Ne slazem se. Najbolji nas stoper sinoc i lik koji je Lukakua x puta zaustavio u onom njegovom gradjenju kad ode po loptu i pravi tranziciju. Nijedan njegov gol, za Bonucija je i ovakav Thuram.BuffonGigi je napisao/la: ↑18 jan 2021, 09:47Chiellini nije odlicno odigrao, skripao je vise nego iko, ispadao je i poziciono a i u duelima se konstantno odbijao od Lukakua. Ali je bukvalno ginuo i jedini pokazao srce na terenu, zbog toga mi je najdrazi igrac Juventusa u zadnjih 20 godina poslije Del Piera i Gigija. To je lav kakvog necemo imati zadugo.
Juventus FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
-
- Kontakt:
Re: Juventus FC
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- BuffonGigi
- Kontakt:
Za Bonuccija je i Izudin Kamberovic bio Thuram.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Kao što sam već pisao, nisam pogledao meč, ali je i analfabeti bilo jasno prije utakmice da će iole normalan trener silovati tu stranu na repeticiju. I onda imaš trenera koji to gleda sat i više bez da nešto uradi, ili ne može ništa da uradi jer nema rješenja na klupi. Ono što je bliže istini je da nema koga da ubaci i to popravi jer ima Bernardeschia koji je od budućeg top desnog krila došao do lijevog beka/wing back-a što govori o Juventusu (i njegovom ličnom eksponencijalnom padu), a Ramsey je najkreativniji igrač u ekipi (što opet govori o Juventusu).Padovan je napisao/la: ↑18 jan 2021, 10:22Ali nakon 5 minuta utakmice se vidjelo da ce nas ljudi masakrirati po toj strani, i ne bude rekacije sve do 60 minute, a taj dvojac nije trebao ni pocetu, haj Frabotta i nekako da je imao nekog jos za podrsku, a Ramsey je bivsi igrac, i covjek mu igra redovno, ne znam samo zbog cega.
Ne pomaže ni što je Pirlo početnik.
Sarri je platio cijenu nedovoljnog rada na polju pojačanja i arogancije od Nedveda do Agnellia, a i Pirlo da nema reputaciju kakvu ima bi isto. On će možda više izdržati. I sada postavljam sebi pitanje, da li bi mi uopće pričali o Pirlu kao amateru da je recimo dobio 2 top ili blizu WC nivou veznjaka ili beka + neku kvalitetnu prima puntu za rezervu ili bi govorili o novom Guardioli?
Ja mislim da je Juventus doveo ovo što govorim ne bi se Pirlo uopće pominjao, ma kolike limite imao (koji su normalni za početika). Mislim da bi dobili i trenera i nemali broj mladih igrača za budućnost i Juve bi već bio u borbi za titulu, ili ove ili naredne sezone.
U svakom slučaju, od uprave se zahtijeva da uradi ono što treba, a to su pojačanja i dogodine će vjerujem biti jasno kuda se ide. Ne vidim bilo kakav smisao, bez obzira na rezultat, u davanju otkaza Pirlu kada znamo gdje su veći problemi od samog trenera. Scudetto se neće osvojiti, to sam ja davno pisao i to se spremalo od Allegria.
Prema tome, ispoštovati Pirla kao što nisu Sarria, imamo matricu pogrešnog ponašanja uprave, žele isti rezultat bez ikakvog odgovarajućeg inputa u ulaganjima, mijenjanjem trenera kao rješenjem i tome mora doći kraj.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Ovo kod vas mi pomalo liči na ono kad smo mi doveli Giampaola koji igra 4-3-1-2 a ostavili mu Susa da igra iza napadača. Samo sto kod vas puno više igrača ne igra prirodne pozicije. Fakat mi nije jasno dovođenje Chiese i Kulusevskog na već postojećeg Bernardeskija, a onda igraš formaciju bez krila. A poprilično se para potrošilo na njih dvojicu.
