FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 13 jan 2021, 13:43

Odakle vam snaga i volja...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 jan 2021, 13:44

Nekadašnji ljubimac navijača Sarajeva Miloš Stanojević okončao je pozajmicu u turskom Ankarasporu i vratio se u matični Angaragucu.

U kratkom razgovoru za Instagram stranicu pl.bih rekao je da još uvijek razmatra opcije za nastavak karijere, a ne isključuje ni povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 13 jan 2021, 13:45

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
13 jan 2021, 13:40
Denchi je napisao/la:
13 jan 2021, 13:37
13 jan 2021, 13:31

A da nije mozda Vinko htio tog igraca :hmmmmm:
On je svoj dio posla odlicno odradio, to sto se momak nije dokazao(za sad) je druga stvar..
Odlican je on i kasnije, tek kada budemo redovni u grupnim fazama, treba vidjeti da se dovede bolji SD
Jest eto, celo ce nas u propast dovesti, da ce doci do toga da ce dici sidro Nam
Sve i da hoce da ide, klub bi bio prodan u ruke drugog investitora, tako da nista se ti ne brini ;)
Da ne spominjemo da je lakse dat otkaz Emiru, ili bilo kome ko je podbacio pa dovest boljeg nego se povuci iz kluba koji napreduje ocigledno...
Veoma logicno :mrgreen:
Imao je i celik investitora.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 13 jan 2021, 13:46

Sanchez1987 je napisao/la:
13 jan 2021, 13:45
Denchi je napisao/la:

Da ne spominjemo da je lakse dat otkaz Emiru, ili bilo kome ko je podbacio pa dovest boljeg nego se povuci iz kluba koji napreduje ocigledno...
Uporedjujes onu Tursku prevaru, sa nasim Nam-om, koji je od svog dolaska napravio ogromne promjena. Svaka ti cast :bow:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 13 jan 2021, 13:47

Zoran28 je napisao/la:
13 jan 2021, 13:39
Mozda umjesto Cele da dovedemo buduceg team menadzera Cityja, a vidjet cete brzo ko je i ko mu je prvi saradnik 🤮

Lazemo DencO ko Pinokio, umjesto nosa raste nam stomaaaaaak
Ako ne lazete, onda nam objasnis fino kako to cuga a moze trcat i boriti se, kako to roka torte i kolace a ne deblja se i prati sav program kondicionog...

Ili ga klub stiti jer je bitniji od Amara i ostalih?

Pogotovo u godinama jer je onaj mali 19-godisnji Travancic nakon vikenda jednog u kafani nije mogao 2m potrcat da ne povrati dusu pored terena???

Evo ne znam, neko laze?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 13 jan 2021, 13:49

Denchi je napisao/la:

Nije, imao je lopova i prevaranta koji se predstavljao kao investitor

Kako znas da nije investitor? Nikad nije platio dugove Celika....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 13 jan 2021, 13:50

Cit'o sam do ovog "ne deblja se" 😂 pa gdje ce vise nije sumo hrvac grob te yebo hahaha
Cuj trci i bori se 😂
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 13 jan 2021, 13:51

Zašto se sve svede na lična prepucavanja? Između ruganja i kritike postoji ogromna razlika. Lično, ne simpatišem niti jednog igrača, osim malo Pidre i Pecija, jer su mladi. Ostali su mi svi isti i dio su mašinerije. Sami po sebi, ne mogu ništa. Koliko bi Haris dao golova da igra sam? A koliko bi primio u istim uslovima? Kritika, osim argumentacije, mora sadržati i prijedlog mjera. U suprotnom, neosnovana je i na nivou je nanijskih sijela, gdje se tabiri visoka politika i usput komentariše izgled Hasijine bašče.
Prethodno sam izložio neke radnje koje bi trebalo sprovesti glede Harisove efikasnosti. Hoće li SŠ imati isto mišljenje, ostaje da se vidi. Kao što neko napisa, ako ga vidite u kafani sa alkoholom, kolačima, cigarom, nargilom... za njegovo dobro ga prijavite klubu. Sve dok zadovoljava uslove koje mu postavlja SŠ, a s druge strane nema dokaza da vodi život neprimjeran igraču Sarajeva, on je za mene punopravan prvotimac, zaslužan za jesenju titulu isto kao i svi igrači na čelu sa Vinkom.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 13 jan 2021, 13:52

miky_hz je napisao/la:
13 jan 2021, 13:44
Nekadašnji ljubimac navijača Sarajeva Miloš Stanojević okončao je pozajmicu u turskom Ankarasporu i vratio se u matični Angaragucu.

