FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Nakon prve faze Lige prvaka i četrnaest utakmica u Bundesligi (možemo dodati superkup, kup itd), možemo zaključiti neke stvari:
- Odlazak Thiaga se osjećao u trenucima povrede Kimmich-a. Kada je Joshua tu, nema skoro nikakve razlike u našoj igri, osim manja kreativnosti, ali s druge strane bez Thiaga imamo veću čvrstoću.
- Lewandowski je igračina. Na stranu golovi, otvara prostor krilnim igračima koji će, vjerujem u drugom dijelu sezone igrati mnogo bolje.
- Pad forme i oscilacije u igri, Gnarby, Sane, Costa, Coman je konstanta osim naravno već naviknutih povreda.
- Flick-ova testiranja u taktici, posebno u odbrani. Alaba se stavlja na poziciju stopera zbog napadačkog presing, gdje on brzinom zatvara prostor u posljednjoj liniji. Problem je što ne igramo aktivno taj presing i vide se sve slabosti Alabe na toj poziciji. Alaba je dobar u veznom redu, a još bolji na beku.
- Pavard nikad nije bio svjetska klasa. I on nema toliki pad forme, već se radi o limitiranom igraču. Isto kao i Tolisso. Znaju odigrati vrhunski ali su daleko od kreme fudbala. Pavard može igrati i u prvih jedanaest, ali vjerujem da na njegovoj poziciji ima mnogo kvalitetnijih igrača.
- Enigma za Hernandezom. Kada igra dobro i kada poveže par dobrih utakmica dobije nagradu u vidu klupe. Borben je, iako ima situacija u kojima djeluje potpuno izgubljeno.
- Goretzka je stagnirao ove sezone, iako je prošla sezona bila vrhunska. Moguće da je dostigao vrhunac u svom potencijalu, što je svakako dovoljno za prvih jedanaest kod nas, jer se radi o vrhunskom igraču. Te sitne povrede ga uništite.
- Kamerunac zalutao kod nas. Mislio sam da će biti mnogo bolji.
- Sarr je nažalost slabiji od Pavarda, ima katastrofalan centaršut.
Nema neke velike razlike u odnosu na kvalitet u usporedbi sa prošlom sezonom. Odbrana jako škripi i zaista se nadam da neće biti povreda, prije svega u Roberta.
- Odlazak Thiaga se osjećao u trenucima povrede Kimmich-a. Kada je Joshua tu, nema skoro nikakve razlike u našoj igri, osim manja kreativnosti, ali s druge strane bez Thiaga imamo veću čvrstoću.
- Lewandowski je igračina. Na stranu golovi, otvara prostor krilnim igračima koji će, vjerujem u drugom dijelu sezone igrati mnogo bolje.
- Pad forme i oscilacije u igri, Gnarby, Sane, Costa, Coman je konstanta osim naravno već naviknutih povreda.
- Flick-ova testiranja u taktici, posebno u odbrani. Alaba se stavlja na poziciju stopera zbog napadačkog presing, gdje on brzinom zatvara prostor u posljednjoj liniji. Problem je što ne igramo aktivno taj presing i vide se sve slabosti Alabe na toj poziciji. Alaba je dobar u veznom redu, a još bolji na beku.
- Pavard nikad nije bio svjetska klasa. I on nema toliki pad forme, već se radi o limitiranom igraču. Isto kao i Tolisso. Znaju odigrati vrhunski ali su daleko od kreme fudbala. Pavard može igrati i u prvih jedanaest, ali vjerujem da na njegovoj poziciji ima mnogo kvalitetnijih igrača.
- Enigma za Hernandezom. Kada igra dobro i kada poveže par dobrih utakmica dobije nagradu u vidu klupe. Borben je, iako ima situacija u kojima djeluje potpuno izgubljeno.
- Goretzka je stagnirao ove sezone, iako je prošla sezona bila vrhunska. Moguće da je dostigao vrhunac u svom potencijalu, što je svakako dovoljno za prvih jedanaest kod nas, jer se radi o vrhunskom igraču. Te sitne povrede ga uništite.
- Kamerunac zalutao kod nas. Mislio sam da će biti mnogo bolji.
- Sarr je nažalost slabiji od Pavarda, ima katastrofalan centaršut.
Nema neke velike razlike u odnosu na kvalitet u usporedbi sa prošlom sezonom. Odbrana jako škripi i zaista se nadam da neće biti povreda, prije svega u Roberta.
Nadam se da se salis, izgleda mi ko ozbiljna izjava a trebala bi biti jako sarkasticna.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Jesi li znao da je primarna pozicija Kroos-a bio napad?

