FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 22 jan 2021, 00:31

Denchi je napisao/la:
20 jan 2021, 18:27
AlfredNobel je napisao/la:
20 jan 2021, 17:10
"Naš je, gine"..

Zar u 21. stoljeću i dalje ima onih koji pišu floskule ovog tipa? Pa sunce ti poljubim, ako mi ima išta gore kod našeg naroda od ove patetičnosti i nekakve osjećajnosti, pa tačno mi mrak na oči padne kad pročitam ovako nešto. Zamisli argumenta "ma naš je, gine", znači strašna referenca. Evo onda mogu i ja igrati, odnosno svi s foruma.

Prestanite već jednom s tim klišeima i presseravanjima i skontajte da je u fudbalu nebitno jesi li naš, tuđi, ovaj onaj, bitno je kakav si trenutno, u sadašnjosti. Isto ono kad krene "neka ga prije dvije sezone bio najbolji, zabio tom i tom", koga boli qurac. Gade mi se razmišljanja ljudi iz 19. stoljeća.

Evo možemo Cartel i ja proći, on kao napadač, ja kao vezni. Obojica volimo Klub, poginuli bi, ostavili srce na terenu, izgarali, a i ne bismo tražili previše. Nema veze što ne možemo dva sprinta istrčati, voljom i željom se sve nadoknadi.
Athletic Bilbao

Osvojili superkup protiv Barcelone neki dan
Kompletna politika tog kluba je "Nas je, gine..."

U svakom stoljecu je to bitno, cak i uefa stimulise to sa brojem homegrown(djecu kluba) igraca na spiskovima za evropu...

Da to treba objasnjavati je porazno...
Opet pokušavaš da obmanjuješ i utrpaš ono što ljudi nisu željeli da kažu. Niko ovdje nije protiv "naš je, gine". Ovdje su ljudi protiv da "naš je, gine" bude veći prioritet od kvaliteta. Može biti Baskijac na kvadrat, misliš da će igrati u Atleticu ako nije kvalitet dovoljan za ekipu?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 22 jan 2021, 00:33

samo pozitiva momci ipak smo sampiJoni ❤
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 22 jan 2021, 00:39

SarajevoJeBordo je napisao/la:
22 jan 2021, 00:31
Denchi je napisao/la:
20 jan 2021, 18:27
"Naš je, gine"..

Zar u 21. stoljeću i dalje ima onih koji pišu floskule ovog tipa? Pa sunce ti poljubim, ako mi ima išta gore kod našeg naroda od ove patetičnosti i nekakve osjećajnosti, pa tačno mi mrak na oči padne kad pročitam ovako nešto. Zamisli argumenta "ma naš je, gine", znači strašna referenca. Evo onda mogu i ja igrati, odnosno svi s foruma.

Prestanite već jednom s tim klišeima i presseravanjima i skontajte da je u fudbalu nebitno jesi li naš, tuđi, ovaj onaj, bitno je kakav si trenutno, u sadašnjosti. Isto ono kad krene "neka ga prije dvije sezone bio najbolji, zabio tom i tom", koga boli qurac. Gade mi se razmišljanja ljudi iz 19. stoljeća.

Evo možemo Cartel i ja proći, on kao napadač, ja kao vezni. Obojica volimo Klub, poginuli bi, ostavili srce na terenu, izgarali, a i ne bismo tražili previše. Nema veze što ne možemo dva sprinta istrčati, voljom i željom se sve nadoknadi.
Athletic Bilbao

Osvojili superkup protiv Barcelone neki dan
Kompletna politika tog kluba je "Nas je, gine..."

U svakom stoljecu je to bitno, cak i uefa stimulise to sa brojem homegrown(djecu kluba) igraca na spiskovima za evropu...