U kratkom razgovoru za Instagram stranicu pl.bih rekao je da još uvijek razmatra opcije za nastavak karijere, a ne isključuje ni povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
Ne znam, ne bi volio da ode u Zrinjski ili Borac, mozda ce u city??

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 13 jan 2021, 13:54

13 jan 2021, 13:46

Uporedjujes onu Tursku prevaru, sa nasim Nam-om, koji je od svog dolaska napravio ogromne promjena. Svaka ti cast :bow:
Rekao si i da ode Nam doci ce drugi investitor,na to sam mislio,moze doci drugi al kakav ce biti kontas sad.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 13 jan 2021, 13:56

Zoran28 je napisao/la:
13 jan 2021, 13:50
Cit'o sam do ovog "ne deblja se" 😂 pa gdje ce vise nije sumo hrvac grob te yebo hahaha
Cuj trci i bori se 😂
Pa vagaju se igraci na polusezoni, neki dan ti bili pregledi, pa ako se vrati zapusten biva kaznjen prema statutu, ako ne trenira po planu i programu Jeleskovica ide kazna + nije u grupnom treningu dok ne stigne taj nivo....ako se zapije pa ne moze potrcat to catapult zabiljezi da ima ogroman motoricni pad/promjenu pa ne igra sljedecu....itd. nije to odokativno mjerenje....plus naravno idu novcane kazne i postavljanje na oglasnu plocu da je dostupno javnosti....najboljeg igraca lige su tako kaznili par puta, zasto ne bi njega ako je to sto lazes istina???

A sve je to bilo dobro po parametrima, kazem bio je i u listi najvise pretrcanih km, dobro se kretao fajtao sa stoperima, otvarao prostor....sve sto je nemoguce ako je takav kako ti lazes...
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 13 jan 2021, 14:01, ukupno mijenjano 1 put.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 13 jan 2021, 13:57

13 jan 2021, 13:54
13 jan 2021, 13:46

Rekao si i da ode Nam doci ce drugi investitor,na to sam mislio,moze doci drugi al kakav ce biti kontas sad.
Pa ima uprava koja sigurno nece samo tako birati investitora. Oni su doveli i Nam-a, tako da im ja apsolutno vjerujem
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 13 jan 2021, 13:57

miky_hz je napisao/la:
13 jan 2021, 13:21
Bivši čuvar mreže i bivši trener golmana tima sa Koševa, Miloš Đurković bio je u šampionskoj generaciji (1984./85.), kada je titula osvojena i stigla po drugi put na Koševo.

Te godine popularni “lav s Koševa” proglašen je za najboljeg golmana u bivšoj nam državi. Branio je na golu i slavnog Bešiktaša (1986./87.) koji je prije skoro 34 godine izborio četvrtfinale tadašnjeg Kupa evropskih šampiona. I tada je proglašen za najboljeg pojedinca.

U razgovoru za Avaz govori o svom klubu koji ga je vinuo u visine i podario mu šampionsku titulu, prebolovanoj koroni, i politici, koja se sve više i više nalazi u sportu.

“Ovo je vrijeme kada se trebamo čuvati i biti odgovorni jedni prema drugima. Imao sam sreću da prebolujem koronavirus. Shvatio sam da nije bilo nimalo bezopasno i bezazleno. Čuvajte se”, poručuje Đurković.

FK Sarajevo u kojem je Đurković sa velikim uspjehom branio i svojim bravuroznim intervencijama dizao navijače na noge, trenutno je sada lider na tabeli Premijer lige, još ne zna za poraz, i koji juriša na odbranu titule.

“Sarajevo je daleko najkvalitetnija ekipa u Bosni i Hercegovini. Nemaju pravu konkurenciju, i to se vidi ko imalo poznaje fudbal. Držimo primat, smiješi nam se odbrana titule, i to zasluženo. Bit ćemo i ove godine šampioni”, konstatuje Đurković za Avaz.
Lav je ispred sebe imao: Radeljaša, Kapetanovića, Jozića, Hadžibegića, Čalu, Vukičevića... Naravno, ne umanjujem njegov uspjeh. Sjećam se da je na kraju jesenskog dijela sezone, imao sao 12 primljenih golova, a od toga u 4 od Zvezde u zadnjem kolu. Ne znam da li je više iko imao tu statistiku.
Vazda objektivni Istok, u trenucima javnog iznošenja doktorskih disertacija, nazivao ga je; Romanijski pomfrit.

