako što će pokazati da je bolji od njih. Ono što sam sinoć vidio, mi uopšte ne djeluje da Musa nije za klasu bolji igrač od njih. Ne treba mu niko ništa da pokloni, samo neka dobije priliku i on ce im biti za 2 mjeseca najbolji igrač. Previse se Musa potcjenjuje, u redu nije uspio u NBA, ali sad toliko ga ponižavati i reci da neće imati svoje minute u ovoj ekipi je i više nego upitno. Ja sam ubijeđen da će nakon par tekmi gdje će dobiti priliku pokazati ovo sto pričam, a do tada se čujemo. Ako i ovdje ne uspije onda neka ide u ABA ligu i neka zaboravi na neku ozbiljnu/strašnu karijeru koju smo mi očekivali, a i on sam.
05 apr 2018, 21:24
Ode ova rasprava u pm. Samo se vi i dalje bavite statistikom, vrijeme će pokazati ko je bio u pravu. A uskoro će draft aBd. I onda polako pocinju pripreme. Nadam se samo dobroj ekipi za Musu, jer mu treba da se dobro radi sa njim. Doncic je imao sve ovlasti u realu, sad mu se valja naviknuti na razne divljake u nba, a ako ode u Atlantu, dugo vremena on neće biti glavni PG. A generalno u nba pun qurac odličnih PG, a SG/SF bgm i ne baš. Zapamtite samo ovo, Musa za 3 godine bolji igrač od Luke.
05 apr 2018, 11:59
Musa će itekako biti bolji igrač od Dončića, jednostavno ima veći plafon. Dončić je spektakularniji igrač i ima više loptu u svojim rukama. Jednostavno ima tu oblast u Realu i samim tim dolaze i ove brojke, i trenutno je bolji igrač. Ali po mom mišljenju će Musa itekako biti bolji igrač ako dobije povjerenje u NBA. Samim tim što će Dončić biti top 3 na draftu, imat će veću pažnju u NBA na samom početku, ali vremenom će ta razlika biti sve manja i manja i sa nekih 25 godina očekujem Musu na većem nivou. Nemojte da me sad napadate, nemam namjeru se raspravljati ali je ovo moje očekivanje, a najviše sam uvjeren u to zbog Musinog karaktera, koji je pravi pobjednički.
Sezona u kojoj je Dončić bio MVP EL, MVP F4 EL i MVP ACB, a Musa zabio 32 poena Zaboku :tokralju:
ZELJEZNICAR 1921!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 22 jan 2021, 11:08

I sta sad? Pogrešno predviđeno, ko je očekivao ovakvog Luku, čak ni nba skauti koji ga birali iza Aytona i Bagleya. A isto tako da Musa nece dobiti skoro nikakvu priliku. Ako ćemo se time voditi onda niko ne bi smjelo ništa napisati na forumu. Moja očekivanja su bila velika ali sta je tu je, to me ne ometa da i dalje imam veliku vjeru u njega.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 22 jan 2021, 11:14

$ $ & " на ? &-& %, то $ у $ ? $ је % $ " расправу, " $ су $ ? " & %
" ту ? " $ - $ " " се " ? у & а у ? " $ ? ", $ нас на % ? " & у & увјерењу.
" " " су ? $ сезоне " у & " у & ", " оне " у & " $ праву %, ? се " ? а у " $ на своје, " " " " " " су у " ? $ а у & ? $ траг.
" " ? % у ? " ?, " је 2,8 поена по ', " $, у & " " " ? то % ", $ " у & " " него $ траг, " ? - ' сезону у $ & ".
? $ " " у " 2011/12 у $ $ ? ? % $ (а " " " $, 24 $, $ % $), & 8,7 поена по ' у & ?, " тај $ " је $ стартер у $ & ", ? & % стартер у & 3 " ен-"-еј ", Сан ", Торонту " ? ? сезоне. " " %.

" ? - $ $ ? " на " &, ? $ су пуно -, 8-10 пута - него у $ ? ", " " & у $,' $ зарађује $ 10 ?.$, паре & у " " " ' ' " зарађује " " готово " не " % ' у ? ". $ " & ? у $, наравно $ - " ", са " $ " & ? $ се $ & ?.
Но " & ? је " & %, & ?. " ту " ?, " " " не " у & нађу ' у ? ", ? " & " ? " " & - $ " & " " су ? ", ", $ $ за ' & " " " ", ту наравно " " $ ' ", " $ '.

&, а о ' је - ? говора у $ ", $ је % у ен-"-еју " ". То " ' $ ?, " " """ ($ се у & ? & ?, $ су " " ", " " су $ " ', ?, не ?, " " $ ' " гото по ' $, 2/4 " " ? 4 $ 5 ", па " ? $ 4-е ? 5-е ", 3/4 опет " ", а 4/4 ", " 2 стартера " 3 ", па $ 2 ? у 1/4 ?, 3.? у 2/4 ?, " " ? у " ', " " у ен-"-еју се у ?-офу $ $ ?), - " $ ? %. " & % " " & " ' 5 $, " је &, " на све " & $ " $ " попут Хјустона опуцају " 40+ " по ',
У ? се " $ & ?, " / $, $ - се " " 15+ $, & % & " & " & су у процесу $ у " је "јерес". $ ".

Е $, '? & ' $ се $ ? ". " " су ? " ? у & су у $ $ се - у ?, & " " " ? ? " " & " ? $ " на ? % $ ' ' & ". " " " у Европу " " $, " " " " " ", $ се " " је " ? " ($ је $ & ? " у " " него ? - " у &) $ / $ " " на " " $ $ " је $ " &.
" у ? $ % су " " " $, " " ", у " $. Наравно, - $ пуно " $, у " то & не $, ? - ' $ све ". Наравно, ту су " $ & су % $ " ".
& $, " је $ ? '.

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 22 jan 2021, 12:46

Najgluplja stvar u vezi košarke je što je to jedini "popularni" sport koji ima nenormalno različita pravila, zavisno od toga gdje se igra (pa čak i u samoj USA koledž košarka i NBA veze jedno sa drugim nemaju).
Dimenzije terena, udaljenost od trice, dužina utakmice, broj dopuštenih faulova, dopuštena odbrana itd... Mislim da je za 21. vijek to previše razlika i da se mora na svjetskom nivou napraviti neki iskorak da se donesu neka jedinstvena pravila u košarci, kako bi se mogla uopšte vršiti poređenja igrača.

Ne sumnjam ja da bi najbolji igrači u NBA opet bili najbolji, ali ovako ne možeš napraviti pošteno poređenje.

Isto kao što je u NBA smiješno porediti današnje igrače sa onima koji su igrali po nekim drugim pravilima do 2003-2004 e godine (kad su zabranili hand check na igračima koji ne igraju u postu). Otad počinje era ofanzive, small balla, ogromna ekspanzija triple doubleova (sad to nije ništa, nekome svakodnevnica, a prije je to bilo rezervisano za specijaliste poput Kidda itd..).

Nadam se fakat da će se fakat NBA i EL pravila barem malo pribiližiti narednih godina, jer ne vidim smisao da se jedan te isti sport toliko razlikuje zavisno od toga gdje ga igraš.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 jan 2021, 13:35