Da to treba objasnjavati je porazno...
Opet pokušavaš da obmanjuješ i utrpaš ono što ljudi nisu željeli da kažu. Niko ovdje nije protiv "naš je, gine". Ovdje su ljudi protiv da "naš je, gine" bude veći prioritet od kvaliteta. Može biti Baskijac na kvadrat, misliš da će igrati u Atleticu ako nije kvalitet dovoljan za ekipu?
To je to, nemam šta dodati.
Denchi opet počeo da izvrče, tradicionalno što bi se reklo.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 22 jan 2021, 00:44

Sta uradise od teme zbog jedne budale koja je placena da blati sve :tokralju:

E moj skoro, kakve ti romane pises, tj zbog koga... Al mogu razumiti, dugo si odmarao :kafa:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 22 jan 2021, 00:57

skoroalen je napisao/la:
22 jan 2021, 00:12
Ahmoveliki je napisao/la:
21 jan 2021, 23:55
Skoro, hodajuca fudbalska enciklopedija :tokralju: :thumbup:
De brate malo o Romi i njihovim problemima od 2010te pa do danas :pray: :D
Nemoj sta pogresno shvatiti... milina mi citat
PS kakav ti je bio igrac Jose Maria Guti?
Roma nema problema od 2016. :kafa:

Za Gutija je dovoljno reći da je imao svoje mjesto i u eri galaktikosa. Iza njega Makelele, ispred Zidane, Figo i Beckham, zvijezda do zvijezde, al Guti ostaje. Genijalac koji nikad neće dobit mjesto kakvo zaslužuje u historiji fudbala. Iz tog Reala će se svi sjećat Ronalda, Figa, Casillasa, Raula, Zidanea... Slabo kome naumpadne Guti. :bow: :bow:
Otkako je ta budala otišla sa scene, nikad više nisam vidio onakve završne pasove, pasove koji otključaju odbranu i saigrač mu se nađe sam u gol šansi. Fabregas u prajmu je bio blizu sa pasovima, ali ne onaj nivo ludila gdje pas ide s njegove polovine i pravi gol šansu tamo gdje je samo on može naći. Babuka kreacije, drago mi je da ima još poštovaoca lika i djela ovog underrated oca fudbala. :mrgreen:

Bahati, bahati Željkan!
1946

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 jan 2021, 01:19

joker90 je napisao/la:
22 jan 2021, 00:57
skoroalen je napisao/la:

Za Gutija je dovoljno reći da je imao svoje mjesto i u eri galaktikosa. Iza njega Makelele, ispred Zidane, Figo i Beckham, zvijezda do zvijezde, al Guti ostaje. Genijalac koji nikad neće dobit mjesto kakvo zaslužuje u historiji fudbala. Iz tog Reala će se svi sjećat Ronalda, Figa, Casillasa, Raula, Zidanea... Slabo kome naumpadne Guti. :bow: :bow:
Otkako je ta budala otišla sa scene, nikad više nisam vidio onakve završne pasove, pasove koji otključaju odbranu i saigrač mu se nađe sam u gol šansi. Fabregas u prajmu je bio blizu sa pasovima, ali ne onaj nivo ludila gdje pas ide s njegove polovine i pravi gol šansu tamo gdje je samo on može naći. Babuka kreacije, drago mi je da ima još poštovaoca lika i djela ovog underrated oca fudbala. :mrgreen:

Ma Guti babuka, Realov Xavi bukvalno. :bow: :bow:

Al skrenuli smo s teme, dobit ćemo banove. Bolje se uklopit i pisat i vojvodama. :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

head88
Kontakt:

Post Postao/la head88 » 22 jan 2021, 01:31

Dobro Jutro bordo braci sa dalekog i vjetrovitog Balia. Ustadoh na dorucak pa da uletim da vidim sta se desavau u lijepom seheru. Treba li kakvih dodatnih investitora uganjati vidim Nam nije jos razrjesio kesu?
Ima li kakvih novosti, sute ko ribe svi izgleda.
Upratio sam u zadnjih par dana za Rahmana, neka mu je sretno pravi igrac i momak u svakom smislu, samo glavu jos dovesti u red. Nadam se da je ostavio u amanet nekome od ostalih prvotimaca,ko ce ga barem priblizno zamjenit za onaj fakinluk. Sve oci su uperene u upravu i Emira da ce naci i dovesti konkretna imena. Ostajte mi zdravo i manje se stresirajte. Bordo pozdrav. :salut:

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 22 jan 2021, 01:37

skoroalen je napisao/la:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
jbg udari me flashback kad procitah Gravesen :D
Hahahah nemoj mi onda... no Totti no party!
jel dosao spic????????????????????

