SportSport.ba liga

Neka bolji pobijedi!

Moderatori/ce: deyo,__Liedson__

kraljttbvb
Kontakt:

Re: SportSport.ba liga

Post Postao/la kraljttbvb » 06 jan 2021, 08:13

Mig_Mig je napisao/la:
05 jan 2021, 13:48
Bitno je naglasiti da liga ove godine se dijeli na dva dana. U praxi to ce u 99% slucajeva ici na Subota i Nedjelju odnosno Domacini ( 3para subotom) Gosti (2para Subotom) Domacini (2para Nedjeljom) Gosti (2para nedjeljom)., to je moj prijedlog i predlazem ga zbog lakseg sastavljanja kvalitetnih parova. Sto se tice rasporeda u planu imamo šablon postavljanja parova,koji cemo probati zavrsiti do pocetka lige. Sve primjedbe i sugestije cemo rado razmotriti, pa bujrum.
Ja bih dao prijedlog da se svako kolo postavi 15 parova.
Po 3 utakmice iz 5 liga petice.
I da igraci sami biraju koje ce parove odigrati.
Znaci kad si domacin biras sebi 6 parova i jedan bonus par. Gost bira sebi 5 parova koje hoce, plus bonus par. U kupu sam biras koje ce ti utakmice biti glavne, koje produzetak, a koje penali.
Poklapanje jednog para i svog i protivnickog igraca bi se kaznjavalo zutim kartonom.
Poklapanje 2 para bi znacilo zuti karton, plus ponistavanje tipovanja tog igraca.

Koje su prednosti, a koje mane ovog prijedloga cu napisati u daljem tekstu.
Pocet cu sa manama, jer bi bilo vise posla i dodatno bi opteretilo opteretilo savez, pa ako se celnici izjasne da je komplikovano, odmah cemo prijedlog odbaciti ;)

Mane:

Vise posla za savez, jer ce imati vise parova da kontrolisu. Plus sto ce trebati gledati je li neko poklopio neki par.

Prednosti:

- Nema vise domacinskih i gostujucih kola, jer svako sebi bira parove. Samim tim nema prigovora i nema ljutnje.

- Ljudi koji prvi tipuju, prvi i biraju parove i rezultate. Oni koji prvi tipuju imaju mogucnost da izaberu najlakse parove i rezultate te bi time bila nagradjena azurnost igraca. Prvi igras - prvi biras.

- Posto bi bilo vise razlicitih utakmica, bilo bi i vise razlicitih rezultata. Moguce je da neki igrac pogodi svih 6 parova i da u jednom kolu dadne 6 golova (sto je bilo i do sad). Jedina promjena je sto postoji mogucnost da 3 igraca iz ekipe pogode svih 15 rezultata, te postoji mogucnost da neka ekipa dadne 15 golova za jedno kolo. Cisto ludilo :crazy: :zviz:

Ja mislim da bi ovo bilo puno postenije nego sto smo imali do sad. Jedina mana je sto bi savezu zakomplikovali.
Onaj koji tipuje kao 4., 5. ili 6. ce se morati malo vise potruditi da pregleda i ostale rezultate, da ne bi nekoga poklopio i dobio zuti ili crveni karton, ali je tipovanje jednom sedmicno, valjda se moze izdvojiti par minuta vise da bi se po ovom novom sistemu odigralo.

Eto neka se savez izjasni da li pristaju. Ako im je prijedlog OK, neka se postavi kapitenima na glasanje :salut: :wave:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 jan 2021, 08:23

