Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Mig_Mig
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Mig_Mig » 21 jan 2021, 22:01

Puma je napisao/la:
21 jan 2021, 21:57
Klubovi u Europi lete komercijalnim letovima, eto neka me ispravi neko, mislim da jedan ili dva kluba imaju sopstvene avione.

Igraju oni i ovako dosta utakmica, jos kad se poklopi duplo kolo u EL.
Koliko se sjecam, lani samo cetri kluba nisu letila komercijalnim, svi ostali jesu.
Max Allegri

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 jan 2021, 22:01

Real i Barca u sezoni odigraju 90tak utakmica (ACB, Super cup, Cup i Euroliga).

Hajmo malo se informisati.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 jan 2021, 22:04

Nemanja86 je napisao/la:
21 jan 2021, 22:00
da ne idem sad u detalje i ne širim priču na sve razlike, ali navešću samo jedno pravilo - defanizivne 3 sekunde.

Svako ko je odradio bar godinu dana organizovanog treniranja košarke zna koliko je to krucijalno pitanje, koje potpuno mjenja geometriju i ritam igre. U svakoj priči o hipotetičkim susretima NBA i EL ekipa uvijek treba naglasiti to je l se igra po FIBA ili NBA pravilima.

Veliki broj NBA igrača, pa čak i ol star igrača, gubi na svom napadačkom kvalitetu bar 30% ukoliko se samo primjeni pravilo def. 3 sekunde. Tu dolazimo do ključnih razlika, gdje se u NBA stimuliše igra 1 na 1 i gdje vrhunski individualci mogu rješavati stvari. FIBA pravila dozvoljavaju sve vrste zone, grupisanje defanizivaca "na loptu" i to značajno mjenja stvari.

Svake godine, bar 3-4 ekipe u NBA igraju isključivo u cilju razvoja svojih prospekata, i takve ekipe bi se jako teško snašle na kombinovane odbrane, pomaganja, udvajanja, i sve ostale ekipne fore koje igraju top EL timovi.

Pa i sami Američki treneri su pričali koliko je na njih uticala prva decenija XXI vijeka kada su se njihovi timovi sa tri uzastopna takmičenja (Indy 2002, Atina 2004 i Japan 2006) vraćali polupani, i koliko im je trebalo da skrekaju različite kombinacije odbrane od klasičnog pikenrola, i pikenrola sa uključenim trećim.

Čak i 2008 godine kada je ponovo formiran najbolji Dream Team (iako su i prethodni bili sastavljeni iz Al star igrača) sa Bryantom, Španci su ih u finalu do zadnjeg minuta držali za yaya, i presudio je Kobeov hero ball.

Ali ako ti se sva analiza svodi na to da se Amerikancima ne igra na WC, onda ok, teško je tome prigovoriti.
bravo,odlican post

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 21 jan 2021, 22:05

Iako je stvarno za bilo koga ko je pogledao tri utakmice u životu glupo ulaziti u ovu diskusiju, ali EL i NBA su dva različita sporta, a ne dvije različite lige.

Širi teren, defanzivne tri sekunde, 48 minuta, dozvoljen korak u polasku, fiksne rotacije.

EDIT: Evo Nemanja objasnio, da ne ser.em dalje...
ZELJEZNICAR 1921!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 jan 2021, 22:06

Nemanja86 je napisao/la:
21 jan 2021, 22:00
da ne idem sad u detalje i ne širim priču na sve razlike, ali navešću samo jedno pravilo - defanizivne 3 sekunde.

Svako ko je odradio bar godinu dana organizovanog treniranja košarke zna koliko je to krucijalno pitanje, koje potpuno mjenja geometriju i ritam igre. U svakoj priči o hipotetičkim susretima NBA i EL ekipa uvijek treba naglasiti to je l se igra po FIBA ili NBA pravilima.

Veliki broj NBA igrača, pa čak i ol star igrača, gubi na svom napadačkom kvalitetu bar 30% ukoliko se samo primjeni pravilo def. 3 sekunde. Tu dolazimo do ključnih razlika, gdje se u NBA stimuliše igra 1 na 1 i gdje vrhunski individualci mogu rješavati stvari. FIBA pravila dozvoljavaju sve vrste zone, grupisanje defanizivaca "na loptu" i to značajno mjenja stvari.