Alaba je vezni igrač, kasnije je prekomandovan na bekovsku poziciju gdje je briljirao. I pored toga što je tu igrao kod nas, često je igrao, ako ne 80% utakmica za Austriju u veznom redu.
A to je bitno jer?
Njemu je samo želja da igra u sredini koju mu u Austriji i ispunjavaju, igrao je i na krilu pa ne znači da je krilni igrač, lik je teška **** na beku a još veća u sredini. On je bek, i to užasan bek ( ne generalno ali ni sjena Alabe iz prvih nekoliko sezona ) koji je stagnirao maksimalno i bio gori iz godine u godinu, ovo prebacivanje na štopera ga je osvježilo pa je i izgledao korisnije. Ne možeš čovjeka koji je odigrao 200 utakmica ko bek nazivati veznjakom, pusti to šta je bio na početku karijere.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Bio je veznjak, igrao je u veznom redu, tek je kasnije stavljen na beka, ali to je bilo jako davno.
I uopće ne znam što si se uhvatio dijela "dobar u veznom redu", to je kao loš na toj poziciji? Pa šta je Ze Robert sve igrao, dok mu Ottmar nije našao poziciju.
Ne beku je fenomenalan bio u kombinaciji sa Ribery-om.
I uopće ne znam što si se uhvatio dijela "dobar u veznom redu", to je kao loš na toj poziciji? Pa šta je Ze Robert sve igrao, dok mu Ottmar nije našao poziciju.
Ne beku je fenomenalan bio u kombinaciji sa Ribery-om.
Loš je blaga riječ šta bih iskoristio.
Na beku je bio sjajan sa Riberyem, od neke 2017te je počeo pad. Ono što je igrao zadnju sezonu kao bek je ništa, bio Bernat ili on isto je.
Bernat je tehnički veoma jak igrač i popljuvan je, prvo od mene, pa od drugih bez razloga (ovdje mislim na cijenu za koju je doveden i razlog). Čovjek je standardan u PSGu bio i igrao je u finalu protiv nas (finale koje se moglo i drugačije završiti, Alabina greška, fenomenalan Neuer itd).
U cijeloj ovoj priči možemo reći da nam je svima krivo što odlazi besplatno. Nema te ekipe na svijetu koja ne bi voljela imati Alabu u svojoj ekipi. To što je Alaba na stoperu jako upitan, treba pitati Flick-a. Opet mislim da u utakmicama full pressinga, Alaba bi dobar bio na stoperu zbog zatvaranja prostora u kontrima protivnika.
Ako već negdje mora igrati, ja bih ga ostavio na štoperu. ALI ne mora igrati jer imamo boljih opcija od njega.
Vjerujem da Flick najbolje zna ko je u formi.
Pa da zna ja mislim da bi imali neki clean sheet u zadnjih 10 utakmica

Da Pep sjedi na klupi, nikad ne bi osvojili Ligu Prvaka.harden je napisao/la: ↑05 jan 2021, 02:57Pa da zna ja mislim da bi imali neki clean sheet u zadnjih 10 utakmicanego je tvrdoglav do boga i potajno se nada da ce Alaba produziti pa forsira. Nemoguce da su svi toliko van forme da Bayern ne moze sacuvati mrezu makar 90min. Mozda Neuer i ne bi bio toliko na vjetrometini da se proba sa Lucas - Sule/Pavard. Da se proba bilo sta za pocetak, ovo tvrdoglavo forsiranje istog ne ide. Da Pep sjedi na klupi sad i radi ovo yebalo bi mu se od do, al posto je Flick on je dobrica.
Pa izmedju ostalog tacno
al nebitno za ovo sto sam napisao. To sto je donio LP ne znaci da sad treba izmisljati toplu vodu i gurati koga hoce.

Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.
Der FC Bayern hat im Zuge der Kaderplanung für die kommende Saison ein Auge auf Linksverteidiger Omar Richards geworfen. Wie der „Telegraph“ berichtet, habe der Tabellenerste den 22-Jährigen vom FC Reading schon länger gescoutet und den Championship-Klub nun darüber informiert, mit ihm verhandeln zu wollen.
Valjal išta?Neutral je napisao/la: ↑05 jan 2021, 23:07Der FC Bayern hat im Zuge der Kaderplanung für die kommende Saison ein Auge auf Linksverteidiger Omar Richards geworfen. Wie der „Telegraph“ berichtet, habe der Tabellenerste den 22-Jährigen vom FC Reading schon länger gescoutet und den Championship-Klub nun darüber informiert, mit ihm verhandeln zu wollen.

Nisam upoznat sa njegovim kvalitetima.
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.
Vjerovatno igrač za drugi tim. Nisam ga do sada nigdje upratio.
Evo i TZ prenosi vijesti oko ovog igrača iz druge engleske lige.

Alaba mi sve više pada u očima, nudi se po Evropi ko neka k.urva a ne shvaća da mu niko neće dati one pare koje traži.Samo izuzetno pohlepan čovjek može odbiti 19 mil koje mu je nudio Bayern.
Da ga hoće Flick zakucati na trbine do kraja sezone bio bi presretan mada znam da od toga nema ništa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Daj Bože da jednom Flick shvati da ovo sa Alabom i Boatengom nece ici, imaš Lucasa na klupi koji gine i kao takav bi bio duplo bolji igrač od Alabe.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.