Pitar1946
Kontakt:

Post Postao/la Pitar1946 » 13 jan 2021, 13:57

Jbt cuj iz cukarickog u lazio za 3 mil....lijevog beka kupili,pidro nista tebi od Lazia :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 jan 2021, 13:59

Pitar1946 je napisao/la:
13 jan 2021, 13:57
Jbt cuj iz cukarickog u lazio za 3 mil....lijevog beka kupili,pidro nista tebi od Lazia :D
Makar su lige blizu :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 13 jan 2021, 14:29

fera je napisao/la:
13 jan 2021, 12:21
AngelDiMaria je napisao/la:
13 jan 2021, 10:53
**** te forum ako ne smijes reci misljenje glede napadaca koji je direktno kriv za neke utakmice.ne mogu biti podjednako krivi handzic i kovacevic nikako.

kao sto jedan vrli forumas rece, glede handzica, da je kriva odbrana sto primimo gol ili dva, a promasimo 5 6 prilika, ko je tu kriv.
imamo pravo reci kako MI vidimo handzica u buducnosti i sta je problem. ako neko kaze kontra dencija, kao ko te pita. pa **** se i zatvorite forum onda i da pratimo samo vijesti iz kluba.

zbog tih kultova licnosti sve vise i vise licite na lobotomce, pojedini.
Kako ne smijes pa stalno se kritikuje, problem je kad neko ne misli isto... Evo denci kad krene o nekoj normalnoj temi odma ga nego za handžića pocne prozivati.
Evo ja mislim isto da nije lik toliko los koliko ga se ovdje psuje i vrijeđa ali mi se ne da ubjeđivati sa širokim narodnim masama :-)
Da bas je fin, Cim mu neko dirne Handzica odma si za jagomira i vrijedjanje lagano.

Najveca Mazga ovog foruma :kralj:

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 13 jan 2021, 14:36

VenamaHrabrih je napisao/la:
13 jan 2021, 13:35
JohnKeynes97 je napisao/la:
13 jan 2021, 12:28
VenamaHrabrih je napisao/la:
13 jan 2021, 09:40
Bit će k'o i za Musemića, meščini... Koliko su ga ovdje uzdizali u nebesa, mišljah u najmanju ruku da su rodbinski povezani. Obrnuto proporcionalno, sad se toliko izruguju Handžiću osobe koje fudbal poznaju samo preko igrica. Na kraju će se iste te osobe zaklinjati u Handžića, pritom ispoljavajući svoje latentne sexualne želje za pishanjem, ljubljenjem glavića itd.
Pojedinci nikako da skontaju da je Handžić isto što i Kovačević - dio tima i snose jednak dio krivice kao i zasluga.
Da je mogao bolje - mogao je. Zato postoji SŠ, a ne osobe željne kolača, koje svoju uskraćenost projiciraju kroz navodni loš fizički izgled i eventualne Handžićeve loše partije. To što radite, gospodo, nije kritika, nego izrugivanje. Najniži oblik humora, ako se uopšte može tako nazvati.
Iako ne volim da se spustam na nivo obicnih smrtnika, ovaj put cu se spustiti i reci ti da ti Bgm previse pametujes.
Pa, ako ti je već do spuštanja... keep goin'.
Mastanja ti ostavi za neke druge sajtove
PSPHM

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 13 jan 2021, 14:44

Cora1946 je napisao/la:
13 jan 2021, 10:50
Obzirom da se pokrenula priča o Handžetu, volio bih da dam neko svoje viđenje situacije i naravno ako ima neki forumaš da kvalitetno prodiskutujemo na ovu temu, bujrum.
Prije svega, svaki igrač na terenu ima više funkcija koje obavalja (svoju primarnu funkciju ovisno o pozicije i druge dodatne funkcije). Pa za primjer imamo beka, čija je primarna funkcija pokrivanje i zaustavljanje krila protivničke ekipe, ali isto tako i ofanziva, odnosno da to krilo može da probije po boku, uđe u prostor, kvalitetno centrira itd itd. Nasuprot toga imaš napadačko krilo kao tipa naš Benjo, koji se uredno vraća nazad i pomaže u defanzivi. Štoperi koji su bedem odbrane, se često u slučaju prekida nalaze u ulozi ofanzivaca zbog svoje visine. Defanzivni vezni pored toga što mora brzo reagovati i presijecati protivničke napade na sredini, mora biti i u mogućnosti uputiti kvalitetan pas prema napadaču ili krilima. Shvatili ste poentu. Isto to važi i za Handžeta, primarna funkcina napadača je da postiže golove, da iskoristi zicere, činjenica je da je Hare tu u većini slučajeva zakazao, isto tako je činjenica da nas je zbog toga koštao nekoliko bodova. Međutim, kada bi se našla neka budala pa pregledala većinu utakmica Sarajeva ove sezone prateći samo šta Handže radi, mislim da bi se došlo do zaključka da je Handže imao sasvim solidan doprinos, što kroz asistencije, što kroz neke poteze, možda skok igrom u defanzivi (ovde želim da se ogradim jer možda griješim obzirom da ga nisam detaljno analizirao, samo imam mišljenje na osnovu prethodno izloženog)
Ono što želim da kažem je da igrač prvobitno treba da bude stabilan u svojoj primarnoj funkciji, pa tek onda u ostalim radnjama, a Hare je to obrnuo, ali daleko od toga da nije bio od koristi. E sad kada bi se analiziralo koliko bodova nam je izbio, a u koliko je ucestvovao, ne znam kakav bi saldo bio.
Odgovor na pitanje da li mislim da Hare treba da bude prvi napadač - ne, upravo jer je izgubio primarnu funkciju, da li ga vidim kao prvu rezervu - da jer bolje partije pruža ulaskom sa klupe nego kao starter.
Odlično, primjer kako treba izgledati jedan post. Sve rečeno, poenta je tu, pravopisno ispravno i količinski odlično. Može se tu još malo diverzija napraviti, pa da post bude s još više sadržaja, ali i ovo je odlično. :kafa:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 13 jan 2021, 14:58