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 22 jan 2021, 01:45

joker90 je napisao/la:
22 jan 2021, 00:57
skoroalen je napisao/la:

Ima bratee... to je bit "lopte"
Kad se sjetim kad je Raulu il Ronaldu petom ostavio da ga neko od njih zabije :rol: volio covjek vise asistirat nego hljeba se najest!

1.Totti
2.Safet
3.Maradona
4.Guti
5.Dennis Bergamp
Eo ti moje idealne petorke :rol: Lav Jasin na golu :kralj:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 jan 2021, 06:09

SarajevoJeBordo je napisao/la:
22 jan 2021, 00:31

Pa procitaj post na koji sam odgovorio, Alfred je protiv toga ocigledno, ja citam sta je napisano a umjetnicki dojam i misli ne mogu jos da citam....

Bilbao npr. Moze dovesti boljeg igraca ali nije njihov :D
To je politika kluba i nije to najuspjesniji klub ali dovoljno da je to ok politika niposto za odbaciti...

To definitivno treba biti jedan od nasih ciljeva, ne u mjeri kao u Bilbao, ali definitivno treba cjeniti nasu djecu...

I vas dvojica zelite utrpati kao da nasim klubom vladaju "nasa djeca" ispred kvalitete ali npr. Hare je inace rezerva Ahmetu, kao i Dupovac sto se vratio kao klupa, niposto se ne guraju, osim kad boljeg nemas, a zasto boljeg nemas nije do njih...

I hvala ti sto pomazes Alfredu da mi replicira, ne zna on pisat stidan je decko, nekad baci po mali tekst ali to on prekuca iz Avaza...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 jan 2021, 06:16

feniksptica je napisao/la:
21 jan 2021, 23:54
hordasDoboj je napisao/la:
Ali koliko mi je drago sto i Vinko i Emir kad su izasli u medijima rekli imamo dva najbolja napadača u BiH, iako svjesni da Handze vise nije ni i u top 5-10 u ligi.
Kako mislis drago. Od podrska igracu, al to nas je kostalo.
A jes nas kostalo vala nek nas svake godine kosta ovako
Kakav klovn
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 22 jan 2021, 06:48

Denchi je napisao/la:
22 jan 2021, 06:16
hordasDoboj je napisao/la:
Ali koliko mi je drago sto i Vinko i Emir kad su izasli u medijima rekli imamo dva najbolja napadača u BiH, iako svjesni da Handze vise nije ni i u top 5-10 u ligi.
Kakav klovn
Pa ne znam, ne bih ja pozelio klubu svake polusezone 6 bodova manje od realnog
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 jan 2021, 06:49

ne mogu da se i na ovaj dio ranta ne osvrnem :D

Kakva je mogucnost da uopce postoji klub koji se vodi ovakvom idejom? S obzirom da skauting cjeli se zasniva na duzem pracenju igraca(dakle prestacije u proslosti), zamisliti da samo dovodis trenutno dobre igrace? Kolika bi cjena bila tog igraca? Ko bi ti uopce prodao? Trebali bi transfer rokovi da traju uvijek jer cim ga prodje momenat inspiracije ili forme(to je proslost) idemo po sljedeceg? To nijedan klub ne bi mogao ispratiti na kugli zemaljskoj...

Koga briga kakav je bio prije? :D pa samo svakog, svakog poslodavca ikad, zato ti traze da posaljes CV, da moze po njemu suditi za sta si sposoban, jer neki glupan je rekao nekad da je "forma prolazna a klasa vjecna" pa tako ako redovno osvajas titule i trofeje to nije slucajno, ima tu nesto...a i isto tako kad nemas nista iza imena u poznim godinama(fudbalskim) je znak da nesto nije ok tu...pa cak iako si u nekoj formi trenutno....