Svake godine, bar 3-4 ekipe u NBA igraju isključivo u cilju razvoja svojih prospekata, i takve ekipe bi se jako teško snašle na kombinovane odbrane, pomaganja, udvajanja, i sve ostale ekipne fore koje igraju top EL timovi.

Pa i sami Američki treneri su pričali koliko je na njih uticala prva decenija XXI vijeka kada su se njihovi timovi sa tri uzastopna takmičenja (Indy 2002, Atina 2004 i Japan 2006) vraćali polupani, i koliko im je trebalo da skrekaju različite kombinacije odbrane od klasičnog pikenrola, i pikenrola sa uključenim trećim.
Čak i 2008 godine kada je ponovo formiran najbolji Dream Team (iako su i prethodni bili sastavljeni iz Al star igrača) sa Bryantom, Španci su ih u finalu do zadnjeg minuta držali za yaya, i presudio je Kobeov hero ball.

Ali ako ti se sva analiza svodi na to da se Amerikancima ne igra na WC, onda ok, teško je tome prigovoriti.
Evropske repke su kao ekipa,koja igra 10 godina sa istim igracima..Ameri se nadu prije prvenstva i opet pometu.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jan 2021, 22:08

u NBA utakmice duze traju :P

Ma ja nesto mislim da fizicka sprema i ne bi bila toliki problem vecina igraca bi to podnjela, moje je misljenje da u Euroligi nema nekog extra igrackog kvaliteta kao prije jer ko ista vrijedi otisne se NBA da proba i prije dvadesete
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 jan 2021, 22:09

Musa je sam rekao ,da svaki igrac iz NBA postaje lider eu EL..sada je na- -njemu da dokaze ..

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 21 jan 2021, 22:11

lumani je napisao/la:
21 jan 2021, 22:09
Musa je sam rekao ,da svaki igrac iz NBA postaje lider eu EL..sada je na- -njemu da dokaze ..
Glupost, ja ti mogu iz glave baciti 7-8 imena, primarno europljani koji su se vratili pa ne vode glavnu rijec.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 jan 2021, 22:12

Puma je napisao/la:
21 jan 2021, 22:11
lumani je napisao/la:
21 jan 2021, 22:09
Glupost, ja ti mogu iz glave baciti 7-8 imena, primarno europljani koji su se vratili pa ne vode glavnu rijec.
mogu i ja 15 ,ali to su njegove rijeci..Ja sam uvijek tvrdio da ima sve da bude odlican igrac,ali ga **** ta glava i kurcenje ....

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 jan 2021, 22:13

Ma dobit ce sansu sigurno da pokaze da moze, danas je bilo malo nerealno ocekivati da dobije neke ozbiljne minute.Ja sam mislio da ce dobiti 5-10 al eto ne dobi ni toliko

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 jan 2021, 22:15

Zato Amerikanci u svakom vode glavnu rijec,ili su primarno top 3 igraca u svakom timu EL.Oni koji su se vratili i ne vode glavnu rijec su vecinom prolaznici prolaznika u NBA koji su bili 8,9,10 igraci sa eventualno 10,15 minuta u NBA neki cak ni toliko.Razgraniciti NBA i EL kosarku je najbitnija stvar u smislu zasto EL timovi po NBA pravilima ne bi imali nikakve sanse na 4 dobijene protiv NBA ekipa.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 jan 2021, 22:18

Nema ekipe iz evrope koja bila top 10 u nba.Mozda ona Jugoplastika sa jos 2 Amerikanca.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 jan 2021, 22:20

L-Train je napisao/la:
21 jan 2021, 22:15
Zato Amerikanci u svakom vode glavnu rijec,ili su primarno top 3 igraca u svakom timu EL.Oni koji su se vratili i ne vode glavnu rijec su vecinom prolaznici prolaznika u NBA koji su bili 8,9,10 igraci sa eventualno 10,15 minuta u NBA neki cak ni toliko.Razgraniciti NBA i EL kosarku je najbitnija stvar u smislu zasto EL timovi po NBA pravilima ne bi imali nikakve sanse na 4 dobijene protiv NBA ekipa.
Vecinom u euroligi timovi gdje amerikanci vode glavnu rijec ne dodju ni blizu osvajanju.Uglavnom su to kvalitetni evropski igrac plus par kvaltietnih amerikanaca.Rijetko gdje je glavni igrac amerikanac bio.Mozda Maccabi kad je osvojio prije 5-6 godina.
Ja gledam Knickse svaku noc i garantujem ti da bi efes barca real cska imali sanse