Il Club più titolato al mondo!
Slazem se.
Ispratit cu sezonu do kraja bez imalo emocija. No, dominacija je morala doci kraju. Vidjeli smo sinoc, Pirlo je nezreo ali dobro, imamo okej klupu za prva tri mjesta. Uglavnom, nemojte se ljudi nervirat. Sta se moze, uzivajte

Aljegri, out!
- BuffonGigi
- Kontakt:
Gol Barelle je sublimacija nase sezone 2020/21... Ali za taj gol trebaju padati glave, ja vecu smijuriju nisam nikad vidio, ni kad smo 2 godine za redom zavrsavali sedmi, ni kad smo se tek vratili iz druge lige...nikad.
Slažem se, ali Pirlo je morao reagovati bar na poluvremenu (ubaciti Bernu, što je i uradio, ali nakon što se Frabotta povrijedio, momak nije ništa kriv, jer ni kriv ni dužan postao drugi bek ekipe), da pokaže da konta gdje je propuh, jer tužno je bilo gledati kako nas ljudi uništavaju svaki napad na isti način, a polukonte i kontre tu je tek priča za sebe, Bastoni sa 30 metara od svog gola šalje loptu i izbacuje u kontru Barelu, ponovo u tom dijelu terena gdje su Chiellini i Frabotta .Pogba je napisao/la: ↑18 jan 2021, 15:34Kao što sam već pisao, nisam pogledao meč, ali je i analfabeti bilo jasno prije utakmice da će iole normalan trener silovati tu stranu na repeticiju. I onda imaš trenera koji to gleda sat i više bez da nešto uradi, ili ne može ništa da uradi jer nema rješenja na klupi. Ono što je bliže istini je da nema koga da ubaci i to popravi jer ima Bernardeschia koji je od budućeg top desnog krila došao do lijevog beka/wing back-a što govori o Juventusu (i njegovom ličnom eksponencijalnom padu), a Ramsey je najkreativniji igrač u ekipi (što opet govori o Juventusu).Padovan je napisao/la: ↑18 jan 2021, 10:22Ali nakon 5 minuta utakmice se vidjelo da ce nas ljudi masakrirati po toj strani, i ne bude rekacije sve do 60 minute, a taj dvojac nije trebao ni pocetu, haj Frabotta i nekako da je imao nekog jos za podrsku, a Ramsey je bivsi igrac, i covjek mu igra redovno, ne znam samo zbog cega.
Ne pomaže ni što je Pirlo početnik.
Ramsey jeste najbolji kreativac, ali u teoriji, u praksi on nije ništa bolji ni od ove dvojice u kreiranju, koliko prodati lopti, pogrešni dodavanja u noge protivnika, jednostavno bivši igrač, iako mi je i bilo drago kada je došao (za neku rotaciju da odigra pola sata, ponekad i prvomitac ok, ali da igra ovakve utakmice kao sinoć 0).
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
Ne krivim ni ja Frabottu, momak jednostavno ne zna niti je za ovaj nivo, igrač za Seriu B ili maksimalno nekog sa dna serie A. Kriv je onaj kojem jedan od 2 najbolja igrača ikad igra u istoj ekipi s Frabottom. Dakle, na jednom dijelu terena lijevo imaš Frabottu, a na drugom fucking Ronalda. Sama ta disproporcija je za plakati. Druga tema je sam Ronaldo, koliko on doprinosi ili koči.
#MaxOUT
#MaxOUT
Ma samo kad pratis utakmicu iz drugog ugla (ne gledas u loptu) vidis kakve su to pizdice na terenu.
Ronaldo - uzme loptu, zabije se u ugao, par puta kroz noge okrene loptu i radi dvije stvari : pass nazad + pokusaj prodora koji apsolutno uvijek ostane samo na pokusaju.