Hajmo SjB, sta ovaj put nije mislio tako?

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 22 jan 2021, 06:53

22 jan 2021, 06:48
Denchi je napisao/la:
22 jan 2021, 06:16

Kakav klovn
Pa ne znam, ne bih ja pozelio klubu svake polusezone 6 bodova manje od realnog
Pa ne znam, ja bih pozelio klubu rekordan broj bodova kako se igra liga, sto je nerealno i incident ali bih ipak to pozelio svake godine, naravno i da budemo neporazeni itd. ostali rekordi :D

Al jbg ja sam zao ;)

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 22 jan 2021, 07:19

Otvorite oči momci u pravu je Sanchez. To ce te shvatiti kad tad.
Sanchez bruda ne vrijedi njima objasnjavati dzabe se mucis.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 22 jan 2021, 07:27

Svako dobro Bosno i Hercegovino :bih:

slika
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 jan 2021, 08:02

22 jan 2021, 01:37
skoroalen je napisao/la:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
jbg udari me flashback kad procitah Gravesen :D
Hahahah nemoj mi onda... no Totti no party!
jel dosao spic????????????????????
Gravesen luđak, DMF u rangu Rustemovića, al u CVu upisan Real Madrid. Koji je to šok onda bio, svi se ibretili, Makelelea da mijenja Gravesen. :rol: :rol:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 22 jan 2021, 08:06

Ovde neki daju neko pravo odgovornost sd za koju on nije kriv i niko mu normalan zamjerit nemoze, a takodje za ono sto je njegov primarni poso i zasto treba da odgovara se amnestira..

Sd dovodi trenera i sami tim prije podpisa dogovaraju detalje ne samo plate trenerove vec i ciljeve kluba i financiske mogucnosti kluba za kupovinu i placanje igraca tacnije budzet kluba. Pretezno svi treneri dodatno pregledaju sve utakmice u zadnjih 6 mjeseci i u nekom drugom poluvremenu pregovaranja saznaju koji igrac ima koliko dug ugovor, takodje trener predoci sta bi on promjenio koga otjero koga doveo a ako su zelje preskupe onda prilozi alternativu ili da specifikacije igraca (npr desni bek nizeg rasta dobar centarsut itd) to je to..

Sd nema sta da se stidi boji ili bilo sta kad mora rahmanovicu tataru ili bilo kom drugom igracu produzetak pod tim i tim uslovima ili tribina, jer nije on kriv sto klub nemoze nece da plati onoliko koliko igrac trazi. Al poso sd jeste da zna izabrat timing kad ce pregovarat sa igracem oproduzetku ugovora i da da klubu maksimalni levrege a da igracu da sto manje prostora sa **** kluba..i zato je sd, a kad igrac trazi neku cifru ispod koje nece pristat a klub to nece nemoze da plati nema to sta da sd bude ruzno ili neugidno..

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 22 jan 2021, 08:25

ovom logikom, trebao je i husref ostati, neka ga, nas je, gine na klupi, jezik slomi psovajuci.
@alfrede ne vrijedi.
AngelDiMaria je napisao/la:
21 jan 2021, 14:41
ima li ko kakvih gadgeta sa amblemom fk sarajeva, treba mi za kolekciju, gadget fan sam, pa mi jos to fali
Niko mi ne odgovori za gadgete, ima li neko nesto sa amblemom sarajeva.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 jan 2021, 08:27

22 jan 2021, 08:25
ovom logikom, trebao je i husref ostati, neka ga, nas je, gine na klupi, jezik slomi psovajuci.
@alfrede ne vrijedi.
21 jan 2021, 14:41
ima li ko kakvih gadgeta sa amblemom fk sarajeva, treba mi za kolekciju, gadget fan sam, pa mi jos to fali
Niko mi ne odgovori za gadgete, ima li neko nesto sa amblemom sarajeva.
Imam ja, javi se. Plaćanje solarno + meme, znači lovu na sunce al moraš i 3 dobra memea napravit.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: riki46 i 26 gostiju.