@lumani ne bili top 10 cak in top 20 al mislim da su najbolji EL timovi malo ispred ovih najgorih u nba
Zadnja izmjena: MElloo, dana/u 21 jan 2021, 22:20, ukupno mijenjano 1 put.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 21 jan 2021, 22:20

Pa Nikola Jokić za sezonu samo od svog kluba zaradi koliko 5-6 EL ekipa zajedno imaju ukupan budžet (plate+ tekući troškovi+putovanja i sve ostalo)
ZELJEZNICAR 1921!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 jan 2021, 22:22

MElloo je napisao/la:
21 jan 2021, 22:20
L-Train je napisao/la:
21 jan 2021, 22:15
Vecinom u euroligi timovi gdje amerikanci vode glavnu rijec ne dodju ni blizu osvajanju.Uglavnom su to kvalitetni evropski igrac plus par kvaltietnih amerikanaca.Rijetko gdje je glavni igrac amerikanac bio.Mozda Maccabi kad je osvojio prije 5-6 godina.
Ja gledam Knickse svaku noc i garantujem ti da bi efes barca real cska imali sanse

@lumani ne bili top 10 cak in top 20 al mislim da su najbolji EL timovi malo ispred ovih najgorih u nba
mislim top 10 na east/west.......nikako cijela Liga, :mrgreen: :mrgreen:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 jan 2021, 22:28

Imali bi vjerovatno sanse po fiba pravilima,zatvoris reket sto u NBA ne mozes tek tako,manji parket,vise koraka i oduzimas im ono gdje su daleko ispred ELa a to su fizikalije,jos ako nemaju dovoljno suta imaces priliku,po NBA pravilima stvari se daleko daleko mijenjaju u korist NBA ekipa,ko bi iz Reala ili Efesa,Barce mogao u Knicksima da bude na nivou npr Randlea ili Baretta?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 jan 2021, 22:30

L-Train je napisao/la:
21 jan 2021, 22:28
Imali bi vjerovatno sanse po fiba pravilima,zatvoris reket sto u NBA ne mozes tek tako,manji parket,vise koraka i oduzimas im ono gdje su daleko ispred ELa a to su fizikalije,jos ako nemaju dovoljno suta imaces priliku,po NBA pravilima stvari se daleko daleko mijenjaju u korist NBA ekipa,ko bi iz Reala ili Efesa,Barce mogao u Knicksima da bude na nivou npr Randlea ili Baretta?
Ma niko ako bi komparirali po tome igrac-igrac, nba je puuno dalje al mogli bi ovi na odbranu bas to sto kazes na drugacija praivla i sve dobiti.Efes ima bolje sutere defitnivno :mrgreen:

Uglavnom NBA je puno daleko od Eurolige ali nije amatersko takmicenje kakvim ga se ovdje predstavlja od strane nekih ljudi

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 jan 2021, 22:32

L-Train je napisao/la:
21 jan 2021, 22:28

sta Mislis kad bi dopustili Bealu,Klay,Curry da shutiraju :D ...Nema niko sanse,mozda nekog nekada dobiti,ali u 82 Tekme MAX 10-15 pobjeda.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 21 jan 2021, 22:34

Najbolji igraci najboljeg EL tima u NBA:

Mike James - odigrao 32 utakmice za Phoenix. 10 PPG na katastrofalne procente. Sunsi zavrsili 15. na Zapadu. Poslije kratka avantura u Pelicansima i kraj sto se tice NBA.

Hilliard - 91 utakmica - 3 PPG

Shengelia - 45 utakmica - 1 PPG

Kraj price !!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 jan 2021, 22:36

TheChief je napisao/la:
21 jan 2021, 22:34
Najbolji igraci najboljeg EL tima u NBA:

Mike James - odigrao 32 utakmice za Phoenix. 10 PPG na katastrofalne procente. Sunsi zavrsili 15. na Zapadu. Poslije kratka avantura u Pelicansima i kraj sto se tice NBA.

Hilliard - 91 utakmica - 3 PPG

Shengelia - 45 utakmica - 1 PPG

Kraj price !!!
a Mirotic :?:i zasto gledas prosjek :) Doncic,Jokic,Nurkic su u evropi manje zabijali :mrgreen:
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 21 jan 2021, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], galia95 i 5 gostiju.