Migrantska kriza u BiH
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Migrantska kriza u BiH
Kakve to veze ima sa mojim pitanjima? Isparili bi migranti iz BiH da je vojska na granici?
Ah da, Bakirovo g*vno mirise, zaboravio sam s kim pricam. Doduse, mozda bi ti drugacije pricao da kad krenes po hljeb na svakom cosku vidis pet migranata. Mozda bi tada malo manje mirisalo.
Ah da, Bakirovo g*vno mirise, zaboravio sam s kim pricam. Doduse, mozda bi ti drugacije pricao da kad krenes po hljeb na svakom cosku vidis pet migranata. Mozda bi tada malo manje mirisalo.
SDA botovi svuda
Vidio sam ih po 55 kad sam se naveče vraćao s posla dok sam radio u Mostaru. Nikad nisam imao problema s njima.
Ne bi isparili ali bi kontrola ulaska i izlaska bila kud i kamo bolja.
Ovo su realne činjenice i ovo su uradile sve zemlje Evrope. Zbog čega BH nije uradila? Ustvari zbog koga?
Jeste opasni jbte. Kad će tačno biti to vješanje? Da se pripremim psihički

Ne bi isparili ali bi kontrola ulaska i izlaska bila kud i kamo bolja.
Ovo su realne činjenice i ovo su uradile sve zemlje Evrope. Zbog čega BH nije uradila? Ustvari zbog koga?
Jeste opasni jbte. Kad će tačno biti to vješanje? Da se pripremim psihički

Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
Ko je u VM odbio da se migranti smjeste u HNK? HDZ!
Ko je u VM odma digao ruku za Biru i Bihac. SDA kerovi! O cemu mi onda ovdje pricamo. Izdajnici zeleni.
Zna se tacno da je USK rekao ne Biri i zeleni kerovi dizu ruku za Biru a uz to Hrvati i Srbi dizu naravno ruku i smiju nam se. E to nam je donjela SDA.
I ta prica o vojsci se lako sprovede. Odbij sve strane kredite i vidjeces kako HDZ i SNSD zele vojsku i frontex na granici.
Sjetimo se samo uloge Dzafera u vezi pakistanskog ambasadora.
E da hoce 2022 ne samo da izgube na izborima nego i da svi clanovi zeleni cetnika se odsele na drugi kontinent. Da normalan narod moze prodisati.
Ko je u VM odma digao ruku za Biru i Bihac. SDA kerovi! O cemu mi onda ovdje pricamo. Izdajnici zeleni.
Zna se tacno da je USK rekao ne Biri i zeleni kerovi dizu ruku za Biru a uz to Hrvati i Srbi dizu naravno ruku i smiju nam se. E to nam je donjela SDA.
I ta prica o vojsci se lako sprovede. Odbij sve strane kredite i vidjeces kako HDZ i SNSD zele vojsku i frontex na granici.
E da hoce 2022 ne samo da izgube na izborima nego i da svi clanovi zeleni cetnika se odsele na drugi kontinent. Da normalan narod moze prodisati.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
100%Maestro je napisao/la: ↑12 jan 2021, 13:32Ko je u VM odbio da se migranti smjeste u HNK? HDZ!
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Fino pisu da ne daju nama, nego medjunarodnim organizacijama koje su zapravo glavni faktor kod ovog pitanja, sto je porazna cinjenica, dok recimo u ozbiljnim drzavama samo finansijski asistiraju drzavnim institucijama.Jackk je napisao/la: ↑12 jan 2021, 13:15I dalje nasjedate na bjelosvjetske ublehe o parama koje daju Bosni da zbrine migrante koje Grci bacaju u more? Imal vama ta priča ikakvog smisla? Priča tipa 'Ogromne pare smo dali Bosni da zbrine migrante koje mi prebijamo na svojim granicama i bacamo u more'? Pa to ni maloumna osoba ne može da svari a kamoli neko sa makar dva grama mozga.Kajzer10 je napisao/la: ↑12 jan 2021, 12:56Ma te pare se dijele samo na medjunarodne organizacije. I sam Satler to kaze u smislu “mi bi voljeli da te pare mozemo dati BiH” ali zna kako stvari ovdje stoje. Eto i Dodik danas ponovi da te pare idu putem ovih organizacija, a ne drzavnih institucija.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑12 jan 2021, 11:11Ne vjeujem da naši marke nisu dobili, vjerujem da su raznorazni NGO umiješani ali reći da naši političari nisu odgovorni...
Meni je najjača uloga IZ u svemu ovome, totalno izdajnička organizacija.
I onaj sef IOMa u izjavi za klix objasnjava kako se trose ta sredstva. Mada ne moze da ne bude sumnjivo kad kaze kako su u Biru ulozili 3.5 miliona eura, a ono kad udjes ista rupa ko i prije, samo kontejneri poredani.