Mislim da to nije OK, jer nisu isti uslovi za sve i to bi bio ozbiljan atak na sistem igranja. Isto kad bi u pravom fudbalu ukinuo ofsajd ili nešto slično.
Osim toga, nije održivo. Jer zahtijeva ogromnu količinu vremena, igrača, a i saveza, koji svakako već previše troši svog vremena. Ukoliko se uvede takva vrsta sistema, prvo valja objasniti ljudima sva pravila. Drugo, teško da će se u tom sistemu desiti ko prošle ili pretprošle sezone da u jednom kolu svi igrači iz svih ekipa odigraju.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 06 jan 2021, 08:29

kraljttbvb je napisao/la:
06 jan 2021, 08:13
Mig_Mig je napisao/la:
05 jan 2021, 13:48
Bitno je naglasiti da liga ove godine se dijeli na dva dana. U praxi to ce u 99% slucajeva ici na Subota i Nedjelju odnosno Domacini ( 3para subotom) Gosti (2para Subotom) Domacini (2para Nedjeljom) Gosti (2para nedjeljom)., to je moj prijedlog i predlazem ga zbog lakseg sastavljanja kvalitetnih parova. Sto se tice rasporeda u planu imamo šablon postavljanja parova,koji cemo probati zavrsiti do pocetka lige. Sve primjedbe i sugestije cemo rado razmotriti, pa bujrum.
Znaci kad si domacin biras sebi 6 parova i jedan bonus par. Gost bira sebi 5 parova koje hoce, plus bonus par. U kupu sam biras koje ce ti utakmice biti glavne, koje produzetak, a koje penali.
Poklapanje jednog para i svog i protivnickog igraca bi se kaznjavalo zutim kartonom.
Poklapanje 2 para bi znacilo zuti karton, plus ponistavanje tipovanja tog igraca.

Pocet cu sa manama, jer bi bilo vise posla i dodatno bi opteretilo opteretilo savez, pa ako se celnici izjasne da je komplikovano, odmah cemo prijedlog odbaciti ;)

Mane:

Vise posla za savez, jer ce imati vise parova da kontrolisu. Plus sto ce trebati gledati je li neko poklopio neki par.

Prednosti:

- Nema vise domacinskih i gostujucih kola, jer svako sebi bira parove. Samim tim nema prigovora i nema ljutnje.

- Ljudi koji prvi tipuju, prvi i biraju parove i rezultate. Oni koji prvi tipuju imaju mogucnost da izaberu najlakse parove i rezultate te bi time bila nagradjena azurnost igraca. Prvi igras - prvi biras.

- Posto bi bilo vise razlicitih utakmica, bilo bi i vise razlicitih rezultata. Moguce je da neki igrac pogodi svih 6 parova i da u jednom kolu dadne 6 golova (sto je bilo i do sad). Jedina promjena je sto postoji mogucnost da 3 igraca iz ekipe pogode svih 15 rezultata, te postoji mogucnost da neka ekipa dadne 15 golova za jedno kolo. Cisto ludilo :crazy: :zviz:

Ja mislim da bi ovo bilo puno postenije nego sto smo imali do sad. Jedina mana je sto bi savezu zakomplikovali.
Onaj koji tipuje kao 4., 5. ili 6. ce se morati malo vise potruditi da pregleda i ostale rezultate, da ne bi nekoga poklopio i dobio zuti ili crveni karton, ali je tipovanje jednom sedmicno, valjda se moze izdvojiti par minuta vise da bi se po ovom novom sistemu odigralo.

Eto neka se savez izjasni da li pristaju. Ako im je prijedlog OK, neka se postavi kapitenima na glasanje :salut: :wave:
Hvala ti na prijedlogu, jako komplikovano sa puno posla. Moras da znas da je savez ostao na dva clana, deyo i ja. Nije realno da nas dvojica i to stizemo a jako je komplilovano za sve clanove.U izradi smo sablona, u kojem ce biti jasan raspored. Npr.. Ponudu uzimamo sa rezultata, i domacinima uvijek prvi sa ponude svih liga petice, gostima drugi, domacinima treci, gostima cetvrti. Sablon je u fazi izrade i ovu sezonu ce 99% biti tako.
Max Allegri

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 jan 2021, 09:14

Ubacite mene u Savez

Morata

Post Postao/la Morata » 06 jan 2021, 09:18

Kuka da je puno posla, a brise postove gdje se nudi pomoc.

