Sex sigurno ne...
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica
- AlfredNobel
- Kontakt:
- napoleon72
- Kontakt:
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- feniksptica
- Kontakt:
Sad kad vam covjek sve vrati i napise jos jednu analizu..bolje da ga niste dirali
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
JavierBosnia je napisao/la: ↑08 jan 2021, 22:21Naravno. Bordo stolice, sa bijelim ispisanim Sarajevo na istokuMortemHz je napisao/la: ↑08 jan 2021, 20:43Bordo-bijele, ništa drugo ne treba što se tiče stolicafeniksptica je napisao/la: ↑08 jan 2021, 20:38Promjena stolica ce ga vizuelno podici za par levela. I Vala ako ce bit stolice nek budu bordo

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Broj aktivnih članova FK Sarajevo za 2021. godinu na dan 08.01.2021 je 2090.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- AlfredNobel
- Kontakt:
<3feniksptica je napisao/la: ↑09 jan 2021, 00:51Sad kad vam covjek sve vrati i napise jos jednu analizu..bolje da ga niste dirali
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Stadion je olimpijski, i treba sve uraditi da taj duh olimpijade ostane u gradu. Staza mora ostati i zbog toga a i zbog drugih stvari.
Sarajevo jeste bitno, al je bitno i da se sacuva sjecanje na olimpijadu.
ABd i to moze biti dodatni prihod, ako bi ga sredili da mogu turisti doci i prisjetiti se da je Sarajevo olimpisjki grad, Kosevo olimpijski stadion.
ABd i to moze biti dodatni prihod, ako bi ga sredili da mogu turisti doci i prisjetiti se da je Sarajevo olimpisjki grad, Kosevo olimpijski stadion.
Na svoju žalost, a na nečiju radost, ne mogu često pisati pa nastojim sve obaviti u jednom aktu.
Stadion se službeno zove; "Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase". Kao takav, upisan je u sudski registar. Da bi se na istom radile bilo kakve preinake tipa uklanjanja atletske staze, približavanje tribina i sl. neophodno je izvršiti prenamjenu, odnosno, preimenovanje stadiona. Uklanjanjem staze, stadion više ne bi bio olimpijski, a za to je nužna promjena u sudskom registru, što se neće desiti. Sva ostala nagađanja su u domenu; "Šta bih ja volio..." Volio bih i ja, ali neće da bude. Sve što se, eventualno, bude radilo na Koševu, ne smije izaći iz već ranije utvrđenog zakonskog okvira. Stadion je olimpijski i kao takav predstavlja spomeničku građu. Sva gradnja, renoviranja i sl., moraju biti u okviru toga, napose što se grad neće, ne može i ne smije odreći svog naslijeđa.
Osoba koja tuče i zlostavlja suprugu, uopšte ženu, ne može biti nikakva legenda, sve da osvoji milion duplih, ili ne znam kakvih kruna i da postigne 100.000 golova za klub koji igra. Takva osoba je kukavica, nasilnik, licemjer... da ne upotrijebim kakve teže termine. Takvoj osobi nije mjesto ni u kakvom klubu, bez obzira na sve. Ponašanje i izjave takve osobe, jesu samo logičan slijed utvrđenog obrasca. Ko tu i takvu osobu smatra legendom, ima poremećen i naopak sistem vrijednosti. Takav sistem vrijednosti ima i osoba koja vrijeđa drugu, a kao argument navodi nacionalnu pripadnost te osobe, nazivajući je "vojvoda" i sl. bez ikakvog dokaza van razumne sumnje koji bi neku osobu kvalifikovao kao vojvodu, chetnika, ustashu, baliju itd.
Ako ode Benjo, na njegovo mjesto može doći Fanimo. Desno bi išao Resić. Imali bi tako najbrži bočni par u ligi, što je idealno za tzv. okomita zabijanja. Sa Sušićem kao distributerom, slale bi se oštre prizemne lopte u prostor, gdje bi brza krila, samo u max. dva dodira, slali lopte u 16-erac. U tranziciji je Handžić spor, ali Rahman nije, a dovoljno je visok, snalažljiv i ubojit da bi mogao biti opasan i efikasan. Eto, to je bio primjer kako odigrati bez klasičnog napadača u ofanzivnom segmentu. Budući da ćemo igrati i protiv zabunkerisanih ekipa, proboji po boku su ključni. Jedino proboji i udarci iz daljine, mogu razbiti dobro postavljenu i disciplinovanu odbranu. Primjer; Sarajevo-Celtic 0:1. Kod nas se, nažalost, rijetko ko usuđuje šutirati. Da li je to strah od promašaja, eventualne odbice pa kontre, ili je samo jednostavan nedostatak snage i siline, neka SŠ poradi na tom segmentu.
Haj uzdravlje, moram ići.
Stadion se službeno zove; "Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase". Kao takav, upisan je u sudski registar. Da bi se na istom radile bilo kakve preinake tipa uklanjanja atletske staze, približavanje tribina i sl. neophodno je izvršiti prenamjenu, odnosno, preimenovanje stadiona. Uklanjanjem staze, stadion više ne bi bio olimpijski, a za to je nužna promjena u sudskom registru, što se neće desiti. Sva ostala nagađanja su u domenu; "Šta bih ja volio..." Volio bih i ja, ali neće da bude. Sve što se, eventualno, bude radilo na Koševu, ne smije izaći iz već ranije utvrđenog zakonskog okvira. Stadion je olimpijski i kao takav predstavlja spomeničku građu. Sva gradnja, renoviranja i sl., moraju biti u okviru toga, napose što se grad neće, ne može i ne smije odreći svog naslijeđa.
Osoba koja tuče i zlostavlja suprugu, uopšte ženu, ne može biti nikakva legenda, sve da osvoji milion duplih, ili ne znam kakvih kruna i da postigne 100.000 golova za klub koji igra. Takva osoba je kukavica, nasilnik, licemjer... da ne upotrijebim kakve teže termine. Takvoj osobi nije mjesto ni u kakvom klubu, bez obzira na sve. Ponašanje i izjave takve osobe, jesu samo logičan slijed utvrđenog obrasca. Ko tu i takvu osobu smatra legendom, ima poremećen i naopak sistem vrijednosti. Takav sistem vrijednosti ima i osoba koja vrijeđa drugu, a kao argument navodi nacionalnu pripadnost te osobe, nazivajući je "vojvoda" i sl. bez ikakvog dokaza van razumne sumnje koji bi neku osobu kvalifikovao kao vojvodu, chetnika, ustashu, baliju itd.
Ako ode Benjo, na njegovo mjesto može doći Fanimo. Desno bi išao Resić. Imali bi tako najbrži bočni par u ligi, što je idealno za tzv. okomita zabijanja. Sa Sušićem kao distributerom, slale bi se oštre prizemne lopte u prostor, gdje bi brza krila, samo u max. dva dodira, slali lopte u 16-erac. U tranziciji je Handžić spor, ali Rahman nije, a dovoljno je visok, snalažljiv i ubojit da bi mogao biti opasan i efikasan. Eto, to je bio primjer kako odigrati bez klasičnog napadača u ofanzivnom segmentu. Budući da ćemo igrati i protiv zabunkerisanih ekipa, proboji po boku su ključni. Jedino proboji i udarci iz daljine, mogu razbiti dobro postavljenu i disciplinovanu odbranu. Primjer; Sarajevo-Celtic 0:1. Kod nas se, nažalost, rijetko ko usuđuje šutirati. Da li je to strah od promašaja, eventualne odbice pa kontre, ili je samo jednostavan nedostatak snage i siline, neka SŠ poradi na tom segmentu.
Haj uzdravlje, moram ići.
Koliko cjela zemlja ima Olimpijaca?Zip je napisao/la: ↑09 jan 2021, 07:22Stadion je olimpijski, i treba sve uraditi da taj duh olimpijade ostane u gradu. Staza mora ostati i zbog toga a i zbog drugih stvari.
Toliko ce ih doci da vide takve stvari zarasle u korov i hrdju....bob stazu, skakaonice...sve se to u Olimpijskom gradu odrzava i pazi da tu drugi olimpijci treniraju i spremaju se, da ne spominjem Bjelasnicu i uslove gore staze, liftove, itd.
Patetika level 9000
Prstom nije niko makao sve ove godine i sad se sjetili da su olimpijski....da se eto uvali u fudbalski projekat naseg investitora , a na stadion koji je prvenstveno napravljen za fudbal...
Populizam i politicki poeni i nista vise
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ovo nije tacno!VenamaHrabrih je napisao/la: ↑09 jan 2021, 07:57Na svoju žalost, a na nečiju radost, ne mogu često pisati pa nastojim sve obaviti u jednom aktu.
Stadion nije olimpijski zato sto ima stazu. Da li je onda Zetra olimpijska dvorana jer ima unutra stazu?

Stadion je olimpijski ukoliko je jedan od tri uslova ispunjen:
1. odrzala se ceremonija otvaranja olimpijade
2. odrzala se ceremonija zatvaranja olimpijade
3. odrzalo se barem jedno takmicenje u sklopu olimpijade
Postoje olimpijski stadioni koji nikada nisu ni imali atletsku stazu i to su vecinom (ako ne i svi) stadioni na kojima se organizovale ceremonije za zimske olimpijski igre
edit:
misljenja sam da u ovom trenutku treba ostaviti stazu, ali ne treba braniti stazu netacnim argumentima
Nema naziv "Olimpijski" nikakve veze sa uklanjanjem atletske, to je nebuloza....i kad se sve ukloni, staza, promjene tribine, natkrije idalje se moze zvati olimpijski, jer je to povijest tog stadiona a osim toga i fudbal se igra na olimpijadi....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
https://en.wikipedia.org/wiki/Olympisch ... _(Antwerp)
Evo vam olimpijskog stadiona u Belgiji. Originalno je imao stazu a kasnije je renoviran i staza izbacena. I dalje je olimpijski stadion.
Cak i olimpijski stadion u Los Angelesu je izbacio stazu a opet ce 2028 godine ugostiti ceremiju otvaranja. Dakle evo imamo primjer i za ljetne olimpijske igre stadiona bez staze
Evo vam olimpijskog stadiona u Belgiji. Originalno je imao stazu a kasnije je renoviran i staza izbacena. I dalje je olimpijski stadion.
Cak i olimpijski stadion u Los Angelesu je izbacio stazu a opet ce 2028 godine ugostiti ceremiju otvaranja. Dakle evo imamo primjer i za ljetne olimpijske igre stadiona bez staze
Ja kazem da ako bi sredili stadion, mi kao uoravitelji bi mogli imati neke finansijske koristi zbog turista, ako bi se to sredilo do te mjere da bude zanimljivo kinezima i ostalim turistima...Denchi je napisao/la: ↑09 jan 2021, 08:30Koliko cjela zemlja ima Olimpijaca?Zip je napisao/la: ↑09 jan 2021, 07:22Stadion je olimpijski, i treba sve uraditi da taj duh olimpijade ostane u gradu. Staza mora ostati i zbog toga a i zbog drugih stvari.
Toliko ce ih doci da vide takve stvari zarasle u korov i hrdju....bob stazu, skakaonice...sve se to u Olimpijskom gradu odrzava i pazi da tu drugi olimpijci treniraju i spremaju se, da ne spominjem Bjelasnicu i uslove gore staze, liftove, itd.
Patetika level 9000
Prstom nije niko makao sve ove godine i sad se sjetili da su olimpijski....da se eto uvali u fudbalski projekat naseg investitora , a na stadion koji je prvenstveno napravljen za fudbal...
Populizam i politicki poeni i nista vise
Ima prostora, na Kosevu je otvorena i zatvorena olimpijada. To je cinjanica i kao takva moze biti atrakcija za turiste.
Do sad drzava nista nije radila, niti ce raditi ds ocuvsju taj dih olimpijade... Al mi bi to mogli uraditi jer bi mogli imati neke koristi od toga.
Ja nisam od onih koji bi voljeli da renoviramo stadion, vec sam za opciju da krenemo u nesta svoje, medjutim treba biti nekad i realan...
Uostalom, samo da mi u pocetku dovedemo stadion do te mjere da mozemo Evropu igrati.
-
- Kontakt:
Ne znam zašto se stalno u rukavicama priča oko stadiona. Nikad niko nije izašao pa otvoreno rekao kako je pravo stanje stadiona. Sve neke igrice sto političke sto neka obecanja. Prvo je Ajandzic rekao da ce obnoviti kosevo, znamo nista nije uradio osim sto se slikao s metlom, pa kad je došlo pred izbore pokusa nesto prodajom za 1 KM ni od tog nista. Mandic je tek došao al i on vec mjenja pricu a Bgm i nasi iz kluba nisu jasni sta zele. Ovdje je bilo i euforični koji su najavljivali da pare imaju spremne i cim dodje do promjene u opštini ide izgradnja modernog stadiona s hotelima, poslovnim, krov, teren, bez atletske itd.
Kako stvari stoje ne cemo dobiti koševo, ono sto bi moglo da se uradi je obnoviti teren i neke popratne stvari da mozemo igrati europu a nisam optimista u vezi krova, ukidanja atletske i izgradnja arene, daj Boze da grijesim al mislim da cemo još dugo s kišobranom na utakmice.
Kako stvari stoje ne cemo dobiti koševo, ono sto bi moglo da se uradi je obnoviti teren i neke popratne stvari da mozemo igrati europu a nisam optimista u vezi krova, ukidanja atletske i izgradnja arene, daj Boze da grijesim al mislim da cemo još dugo s kišobranom na utakmice.
Aj bgti vrati dane pa malo detaljnije citaj sta se pisalo.bordobijeli je napisao/la: ↑09 jan 2021, 09:21Ne znam zašto se stalno u rukavicama priča oko stadiona. Nikad niko nije izašao pa otvoreno rekao kako je pravo stanje stadiona. Sve neke igrice sto političke sto neka obecanja. Prvo je Ajandzic rekao da ce obnoviti kosevo, znamo nista nije uradio osim sto se slikao s metlom, pa kad je došlo pred izbore pokusa nesto prodajom za 1 KM ni od tog nista. Mandic je tek došao al i on vec mjenja pricu a Bgm i nasi iz kluba nisu jasni sta zele. Ovdje je bilo i euforični koji su najavljivali da pare imaju spremne i cim dodje do promjene u opštini ide izgradnja modernog stadiona s hotelima, poslovnim, krov, teren, bez atletske itd.
Mi tacno znamo sta zelimo, to sto tebi nije niko dosao sa planom i programom i ugovorima da ti das konacnu ocjenu i da das dozvolu za rad, ne znaci da se nista ne radi.
Na Kosevu je odrzana samo ceremonija otvaranja. U Zetri je bila ceremonija zatvaranja.Zip je napisao/la: ↑09 jan 2021, 08:57
Ja kazem da ako bi sredili stadion, mi kao uoravitelji bi mogli imati neke finansijske koristi zbog turista, ako bi se to sredilo do te mjere da bude zanimljivo kinezima i ostalim turistima...
Ima prostora, na Kosevu je otvorena i zatvorena olimpijada. To je cinjanica i kao takva moze biti atrakcija za turiste.
Do sad drzava nista nije radila, niti ce raditi ds ocuvsju taj dih olimpijade... Al mi bi to mogli uraditi jer bi mogli imati neke koristi od toga.
Ja nisam od onih koji bi voljeli da renoviramo stadion, vec sam za opciju da krenemo u nesta svoje, medjutim treba biti nekad i realan...
Uostalom, samo da mi u pocetku dovedemo stadion do te mjere da mozemo Evropu igrati.
Dovoljno je ostaviti postavku za olimpijski plamen nekada u (dalekoj) buducnosti kada se ukloni atletska staza.
-
- Kontakt:
Pa nisam siguran sta zelimo, vecina zeli da stadion bude od FKS i da napravimo moderan stadion teren, krov, tribine bez atletske itd. Ja koliko sad vidim mi cemo samo biti partneri,sto ipak znaci da zavisimo od vlasti a niko nece ulagati u nesto sto nije njegovo. Tako da ocekujem da cemo pomoci u izgradnji terena i tako neke projekte, cisto sumnjam u nesto spektakularno sto se tice koševa.Zip je napisao/la: ↑09 jan 2021, 09:34Aj bgti vrati dane pa malo detaljnije citaj sta se pisalo.bordobijeli je napisao/la: ↑09 jan 2021, 09:21Ne znam zašto se stalno u rukavicama priča oko stadiona. Nikad niko nije izašao pa otvoreno rekao kako je pravo stanje stadiona. Sve neke igrice sto političke sto neka obecanja. Prvo je Ajandzic rekao da ce obnoviti kosevo, znamo nista nije uradio osim sto se slikao s metlom, pa kad je došlo pred izbore pokusa nesto prodajom za 1 KM ni od tog nista. Mandic je tek došao al i on vec mjenja pricu a Bgm i nasi iz kluba nisu jasni sta zele. Ovdje je bilo i euforični koji su najavljivali da pare imaju spremne i cim dodje do promjene u opštini ide izgradnja modernog stadiona s hotelima, poslovnim, krov, teren, bez atletske itd.
Mi tacno znamo sta zelimo, to sto tebi nije niko dosao sa planom i programom i ugovorima da ti das konacnu ocjenu i da das dozvolu za rad, ne znaci da se nista ne radi.
za bila sta spektakularno treba nekih 20-30 miliona minimalno. Mi u ovom trenutku poslujemo sa 4 miliona gubitka godisnje. Na stranu sta mi zelimo, moramo biti realni sta su nam mogucnosti. Treba klub prvo neke pare zaraditi da razmisljamo o bilo kojim vecim invensticijama.bordobijeli je napisao/la: ↑09 jan 2021, 09:51Pa nisam siguran sta zelimo, vecina zeli da stadion bude od FKS i da napravimo moderan stadion teren, krov, tribine bez atletske itd. Ja koliko sad vidim mi cemo samo biti partneri,sto ipak znaci da zavisimo od vlasti a niko nece ulagati u nesto sto nije njegovo. Tako da ocekujem da cemo pomoci u izgradnji terena i tako neke projekte, cisto sumnjam u nesto spektakularno sto se tice koševa.Zip je napisao/la: ↑09 jan 2021, 09:34Aj bgti vrati dane pa malo detaljnije citaj sta se pisalo.bordobijeli je napisao/la: ↑09 jan 2021, 09:21Ne znam zašto se stalno u rukavicama priča oko stadiona. Nikad niko nije izašao pa otvoreno rekao kako je pravo stanje stadiona. Sve neke igrice sto političke sto neka obecanja. Prvo je Ajandzic rekao da ce obnoviti kosevo, znamo nista nije uradio osim sto se slikao s metlom, pa kad je došlo pred izbore pokusa nesto prodajom za 1 KM ni od tog nista. Mandic je tek došao al i on vec mjenja pricu a Bgm i nasi iz kluba nisu jasni sta zele. Ovdje je bilo i euforični koji su najavljivali da pare imaju spremne i cim dodje do promjene u opštini ide izgradnja modernog stadiona s hotelima, poslovnim, krov, teren, bez atletske itd.
edit: mada je meni dovoljno spektakularno da od stadiona u onakvom stanju mi dobijemo CAT4. To ako uspijemo bit ce odlicno
-
- Kontakt:
Ma apsolutno mi je to jasno, pisao sam ovdje kad je bilo aktuelno oko stadiona pred izbore, da i ako dobijemo stadion u naše vlasništvo da je pitanje kolika je to sreca, posto trebaju ogromna ulaganja u koševo . Mozda je ovo i najbolja varijanta da nesto pomognemo oko renoviranja i da dobije stadion 4 kategoriju a mi za uzvrat da dobijemo besplatno igranje na Koševu.kirba je napisao/la: ↑09 jan 2021, 09:55za bila sta spektakularno treba nekih 20-30 miliona minimalno. Mi u ovom trenutku poslujemo sa 4 miliona gubitka godisnje. Na stranu sta mi zelimo, moramo biti realni sta su nam mogucnosti. Treba klub prvo neke pare zaraditi da razmisljamo o bilo kojim vecim invensticijama.bordobijeli je napisao/la: ↑09 jan 2021, 09:51Pa nisam siguran sta zelimo, vecina zeli da stadion bude od FKS i da napravimo moderan stadion teren, krov, tribine bez atletske itd. Ja koliko sad vidim mi cemo samo biti partneri,sto ipak znaci da zavisimo od vlasti a niko nece ulagati u nesto sto nije njegovo. Tako da ocekujem da cemo pomoci u izgradnji terena i tako neke projekte, cisto sumnjam u nesto spektakularno sto se tice koševa.