SanaBosna je napisao/la: ↑02 jan 2021, 02:39
Mostarac1974 je napisao/la: ↑28 dec 2020, 16:34
SanaBosna je napisao/la: ↑28 dec 2020, 01:57
Ja sam zaljubljen u ovoj klub i stadion mada nisam mostarac ali mi je toliko drag klub da sam postal navijac FK Veleza i NK Podgrmec, kad moze Reprezentacija igrati protiv Liechtenstein na stadion tusanj moze i prijateljsku odigrati na stadion rodjeni, bilo bi fino da makar 80% zarade od karte itd ide do kluba da jos dodaju financiju da srede kompletan stadion.
Svoj ti poso brate.Hvala tebi na lijepim željama i iskrenim razmišljanjem.A radi takvi ljeudi,Velež i dan danas postoji i uvijek će biti klub svih pravi navijača koji su iz raznih dijelova BiH a uvijek su dobro došli na stadion ROĐENI i onih koji navijaju za VELEŽ od rođenja a i za navijače koji gaje simpatije prema VELEŽU.Pozdrav tebi i svim ljudima koji osjećaju ljubav i simpatije prema VELEŽU.M.U.S.V.D.G
Hvala za ljepe rijeci, bilo bi bas super da klub otvori neki fund pa da mi iz inostranstva saljemo donacije svaki mj, zelja mi je pomoci klub koji mi je jako drag, a po Moe nekom misljenju FK ce biti prvi klub nakon rata da udje u Evropu.
Jednog dana cu da posjetim ovaj ljep stadion i klub,
Velezovac iz Australije!
Svaka tebi cast care ,i veliki respect imas od navijaca Rodjenih..Obavezno svrati na Stadion Rodjeni ako budes tu u Mostaru ili na putu za more,tamo ces uvijek nekoga naci koji ce ti dati sve informacije koje zelis da znas i o klubu i o stadionu.Sto se tice pomoci klubu ,ne znam koliko si pratio akcije navijaca Rodjenih,bilo ih je dosta ovih zadnjih godina,od kupovine ulaznica za utakmice kluba(ovo odkad ne mogu navijaci na tribine) do pomoci u infrastrukturi,kupovini nekih rekvizita za igrace ,izradi WC-ova ispod tyribina,Sponzorisanje VelezTV ,nabavka neke opreme itd itd. Imamo i dva udruzenja navijaca koji u dobra doba pomazu klub i to UG Mostraski Rodjeni koji okuplja sve najodanije navijace iz Mostara i dijaspore i koji prave razne akcije za pomoc klubu a i velika su spona izmedju kluba i navijaca (tu se dobiju i sve valjane i pravovremene informacije iz kluba)Imas i RAOC (Red Army Old Crew) koji su facebook zatvorena grupa gdje su clanovi vecinom Velezovi "pacenici" iz dijaspore(sa svih strana svijeta) i koji su se obavezali da mjesecno uplacuju u fond po 10 eura pa se onda
povede rasprava na facebooku ove grupe gde ce mo uloziti sredstva,a u svakom momentu se moze vidjeti i koliki je trenutni saldo i gdje je svaki euro otiso tako da je sve maksimalno transparentno(ako gledas one priloge sa Velez TV vidit ces nasu reklamu RAOC-a na svakom prilogu jer bez nase pomoci tesko da bi imali svake sedmice bar po 2 priloga o tekucim desavanjima u vezi klubu..Evo ne govorim samo tebi nego svima koji ovo citaju zele,mogu a ne znaju kako konkretno pomoci klubu da se jave u neku od ovih grupa i bice veoma zadovoljan i transparetnoscu i svim drugim u vezi kluba,a i vidit ce i konkretno gdje ide njegova pomoc.
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA