Dallas Mavericks
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Dallas Mavericks
Ja sam uvjeren da ce biti trade za jednog od onih koji nece produziti ugovor. Nekako sam najblize misljenju da ce ti biti Oladipo.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Oladipo je FA na ljeto i mislim da je veoma realna opcija. Početak ove sezone igra odlično, vjerovatno i najbolja košarka u njegovom životu, 45% trica na 7,3 3ptA, naravno padat će procenat, ali itekako može biti fit sa Lukom. Ne treba zaboraviti da je i jedan od boljih two way SG-a lige što mi se posebno sviđa, sezone 17/18 je bio i first All Def.team.
Eh sad pravo je pitanje koliko vrijedi, kolika je njegova realna vrijednost? Za taj odgovor treba sačekati kraj sezone

Zadnja izmjena: dirkules, dana/u 06 jan 2021, 08:39, ukupno mijenjano 1 put.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Ovakav Oladipo bi nas ucinio jednim od favorita za osvajanje. Odbrana na vanjskim pozicijama sa njim i Richardsonom bi bila fantasticna. Luka bi tada bio jedini koji bi bio off u odbrani. Definitivno tim za titulu, jedini upitnik bi bilo zdravlje zbog KP i Oladipa. Nadam se da ce vec sada poduzeti taj korak i doci do Oladipa kroz trade, dok jos uvijek ne pronalazi zajednicku sa Pacersima.dirkules je napisao/la: ↑06 jan 2021, 08:32Oladipo je FA na ljeto i mislim da je veoma realna opcija. Početak ove sezone igra odlično, vjerovatno i najbolja košarka u njegovom životu, 45% trica na 7,3 3ptA, naravno padat će procenat, ali itekako može biti fit sa Lukom. Ne treba zaboraviti da je i jedan od boljih two way SG-a lige što mi se posebno sviđa, sezone 17/18 je bio i first All Def.team.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Bilo je priča da mu se ide, i možda je to stvar novca, isto mislim da neće potpisati extension, izaći će na FA sigurno, dosta ekipa ima prostora za ponuditi novac koji će tražiti, 112mil$/4yrs je to. Mi, Knicksi, Spursi, Miami, Bullsi...Napapijri je napisao/la: ↑06 jan 2021, 08:36Ovakav Oladipo bi nas ucinio jednim od favorita za osvajanje. Odbrana na vanjskim pozicijama sa njim i Richardsonom bi bila fantasticna. Luka bi tada bio jedini koji bi bio off u odbrani. Definitivno tim za titulu, jedini upitnik bi bilo zdravlje zbog KP i Oladipa. Nadam se da ce vec sada poduzeti taj korak i doci do Oladipa kroz trade, dok jos uvijek ne pronalazi zajednicku sa Pacersima.dirkules je napisao/la: ↑06 jan 2021, 08:32Oladipo je FA na ljeto i mislim da je veoma realna opcija. Početak ove sezone igra odlično, vjerovatno i najbolja košarka u njegovom životu, 45% trica na 7,3 3ptA, naravno padat će procenat, ali itekako može biti fit sa Lukom. Ne treba zaboraviti da je i jedan od boljih two way SG-a lige što mi se posebno sviđa, sezone 17/18 je bio i first All Def.team.
Kristaps Porzingis won't play vs. Nuggets tomorrow, but he's nearing his season debut. Rick Carlisle: "In terms of a timetable, we’re not talking weeks. We’re talking some time in the next week, week and a half, if all things continue to go well."
Evo prilike da ponudimo Brunsona za Aaron Gordona.
Burke je out večeras, kod njih MPJ.
Jesi siguran za MPJ? Ja sam jutros slusao neki podcast gdje rekose da ce igrati vjerovatno jer je prosao covid check.
Sigurno. Nema ga večeras. Zanima me hoće li Rick opet probati sa WCS u startnoj mada Jokaru ne uspori niko kako je startao.
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Najavljena je ista petorka kao protiv Houstona, nema šta Rick mijenjati, WCS je zaslužio biti dio iste.
Kakva pobjeda
Prvo poluvrijeme katastrofalno, startamo jako loše kao da nam je ovo treća tekma u tri noći, napad iz picka nakon udvajanja Luke (na šta se Denver odlučio) ni jedan se nije iskoristio, jako loše smo te situacije rješavali, ali dobro pa ni njih nije služio šut, pogotovo Jokića koji se isfulao u prvom. Drugo poluvrijeme druga priča, daleko bolja pick igra, Luka donosio bolje odluke i na kraju pogađalo se. WCS je radio dobar posao, samo onaj posjed u produžetku kako nakon preuzimanja isprati Murraya, kod Jokićevog OT šuta je odradio svoje, ali good defense better offense. Luka maestralan u produžetku, sviđa mi se što je dodao više šuta sa midrangea iz poluokreta ili step backa. Maxi odličan u drugom i produžetku, iskontrolisao se skok što je bitno, čak smo imali i čini mi se više ofanzivnih. J. Rich. veoma bitna odbrana i bitnih 5 poena koji su okrenuli OT u našu korist.
Bravo Luka, dolazi na svoje, reklo bi se zagrijava se.
Sljedeća Orlando kući.

Prvo poluvrijeme katastrofalno, startamo jako loše kao da nam je ovo treća tekma u tri noći, napad iz picka nakon udvajanja Luke (na šta se Denver odlučio) ni jedan se nije iskoristio, jako loše smo te situacije rješavali, ali dobro pa ni njih nije služio šut, pogotovo Jokića koji se isfulao u prvom. Drugo poluvrijeme druga priča, daleko bolja pick igra, Luka donosio bolje odluke i na kraju pogađalo se. WCS je radio dobar posao, samo onaj posjed u produžetku kako nakon preuzimanja isprati Murraya, kod Jokićevog OT šuta je odradio svoje, ali good defense better offense. Luka maestralan u produžetku, sviđa mi se što je dodao više šuta sa midrangea iz poluokreta ili step backa. Maxi odličan u drugom i produžetku, iskontrolisao se skok što je bitno, čak smo imali i čini mi se više ofanzivnih. J. Rich. veoma bitna odbrana i bitnih 5 poena koji su okrenuli OT u našu korist.
Bravo Luka, dolazi na svoje, reklo bi se zagrijava se.
I odlična je odbrana bila na Jokiću naravno osim u momentima kada je Bobi bio na terenu. WCS mora poraditi na ovim glupim faulovima, bez veze uđe brzo u probleme sa istim.Dallas scored almost 1.5 points per possession in the second half and overtime.
Sljedeća Orlando kući.
The Mavs had a 145.0 offensive rating in 10 clutch minutes tonight, and an 89.5 defensive rating. That will win you a lot of games. On the season they're 7th in clutch offense and 15th in defense. It's early still but their late-game stuff is off to a better start than last year.
Od prošle sezone ne može gore svakako, ali je ovo baš značajan napredak.dirkules je napisao/la: ↑08 jan 2021, 07:36The Mavs had a 145.0 offensive rating in 10 clutch minutes tonight, and an 89.5 defensive rating. That will win you a lot of games. On the season they're 7th in clutch offense and 15th in defense. It's early still but their late-game stuff is off to a better start than last year.
Red je da se veže 5 pobjeda iako ne treba potcijeniti nikoga.
41.21.1.
Tako je, svaka cast momcima. Ovo je prvi mec koji nisam gledao od pocetka sezone, ali ne zalim. Ako ce svaki dobiti, prijavljujem se da prespavam sezonu
Nekako sam rahatniji kada igramo protiv favorita, tada ne sumnjam u naboj. Brinu me ove ekipe poput WAS, CHA i sl., nekako protiv njih upisemo pobjedu unaprijed.
Vraca se KP uskoro, tako da sada ocekujem neku seriju od par vezanih pobjeda, pa da se ukljucimo u borbu od 3 - 6, sto je objektivno i maksimum ovog RS. I dalje sam misljenja da nas jedan trade/potpis dijeli od contender statusa.

Nekako sam rahatniji kada igramo protiv favorita, tada ne sumnjam u naboj. Brinu me ove ekipe poput WAS, CHA i sl., nekako protiv njih upisemo pobjedu unaprijed.
Vraca se KP uskoro, tako da sada ocekujem neku seriju od par vezanih pobjeda, pa da se ukljucimo u borbu od 3 - 6, sto je objektivno i maksimum ovog RS. I dalje sam misljenja da nas jedan trade/potpis dijeli od contender statusa.
A kako da prespavaš, nije valjda da si unaprijed upisao poraz? 

Savladao me umor, iskren da budem

Ja nisam spavao cijelu noć, doduše jesam spavao jučer po dani

Ako sam napadao THJ i Powella, ja sam

Nekako mi liči na tebe i po stilu pisanja i po jakniNapapijri je napisao/la: ↑08 jan 2021, 10:26Ako sam napadao THJ i Powella, ja samPucaj "add" na fb, pa da momcima dignemo stranicu na visi nivo
![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.