Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

zlatnidjecaci
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la zlatnidjecaci » 08 jan 2021, 19:51

Dugo me nije bilo na forumu jer je izgubio sportski smisao.Otišlo se preširoko .Ogovaranje,vrijeđanje i rekla-kazala.Pojedinci zalutali potpuno ili su sportski ne intelegentni ili pokvareni.U ovih par dana se pokušava KATASTROFALNI PORAZ OD ESTONIJE razvodniti i prebaciti odgovornost na nešto drugo ili nekog drugog ??? Svi smo gledali utakmicu i ne može crno biti bijelo.Ovo nije iznenađenje samo se agonija nastavlja.Toliko nikog u BiH ne zanima rukomet,svi normalni su se povukli da su Šumanu dali novi ugovor od 4 godine ??????
Nije bitan rezultat protiv Estonije.Bitan je nedostatak vizije budučnosti koje Šuman nema ili je toliko pokvaren da je privatizovao reprezentaciju i radi isključivo za svoj interes.
Zanemarite sastav i fokusirajte se na sljedeče:

1. Isti sastav več dugo godina bez mladih igrača a prva najava je bila smjena generacija
2. Ne prati formu navedenih
3.Često na spisku se nalazi upisan pogrešan klub u kojem igrač igra jer se ne prati da je igrač promjenio klub
4.Širi spisak šarena laža za javnost
5.Zove igrače koji trenutno nemaju kluba

Koji ozbiljan selektor radi dole navedeno;

1.Ide u Estoniju sa jednim lijevim i jednim desnim krilom? Haseljić tek izašao iz teške povrede i u Gorenju mu je minutaža cca 20 minuta .
2. Na spisku mu 5 lijevih bekova?
3.U jednom momentu na terenu 5 bekova i pivot i golman?
4.Igra Gafar umjesto Vranješa.Neču ulaziti u kvalitete Gafara ali kako se igrač sa vječnog šireg spiska može nači preko noči u prvoj postavi?
Koliko je treninga obavio sa repkom???
Koliko akcija uigrao???
Rutine stekao???
Za Gafarov debakl kriv je isključivo selektor.
Bilo koji igrač sa vječnog šireg spiska bi doživio sličnu sudbinu.

Toliko o selektoru.A sada o našim veteranima.

Toliko su posesivni i prepotentni da nemaju sportske i ljudske korektnosti da kažu sami sebi ,, e vala je dosta,, Gospodo rukomet ne počinje sa vama a neče vala ni završiti.Žali bože mladosti koja se uzaludno nada pozivu i prođe im karijera na širem spisku.
Nikola se šprda ,, dok tata može hodati vi če te tati nositi opremu,,

Sada malo o struci.

Doveo za pomočnika Boesena koji je otišao jel nema novca.BiH struka šuti.Pa zar niko ne valja od naših trenera??? Ogovaraju ga po skrivenim forumima a javno mu daju licimjernu podršku.Legende se ne oglašavaju ??? Vjerovatno je sve u redu.

A mediji i novinari su posebna priča.Samo šture informacije .Nigdje ozbiljne analize niti kritičkog teksta.Gdje su pripremne emisije i tekstovi prije tekme a poslije tekme emisije i tekstovi koji se bave analizom.
Samo gluposti kao: dao selektor pare ili loš smještaj u Estoniji.To nije sportsko novinarstvo. Što Estonci imaju šture informacije to je normalno jel im je rukomet sporedni sport ali šta je sa nama ???

I da završim.Dobičemo vjerovatno Estoniju.Razbičemo ih ali kao što rekoh
A ŠTA DALJE.
Možda sam negdje u izlaganju pretjerao ili pogriješio kao ljubitelj ovog divnog sporta ili roditelj rukometaša ali suštinski mislim da nisam puno pogriješio.