Povlacim kandidaturu i dajem punu podrsku @coelho41. Bit ce sjajan predsjednik saveza. :!:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 jan 2021, 09:36

Likovi koji se slomise da uruse ugled foruma, adminstratora i moderatora i koji vode pobune i bojkote na forumu 100% nece dobiti nikakve ovlasti, nemojte gubiti vrijeme.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 06 jan 2021, 09:54

:kafa:
Max Allegri

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 jan 2021, 09:58

Ne slažem se sa adminom, jer ne psujem, ne vrijeđam, ne trollam, aktivno sam prisutan i samim time ne narušavam ugled foruma. Podržavam LGBT+ populaciju i vjerovatno zbog toga ne mogu biti reprezentativan.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 jan 2021, 10:00

Ti ces brzo gefufninim stopama, da igram ligu ns bih te zelio u ekipi, cini mi se da ulazis u fazu velikog broja povreda i izostanaka

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 jan 2021, 10:00

Na osnovu čega?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 jan 2021, 10:02

Na osnovu toga sto sam procjenio da mene podjebavas, a to ne mozemo imati na forumu jer bi vladala anarhija

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 06 jan 2021, 10:11

Ovo je odlican prijedlog. Napokon bi imali postenu sansu da uzmemo ligu. Ali sumnjam da ce korumpirani savez to prihvatiti jer bi izgubili mogucnost stimanja rezultata.
kraljttbvb je napisao/la:
06 jan 2021, 08:13

Mane:

Prednosti:

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 jan 2021, 10:14

Ne slažem se sa tvojom procjenom. Mislim da ne bi vladala anarhija. Čak suprotno, dobio bi na kvalitetu. Morao bih se odreći trollanja na EPL i na Barcinoj temi, ali sve su to žrtve koje mogu podnijeti.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 jan 2021, 10:17

Ja znam da ti mene provociras zato sto sam crnac. I i ako to budem pocesto primjecivao, banovacu te zbog rasizma slagao se ti s tim ili ne.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 jan 2021, 10:20

Pa šta bi na kraju jesam li dobio poziciju u Savezu? 🧐

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 jan 2021, 10:22

Jesi. U Savezu izvidzaca. Javi se u subotu ujutro u planinarski Dom na Koranu da preuzmes pecat

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 jan 2021, 10:23

Ej bio sam član OI Krin Tuzla dugo godina. Kako si pogodio. Veće slažemo. Jedva čekam da zajedno radimo na novim projektima. 🥰

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 06 jan 2021, 10:29

coelho41 je napisao/la:
06 jan 2021, 09:58
Ne slažem se sa adminom, jer ne psujem, ne vrijeđam, ne trollam, aktivno sam prisutan i samim time ne narušavam ugled foruma. Podržavam LGBT+ populaciju i vjerovatno zbog toga ne mogu biti reprezentativan.
Admin nema nista sa tim. Deyo i ja smo u stalnom kontaktu sa njim i imamo puno pravo da biramo ko ce biti u savezu te mu dajemo preporuke. Ti nisi nas izbor :)
Max Allegri

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 06 jan 2021, 10:32

Mig_Mig je napisao/la:
06 jan 2021, 10:29
coelho41 je napisao/la:
06 jan 2021, 09:58
Admin nema nista sa tim. Deyo i ja smo u stalnom kontaktu sa njim i imamo puno pravo da biramo ko ce biti u savezu te mu dajemo preporuke. Ti nisi nas izbor :)
Postoje li sanse za Sarmelov povratak? Savez nikada nije bolje funkcionisao nego kada je on bio tu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

deyo
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la deyo » 06 jan 2021, 10:35

Begić nam je Uzor :kafa: formiramo komisiju legendi da nam daju prijedloge i onda ne usvojimo nikoga :njanjanja: fali srba :bih:
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300

Odgovori

Natrag na “SportSport.ba liga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.