Ramsey, Benta, Rabiot (mada ovaj zna imat tekme gdje poludi) se bukvalno kriju od lopte. Pogledaj ih sve redom, kad ima stoper loptu, ili cak bekovi, oni su uvijek sakriveni iza cuvara i ne pokusavaju se otvoriti. A i kad prime loptu, jedino sto rade je lagani pass. Ako je slucajno neko blizu njih odma ide pass nazad.
Sandro, Berna, Kulusevski (muda ostala u prethodnim klubovima, ili u 2017 za Sandra).
Amer se malo izdvaja, ali nije ni on neki igrac na lopti. Sto i je treba, ima svoje kvalitete i igra odlicno sto treba da igra. I onda ti u fazi ofanzive ostaju samo Morata i Kijesa, koji su odlični, ali realno mnogo lopti gube. Ali opet u ovom sivilu pizdica koje bjeze od lopte, ovi su bar tu hrabri. I naravno Dybala, koji kad igra, cini nas vezni red pristojnim, jer je jedini igrac koji ce se vratiti nazad po loptu, sacuvati je, oslobodit se igraca i gurnuti loptu naprijed. I Cuadrado, naravno, koji kao da uopste ne trenira sa ovom ekipom. Primi loptu i odma pass naprijed, dribling.
I onda uradis vrlo jednostavnu analizu. Cuadrado, Dybala, Morata su igrači koji su bili dio stare uprave/ekipe, svi ove pizde su iz novokompanovane ekipe. Pametno dosta.
Ronaldo - uzme loptu, zabije se u ugao, par puta kroz noge okrene loptu i radi dvije stvari : pass nazad + pokusaj prodora koji apsolutno uvijek ostane samo na pokusaju.
Ramsey, Benta, Rabiot (mada ovaj zna imat tekme gdje poludi) se bukvalno kriju od lopte. Pogledaj ih sve redom, kad ima stoper loptu, ili cak bekovi, oni su uvijek sakriveni iza cuvara i ne pokusavaju se otvoriti. A i kad prime loptu, jedino sto rade je lagani pass. Ako je slucajno neko blizu njih odma ide pass nazad.
Sandro, Berna, Kulusevski (muda ostala u prethodnim klubovima, ili u 2017 za Sandra).
Amer se malo izdvaja, ali nije ni on neki igrac na lopti. Sto i je treba, ima svoje kvalitete i igra odlicno sto treba da igra. I onda ti u fazi ofanzive ostaju samo Morata i Kijesa, koji su odlični, ali realno mnogo lopti gube. Ali opet u ovom sivilu pizdica koje bjeze od lopte, ovi su bar tu hrabri. I naravno Dybala, koji kad igra, cini nas vezni red pristojnim, jer je jedini igrac koji ce se vratiti nazad po loptu, sacuvati je, oslobodit se igraca i gurnuti loptu naprijed. I Cuadrado, naravno, koji kao da uopste ne trenira sa ovom ekipom. Primi loptu i odma pass naprijed, dribling.
I onda uradis vrlo jednostavnu analizu. Cuadrado, Dybala, Morata su igrači koji su bili dio stare uprave/ekipe, svi ove pizde su iz novokompanovane ekipe. Pametno dosta.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Ja sam ocekivala neku reakciju, ne otkaz ali nesto, barem da sam negdje procitala da rade na dovođenju napadaca, nego i oko ovog iz Genoe neke komplikacije.Navodno, moguci sastanci ubrzo.
Po komentarima, na tw, fb stranicama, razocarenje je veliko.Od titule se lagano odustaje. Vidim, i za sutra se ne ocekuje nista. Ali hajde, ko zna...

Alex Sandro,Cuadrado i De Ligt ce danas biti testirani opet.
Po komentarima, na tw, fb stranicama, razocarenje je veliko.Od titule se lagano odustaje. Vidim, i za sutra se ne ocekuje nista. Ali hajde, ko zna...

Alex Sandro,Cuadrado i De Ligt ce danas biti testirani opet.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Ja sve mogu svariti, i da se nekad promasi, i da nam ekipa nije izbalansirana, a i brate da nas povrede i virus yebu ko sansku kozu. Ali ne mogu i dalje da shvatim da nam je Frabotta jedina alternativa potrosenom Sandru na lijevom boku, i da nikog ne intrigira cinjenica da igrac koji je za Serie C kvalitetom, ima mjesto u prvih 11 jednog Juventusa. Znaci lijevi bok i vezni red skripe ko nikad, Bonucci se raspada, a mi hocemo napadaca.
Namece se jednostavan zakljucak: da mi ne znamo sta hocemo.
A sada ili na kraju sezone, bilo kakav otkaz pirlo,nedved,paraticiju...bi samo potvrdio pretpostavke da ovo nije nikakav proces,projekat niti plan nego ulazak u sezonu grlom u jagode.
Sad,nit naprijed niti nazad, niti gurati ovako pa do kanala, niti mjenjati u po sezone,opet,bez plana...
A sada ili na kraju sezone, bilo kakav otkaz pirlo,nedved,paraticiju...bi samo potvrdio pretpostavke da ovo nije nikakav proces,projekat niti plan nego ulazak u sezonu grlom u jagode.
Sad,nit naprijed niti nazad, niti gurati ovako pa do kanala, niti mjenjati u po sezone,opet,bez plana...
Prošle sezone je vezni red sa Pjanićem bolje funkcionisao. Dovoljno da se uzme titula, kako tako.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Pjanić, matuidi, khredira, can i bentancur.
U nekom momentu u takvom veznom redu je bentancur bio na petom mjestu hijerarhije.
Danas je na prvom, a ova prethodna četvorica nisu više tu.
Vremenom su zamjenjeni sa rabiotom, arthurom, mckenniem i ramseyem, po potencijalu i na papiru bi to trebalo biti bolje, brže, mlađe...ali na terenu ništa.
O marchisio, vidal, pirlo, pogba nećemo trošiti tastaturu džaba.
U nekom momentu u takvom veznom redu je bentancur bio na petom mjestu hijerarhije.
Danas je na prvom, a ova prethodna četvorica nisu više tu.
Vremenom su zamjenjeni sa rabiotom, arthurom, mckenniem i ramseyem, po potencijalu i na papiru bi to trebalo biti bolje, brže, mlađe...ali na terenu ništa.
O marchisio, vidal, pirlo, pogba nećemo trošiti tastaturu džaba.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Boga mi u prosloj godini je bio na drugom mjestu nakon Pjanica, i imao je najbolju sezonu od svih kad se sagleda kompletna situacija. Bentancur bi bio vjerovatno super igrac da na njega nije stavljen prevelik pritisak da bude lider u veznom redu u ovim godinama. Isto tako, on treba da bude box to box veznjak, koji nece imati toliki pritisak iznosenja lopte i kreacije. Problem je u tome sto vise nema ni Pirla, ni Pjanica da usmjere igru, tako da su ovi nasi veznjaci bez ikakvog kompasa. Ramsey me najvise razocarao u zadnje vrijeme, nekad izgleda ko zvijer, spreman i motivisan, a nekad ko slina. Mada generalno najvise je povrijedjen... U nezavidnoj smo situaciji sto se rostera tice, jer cemo se jako tesko rijesiti ovih s ovako visokim platama.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma igrace sa karakterom ne mozes zamijeniti.