Sportski pozdrav.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 08 jan 2021, 21:37

zlatnidjecaci je napisao/la:
08 jan 2021, 19:51
Dugo me nije bilo na forumu jer je izgubio sportski smisao.Otišlo se preširoko .Ogovaranje,vrijeđanje i rekla-kazala.Pojedinci zalutali potpuno ili su sportski ne intelegentni ili pokvareni.U ovih par dana se pokušava KATASTROFALNI PORAZ OD ESTONIJE razvodniti i prebaciti odgovornost na nešto drugo ili nekog drugog ??? Svi smo gledali utakmicu i ne može crno biti bijelo.Ovo nije iznenađenje samo se agonija nastavlja.Toliko nikog u BiH ne zanima rukomet,svi normalni su se povukli da su Šumanu dali novi ugovor od 4 godine ??????
Nije bitan rezultat protiv Estonije.Bitan je nedostatak vizije budučnosti koje Šuman nema ili je toliko pokvaren da je privatizovao reprezentaciju i radi isključivo za svoj interes.
Zanemarite sastav i fokusirajte se na sljedeče:

1. Isti sastav več dugo godina bez mladih igrača a prva najava je bila smjena generacija
2. Ne prati formu navedenih
3.Često na spisku se nalazi upisan pogrešan klub u kojem igrač igra jer se ne prati da je igrač promjenio klub
4.Širi spisak šarena laža za javnost
5.Zove igrače koji trenutno nemaju kluba

Koji ozbiljan selektor radi dole navedeno;

1.Ide u Estoniju sa jednim lijevim i jednim desnim krilom? Haseljić tek izašao iz teške povrede i u Gorenju mu je minutaža cca 20 minuta .
2. Na spisku mu 5 lijevih bekova?
3.U jednom momentu na terenu 5 bekova i pivot i golman?
4.Igra Gafar umjesto Vranješa.Neču ulaziti u kvalitete Gafara ali kako se igrač sa vječnog šireg spiska može nači preko noči u prvoj postavi?
Koliko je treninga obavio sa repkom???
Koliko akcija uigrao???
Rutine stekao???
Za Gafarov debakl kriv je isključivo selektor.
Bilo koji igrač sa vječnog šireg spiska bi doživio sličnu sudbinu.

Toliko o selektoru.A sada o našim veteranima.

Toliko su posesivni i prepotentni da nemaju sportske i ljudske korektnosti da kažu sami sebi ,, e vala je dosta,, Gospodo rukomet ne počinje sa vama a neče vala ni završiti.Žali bože mladosti koja se uzaludno nada pozivu i prođe im karijera na širem spisku.
Nikola se šprda ,, dok tata može hodati vi če te tati nositi opremu,,

Sada malo o struci.

Doveo za pomočnika Boesena koji je otišao jel nema novca.BiH struka šuti.Pa zar niko ne valja od naših trenera??? Ogovaraju ga po skrivenim forumima a javno mu daju licimjernu podršku.Legende se ne oglašavaju ??? Vjerovatno je sve u redu.

A mediji i novinari su posebna priča.Samo šture informacije .Nigdje ozbiljne analize niti kritičkog teksta.Gdje su pripremne emisije i tekstovi prije tekme a poslije tekme emisije i tekstovi koji se bave analizom.
Samo gluposti kao: dao selektor pare ili loš smještaj u Estoniji.To nije sportsko novinarstvo. Što Estonci imaju šture informacije to je normalno jel im je rukomet sporedni sport ali šta je sa nama ???

I da završim.Dobičemo vjerovatno Estoniju.Razbičemo ih ali kao što rekoh
A ŠTA DALJE.
Možda sam negdje u izlaganju pretjerao ili pogriješio kao ljubitelj ovog divnog sporta ili roditelj rukometaša ali suštinski mislim da nisam puno pogriješio.

Sportski pozdrav.
Sve si tačno napisao majstore svaka čast ,,samo me još zanima koja je budala dala državljanstvo ili šta već jednom Tarabokiji i još je bio neki iz Srbije srednji bek.Koje je to poniženje pored toliko naši momaka mi dovodimo polovnjake iz HR ili SRB da uzma mjesto nekom našem talentu.Za mene licno to je nešto najodvatnije sto je neko uradio Maglajlija ili ko još s njim teze krivično djelo za zatvor.Ovo Avdo Avdić treba da ispita prava kriminalna organizacija

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 08 jan 2021, 21:41

Spahic98 je napisao/la:
08 jan 2021, 14:34
Šta kažu ovi "stručnjaci" Hamidovic i Kasumovic bolji šuteri od Toma😂.
Spaha, nema FKS igraca za rukometnu repku ... kad bude, zovnucemo te da mu otvoris temu ovdje ... :shh:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 08 jan 2021, 22:16

https://sportsport.ba/rukomet/bilal-sum ... ost/387345

Novinar koji je napisao ovaj tekst je bio preblag prema Bilalu, jer je Bilal najveca rukometna neznalica koja se pojavila u historiji naseg rukometa. Posebna je prica sto je apsolutno sve slagao ono sto je obecao 2016. godine. Bilal suman je glavni krivac za sunovrat naseg rukometa. Estonija je u zadnjih nekoliko godina uspjela pobjediti samo dvije reprezentacije na svijetu, NAS I LUKSEMBURG. Nezapamcen idiot

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 08 jan 2021, 22:19

Beganovicu jesi to ti?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jan 2021, 23:07

90minut je napisao/la:
08 jan 2021, 22:19
Beganovicu jesi to ti?
A gledaj bolida u komentarima, sve oni glupani sto seru u komentarima po FB o svemu i svacemu a nemaju pojma ni o cemu.

Ja sam bio za ostanak Terzica u repci dok god igra na ozbiljnom nivou, ali mi nesto u zadnje vrijeme ni on ne djeluje nesto specijalno u odbrani.

Mislim da ni Vranjes ne bi trebao igrati napad puno, tu moraju biti Građan i Burić

Sto se tice nase repke mi da imamo dobrog strucnjaka mogli bi imati i sa ovim sastavom dobru ekipu jer ruku na srce ima jako dobrih igraca npr na pivotu imas u opticaju Burica,Vranjesa,Gradana, na desnom beku imas Panica koji je jako dobar igrac ulazi u najbolje godine meni je i Malinovic dobra rezerva, Haseljic,Predragovic,Vrazalic je i to desno krilo dobro pokriveno imas Burica koji je medu top golmanima Evrope ni rezerve nisu neki beze golmani.

Nas najveci problem je nemanje ozbiljnog srednjaka ni na vidiku, lijevo imamo nekih talenata ali oni ne dobijaju ozbiljnu sansu da vidimo sta mogu.

Ja sam uvjeren da uz ozbiljnog selektora ovaj kostur ekipe uz dodatak nekih mladih momaka sa sireg spiska moze biti redovan ucesnik velikih takmicenja
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 08 jan 2021, 23:19

legenda reala je napisao/la:
08 jan 2021, 23:07
90minut je napisao/la:
Beganovicu jesi to ti?
A gledaj bolida u komentarima, sve oni glupani sto seru u komentarima po FB o svemu i svacemu a nemaju pojma ni o cemu.

Ja sam bio za ostanak Terzica u repci dok god igra na ozbiljnom nivou, ali mi nesto u zadnje vrijeme ni on ne djeluje nesto specijalno u odbrani.

Mislim da ni Vranjes ne bi trebao igrati napad puno, tu moraju biti Građan i Burić

Sto se tice nase repke mi da imamo dobrog strucnjaka mogli bi imati i sa ovim sastavom dobru ekipu jer ruku na srce ima jako dobrih igraca npr na pivotu imas u opticaju Burica,Vranjesa,Gradana, na desnom beku imas Panica koji je jako dobar igrac ulazi u najbolje godine meni je i Malinovic dobra rezerva, Haseljic,Predragovic,Vrazalic je i to desno krilo dobro pokriveno imas Burica koji je medu top golmanima Evrope ni rezerve nisu neki beze golmani.

Nas najveci problem je nemanje ozbiljnog srednjaka ni na vidiku, lijevo imamo nekih talenata ali oni ne dobijaju ozbiljnu sansu da vidimo sta mogu.

Ja sam uvjeren da uz ozbiljnog selektora ovaj kostur ekipe uz dodatak nekih mladih momaka sa sireg spiska moze biti redovan ucesnik velikih takmicenja
Razocarao sam se lijepi moj itekako, al' sigurno ne toliko da budem kao ovaj idiot od novinara i da sastavljam ove tekstove.

Svjetlo nam je izgledalo nakon Njemacke, samo eto dešava se nije da nismo navikli na luzerske generacije i luzerski nacin života.

Bice to valjda nekad bolje nadam se.

Ono što je sigurno jeste da ces od 10tog gledati drugu ekipu, da li ce biti dovoljno za prolaz ili baraž ili za sta se vec igra?

Vidjecemo pokazali smo stvarno zadnjih dosta utakmica da imamo dobru ekipu samo nam uvijek nešto fali.

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 08 jan 2021, 23:43

Opet se priča razvodnjava i usmjerava u pogrešnom smjeru.Možda je novinar luzer možda imamo luzerske generacije ali zašto;

1. Na spisku ima samo po jedno krilo to jest
na uštrb koga ima samo po jedno krilo to
jest ko MORA biti na spisku od ostalih pa
se to lomi preko krilnih igrača
2.Otkud umjesto krila dva beka to jest
istovremeno na terenu 5 bekova?

Ko još tako igra i gdje je to vidio???
Da li je za to kriv novinar , ili loš smještaj ili loša hrana ili mi koji tražimo REALNO objašnjenje za takve poteze???

U ozbiljnim zemljama imaju spikeri specijalisti za svaki sport.U nas svaki sve prenosi.Lupaju gluposti. Kaže spiker:

I evo Hamidovića na poziciji lijevog krila kao alternativa za Ovčinu.Hamidović je na ranijim utakmicama pokazao da može biti uspješan i na toj poziciji.E svašta.Koji tupan od spikera i sve se to uklapa u agoniju.I ode momak na klupu nakon samo jednog šuta.Jako dobro za samopouzdanje.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 09 jan 2021, 00:09

90minut je napisao/la:
Beganovicu jesi to ti?
Began nas sa zakasnjenjem cita i copy & paste postove u clanke (ko li mu dade ideju za 'dno' u podnaslovu :hmmmmm: )... @edinjo, @Trigger, @zlatnidjecaci, @legenda reala, @fagus501 hajd odsad da mu odmah poslije tekme sve argumentovano postujemo pa da moze ujutro frisko izbacit' svoj strucni komentar a ne heftu poslije kad je proso voz ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 09 jan 2021, 00:12

DaVinci je napisao/la:
09 jan 2021, 00:09
90minut je napisao/la:
Beganovicu jesi to ti?
Began nas sa zakasnjenjem cita i copy & paste postove u clanke (ko li mu dade ideju za 'dno' u podnaslovu :hmmmmm: )... @edinjo, @Trigger, @zlatnidjecaci, @legenda reala, @fagus501 hajd odsad da mu odmah poslije tekme sve argumentovano postujemo pa da moze ujutro frisko izbacit' svoj strucni komentar a ne heftu poslije kad je proso voz ... :zviz:
Ma sta ce drugo nego copy paste svi su isti gomila likova kojima je vrhunac klikova Wanda, Kinsey i slicno.

Prvo cita komentare i kad dobro sastavi tekst ona klikne, a nije utakmicu ni gledao ni prvi ni zadnji u redakciji ko to radi.

AllBosnianBosnian
Kontakt:

Post Postao/la AllBosnianBosnian » 09 jan 2021, 10:11

Kapiten i jedan od najiskusnijih u timu, Mirsad Terzić nije krio razočarenje zbog tog nespjeha.

"Mi smo nezadovoljni svojom predstavom u Estoniji, svi rukometni segmenti moraju biti bolji i moraju da se poprave i o tome smo danas radili i na sastanku i na treningu. Kada gledamo odbranu, i nije bila toliko loša s obzirom na 24 primljena gola, međutim određene stvari nisu se smjele događati. Napad je bio statičan, bez ideje, čime smo im dozvolili 8 laganih golova u polukontri da postignu. Nismo previše pomagali našem golmanu i cjelokupna slika nije onakva kakvu smo priželjkivali. Ja se držim svoje izjave od ranije da smo mi kvalitetnija ekipa, ali to nismo ovaj put pokazali."

Šta je uzrok poraza, loš tretman u Estoniji, umor ili nešto drugo? Šanse za plasman se nisu previše promijenile?