22 jan 2021, 09:58
Znas kako će dobiti minute, tako što će pokazati da je bolji od njih. Ono što sam sinoć vidio, mi uopšte ne djeluje da Musa nije za klasu bolji igrač od njih. Ne treba mu niko ništa da pokloni, samo neka dobije priliku i on ce im biti za 2 mjeseca najbolji igrač. Previse se Musa potcjenjuje, u redu nije uspio u NBA, ali sad toliko ga ponižavati i reci da neće imati svoje minute u ovoj ekipi je i više nego upitno. Ja sam ubijeđen da će nakon par tekmi gdje će dobiti priliku pokazati ovo sto pričam, a do tada se čujemo. Ako i ovdje ne uspije onda neka ide u ABA ligu i neka zaboravi na neku ozbiljnu/strašnu karijeru koju smo mi očekivali, a i on sam.
Pa, da bi pokazao da je najbolji, on mora dobiti minute. Sinoc smo vidjeli da to nece ici bas tako lahko. Glavni problem je sto oni na njegovim pozicijama imaju zabetoniranu rotaciju. Ja sam misljenja da bi on nakon 2-3 utakmice ozbiljne minutaze pokazao da je daleko korisniji od Simona i Beauboisa, ali je upitno da li ce dobiti pravu priliku da to pokaze. Ako je i dobije, mozda bude coskario kao sinoc i bio daleko od lopte, a on u takvim okolnostima nerijetko podbaci. Ne vjerujem ni sekunde u to da bi im za 2 mjeseca bio najbolji igrac. Larkin je doktorirao ovaj nivo i vjerovatno je najbolji igrac lige. Imao je nekih problema s povredama i zato sad i nije bas na svom nivou, ali ce ubrzo biti. Micic igra opasno dobru kosarku i mislim da Musa ni za godinu dana konstantnog igranja ne moze doci na taj nivo. Da se razumijemo, ja sam ubijedjen da je on bolji kosarkas od Vase i da ima veci domet, ali to tek treba pokazati. Ovaj je u njegovim godinama spavao po klupi Bajerna i Zvezde, ali momak zadnje 2 i po sezone u Efesu igra nevjerovatno. Mislio sam da nikad nece moci biti konkurentan na takmicenju koje je jace od EC, ali on je evo vec 2 godine jedan od najboljih bekova Evrope. Musa, koliko god u osnovi bio talentovaniji od njega, tek treba to da pokaze.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 jan 2021, 13:50

Mislim da ce prvo dobiti minute u turskom prvenstvu i tu su mu vrata za euroligaske minute ako odigra super.Nisu ga sigurno potpisali da im bude 12ti igrac u rotaciji

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 jan 2021, 14:09

MElloo je napisao/la:
22 jan 2021, 13:50
Mislim da ce prvo dobiti minute u turskom prvenstvu i tu su mu vrata za euroligaske minute ako odigra super.Nisu ga sigurno potpisali da im bude 12ti igrac u rotaciji
Problem je sto ni tu nece biti konstantnih minuta. Dozvoljeno je pet stranaca, a oni ih imaju desetak. Mozda ce igrati utakmice svake dvije sedmice. Plus ono sto sam vec pisao da su previse dominantni u ligi i da tu nema nekog prevelikog naboja.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 22 jan 2021, 14:48

Nemanja86 je napisao/la:
21 jan 2021, 22:00
da ne idem sad u detalje i ne širim priču na sve razlike, ali navešću samo jedno pravilo - defanizivne 3 sekunde.

Svako ko je odradio bar godinu dana organizovanog treniranja košarke zna koliko je to krucijalno pitanje, koje potpuno mjenja geometriju i ritam igre. U svakoj priči o hipotetičkim susretima NBA i EL ekipa uvijek treba naglasiti to je l se igra po FIBA ili NBA pravilima.

Veliki broj NBA igrača, pa čak i ol star igrača, gubi na svom napadačkom kvalitetu bar 30% ukoliko se samo primjeni pravilo def. 3 sekunde. Tu dolazimo do ključnih razlika, gdje se u NBA stimuliše igra 1 na 1 i gdje vrhunski individualci mogu rješavati stvari. FIBA pravila dozvoljavaju sve vrste zone, grupisanje defanizivaca "na loptu" i to značajno mjenja stvari.

Svake godine, bar 3-4 ekipe u NBA igraju isključivo u cilju razvoja svojih prospekata, i takve ekipe bi se jako teško snašle na kombinovane odbrane, pomaganja, udvajanja, i sve ostale ekipne fore koje igraju top EL timovi.

Pa i sami Američki treneri su pričali koliko je na njih uticala prva decenija XXI vijeka kada su se njihovi timovi sa tri uzastopna takmičenja (Indy 2002, Atina 2004 i Japan 2006) vraćali polupani, i koliko im je trebalo da skrekaju različite kombinacije odbrane od klasičnog pikenrola, i pikenrola sa uključenim trećim.

Čak i 2008 godine kada je ponovo formiran najbolji Dream Team (iako su i prethodni bili sastavljeni iz Al star igrača) sa Bryantom, Španci su ih u finalu do zadnjeg minuta držali za yaya, i presudio je Kobeov hero ball.