AlfredNobel je napisao/la:
13 jan 2021, 14:44
Cora1946 je napisao/la:
13 jan 2021, 10:50
Obzirom da se pokrenula priča o Handžetu, volio bih da dam neko svoje viđenje situacije i naravno ako ima neki forumaš da kvalitetno prodiskutujemo na ovu temu, bujrum.
Prije svega, svaki igrač na terenu ima više funkcija koje obavalja (svoju primarnu funkciju ovisno o pozicije i druge dodatne funkcije). Pa za primjer imamo beka, čija je primarna funkcija pokrivanje i zaustavljanje krila protivničke ekipe, ali isto tako i ofanziva, odnosno da to krilo može da probije po boku, uđe u prostor, kvalitetno centrira itd itd. Nasuprot toga imaš napadačko krilo kao tipa naš Benjo, koji se uredno vraća nazad i pomaže u defanzivi. Štoperi koji su bedem odbrane, se često u slučaju prekida nalaze u ulozi ofanzivaca zbog svoje visine. Defanzivni vezni pored toga što mora brzo reagovati i presijecati protivničke napade na sredini, mora biti i u mogućnosti uputiti kvalitetan pas prema napadaču ili krilima. Shvatili ste poentu. Isto to važi i za Handžeta, primarna funkcina napadača je da postiže golove, da iskoristi zicere, činjenica je da je Hare tu u većini slučajeva zakazao, isto tako je činjenica da nas je zbog toga koštao nekoliko bodova. Međutim, kada bi se našla neka budala pa pregledala većinu utakmica Sarajeva ove sezone prateći samo šta Handže radi, mislim da bi se došlo do zaključka da je Handže imao sasvim solidan doprinos, što kroz asistencije, što kroz neke poteze, možda skok igrom u defanzivi (ovde želim da se ogradim jer možda griješim obzirom da ga nisam detaljno analizirao, samo imam mišljenje na osnovu prethodno izloženog)
Ono što želim da kažem je da igrač prvobitno treba da bude stabilan u svojoj primarnoj funkciji, pa tek onda u ostalim radnjama, a Hare je to obrnuo, ali daleko od toga da nije bio od koristi. E sad kada bi se analiziralo koliko bodova nam je izbio, a u koliko je ucestvovao, ne znam kakav bi saldo bio.
Odgovor na pitanje da li mislim da Hare treba da bude prvi napadač - ne, upravo jer je izgubio primarnu funkciju, da li ga vidim kao prvu rezervu - da jer bolje partije pruža ulaskom sa klupe nego kao starter.
Odlično, primjer kako treba izgledati jedan post. Sve rečeno, poenta je tu, pravopisno ispravno i količinski odlično. Može se tu još malo diverzija napraviti, pa da post bude s još više sadržaja, ali i ovo je odlično. :kafa:
Zahvaljujem
Ja se zaista izvinjavam što je moj post ovako kratak, želio sam ja to mnogo bolje ali zbog obaveza sam morao brzo i u kratkim tezama nešto sastaviti.
Ali ovim putem obećavam forumskoj zajednici da ću se sljedeći put potruditi da moji postovi budu što detaljnij i opširniji :kafa:
90!

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 13 jan 2021, 15:09

Evo nocne more za Zundu, opet lektire :(
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.