"Svi znate šta se dešavalo tamo, ne bih to puno komentarisao, ali mogu reći da je teško naći neku svježinu jer smo odradili 2. januara zadnji trening, sutradan smo putovali i do 6. januara nismo odradili nijedan trening što sa sportske strane nije nikako dobro. Bez obzira na sve to mislim da smo ovu utakmicu morali dobiti na neku rutinu i iskustvo, ali nažalost nismo bili dovoljno skoncentrisani. Sa druge strane Njemačka je deklasirali Austriju, a nama je pobjeda nad Estonijom sa više od 3 razlike imperativ, čime nam je plasman na Euro otvoren. Sada se idemo odmoriti, pripremiti za revanš, pobijediti sa više od tri razlike i pripremati se za mart ili april.

Šta je potrebno mijenjati da bismo ostvarili cilj?

"Što se taktike tiče neke stvari moramo promijeniti kako bi ubrzali napad, kako bi odbrana bila kompaktnija, jer bili smo previše otvoreni za ekipu njihovog kvaliteta. Moramo otvarati prostor za pivote jer su se Estonci oslobodili i nekad na 10 metara izlazili, a mi to nismo iskoristili."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 jan 2021, 18:01

Kakvo je stanje s rukometasicama imal po inostranstvu kakvih solidnih igračica nasih korijena, vidim sve vise se spominje ozivljavanje zenskog A tima

Edit

edinjo imal kakvih mladih talenata po dijaspori ti bi to trebao znati
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 jan 2021, 20:10

Nije tema ali kako Srbija igra lijepo sad :ljepota: :ljepota:

Sta zanci dobar trener i neka nova energija
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 09 jan 2021, 20:35

EVo SRbi podmladili repku prije par godina i et sad nerijeseno sa Francuskom.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 09 jan 2021, 20:44

MElloo je napisao/la:
09 jan 2021, 20:35
I Suman je podmladio 35 i vise prva postava

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 09 jan 2021, 20:59

MElloo je napisao/la:
09 jan 2021, 20:35
Pobjedili su ih prije 3 dana u Nišu sa 27:24 .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 jan 2021, 23:24

delinjo je napisao/la:
09 jan 2021, 20:10

Ma samo trener Srbi su uvijek imali strašne igrače prije svega bekove i golmane oni su neki drugi svijet za nas igrački uvijek bili, sad možda i nije neka razlikana golmanskoj poziciji Burić je vjerovatno bolji golman od Cupare, ali imaju i sad bekova strašnih danas je Đorđić razvalio i golovima i asistencijama, a jedan Nenadić ili Marko Vujin uopšte nisu u kadru, a nama najbolji bek Prce od četrdeset godina koji je na ino sceni prosječan bek uvijek bio, dok se Srbi odriču jednog Nenadića i Vujina mi ne možemo Nikole

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 jan 2021, 23:27

09 jan 2021, 23:24
delinjo je napisao/la:
09 jan 2021, 20:10

Ma samo trener Srbi su uvijek imali strašne igrače prije svega bekove i golmane oni su neki drugi svijet za nas igrački uvijek bili, sad možda i nije neka razlikana golmanskoj poziciji Burić je vjerovatno bolji golman od Cupare, ali imaju i sad bekova strašnih danas je Đorđić razvalio i golovima i asistencijama, a jedan Nenadić ili Marko Vujin uopšte nisu u kadru, a nama najbolji bek Prce od četrdeset godina koji je na ino sceni prosječan bek uvijek bio, dok se Srbi odriču jednog Nenadića i Vujina mi ne možemo Nikole
To je to,za njihove igrace danas (neke) prvi put cuo,a igraju momci,jos brzi i okretni,znas sta je fora ooni su godinama kao i mi sto sad igramo,igrali taj SSSR rukomet,prespor i trom,a sad su ga modernizovali i brze od ocekivanog daje rezultate :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 09 jan 2021, 23:40

09 jan 2021, 18:01
Kakvo je stanje s rukometasicama imal po inostranstvu kakvih solidnih igračica nasih korijena, vidim sve vise se spominje ozivljavanje zenskog A tima

Edit

edinjo imal kakvih mladih talenata po dijaspori ti bi to trebao znati
ima ih masaAllah dosta, evo samo par na brzinu:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 jan 2021, 23:50

Bravo Edo, nadati se da napravimo dobru žensku ekipu sa igračicama iz dijaspore realno ovo kod nas je nikakv nivo osim onih , jel ono i ona sestra od onog Serdarevića što je branio za naše juniore nekad igrala negdje u francuskoj ligi rukomet

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.