Ali ako ti se sva analiza svodi na to da se Amerikancima ne igra na WC, onda ok, teško je tome prigovoriti.
bravo. Ljudi volje krajnosti ,jednostavno im je tako, ili crno ili bijelo, a u pravilu općenito u životu puno je sadržaja između bez kog ne možeš.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 22 jan 2021, 14:54

FRANK RIBERY je napisao/la:
21 jan 2021, 23:20
CSKA, Real, Efes i Barsa mogu igrati NBA. Ne bi bili zadnji u dijete se kunem.

Sav kvalitet lige se sveo u 8-10 ekipa. Ostali su prosjecni, neki su katastrofalni. Pricamo o nedodirljivimo NBAu. Ovo je najgori NBa u zadnjih 25 godina koliko ga pratim. Sve je otišlo u qurac sa ogromnim ugovorima za igrace koji nisu ni svjetska klasa. Kad porastem zelim biti Gobert. Haha
auuuuu. slažem se da bi mogli igrati 5-6 klubova. Ali treba uzeti u obzir da bi logično onda imali viši budžet,da bi mogli birati iz istog bazena(draft) ko i nba itd... ali ovo o nba,uffff. ova sezona je konkretno bezvezna na početku iz poznatih razloga,al sama kvaliteta je strašna. Istok nikad nije bio kvalitetniji, i bit će još jači s godinama.

Ontopic - Džanan očito će biti joker i to ukoliko ne bude radio pizdarije i bude strpljiv. Morat će visokim procentima pogađati u spot upu te se nadati nekoj efikasnoj partiji koja će mu dati samopouzdanje. Ataman je tip trenera atipičan za Europu i on će nagraditi igrača u ritmu,neće ga sljedeću posjesti ko što je pascual radio s Hezoniom 2015. te daje slobodu u sistemu igračima koji imaju vidljiv izražen kvalitet i sami mogu kreirati efikasne posjede. Džanan sigurno ima potecnijala da dobije to povjerenje, no ove sezone gotovo pa nemoguće, ako bude povremeni član rotacije,nije to loše.

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 jan 2021, 16:36

lumani je napisao/la:
21 jan 2021, 22:18
Nema ekipe iz evrope koja bila top 10 u nba.Mozda ona Jugoplastika sa jos 2 Amerikanca.
ne bi ni oni tad jer su fizicki bili dosta slabiji,istina pitanje je sa kakva dva amerikanca

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 22 jan 2021, 16:53

filip13 je napisao/la:
22 jan 2021, 16:36
lumani je napisao/la:
Nema ekipe iz evrope koja bila top 10 u nba.Mozda ona Jugoplastika sa jos 2 Amerikanca.
ne bi ni oni tad jer su fizicki bili dosta slabiji,istina pitanje je sa kakva dva amerikanca
Da je Jugoslavija ostala, danas bi imali jacu privredu nego sad, sto znaci da bi bilo mnogo jakih kosarkaskih timova... najbolji igraci sa prostora Juge ne bi morali ici u Efes, Real, Barcelonu igrati... tako da bi prvak Juge bez problema tukao sve europske momcadi redom, jos ako se na to doda, da bi takav jedan klub bio u mogucnosti dodat jos jednog ili dvojcu amera, to bi bilo ludlo...

i ako cemo realno, jedino Jugoslavenska kosarkaska reprezentacija bi mogla parirati americkoj... a kad kazem parirati mislim na ne izgubiti vise od 10-15 razlike... stavis Dragica, Doncica, Bogdanovica, Mirotica i Jokica u prvu petorku... nema te kosarkaske ekipe koja bi mogla razmontirati 30 razlike takvu momcad...

