Ja bih dao prijedlog da se svako kolo postavi 15 parova.Mig_Mig je napisao/la: ↑05 jan 2021, 13:48Bitno je naglasiti da liga ove godine se dijeli na dva dana. U praxi to ce u 99% slucajeva ici na Subota i Nedjelju odnosno Domacini ( 3para subotom) Gosti (2para Subotom) Domacini (2para Nedjeljom) Gosti (2para nedjeljom)., to je moj prijedlog i predlazem ga zbog lakseg sastavljanja kvalitetnih parova. Sto se tice rasporeda u planu imamo šablon postavljanja parova,koji cemo probati zavrsiti do pocetka lige. Sve primjedbe i sugestije cemo rado razmotriti, pa bujrum.
Po 3 utakmice iz 5 liga petice.
I da igraci sami biraju koje ce parove odigrati.
Znaci kad si domacin biras sebi 6 parova i jedan bonus par. Gost bira sebi 5 parova koje hoce, plus bonus par. U kupu sam biras koje ce ti utakmice biti glavne, koje produzetak, a koje penali.
Poklapanje jednog para i svog i protivnickog igraca bi se kaznjavalo zutim kartonom.
Poklapanje 2 para bi znacilo zuti karton, plus ponistavanje tipovanja tog igraca.
Koje su prednosti, a koje mane ovog prijedloga cu napisati u daljem tekstu.
Pocet cu sa manama, jer bi bilo vise posla i dodatno bi opteretilo opteretilo savez, pa ako se celnici izjasne da je komplikovano, odmah cemo prijedlog odbaciti
Mane:
Vise posla za savez, jer ce imati vise parova da kontrolisu. Plus sto ce trebati gledati je li neko poklopio neki par.
Prednosti:
- Nema vise domacinskih i gostujucih kola, jer svako sebi bira parove. Samim tim nema prigovora i nema ljutnje.
- Ljudi koji prvi tipuju, prvi i biraju parove i rezultate. Oni koji prvi tipuju imaju mogucnost da izaberu najlakse parove i rezultate te bi time bila nagradjena azurnost igraca. Prvi igras - prvi biras.
- Posto bi bilo vise razlicitih utakmica, bilo bi i vise razlicitih rezultata. Moguce je da neki igrac pogodi svih 6 parova i da u jednom kolu dadne 6 golova (sto je bilo i do sad). Jedina promjena je sto postoji mogucnost da 3 igraca iz ekipe pogode svih 15 rezultata, te postoji mogucnost da neka ekipa dadne 15 golova za jedno kolo. Cisto ludilo
Ja mislim da bi ovo bilo puno postenije nego sto smo imali do sad. Jedina mana je sto bi savezu zakomplikovali.
Onaj koji tipuje kao 4., 5. ili 6. ce se morati malo vise potruditi da pregleda i ostale rezultate, da ne bi nekoga poklopio i dobio zuti ili crveni karton, ali je tipovanje jednom sedmicno, valjda se moze izdvojiti par minuta vise da bi se po ovom novom sistemu odigralo.
Eto neka se savez izjasni da li pristaju. Ako im je prijedlog OK, neka se postavi kapitenima na glasanje