A zasto su samo kod nas je problem nesposobnosti, merhametluka i naivnosti politike prvenstveno SDA politike.
Što se tiče SDA politike, ona je jasna. Ko je predložio vojsku na granice da se smanji priliv migranata i ko je to odbio?
I ne perem ja sekunde Dodika koji je blokirao svaki vid pojacanja istocne granice i radi u interesu Srbije (sto je uostalom rekao otvoreno i javno u medijima). No, imas i drugu stranu problema. Konkretno, naredbu za vracanje migranata u Biru na dnevni red je stavio SDA ministar. U Krajini je na pocetku krize vladala SDA koja je na krizu reagovala naivno i letargicno i onda se problem svakim danom samo mnozio. Poenta je da to sto Dodik usere jednu stvar, ne znaci da ti moras usrati sve ostalo.
Dodik će blokirati sve što SDA predloži. Da se poslušao prijedlog o vojsci na granici znaš kolko manje migranata bi ušlo?!
I sada, kada su oni ušli, SDA je kriva. Kako?!
Upravljanje migrantskom krizom ni u Francuskoj nije savršeno. Kako onda očekuješ da u ovoj državi gdje niko nikog ne može očima gledat, SDA riješi problem?
Evo sad su tražili da se rastereti Krajina. Ni na to nisu dobili podršku od Dodika. Kuda s tim migrantima onda? Denis je danas pričao istu stvar. Jel i on SDA bot?
I sada, kada su oni ušli, SDA je kriva. Kako?!
Upravljanje migrantskom krizom ni u Francuskoj nije savršeno. Kako onda očekuješ da u ovoj državi gdje niko nikog ne može očima gledat, SDA riješi problem?
Evo sad su tražili da se rastereti Krajina. Ni na to nisu dobili podršku od Dodika. Kuda s tim migrantima onda? Denis je danas pričao istu stvar. Jel i on SDA bot?

Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
- ASD
- Kontakt:
SDA se sama bori protiv migrantske krize.
A ima li neko ovdje neko rješenje da predloži koje naravno nije ubiti ili deportovati (pošto je to nemoguće iz više razloga)? Eto da više nijedan migrant ne uđe u BiH, šta raditi sa ovima ako ih EU ne primi?
A znamo da u RS ne mogu zbog Dodika, a u hrvatske kantone zbog HDZ
ZELJEZNICAR 1921!
Sudrzana je SDA, nas borac za bolju BiH.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Ne mogu u manji entitet a ni kod HDZa. Kako onda mogu kod Bosnjaka? Ko dozvoljava?hamzaTM87 je napisao/la: ↑12 jan 2021, 15:04A ima li neko ovdje neko rješenje da predloži koje naravno nije ubiti ili deportovati (pošto je to nemoguće iz više razloga)? Eto da više nijedan migrant ne uđe u BiH, šta raditi sa ovima ako ih EU ne primi?
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Pa SDP ili Naša Stranka ili NiP bi to kao zaustavili ili promijenili? Dozvoljavaju kantoni gdje su Bošnjaci većina jer su oni jedini zagovornici državnosti ove 'države'.Maestro je napisao/la: ↑12 jan 2021, 15:18Ne mogu u manji entitet a ni kod HDZa. Kako onda mogu kod Bosnjaka? Ko dozvoljava?hamzaTM87 je napisao/la: ↑12 jan 2021, 15:04A ima li neko ovdje neko rješenje da predloži koje naravno nije ubiti ili deportovati (pošto je to nemoguće iz više razloga)? Eto da više nijedan migrant ne uđe u BiH, šta raditi sa ovima ako ih EU ne primi?
Stvar je što i za sve druge probleme Bošnjaci (kantoni gdje su Bošnjaci većina) trebaju pomoć međunarodne zajednice i bukvalno na tome ova 'država' i opstaje. Ako međunarodna zajednica malo 'potegne ručnu', nijedna stranka ili političar nisu u mogućnosti uraditi bilo šta
ZELJEZNICAR 1921!
- ASD
- Kontakt:
Kakve veze državnost ima sa smještanjem migranata u centre gradova?
Dodik im ne da u RS. Zašto ih ti puštaš u FBiH?
Sad je već kasno. Ali trebalo se jasno kazati da ih nećemo ni mi, neka ih kod vas.
Ne može me niko ubijedit da bi migrant prije bio u ne znam Lukavcu nego li u Bosanskom Novom koji je kraj granice.
Sad je već kasno. Ali trebalo se jasno kazati da ih nećemo ni mi, neka ih kod vas.
Ne može me niko ubijedit da bi migrant prije bio u ne znam Lukavcu nego li u Bosanskom Novom koji je kraj granice.