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 jan 2021, 16:57

SWOT je napisao/la:
22 jan 2021, 16:53
filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Da je Jugoslavija ostala, danas bi imali jacu privredu nego sad, sto znaci da bi bilo mnogo jakih kosarkaskih timova... najbolji igraci sa prostora Juge ne bi morali ici u Efes, Real, Barcelonu igrati... tako da bi prvak Juge bez problema tukao sve europske momcadi redom, jos ako se na to doda, da bi takav jedan klub bio u mogucnosti dodat jos jednog ili dvojcu amera, to bi bilo ludlo...

i ako cemo realno, jedino Jugoslavenska kosarkaska reprezentacija bi mogla parirati americkoj... a kad kazem parirati mislim na ne izgubiti vise od 10-15 razlike... stavis Dragica, Doncica, Bogdanovica, Mirotica i Jokica u prvu petorku... nema te kosarkaske ekipe koja bi mogla razmontirati 30 razlike takvu momcad...
neko bi u toj petroci trebao igrati i odbranu,ali to nije vezano za ovu temu,ni jugoplastika

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 jan 2021, 18:15

filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Pa,2 dobra amerikanca .Ovo sto se sada igra U NBA,je kod Nas bilo prije rata,brza atraktivna kosarka..

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 jan 2021, 18:20

lumani je napisao/la:
22 jan 2021, 18:15
filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Pa,2 dobra amerikanca .Ovo sto se sada igra U NBA,je kod Nas bilo prije rata,brza atraktivna kosarka..
pa konkretno jugoplastika nije tako igrala,cibona par godina ranije jeste ali splitski tim bas i nije,ali nije tema to,tema je musa

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 22 jan 2021, 19:14

ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 22 jan 2021, 21:04

Brat ne igra NBA 2K jer je igrao u ligi :rol: :rol: :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Prophet
Kontakt:

Post Postao/la Prophet » 22 jan 2021, 21:21

Otelo je napisao/la:
22 jan 2021, 21:04
Brat ne igra NBA 2K jer je igrao u ligi :rol: :rol: :rol:
Jel i u igrici maše peškirima? Ako ne, onda ima i pravo da ne igra :kafa:
“Of course I didn’t take my wife to see Rochdale as an anniversary present. It was her birthday. Would I have got married in the football season? Anyway, it was Rochdale reserves.”

Nered
Kontakt:

Post Postao/la Nered » 23 jan 2021, 00:35

22 jan 2021, 11:08
I sta sad? Pogrešno predviđeno, ko je očekivao ovakvog Luku, čak ni nba skauti koji ga birali iza Aytona i Bagleya. A isto tako da Musa nece dobiti skoro nikakvu priliku. Ako ćemo se time voditi onda niko ne bi smjelo ništa napisati na forumu. Moja očekivanja su bila velika ali sta je tu je, to me ne ometa da i dalje imam veliku vjeru u njega.
Pogrešno predviđeno? :tokralju:
Jedan oduševio čitavu nba ligu a drugi se bori za 2 minute u euroligi.
Na osnovu čega temeljiš svoja predviđanja i očekivanja?
Samo ti i dalje vjeruj u njega ali nemoj lagati da nije dobio priliku.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 23 jan 2021, 01:13

Dobio je priliku i nije pokazao da je talenat kakvim smo ga smatrali. U njegovu precjenjenost se već počelo sumnjati prilikom zadnjih projekcija na draftu. Daleko je bio pozicioniran od loteri pikova.
Da je pokazao neki kvalitet za koji smo mi ovdje subjektivno tvrdili da postoji, mogli bismo reći da su skauti pogrijesili u njegovom pozicioniranu na kraju prve runde(jer često prave greške, primjer su mega talenti koji su bili pozicionirani u drugoj rundi, a onda je njihov talenat eksplodirao i postali su superzvijezde), ali zasada djeluje da su bili u pravu što su imali tendenciju da sa svakom novom projekcijom pred Draft, spuštaju njegovu poziciju i manje vjeruju u njegov talenat.

Sada kada bi se radile reprojekcije, bio bi na sredini druge runde.
Zadnja izmjena: BIHpatriota, dana/u 23 jan 2021, 01:16, ukupno mijenjano 1 put.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 23 jan 2021, 13:44

Igra danas Efes u 18:00 ligasku utakmicu,dali ga ima u rosteru,dosta je slab protivnik mozda ga ubace medju 5 stranaca cini mi se toliko da je dozvoljeno?
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: galia95, legendarnadruga, StevieG8 i 24 gosta.