Dzaba godine i sve, i povrede , ali ja sam ubijedjen da i dan danas igraju Kedira, Kosta i Mandzukic izmedju ostalih ne bi bilo ovako lose. Cak i Matuidi je odron, ali je prvak u dusi. ovi su osim Ronalda i Kijelinija nevidjene picketine( govorim za ove sto su igrali protiv Milana)
i nije bitan ni skudeto, bitna je igra, koja ne postoji, kao ni vizija kluba.
nama fali lijevi bek, backup lijevi bek, stoper, minimum dva vezna, krilo, napadac. Pa sta smo radili jbt. Ne mozes 7 igraca dovest za jedan prelazni rok i da pogodis sa svih 7. Pogotovo ne sa ovim finansijama.
da li je bilo neophodno rjesavati se Koste po svaku cijenu? da li je bilo nemoguce dovesti Vidala(htio je sigurno vise u Juve nego u Inter)?
na mnoga pitanja cemo sigurno i tek kasnije saznati odgovore, jer korona je unistila klubove i finansije. Ali onda u doba korone ponasas se kao Real, odmjereno, a ne da dajes preko 20 mil razlike za Arthura, te 100 za dva nedokazana klinca
Dzaba godine i sve, i povrede , ali ja sam ubijedjen da i dan danas igraju Kedira, Kosta i Mandzukic izmedju ostalih ne bi bilo ovako lose. Cak i Matuidi je odron, ali je prvak u dusi. ovi su osim Ronalda i Kijelinija nevidjene picketine( govorim za ove sto su igrali protiv Milana)
i nije bitan ni skudeto, bitna je igra, koja ne postoji, kao ni vizija kluba.
nama fali lijevi bek, backup lijevi bek, stoper, minimum dva vezna, krilo, napadac. Pa sta smo radili jbt. Ne mozes 7 igraca dovest za jedan prelazni rok i da pogodis sa svih 7. Pogotovo ne sa ovim finansijama.
da li je bilo neophodno rjesavati se Koste po svaku cijenu? da li je bilo nemoguce dovesti Vidala(htio je sigurno vise u Juve nego u Inter)?
na mnoga pitanja cemo sigurno i tek kasnije saznati odgovore, jer korona je unistila klubove i finansije. Ali onda u doba korone ponasas se kao Real, odmjereno, a ne da dajes preko 20 mil razlike za Arthura, te 100 za dva nedokazana klinca
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- BuffonGigi
- Kontakt:
I da, cinu mi se da se Morata polako vraca na fabricke postavke.
Naravno da nije, greška, još jedna u nizu, nakon Spine i Cancela.ultrasstyle_tz je napisao/la: ↑19 jan 2021, 11:37da li je bilo neophodno rjesavati se Koste po svaku cijenu?
Mi sad s jednom povredom nemamo rješenje u napadu i legao bi kao budali šamar, čak da igra blizu golu kao druga špica, polušpica. Ali ne, bolje je Kulusevskog imati na klupi, a ne znati šta raditi s Bernom, od desnog kirla, lijevog krila, lijevog beka, mezzale do prodaje.
Bayern ga neće otkupiti i da ima imalo razuma istog momenta se trebaju dogovoriti o povratku.
#MaxOUT
#MaxOUT
- BuffonGigi
- Kontakt:
Treba nam Costinih 2 gola po sezoni, to nam trenutno najvise fali ja mislim.
Hhahaha ovaj lik fakat ne gleda utakmiceBuffonGigi je napisao/la: ↑19 jan 2021, 09:58Boga mi u prosloj godini je bio na drugom mjestu nakon Pjanica, i imao je najbolju sezonu od svih kad se sagleda kompletna situacija. Bentancur bi bio vjerovatno super igrac da na njega nije stavljen prevelik pritisak da bude lider u veznom redu u ovim godinama. Isto tako, on treba da bude box to box veznjak, koji nece imati toliki pritisak iznosenja lopte i kreacije. Problem je u tome sto vise nema ni Pirla, ni Pjanica da usmjere igru, tako da su ovi nasi veznjaci bez ikakvog kompasa. Ramsey me najvise razocarao u zadnje vrijeme, nekad izgleda ko zvijer, spreman i motivisan, a nekad ko slina. Mada generalno najvise je povrijedjen... U nezavidnoj smo situaciji sto se rostera tice, jer cemo se jako tesko rijesiti ovih s ovako visokim platama.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.