Pa zato što se ne smije 'država BiH' zamjeriti međunarodnoj zajednici, već mora igrati kako oni kažu. Njih puno ne zanima hoće li migrante primiti RS, KS ili HNK već se te stvari rješavamo interno. Njima je samo bitno da migranti ne idu u EU.ASD je napisao/la: ↑12 jan 2021, 15:38Kakve veze državnost ima sa smještanjem migranata u centre gradova?
RS policija će prebaciti migrante iz BL na granicu sa FBiH (kao što su i radili u praksi) i šta je onda rješenje, novi rat početi sa RS? A ko osim vlade RS ima kontrolu nad njihovom policijom? Čime ijedan bošnjački političar ili stranka može natjerati RS da primi migrante ako to ne riješi međunarodna zajednica?
ZELJEZNICAR 1921!
Nisam ja rekao da to druge stranke mogu rijesiti. Nego pitam kako je moguce da kod Dodika i Covica nemogu a kod Bosnjaka mogu. Znaci neko od Bosnjaka je morao dati saglasnost da se centri mogu otvoriti. Onda je to moralo proci kroz VM. I gle sad cuda. Kad se kamp izglasa na VM onda to jednoglasno bude usvojeno ako ce taj centar biti u gradu gdje Bosnjaci zive. A gle cuda kad treba biti centar gdje Srbi i Hrvati zive odma nema jednoglasne odluke VM. Kako je to moguce? Da nije mozda do Bosnjacki predstavnika a manje do Dodika i Covica?hamzaTM87 je napisao/la: ↑12 jan 2021, 15:31Pa SDP ili Naša Stranka ili NiP bi to kao zaustavili ili promijenili? Dozvoljavaju kantoni gdje su Bošnjaci većina jer su oni jedini zagovornici državnosti ove 'države'.Maestro je napisao/la: ↑12 jan 2021, 15:18Ne mogu u manji entitet a ni kod HDZa. Kako onda mogu kod Bosnjaka? Ko dozvoljava?hamzaTM87 je napisao/la: ↑12 jan 2021, 15:04A ima li neko ovdje neko rješenje da predloži koje naravno nije ubiti ili deportovati (pošto je to nemoguće iz više razloga)? Eto da više nijedan migrant ne uđe u BiH, šta raditi sa ovima ako ih EU ne primi?
Stvar je što i za sve druge probleme Bošnjaci (kantoni gdje su Bošnjaci većina) trebaju pomoć međunarodne zajednice i bukvalno na tome ova 'država' i opstaje. Ako međunarodna zajednica malo 'potegne ručnu', nijedna stranka ili političar nisu u mogućnosti uraditi bilo šta
Jes vidio kako se Bevanda odma suprostavi kad je trebala biti Bradina. A kako Bosnjaci odma dizu ruku za Bihac. Cudna nekva ta SDA.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
На основу $ $ " став је $ ' " $ & " првог $. $ $ ? " у ".
& $, $ " " ? на $, - на Европу. ? & - " паре " - $ у " $ & " ЕУ. %.
& $, $ " " ? на $, - на Европу. ? & - " паре " - $ у " $ & " ЕУ. %.
" " $.
Mozda nece htjeti ali ce morati.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- Beduin
- Kontakt:
5,8 miliona KM migranti u BiH podigli preko Western Uniona, iako bez dokumenata. Najvise iz Maroka.
Zanimljiv podatak, nema sta. Ne razumijem se pretjerano u zakon, ali postoji li mogucnost (ako uopste postoji i volja) da se iz banaka dodje do podataka na cija imena su podizane pare iz Maroka, Iraka, Afganistana i Pakistana jer za svaku transakciju moras predociti ID da bi podigao pare, a pretpostavljam da su to mahom radili nasi ljudi koji ih podrzavaju i pomazu. A za takvo nesto bi onda trebali biti krivicno gonjeni, ako ne dokazu odakle su im i zasto poslate pare. Vjerujem da se doata imena ponavlja kad je u pitanju podizanje para preko WE.
Zanimljiv podatak, nema sta. Ne razumijem se pretjerano u zakon, ali postoji li mogucnost (ako uopste postoji i volja) da se iz banaka dodje do podataka na cija imena su podizane pare iz Maroka, Iraka, Afganistana i Pakistana jer za svaku transakciju moras predociti ID da bi podigao pare, a pretpostavljam da su to mahom radili nasi ljudi koji ih podrzavaju i pomazu. A za takvo nesto bi onda trebali biti krivicno gonjeni, ako ne dokazu odakle su im i zasto poslate pare. Vjerujem da se doata imena ponavlja kad je u pitanju podizanje para preko WE.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
ja, a mene vamo ubiše zbog par stoja što dignem što sam ih zaradio pošteno
Ne pomaze im niko, nego oni placaju ljudima sa nasom licnom da dignu pare za njih.Beduin je napisao/la: ↑13 jan 2021, 18:015,8 miliona KM migranti u BiH podigli preko Western Uniona, iako bez dokumenata. Najvise iz Maroka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.